z El Yapımı Abajur Modelleri | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı abajur fikirleri
Abajurlar evimizde hem aydınlatma hem de dekoratif amaçlı kullanılan eşyalardır. Bu eşyalar kimi zaman evimizin havasını değiştiren objeler haline gelmektedir. Değişen ve gelişen dekorasyon fikirleri doğrultusunda birçok abajur kaplama ve süsleme şekilleri ortaya çıkar. Bu teknikleri uygulayarak farklı tarzları evimizin içine uygulayabiliriz. Ayrıca hazırlanan bu abajurlar hediye amaçlı da hazırlanabilir. Özellikle yeni ev sahibi olan bir yakınınız için bir abajur hazırlamak güzel bir hediye alternatifi olabilir. Böylelikle hem yakınınızı sevindirmiş olacaksınız hem de örneğin onlara kendi el emeğinizle hazırladığınız özel el yapımı yılbaşı hediyeleri sunmuş olacaksınız. Peki bu abajurları hazırlamak için nasıl fikir edinebilirsiniz? İşte tamda bu noktada yazımız devreye giriyor. Yazımızın devamını okuyarak ve resimleri inceleyerek zevkinize hitap eden el yapımı abajur modelleri için işe koyulabilirsiniz.

Şeritten Abajur Modeli

Şeritten Abajur Modeli
İlk abajur hazırlama fikrimiz çeşitli desenlerden şeritlerle hazırlayabileceğimiz bir hediye. Bu hediye için öncelikle kullanmak istediğiniz desende bir şerit rulosu edinmelisiniz. Daha sonra bir abajur iskeleti edinin. Bu iskeleti eski bir abajurdan da elde edebilirsiniz. Sonrasında desenli şerit ile abajurun alt ve üst kısımlarından geçerek sarma işlemini uygulayın. En son abajurun alt kısmı için pileler yapmayı da ihmal etmeyin. Böylece daha belirgin ve hoş bir görünüm elde edeceksiniz. Sonrasında şeritten abajur modeli kullanıma hazır hale gelecektir. 


Desenli Kumaştan Abajur 

Desenli Kumaştan Abajur
Sıradaki abajur yapımı için desenli kumaşlardan temin edin. Desenli kumaştan abajur için enine uygun uzun bir kumaş keserek uclarını dikin. Daha sonra üst kısmını bir lastik yardımıyla büzün ve abajurun üst kısmının daha sıkı alt tarafının daha bol bir görünüm kazanmasını sağlayın. Sonrasında aynı kumaştan ya da farklı bir kumaştan fiyonk oluşturacak bir parça kesin ve üst kısma bağlayarak hoş bir görünüm oluşturun. Böylece abajurunuz son halini almış olacaktır. 

İşlemeli Abajur

İşlemeli Abajur
İşlemeli abajur için öncelikle nakış bilgisine sahip olmanız gerekiyor. Böylece abajurunuzun üzerine geçireceğiniz kumaşı istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. İşleme işi bittikten sonra kumaşı abajurunuzun üzerine dikkatlice gerin ve sabitleyin. Böylece işlemeyle şık bir görünüme kavuşmuş olacaktır. 

Örgülü Abajur Modeli

Örgülü Abajur Modeli
Farklı abajur yapım fikirlerinden biri de örgülü abajur modeli. Kendi el emeğinizle örerek abajurunuzun boyutunda ortaya çıkarabileceğiniz bir örgüden oluşuyor. Tek yapmanız gereken üzeri için hazırlayacağınız örgünün abajura tam olarak uyması. Böylece daha muntazam bir görünüm elde edebilirsiniz. Örgünün üzerinde olmasını istediğiniz örgü modelini ise kendi isteğinizle belirleyebilir ve şiş ya da tığ yardımıyla örebilirsiniz. 

Kadife Kumaştan Abajur

Kadife Kumaştan Abajur
Diğer bir abajur modeli de kadife kumaştan abajur. Bunlar değişik renklerde olabilir. Evinizin dekorasyonuna göre tercih edebileceğiniz bir rengi kullanmanız daha uyumlu bir görünüm oluşturacaktır. Sonrasında bu kumaşı abajur iskeleti üzerine gerin. İster düz ister üst üste bindirerek yapabileceğiniz bu işlem farklı şekillerde oluşturulabilir. Bunun dışında abajurun üst kısmı için bir dantel süslemesinden yardım alabilir ve üzerini iri çiçeklerle zenginleştirebilirsiniz. Bu da daha gösterişli bir görünüm elde etmenize yardımcı olacaktır. 

Düğme Süslemeli Abajur

Düğme Süslemeli Abajur
Düğme süslemeli abajur, diğer abajurların aksine farklı bir tercih olacaktır. Bu nedenle değişik bir abajur modeli arayanlar için oldukça uygun bir seçenek diyebiliriz. Bu abajuru hazırlayıp evinizde bir fark katmak isterseniz öncelikle düz renk bir abajura ihtiyacınız olacak. Sonrasında kullanacağınız değişik boyut ve renkteki düğmeler işinizi görecektir. 
El yapımı abajur modelleri
Bunları da hazır ettikten sonra işe koyulun. Düğmeleri düşmeyecek şekilde iyi bir yapıştırıcı ile sırasıyla abajur üzerine yapıştırın. Bu işlemi dağınık ya da sıralı bir düzene göre yapabilirsiniz. Sonrasında abajurunuz hazır olacaktır. Bunun dışında isterseniz, sadece abajurun uç kısımlarında düğmeleri değerlendirebilirsiniz. Bu seçim tamamen sizin zevkinize kalmış. 

Rengarenk Kasnak Abajur

Kurdeleli Abajur
Abajur çeşitlerinden biri de kasnak şeklinde kullanılan abajurlar. Rengarenk kasnak abajur daha çok tavandan sarkıtma şeklinde ev dekorasyonunun bir parçası olmakta. Bunun dışında standart abajur mekanizması üzerine oturtulan modellerde tercih edilebiliyor. Kasnak şeklindeki abajurdan bir tane edindikten sonra yapmanız gereken istediniz bir modelde kumaş seçmek. Bu kumaş evinizdeki eşyalara uygun renkte seçilebilir. Sonrasında kumaş dikkatlice kasnak üzerine gerdirilerek yapıştırma işlemi ile sabitlenebilir. Böylece istenilen görünüme kavuşulmuş olunur. 

Kurdeleli Abajur 

Kurdeleli Abajur
Kurdeleli abajur, kurdelenin abajur mekanizması üzerine sarılmasıyla şekillenen bir model. Bunun için öncelikle düz bir abajur seçmeniz gerekiyor. Böylece kurdeleyi sarmak için uygun düzlem oluşmuş olacaktır. Sonrasında kurdeleleri birbirinin içerisinden geçirerek tıpkı bir hasır çanta örer gibi abajura sarmaya başlayın. Bu işlemin tekrarlanması ve tamamlanmasıyla arta kalan kurdele uçlarını da bir noktada bağlayarak fiyonk oluşturmalısınız. Bu son işleminde yapılmasıyla abajurunuz hazır olacaktır. Eğer fiyonkların iyice sabitlenmesini isterseniz bir yapıştırıcıdan yardım alabilirsiniz. 

Dantelli Abajur

Dantelli Abajur
Abajur süsleme çeşitleri içinde farklı bir model arıyorsanız dantelle abajur tam da size göre. Bu abajur yapımı ile hem abajurunuzu süslemiş hem de kullanmadığınız dantellerinizi değerlendirmiş olacaksınız. Bunun için öncelikle dantellerinizi hazırlayın ve abajurun neresine denk düşmesi gerektiğine karar verin. Daha sonra temel olarak kullanacağınız kumaşı abajurun farklı yerlerine gerin ve aradaki boşlukları dantellerle süsleyin. Bu işlemleri yaparken iğne, iplik ya da yapıştırıcıdan yardım alabilirsiniz. Sabitleme işlemini gerçekleştirdikten sonra abajurunuz hazır hale gelecektir.

Kırkyama Abajur

Kırkyama Abajur
Eğer artık kumaşlarınızı değerlendirerek eski bir abajurunuzu farklı bir görünüme kavuşturmak istiyorsanız kırkyama abajur fikrimizi değerlendirebilirsiniz. Bunun için sadece farklı boyutlarda farklı desenlerde kumaşlara ihtiyacınız olacak. Bunun yanı sıra abajurunuzun şekline göre kumaşları kesmeli ve uygun boyutlara getirmelisiniz ki muntazam bir görünüm elde edilsin. Bunları ayarladıktan sonra kumaşları birbirlerine dikin ve abajurun boyutlarına hazır hale getirin. Sonrasında abajurun üzerine yapıştırma tekniği ile sabitleyin. Daha sonra isterseniz üst ve alt kısımlara çeşitli süsleme malzemeleri kullanabilirsiniz. Böylece daha güzel bir görünüm elde edeceksiniz. 

Kurdele Nakışlı Abajur

Çizgifilm Karakterli Abajur
Kurdele nakışı son zamanlarda birçok alanda kullanılabilen bir süsleme tekniği. Ev tekstilinin her alanı bu işleme tekniğine uygunluk arzediyor. Bu alanlardan biri de abajurlar. Abajurlar üzerinde kullanılan kumaşlar üzerine yapılan ve daha sonra abajurlar üzerine taşınan bu süsleme tekniği oldukça şık bir görünüm sağlıyor. Özellikle kullanılan iri çiçekler ve yapraklar daha dolgun ve gösterişli bir duruş sağlıyor. Kurdele nakışlı abajur için yapmanız gereken birkaç kurdele nakışı modeli öğrenmek ve abajurunuz üzerine süslemek. 

Çizgifilm Karakterli Abajur

Çizgifilm Karakterli Abajur
Sıradaki abajur fikrimiz çocuk odaları için değerlendirebileceğiniz bir seçenek. Bunun için kullanabileceğiniz herhangibir çizgifilm karakterli baskılı kumaş işinizi görecektir. Bu kumaşın hazırlanmasıyla abajurunuz ölçüsünü alın ve bu ölçüler doğrultusunda kumaşı kesin. Daha sonra abajurun üzerine düzgün bir şekilde gererek yapıştırın. Böylece çizgifilm karakterli abajur çocuk odaları kullanımı için hazır hale gelecektir. 

Elişi Kağıdından Abajur

Elişi Kağıdından Abajur
Bu abajur yapımı için artık kumaşlardan kestiğiniz uzun parçalara ihtiyacınız olacak. Bunun dışında kumaşların renklerine uyumlu süsleme ponponlarından da temin edebilirsiniz. Daha sonra abajurunuzu hazırlama aşamasına geçin. Öncelikle kumaşları sırasıyla abajura dolayarak ön kısımdan görünecek şekilde düğüm atın. Tüm kumaş parçalarını bu şekilde bağlayarak abajurun etrafını dolaşın ve tamamlayın. Sonrasında ponponları alt tarafa yapıştırarak daha güzel bir görünüm elde edebilirsiniz. Hazır hale getirdiğiniz artık kumaşlardan abajur daha çok yazlıklarda ve tatil köylerinde değerlendirebilirsiniz. Böylelikle rengarenk yaz ortamına uyumlu bir abajur elde etmiş olursunuz. 

Elişi Kağıdından Abajur

Elişi Kağıdından Abajur
Her malzemeden abajur hazırlandığı gibi elişi kağıdından da abajur hazırlanabilir. Değişik ortamlara farklı bir hava katan bu abajur yapımını sizde deneyebilirsiniz. Bunun için istediğiniz renkte bir elişi kağıdı temin edin. Sonrasında bu kağıdı abajur iskeletinize uygun boyda kesin. Ancak uzun olan ve aynı zamanda enine gelecek kısmı kesmeyin. Zira bu kısmı katlama tekniği ile daha gösterişli bir hale getirmeniz gerekecek. Katlama işlemini uyguladıktan sonra abajurun etrafına ölçün ve yeteri kadarını kesin. Daha sonra uçları birbirine dikkatli bir şekilde yapıştırın. Böylelikle üç boyutlu bir görünümü abajurunuz üzerine taşımış olacaksınız. İsterseniz elişi kağıdından abajur modelini tavan lambaları üzerinde de uygulayabilir bulunduğunuz mekanı renklendirebilirsiniz. 

Çuval Kumaşından Fırfırlı Abajur

Çuval Kumaşından Fırfırlı Abajur
Abajur modelleri için kullanılan malzemelerden biri de çuval kumaşı olarak tabir edilen kumaşlar. Bu kumaşların uçları sadece kesilmiş haliyle bırakılıp fırfırlı görünüm verilerek abajur süslemelerinde kullanılmakta. Sizde farklı bir görünüm sağlayan bu süsleme şeklini abajur üzerinde uygulamak isterseniz öncelikle çuval kumaş temin edin. Sonrasında bu kumaşı yuvarlaklar şeklinde kesin. Kumaş kesme işleminin sonucunda muntazam bir sonuç elde etmek isterseniz bir bardak yardımıyla eşit ölçülerde yuvarlaklar kesebilirsiniz. 
El yapımı abajur modelleri
Daha sonra bu yuvarlak kumaş parçalarını resimde gösterdiği gibi kıvırın ve silikon tabancası yardımıyla sırasıyla abajur üzerine yapıştırın. Yapıştırma işlemi esnasında kumaşlar birbirinin hemen yanına yapıştırılmalıdır. Sonrasında çuval kumaşından fırfırlı abajur son halini alacaktır. 

Çöp Sepetinden Abajur

Çöp Sepetinden Abajur
Sıradaki abajur modelimiz kolayca bir abajur sahibi olmak isteyenlere hitap ediyor. Zira bu bir model olmaktan öte teknik diyebiliriz. Çöp sepetinden abajur için birkaç kolay malzemeye ihtiyacınız olacak. Bunlar: bir tel çöp sepeti, bir ampul, bir ampul kablosu ve küçük bir pense. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra öncelikle tel çöp kabı tabanında lamba geçecek kadar bir deliği pense yardımıyla açın. Sonrasında ampul kablosunu buradan geçirin ve ampulü ucuna takın. Birde kullanacağınız alana abajuru yerleştirirseniz kullanıma hazır hale gelecektir.


İçi Sim Kaplamalı Abajur

İçi Sim Kaplamalı Abajur
Sıradaki fikrimiz daha çok, abajurların iç aksamını renklendirmek ve ilgi çekici hale getirmek için uygulanan bir model. Bu modelin uygulandığı abajurlar genellikle, fazlaca karanlık olan ortamlarda tercih edilebilir. Böylece daha parıltılı ve şık bir aydınlatma sağlayacaktır. Bu tekniği abajurunuza uygulamak için öncelikle tek renk düz bir abajur tercih edin. Sonrasında seçeceğiniz altın ya da gümüş simle abajurun başlığının iç kısmını yapıştırıcı yardımıyla simle kaplayın. Daha sonra simle kapladığınız bu alanın iyice kurumasını bekleyin. Kuruyan abajur başlığının yerine takılmasıyla içi sim kaplamalı abajur kullanıma hazır hale gelecektir.

Çizimli Abajur

Çizimli Abajur
Çizimli abajur modeli, herhangi bir abajur üzerine tamamen el emeğinizle uygulayabileceğiniz bir model. Bu abajur için öncelikle düz renk bir abajura sahip olmanız gerekmekte. Asıl önemli nokta ise abajurunuzun üzerine çizim yapılabilir bir zeminde olması. Bunun için başlığı kumaş ya da çizime uygun farklı bir malzemeden seçebilirsiniz. Eğer abajurunuz bu duruma uygun bir yapıda ise uygun bir kalem edindikten sonra çizim işlemine geçin. Çizimi istediğiniz şekil ya da desende yapmanız mümkün. Ayrıca yaptığınız çizimi abajurun sadece bir kısmıyla kısıtlı tutabilirsinizde. Bu tamamen sizin isteğinize kalmış. Bu işlemin tamamlanmasıyla abajurunuz hazır olacaktır.

Boncuklu Abajur

Boncuklu Abajur
Farklı bir abajur modeli tercih edenler için iyi bir seçenekte boncuklu abajur. Abajur etrafını oluşturan kısımlarda sıralı boncuklar kullanılmasıyla hazırlanıyor. Bu boncuklar abajurun bulunduğu mekâna uygun renkte boncuklar kullanılarak hazırlanabilir. Boncuklar hazırlanmadan önce abajurun tepe kısmı için bir çember hazırlanması gerekiyor. Daha sonra bu çembere takılan kancalara dizilecek boncuklarla abajurunuz son halini alacaktır.

Çiçek Tasarımlı Abajur

Çiçek Tasarımlı Abajur
Sıradaki abajur modelimiz çiçeklerden oluşturulan çok şık bir dekorasyon abajur olacak. Bu abajur için temelde seçeceğiniz bir yapma çiçek çeşidinden abajurun üzerini kaplayacak kadar edinmeniz gerekiyor. Birde abajurun renginde tül edinmeniz gerekecek. Böylece üzerine yerleştirerek abajur üzerine sabitleyeceğiniz çiçekler daha muntazam bir görünümde olacaktır. Bu işlemi yaparken çiçekleri abajur üzerine iyice yapıştırmayı unutmayın. Sonrasında evinizin dekorasyonuna uyan şık bir çiçek tasarımlı abajur elde edeceksiniz.

Penye İpten Abajur

Penye İpten Abajur
Birçok abajur modelinin yanı sıra son zamanlarda el yapımı eşyalarda fazlaca kullanılan penye ipten abajur değişik bir tercih olabilir. Bunun için el ya da şiş yardımıyla örme işlemini yapabilirsiniz. Bunun için öncelikle abajuru kullanacağınız ortama uygun bir renkte penye ip edinin. Sonrasında örme işlemini abajurun üstüne uygun şekilde tamamlayın. Bu işlemi abajurun üstünde yapmanız da mümkün. Böylelikle abajurunuz son halini alacaktır.
yılbaşı hediyesi

Yorum Gönder

 
Top