z Söz Yüzüğü Nasıl Seçilmelidir | En iyi Hediye Fikirleri

söz yüzükleri
Söz yüzüğü, yani halk arasında alyans olarak bilinen ve kökenini Fransızcada anlaşmak anlamına gelen "Alliance" kelimesinden gelmektedir. Bu yüzük ile eşinize bir ömür boyu sadık kalacağınızı ve her türlü koşulda birlikte olacağınıza dair bir söz vermiş olursunuz. Bu yüzden bu yüzük anlam itibariyle çok derin bir anlama sahiptir. Kimilerine göre sol elin 4.parmağına, kimilerine göre de sağ elin 4.parmağına takılmalıdır. Ama yaygın olarak sol el tercih edilmektedir. Bunun nedeni ise Mısırlılara ait bir inanıştır. Bu anlayışa göre bu parmaktan kalbe direkt uzanan bir damar vardır. Bu damarın adı "Vena Amoris" yani "aşk damarı" olarak bilinmektedir. Bu sayede söz yüzüğü sol ele takılmalı anlayışı tüm dünyada hakim olmuştur. Ayrıca yüzüğe dikkatli bir şekilde bakıldığında bitiş ve başlangıç yeri belirgin değildir. Bunun nedeni ise sonsuzluğu ve sonsuz birlikteliği temsil edişinden kaynaklanmaktadır. Peki bu kadar özel ve manası çok büyük olan söz yüzüğünü seçerken nelere dikkat edilmelidir? Bu makalede sizlere bu konudan bahsediyor olacağım. 

Söz Yüzüğü ( Alyans ) Alınırken Nelere Dikkat Edilmeli

söz yüzüğü modelleri
İlk olarak bu yüzük alınırken uzun yıllar mutlu, sağlıklı ve beraber bir şekilde yaşayacağı planlandığı için uzun vadeli bir yüzüktür. Bundan dolayı yüzüğün ilk olarak metaline dikkat edilmelidir. Bazı tenlerde bu tür takılar yapıldığı malzemeye göre alerji yapabilmektedir. O yüzden söz yüzüğü; altın, beyaz altın, rose gold, gümüş, titanyum veya çelik, hangi maddeden yapıldığına bakılmalı. Yüzüğü almadan önce söz yüzüğü ile aynı maddeden takılar vücutta denenerek alerji yapma durumu kontrol edilmelidir. Eğer alerji yapmıyor ise beğenilen model, yapıyor ise de farklı bir model tercih edilmelidir. 
alyans modelleri
Daha sonra dikkat edilecek bir diğer nokta ise parmağın yüzüğe tam uygun bir şekilde takılabiliyor olmasıdır. Seçeceğiniz modelin parmağınızı aşırı derecede sıkmaması, hava alacak kadar boşluğun olması, kan akışını engellemeyecek olması ve parmağı içinde rahatça hareket edebiliyor olmasına dikkat edilmelidir. Bunun içinde söz yüzüğünün parmağınıza ne çok dar ne de çok geniş bir model olmaması gerekmektedir. 
söz yüzüğü
Bir diğer önemli unsur ise kendinize has bir tarzda olmasını istiyor ve zamanında yetişmesini istiyorsanız kullanacağınız günden en az 1 ay önce sipariş vermeniz gerekmektedir. Çünkü bu tür takıların yapılışı biraz uzun sürebilir ve istenen güne yetişmeyebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için önceden önlem almalı ve erken sipariş vermeliyiz. 
alyans yüzükler
Sipariş geldikten sonra da son bir kez kontrolleri yapılmalıdır. Herhangi bir aksilik ile karşılaşılmadıysa söz yüzüğü gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Diğer önemli noktalardan birisi de kadınlar olarak uyumlu olmayı ve ilgiyi üzerimize çekmeyi severiz. Bu yüzden düğünde takacağımız söz yüzüğü ile tek taşımızın uyumlu olmasını ve herkes tarafından beğenilmesini isteriz. Bu yüzden alyans alınırken tektaş ile de uyumlu bir parça seçilmeli ve ilerleyen zamanlarda da alacağımız takıların alyansımızla uyumlu olup olmadığına özen göstermeliyiz. 
söz yüzükleri
Son olarak söz yüzüğümüzü zaman zaman elimizi terlettiği ve kirlendiği düşüncesi ile temizlemek isteyebiliriz. Bunun için yumuşak bir bez ve az miktar sabun bizim için yeterli olacaktır. Çünkü altın ve altın formundaki maddeler için darbe ve çeşitli kimyasallar formunun bozulmasına ve yıpranmasına neden olmaktadır. 

Söz Yüzüğü Seçiminde Sertifikanın Önemi

söz yüzüğü modelleri
Söz yüzüğü seçerken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan bir tanesi de söz yüzüğünün herhangi bir sertifikaya sahip olup olmadığıdır. Kuyumcu veya mücevherciden satın almış olduğunuz söz yüzükleri sertifikalı bir biçimde size verilir. Eğer ki farklı bir şekilde söz yüzüğünü satın alırsanız bu sertifikayı elde etme şansınız olmayabilir. Bu sebepten dolayı söz yüzüğünüzü güvendiğiniz kuyumcu ya da mücevhercilerden satın almaya çalışın. Söz yüzüklerinde sertifikanın birçok önemi vardır. Birinci önemi bu sertifika üzerinde söz yüzüğü hakkında detaylı bilgiler yer alır. Bu bilgiler şunlardır:

1. Söz yüzüğünün altın ayarı
2. Söz yüzüğünün gramajı
3. Külçe altın numarası
4. Var ise ek bilgiler

tarih yazılı alyanslar
Söz yüzüğünde sertifikanın bir diğer önemi ise sertifika sayesinde istediğiniz zaman söz yüzüğünüzü aldığınız yere götürerek başta büyültme küçültme gibi işlemleri ücretsiz ya da çok düşük ücretler ödeyerek yaptırabilmenizdir. Söz yüzükleri eşler için son derece önemli olduğu için çok uzun süreler boyunca kullanmaktadırlar. Bu süreçte kişilerde kilo alıp verme gibi durumlar çok sık rastlandığından söz yüzüklerini büyütüp küçültmek isteyebiliyorlar. İşte tam bu noktada söz yüzüklerinin sertifikası devreye giriyor. Ayrıca almış olduğunuz söz yüzüğünde herhangi bir sorun meydana gelirse yetkili firmaya söz yüzüğü sertifikanız ile başvurarak değişim, tamir ya da onarım gibi taleplerde bulunabilirsiniz. Bir bakıma söz yüzüğü sertifikası garanti belgesi gibidir. 
söz yüzüğü modelleri
Söz yüzüklerinde sertifikanın bir diğer önemi de sertifika yardımı ile söz yüzüklerinizi çok rahat bir şekilde değişim yapabilmenizdir. Aslında her söz yüzüğünü kuyumcularda değiştirebilirsiniz. Fakat sertifikalı yüzükler o günkü piyasa şartlarına göre değerlendirilip çok fazla işçilik kesintisi yapmadan değeri belirlenmektedir. Bu durum daha detaylı düşünüldüğünde aslında çok ciddi bir durumdur. Yüksek maliyete alınan söz yüzükleri değiştirilmek ya da satılmak istenildiği taktirde bazı kuyumcular tarafından çok fazla kesinti ile alınmaktadır. Bunun önüne sertifika ile geçebilirsiniz. 
sevgili hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top