z Kendin Yap Resimli Vazo | En iyi Hediye Fikirleri

resimli vazo nasıl yapılır
Sevdiklerinizin hislerine paydaş olurken yaşatacağınız mutlu hatıralar manevi değeri yüksek hediyeler ile daha nesnel bir hale geliyor… Size için özel yakınlarınızın en mutlu günlerinde hayatlarını birleştirirken yanlarında olmanızın yanında yepyeni bir hayata başlangıçlarını tebrik ederken kendilerine vereceğiniz ufak fakat güzel bir hediye ile hayatlarına dokunabiliyorsunuz. Yeni evlenen yakınlarınıza vereceğiniz en özel ev armağanları ile hem onların bu heyecanlı adımlarında desteğinizi gösterebilecek; hem de evlerindeki ihtiyaçlarına da bir yerde destek sağlayacaksınız. Kendilerine sunduğunuz güzel ev objeleri ile kalplerine girecek yaşam alanlarında kendinizden bir hatıra bırakacaksınız. Ülkemizde son zamanlarda daha yaygın olarak görülen hediyeleşme kelimesi batı uygarlıklarında yüzyıllardır süregelen bir adettir aslında. Bizlerin kültürümüz icabı hediye vermek ve hediye almak kavramları çok öteden beri var olan fakat hediyeleşmek ismi altında yapılmayan bir kültür olduğundan, hediyeleşmek son zamanlarda çok yaygın olarak kullanılan bir kavram olarak literatürümüze girmiştir. Birinin yaş gününde özel bir günde, yıl başında bir ev ya da otomobil satın aldığında ya da önemsiz bir zamanda hediye vermek hem karşıdaki kişiyi sevindirir hem de bizlerin o kişiye verdiğimiz önemi ifade eder. 
resimli vazo nasıl yapılır
Bu gün yeni ev sahibi olmuş birine hediye vermenin önemini ve ev için alınacak armağanları inceliyoruz. Yeni ev sahibi olmuş birine ya da sevdiğiniz bir yakınınıza, arkadaşınıza bir ev hediyesi almak hem o armağanı her gördüğünde ve kullandığında size olan saygısının sevgisinin çoğalmasına neden olacak hem de ev içerisinde ihtiyacını karşılayacak bir eşyaya sahip olmasını sağlayacaktır. Ev için satın alabileceğiniz hediyelerin kullanılabilirliği yüksek olması hediye vereceğiniz kişinin işine yaraması ev içerisinde görsel olarak tamamlayıcı bir görünümü olmasının dışında hesaplı olarak da ekonominizi etkilememelidir. Yeni bir evde yeni bir yaşama başlayan çiftlere ev görme hediyesi götürürken kişiye özel hediye seçeneklerine yoğunlaşarak onların size özel ne denli özel olduğunu hissettirebilirsiniz. Hassasiyet gösterilerek karar verilmiş bir hediye ile dostluğunuzu yeniden sözlere ihtiyaç duymadan gösterebilir bu kişileri sevindirebilirsiniz. 
resimli vazo nasıl yapılır
İnsanlar evleri ile başka hiçbir eşya olmayan derin bir bağ kurarlar.  Evlerin içindeki o yaşanmışlıklar sanki evi yeniden canlandırır ve sanki yaşayan bir nesneye dönüştürür. Evi sanki yaşayan bir organizma olmasına en fazla katkıda yer alan objeler evlerin çeşitli yerlerinden sergilenen ve aile bireylerine ait fotoğraflardır. Resimler bir evin ambiyansını en özel yansıtan ve başka kimselere o ev ile alakalı en çok ipucu sağlayan nesnelerdir. Bu günkü makalemizin konusu evde sergilediğimiz bu resimler ile ilgili. Bu makalemizde evlerinize renk ve hareket katacak şahane bir tavsiyemiz var. Evlerde sergilenen vazo gibi süs eşyalarının üstüne sevdiğiniz fotoğrafları uygulayarak yaşadığınız mekanda çok daha zarif ve havalı bir görüntü temin edebilirsiniz. Yapımından bahsedeceğimiz aşamaları uygulayarak kendinize ve eş, dost, akrabalarınıza bu şahane vazolardan hazırlayabilirsiniz. 
resimli vazo nasıl yapılır
Resimli vazolar ile yapılacak en özel sürpriz aile bireylerine ait kıyıda köşede unutulmuş fotoğraflardan bir DIY projesi hazırlamaktır. Eski ayrıca çok eski dönemlere ait resimler ile yaptığınız çalışmalarda sürprizinizin derecesini inanılması zor artıracaktır. Hazırladığınız bu nostalji esintileri estiren resimli vazoları eş, dost, akrabalarınıza hediye vererek bu kişileri mutlu etmekle kalmayacak sanki eski zamanlara seyahat yapmasına neden olacaksınız. İnanıyoruz ki bu yazılanları okuduğunuz da yahu bu vazo tam da ev hediyesi olmaktadır diye aklınızdan geçirmişsinizdir. Evet sahiden de böylesi resimli vazolar güzel bir ev hediyesi gibi duruyor. Size göre de değil mi? Bu biçimde hazırlayacağınız birkaç vazo üstüne aile fertlerinizin ya da yakınlarınızın fotoğraflarından meydana gelen bir çalışma yaparak şahane bir ev hediyesi hazırlamış olacaksınız. Birbirini tekrarlayan ev hediyelerinden size de gına geldiyse işte huzurlarınızda güzel bir fırsat. Tekrar etmek gerekirse bu güzel el yapımı hediye projesi ile sevdiklerinize mükemmel ötesi bir ev hediyesi hazırlamış olacaksınız. Şimdi lafı daha fazla gevelemeden bu proje için gereken araç gereçleri sizlere hemen listeleyelim. 

Resimli Vazo İçin Size Lazım Olacak Araç ve Gereçler


** Farklı boyutta cam vazolar.
** Mod podge.
** Printer ve kâğıt. 
** Köpük fırçası. 
** Makas.
** Yağlı kağıt. 

1 aşama:

resimli vazo nasıl yapılır
İlk önce bu vazolardan kimler için hazırlayacağınıza karar kılacaksınız. Mesela “ev hediyesi olarak yeni evlenen bir arkadaşınız için güzel bir hediye olarak aklınızdan geçiriyorsanız dostunuza ait fotoğrafları arşivlerden çekip almanız gerekiyor. Arkadaşınızın sizinle çektirdiği eski dönemlerine ait fotoğrafları olabiliyorsa ne güzel bir çalışma olacaktır. Unutulmaya yüz tutmuş ya da eşte dosta daha güzel resimler bulabilirseniz asıl bu tip bir çalışmayla onu daha da etkilemeyi başarabileceksiniz. Amacınız için uygun olan fotoğrafları bulduysanız sıra şimdi bu fotoğrafları yazıcınız aracılığı ile birer kopyasını çıkarmaya geldi. Fotoğraf organize etme programları aracılığı ile fotoğrafları düzenleyerek elinizdeki vazoların ebatlarına göre ölçeklendirin. Çıktısını aldığınız fotoğrafları makas vasıtasıyla keserek devam edin. 

2 Aşama 

Kendin Yap Resimli Vazo
Mod podge denilen cam ahşap gibi yüzeylere mükemmel ve kirsiz bir biçimde yapışan malzemeyi kullanarak çıktısını aldığınız fotoğrafların görünen yüzeyine yumuşak sünger fırça ile uygulayın. Bu yapıştırıcıyı iyice fotoğraf kâğıda bulununan fotoğraf her şeyi ile görünmeyecek dereceye gelinceye kadar uygulayın. Bu uygulamayı yağlı kağıt üstünde yapın. Bu arada bu mod podge denilen malzeme inanın hemen her diy projelerinde karşınıza çıkacaktır. Sizde el emeği projeleri hazırlamaktan hoşlanıyorsanız ideal olanı inat etmeyin birkaç koli mod podge sipariş verin elinizin altında her zaman bulunsun.  

3 Aşama 

Kendin Yap Resimli Vazo
Siz de bu proje sayesinde fark edeceksiniz ki vazolar yalnızca çiçekleri sergilemek için değil tek başına dekoratif bir eşya da olabiliyor. Bu nedenle bu projeyi birçok vazo üstüne değişik tasarımlarla da uygulayabilirsiniz. Ne kadar çok vazo o kadar çok fotoğraf demek. Birçok fotoğrafı somut olarak dökün ve eliniz değmişken kendinize ve başka bütün tanıdıklarınız için bu şahane projeden hazırlayın. Yağlı kağıt üstüne mod podge uyguladığınız fotoğrafları bir gün zaman ile bekletmeniz gerekiyor. 

4. Aşama 

Kendin Yap Resimli Vazo
Mod podge iyice kuruduktan sonra fotoğraf kâğıtlarını doğruca lavaboya götürün ve fotoğraf kâğıtlarını ıslatın. Parmaklarımızın vasıtasıyla orta basınç bir kuvvet uygulayarak zeminde ki mod podge tabakasınız sıyırın. Fazla basınç uygulamayın fotoğraf kâğıdınız zarar görebilir. Bu biçimde fotoğraf yüzeyinde bulununan tüm bir katmandan kurtulun. 

5. Aşama 

Kendin Yap Resimli Vazo
Vazo üstüne uygulamayı düşündüğünüz fotoğraflardaki görüntüler her şeyi ile somut olarak çıkınca kadar üst katmanı sıyırın. Fotoğraflarınız bundan böyle vazolar üstüne yapıştırılmaya hazır halde. Bu biçimde uzun yıllar fotoğraflarda bulununan görüntüler bozulmadan korunacaktır. Vazolar yıkansa da silinse de dert etmenize lüzum yok. Hiçbir biçimde zarar görmeden uzun yıllar vazolar üstünde kalacaklar. Makas vasıtasıyla fotoğraf kâğıdının kenarlarında deforme olan kısımları kesiyoruz. Bu işlemi başka tüm fotoğrafla için uygulayın.

6 Aşama 

Kendin Yap Resimli Vazo
Ve işte final. Vazolar tam da resimde ki gibi epeyce havalı ve nostaljik. Size göre de öyle değiller mi? aynen anneler gününe özel hediye edilebilecek bir çalışma. Hazır anneler günü yaklaşmışken ve siz henüz anneme ne hediye alayım? sualleri ile meşgulken işte size bir fırsat. Mutlaka pişman olmayacaksınız. Anneler bu tip hediyelere bayılırlar. Elbette anneler günü için dediysek yakın zamanda unutulmaması gereken özel günler sıralamasında sırada anneler günü yakınlaştığı için söylüyoruz. Yoksa pek ala eşiniz için arkadaşınıza tüm eş, dost, akrabalarınıza hediye edilebilecek şahane bir proje bu. Hazırlayacağınız bu vazolar yaz süresince aileniz ve arkadaşlarınızla yaşadığınız şahane zamanların bazılarını sergilemek için şahane bir yoldur.

Yorum Gönder

 
Top