z DIY & Sevgiliye El Yapımı Vazo | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliye el emeği vazo
Sitemizi yakından takip edenler bilir internet sitemiz içerisinde el yapımı hediyeleri çok fazla yer vermeye çalışıyoruz. Bu sebepledir ki editör arkadaşlarımız özellikle yabancı birçok internet sitesini didik didik araştırarak en enteresan ve en güzel el yapımı hediyeleri sizler için araştırıp, bulup beğeninize sunuyorlar. Bugünkü yazımızda da yine sizler için birçok yabancı internet sitesi taranarak oluşturulmuş ve el emeğiniz ve göz nurunuz ile hazırlayabileceğiniz hediyelerden biri sayılacak olan, dekoratif şık bir vazoyu nasıl yapabileceğinizi tabiri caizse adım adım anlatacağız. Bugünkü yazımızı okuyup yönergeleri harfiyen takip etmeniz halinde sizde evinizin tarzını değiştirecek ve son derece estetik ve etkileyici şık bir vazo hazırlamış olacaksınız. Hazırlamış olduğunuz bu vazolar herhangi bir yerde veya mağazada satılan bir ürün olmadığı için oldukça dikkat çekici olacaktır. Evinizi ziyaret eden hemen herkesin dikkatini çekeceğinden oldukça eminiz. El yapımı vazo düşüncesi sizi de etkilediyse hadi bakalım iş başına bugün Sevgiliye El Yapımı Vazo yapacağız. El yapımı vazoyu hazırlamak hem çok kolay hem de gerçekten neredeyse masrafsız. Bunun için yapmamız gereken ilk şey neredeyse hemen herkesin evinde mutfak dolaplarında tezgâh altlarında bulunan ve günü geldiğinde kullanılması için saklanılan o cam şişe ve kavanozları ortaya çıkarmak. Evet, İlk yapacağımız iş bu. İstisnasız bütün ev hanımlarının evlerinde mutfak dolaplarının altında irili ufaklı birçok cam şişe ve kavanoz mutlaka vardır ve bu cam şişe ve kavanozlar milli servet olarak o tezgâhı dolaplarının altında yatmaktadır laf. 
sevgiliye el emeği vazo
Her biri için de günü gelince kullanacağız düşüncesiyle ayrılan bu cam şişe ve kavanozların gerçekten bir işe yarayacağı ve kullanılacağı zaman geldi ve çattı. Yapımına Anlatacağımız el yapımı vazo yazımızı okuduktan sonra eminiz bütün ev hanımları o tezgâh altında bekleyen kavanoz ve Cam şişelerden yüzlerce vazo yapmayı düşüneceklerdir. Şaka bir tarafa yapımı oldukça kolay olduğu için yapmaya başlayan birçok kimse el yapımı vazodan fazlasıyla hazırlayıp Eşe dosta, anneye Hatta sevgilisine hediye etmek için hazırlamayı düşünecektir. Hazırladığınız bu el yapımı vazoları artık kime hediye edeceğiniz tamamen size kalmış bir konudur. Şimdi sıra geldi bize gerekli olan diğer malzemelerden bahsetmeye. Yıllar İçinde solmuş kenarları kısmen zarar görmüş yine birçok ev hanımının evinde Gözü gibi Sakladığı dantelleri de artık değerlendirme zamanı. Artık gözden çıkardığınız ve harcamakta kesinlikle bir Beis görmediğiniz danteller ile cam şişe ve kavanozlar bir araya gelecek ve ortaya muhteşem vazolar çıkacak. İş bitiminde Sevgililer Günü hediyesi veyahut ta Anneler Günü için hediye edilmeye aday mükemmel vazolar yaratmış olacaksınız. Dilerseniz konuyu daha fazla uzatmadan el yapımı vazoyu nasıl hazırlayabileceğinizin anlatımına geçelim.

Bu projeyi gerçekleştirmek İçin Gerekli Olan Malzemeler; 


** Uygun büyüklükteki kavanoz veya şişeler
** Artık yıpranmış olan dantelleriniz
** Şeffaf Mod podgel 
** Tercihen beyaz sprey boya

Bir adım: Her el yapımı projeyi gerçekleştirirken yaptığımız gibi ilk yapacağımız şey tabiî ki de önce bir iş planı oluşturmaktır Bu projemizdeki ilk adım ortaya çıkardığımız şişe ve yahutta kavanozlara uygun şekillerde danteller kesmek olacak. Örneğin kare biçiminde olan bir kavanoz ya da şişeniz ile işlem yapacaksanız işiniz çok kolay olur zira şişenin etrafını dantelli çevirmek çok basittir. Ancak, şişelerinizin ya da Vazonunuz un gövdesinde bombeli alanlar veya kıvrımlar var ise burada işiniz birazcık daha zor olacaktır. Bombeli yüzeyleri dantelle çevirmek için en kolay yöntem dantelleri şeritler halinde parça parça kesmek ve bu şekilde kavanozun etrafına dolamak olacaktır. Dantelli kesimini yaparken şişenin yüzeyini dikkate alarak kesim işlemini gerçekleştirin. Bu şekilde malzeme sarfiyatı fazla yapmamış olacaksınız.
sevgiliye el emeği vazo
Resimleri incelediğinizde ne demek istediğimizi zaten anlayacaksınız. Şişenin danteller ile dolamak istediğiniz kısımlarını Mod podge dediğimiz mucizevî yapıştırıcı ile yapıştırın. Bu yapıştırıcının en büyük özelliği yakışırken leke bırakmamış olmasıdır. Yapışma işlemi tamamladıktan yani dantel kumaş şişe üzerini iyice kuruduktan sonra Sıra beyaz sprey boya yardımı ile en az 30 cm mesafeden dantel ve şişenin üzerini boyamak olacaktır. 30 cm mesafeden boyama işlemi yaparsanız sprey boya şişe yüzeyinden akmadan ve çok daha homojen bir şekilde yüzeyine nüfuz edecektir. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus ise; Boya işlemi yaptığınızda şişe tam kurumadan yüzeyi dokunmayınız. Dokunduğunuz takdirde şişe yüzeyinde parmak iziniz oluşacaktır. Buna dikkat etmenizi öneririz.
sevgiliye el emeği vazo
Bu şekilde vazonunuz hangi noktalarına danteller ile dolayacaksanız bütün yüzeyler için aynı işlemi tekrarlamanız gerekmektedir. Bunun için dilerseniz küçük bir resim fırçasından yardım alabilir bu şekilde bütün dantel parçalarını vazonunuz un yüzeyine uygulayabilirisiniz. Dilerseniz dantellerinizin yüzeyini değişik renklerde boyama imkânınız var.
sevgiliye el emeği vazo
Vazonun etrafına sarmış olduğunuz, yapıştırdığınız dantel kumaşların zamanla kirlenmesini ve zarar görmesini engellemek için dantel kumaşınızın bu defada üstünden mod podge uygulamanız gerekmektedir. Bu şekilde dilerseniz ilerleyen zamanlarda vazonuzu nemli bir bez yardımı ile silme imkânına sahip olabilirsiniz bu şekilde su dantelli kumaşınıza zarar vermesinin önüne de geçmiş olacaksınız.
sevgiliye el emeği vazo
Ve işte final. Vazolar tam da resimde ki gibi epeyce havalı ve güzel görünüyorlar değil mi? Bu şekilde sevgililer gününe veya anneler gününe özel hediye edilebilecek bir vazo hazırlamış oldunuz. 
sevgiliye el emeği vazo
İşte size bir fırsat. Yeni bir el yapımı projede daha görüşmek dileğiyle.
sevgiliye el emeği vazo

Yorum Gönder

 
Top