z Soda Şişelerinden Vazo Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

Soda, genellikle yemeklerden sonra içilen ve hazmı kolaylaştırdığı düşünülen doğal asitli içeceklerdendir. Yüksek orandaki mineralleri ile suya alternatif bir içecektir. Elbette ki bu yazımızda sizlere sodanın faydalarından bahsetmeyeceğiz. Ya ne yapacağız? Boş soda şişelerinden dekoratif mekan süslerini nasıl yapabileceğinizi adım adım anlatmaya çalışacağız. Sizler de boş zaman değerlendirmek için DIY projeleri arıyor duysanız, işte size 10-15 dakikanızı bile almadan evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz Soda Şişelerinden el yapımı hediye fikirleri VAZO yapımı projesi. Diğer yazılarımızda da bahsettiğimiz gibi bu projenin de hayata geçirilmesi için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler ve her adımda ne gibi talimatlarla hareket edeceğinize dair ipuçlarını bu yazımızda bulabileceksiniz. İçtiğiniz boş soda şişelerini yeniden Gündelik yaşamda en fazla tüketilen sıvıların başında sodalar gelir. Hemen hemen her evde soda kullanan bir birey muhakkak söz konusudur. Bu kadar çok tüketilen sodaların şişeleri de doğaya ve geri kazanıma önem gösteren kişiler tarafından cam atık çöplerine atılarak başka bir madde olarak değerlendirilir. Soda şişeleri geri kazanım dışında el emeği projesi olarak da kullanılabilmektedir. Bu projemizde içindeki maden suyu bitmiş cam şişeyi ne gibi bir dekoratif vazo haline getirebileceğinizi adım adım anlatmaya çalışacağız. Netice olarak da çöpe gidecek bir sosa şişesinin nasıl harika bir vazoya dönüşüp kullanılabilirliğinin artacak. 
Soda Şişelerinden Vazo Nasıl Yapılır
Soda şişesi ile yapacağımız bu el emeği göz nuru şık vazoyu sevgilinize, komşularınıza veya annenize hediye edebilirsiniz. Hatta yalnızca anneler günü değil kendi evimizde de içerisine çiçeklerimizi koyabileceğimiz çok havalı vazo olarak da pratik bir biçimde yapabilirsiniz. Bu güzel proje sadece ev için de değil elbette! Dilerseniz iş ortamımızdaki masalarınızı renklendirmek istediğinizde de bu projemizden istifade edebilirsiniz. Bu el yapımı renkli vazolar ve içinde yer alan çiçekler eşliğinde çalışma motivasyonunuz artacak ve masanız havasına hava katacak. Bir diğer önerimiz ise cafe ve restoran işletmeciliği yapan kimseler için! Cafe ortamınızdaki masalarda hem otantik hem de uygun yollu çiçek vazoları koymayı hesap ediyorsanız, hazırlanması basit ve bir o kadar da ışıltılı olan soda şişesinden yapılmış vazoları değerlendirmenizi şiddetle öneririz. 

Soda şişeleri ile yapılan el yapımı vazo için gereken malzemeler. 


** Renkli ince hasır ipler. 
** Silikon tabancası ve silikon.
** Ve elbette ki soda şişesi. 

Yaşadığınız mekanda soda şişesi yoksa daha büyük şişeleri de kullanıp aynı adımları takip ederek büyük vazolardan da hediyenizi hazırlayabilirsiniz. 

Soda Şişelerinden Şık Vazo Yapımının Adım Adım Anlatımı


Örnek resimde de fark edileceği üzere cam vazomuz renkli iplerin şişeyi 360 derece ve devamlı dolaması ile oluşmuş. Bizde ilk önce hangi renk grubunu önce kullanmak istiyorsanız o ipi silikon vasıtasıyla şişenin en altından 2 parmak yüksekliğe gelecek biçimde yapıştırıyoruz. Silikon hızlı kuruyacağından tutkalı sürdükten hemen sonra rengarenk ipi hızlı bir biçimde dolayın.

kolay vazo yapımı
Örnek resimde gördüğünüz gibi şişenizi ince iplerle dolayabilirsiniz. Ancak ince ipin uygulması biraz güç olduğundan daha basit dolama ve hızlı bir biçimde bitmesini isterseniz daha kalın hasır ipler de değerlendirebilirsiniz. Saman ve hasır ipler bu iş için ideal bir tercih bu nedenle bu iplerin dışında değişik bir ip kullanmayın. Kullanırsanız resimdeki etkiyi alamamanız çok normal olacak.
Soda Şişelerinden Vazo Nasıl Yapılır
Soda şişesinin bütün yüzeyine homojen olarak 4 değişik veya size kalmış doğrultusunda daha fazla renkteki ipi dolama işlemi bittiyse vazoyu hediye etmeden önce içerisine ister canlı dilerseniz de yapay iki dal çiçek koyup hediye verebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top