z Yılbaşı Ağaç Süsü El Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Yeni yılın olmazsa olmazlarından ve yılbaşında evimizi yeni yılın havasına sokacak en önemli süs eşyalarından biridir yılbaşı çam ağaçları. Aynı zamanda çam ağaçları ışıklarla süslendiğinde hakikaten insanı mutlu ediyor. Öte yandan yılbaşı akşamı bir evde ışıklı bir çam ağacının olması demek, insanın kendisini yeni yıla daha bir motive hissetmesini sağlıyor. Efendim, zaten siz de yılbaşı ağaçlarının bu özelliğini biliyorsunuz. Bizim amacımız bu yazımızda yılbaşı çam ağacının ne ifade ettiği veya evleri nasıl süslediğiniz anlatmak değil, bu harika dekoratif objenin nasıl kolayca evde yapılabileceğini anlatmak! Yılbaşı geceleri bir yılbaşı çam ağacı sipariş vermek veya hediye etmek Türkiye'mde de artık gelenek halini almaya başladı. Rengarenk ve göz kamaştırıcı duruşu ile özel gecelerin en fazla ilgi toplayan ürünü olan ağaçların yüzlerce değişik modelini kolaylıkla bulabilirsiniz. Fakat isteğinize göre ve piyasada rahatlıkla bulunabilenlerden çok daha değişik bir yılbaşı çam ağacı istiyorsanız bu durumda işe koyulmanın tam sırası. Her evde rahatlıkla yer alan malzemeler ile çok kısa bir zaman aralığı ayırarak benzeri olmayan bir ağacı kendiniz yapabilirsiniz. El emeği yılbaşı çam ağacı makalemizi inceleyerek en enteresan armağanı de yapma fırsatını yakalayabilirsiniz.

El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Ayrıca evdeki çöpleri de değerlendirmek bu çalışmamızın en keyifli özelliklerinden biri… kim iddia etmiş soğuk havalar ile dondurma değişik şeyler diye? işte size iç içe olabileceğinin ispatı. Belki bu dondurmalar yiyebileceğiniz bir biçimde değil fakat inanın görünce gönlünüzü ferahlatacak türden… Siz de bu yılbaşı gecesi için sizin için hazırlanan bir yılbaşı çam ağacı yapmak istiyorsanız, buyurun size lazım olacak malzemelerin listesine ve ağacın yapılışına beraberce görelim.

Dondurma Şeklinde Çam Ağacı Süsleri Hazırlanması İçin Gereken Malzemeler. 

•  Karton 
•  El işi kağıtları
•  Mendil veya peçete. 
• Silikon Tabancası veya Japon yapıştırıcısı 
• Makas ve iğne iplik. 


Malzeme listesindeki bütün malzemeler basit şekilde temin edilebilir olmakla birlikte her birinin seçeneği de var. Evdeki çöplerden dahi toplayabileceğiniz bütün bu malzemeler ile eşi benzeri görülmemiş bir dondurmalı yılbaşı çam ağacı yapabilirsiniz. Yapılışının bu kadar basit ve kolay olup malzemelerin de çöplerden toplanabilecek kadar kolay olması neticesi sayesinde bu da demek oluyor ki projemizdeki ağaçlardan çok sayıda yapabilirsiniz. Dondurmalı yılbaşı çam ağacı hazırlanması için kullanacağınız malzemeler veya uygulayacağınız işlem basamakları çocuklar için aktivite olarak da seçilebilir niteliktedir. Evde çocuklarınızla mükemmel anlar geçirmenize fırsat verecek olan çalışmamızın işlem basamaklarına geçelim.


El Emeği Yılbaşı Çam Ağacı Süsleri Nasıl Yapılabilir?

El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Aşağıda sizlere hazırlamış olduğumuz uygulama adımlarını takip ederek el emeği yılbaşı çam ağacı nasıl yapılabilir bilgilerinin bütününe erişebilirsiniz.

1 Aşama Külahları Hazırlama

El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Külahlar her daim kahverengi olmaktadır. Bu nedenle değerlendireceğiniz kartonun da kahverengi olması gerekiyor. Mümkün mertebe külah rengine yakın bir renk tonu tercihi yapmaya çalışın. Elinizde olan rastgele bir kartonu dahi, istediğiniz ton kahverengiye boyayarak değerlendirebilirsiniz. Külahları yapmak için en başta daireler kesmemiz gerekiyor. Bu projede kullanılan dairelerin çapları yaklaşık olarak 11 5 cm size özel resimdeki dondurma boyutları uygunsa kartonlarınızı 11 5 cm çapındaki daireler şeklinde kesebilirsiniz. Dairelerin çaplarını arzu ettiğiniz boyutta arttırabilir veya azaltabilirsiniz. Bütün daireleri ortasından iki parçaya kesmemiz gerekiyor. Zira her bir dondurmanın külahı için yarım daire gerekli. Yarım daireleri koni şekline getirerek katlıyoruz ve arkasından fotoğrafta gördüğünüz alandan yapıştırıyoruz. Silikon tabancası veya japon yapıştırıcısı gibi güçlü bir tutkal değerlendirebilirsiniz.

2. Aşama Dondurmaları Yapma

El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Rengarenk el işi kağıtlarından yaklaşık olarak 15 cm x 30 cm ölçülerinde dikdörtgen parçalar kesin. Bu dikdörtgen kağıtlarının içerisini yarım olacaktır biçimde kağıt mendiller ile dolduruyoruz. Böylece daha tok bir görünüme kavuşmuş oluyor. Arkasından kağıtları buruşturup top görünümü elde ediyoruz. Son olarak bu yaptığımız topları dağılmasını önlemek için bir iğne iplik vasıtasıyla sağlamlaştırıyoruz. Iğne iplik ile kağıt topları kendi aralarında bağlarken en üstteki dondurmadan aşağıya doğru ip salıyoruz ve bu ip en alt kattaki topta yapıştırılarak sonlandırılıyor. Yukarıda bıraktığımız ip ise yeni yıl süslerimizin ağaca bağlanması için lazım olacaktır. Elde etmiş olduğumuz rengarenk topları birbirleri ile yapıştırıyoruz. Biz burada her bir külaha iki renk dondurmayı yani rengarenk kağıdı kendi aralarında yapıştırdık. Siz istiyorsanız üçlü biçimde de dondurmanızı yapabilirsiniz.
El Yapımı Dondurma şeklinde yılbaşı ağaç süsleri
Gördüğünüz gibi kağıttan yaptığımız renkli dondurma süslerimiz artık hazır. Üstte bıraktığımız ipler vasıtasıyla yeni yıl ağacına asabilirsiniz. Ağacınızı ise istiyorsanız teller ve sakallı ip veya kırtasiyelerde satılan süsleme ipleri ile rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Altına saksı ekleyerek daha da gösterişli bir ağaç yapabilirsiniz. Renkli dondurmalı yılbaşı çam ağacı yapımını öğrendiğinize göre eş, dost, akrabalarınıza yılbaşı hediyesi arayışınız ile alakalı sıkıntınızı ortadan kaldırabilirsiniz. Kıymetli bulduklarınıza hediye edeceğiniz kusursuz bir yeni yıl süslemesi… Hem zor bulunabilecek malzeme temini endişeniz olmayacak; hem de çocuklarınızla birlikte hazırlanması çok keyifli bir proje.

Yorum Gönder

 
Top