z Hızlı Şekilde El Çantası Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

el çantası nasıl yapılır
Kolay ve son derece hızlı bir şekilde el çantanız olsun ister miydiniz? Cevabınız evet ise bu yazımızda yer alan yönergeleri izleyerek siz de hızlı ve çok az maliyetle kendi çantanızı hazırlayabilirsiniz. Üstelik çantanızı yaparken, evde kullanmadığınız kumaş parçalarını da yeniden hayata kazandırmış olacak ve küçük bir çapta da olsa doğaya bir katkı sunmuş olacaksınız. Her zaman yeniden dönüşüm projelerini destekliyoruz. Üstelik yeniden dönüşüm işlemi yaparken hem kendinize çok güzel bir çanta yapacak, hem de yaparken eğlenceli dakikalar geçirmiş olacaksınız. El çantaları elleri meşgul eden ve içerisinde genellikle ufak tefek eşyalarımızı yerleştirdiğimiz küçük bir objedir. Ancak bu obje, aynı zamanda şıklığımızı da tamamlayan bir nevi aksesuar işlevindedirler. Çevrenizde dağınıklığa sebep olan ufak eşyalarınız için, bu tarz çantalar sizlere şahane bir diy projesi olacaktır. Dahası yapması da bir hayli kolay. 
el çantası nasıl yapılırHızlı çanta yapılış aşamalarını sizler için en detaylı ve görselleriyle anlatmaya çalışacağım. Evde yer alan atıl durumdaki kumaşlarınızı yeniden değerlendirmenin tam sırası. İstediğiniz renk ve türleri kullanabileceğiniz bu proje ile kreatif yönünüzü somut olarak ortaya çıkartacaksınız. Öyleyse daha ne bekliyoruz? Hazi o zaman el çanta nasıl yapılabilir gelin beraberce öğrenelim.

El Çantası İçin Size Gereken Araç Gereçler.

• kumaş parçası.
• Cetvel
• Dekoratif süsler. 

Çantanın Yapılışı

Kendi çantanızı kendinizin yapabilmesi için bir kumaş parçası ve şayet isterseniz dekoratif düzenlemeler gerekiyor. Evinizde değerlendirmediğiniz kumaşlar bu projede değerlendirebilirsiniz. Veya isterseniz yeni bir kumaşı da satın almayı düşünebilirsiniz. Öncelikli olarak iki kumaş parçasını aynı ebatta kesiniz.
el çantası nasıl yapılır
15 x 30 cm ölçüleri bu proje için isabetli olabilir. Fakat içine koyacağınız malzemelere göre bu boyutu kendi kararınızla büyütüp ya da küçültebilirsiniz. Ve koyacağınız parçaları, sağ bölgede bir araya getirin. Arkasından kumaşın kenarlarını 1 cm’lik dikişle dikin.
Sonra kumaşın düz yüzü dışarıya bakacak biçimde yönlendirin. Ütü ile bastırın. İşte bu aşamada şimdide sıra geldi en güç bölüme.
el çantası nasıl yapılır
Bir tornavida alın ve bant ölçüsünün arkasındaki vidaları ve içini çıkarın. Fakat bu işlemi uygularken dikkatli olun. Zira bant serbest bırakıldıktan sonra delinebilir. Makasla kasetinizi ihtiyacınız olan uzunluğa getirin (15 cm genişliğinde bir çanta için 14 cm) ve köşeleri yuvarlayın.
el çantası nasıl yapılır
Sonrasında kumaşı kesmesini engellemek için bantla sarın. Sonrasında bant için 2 cm’lik yapıştırın ve bandı içeri kaydırın. Hatasız çalışması için bandın içbükey kısmı (bant ölçüsünün arkası) torbanın dışına doğru olması gerekir.
el çantası nasıl yapılır
Dış tarafları katlayın ve kenarları dikin. İleriki zamanlarda olası aşınmalarını engellemek için kenarlarını sıkın ve arkasından torbanın sağ tarafını çevirip doldurmaya geçin.
el çantası nasıl yapılır
Ve artık sona geldik. İşte bu denli kolay. Hızlı çantanızın içini istediğiniz gibi doldurabilirsiniz. Güle güle kullanın.

Yorum Gönder

 
Top