z İyi Hissettiren Doğal Antibiyotikler | En iyi Hediye Fikirleri

doğal antibiyotik ürünler
Antibiyotik besinler günümüzde diyetisyenlerin bağışıklık sistemini geliştirmesi açısından kullanılmasını tavsiye ettiği gıdalardır. Dünyanın her yerinden bilim insanlarının ortak görüşü, her ne kadar antibiyotikler hızlı iyileşme sağlasa da vücudun virüs, mikrop ve bakterilere karşı direncini büyük ölçüde düşürüyor ve uzun vadede bu en ufak bir gripte bile ölümcül tehdit anlamına geliyor. Bu duruma gelmemek için uzmanlar antibiyotik kullanımın azaltılması ve doğal antibiyotikler ile bağışıklığın güçlendirilmesini öneriyor.

Turp 

Turp, içeriğinde bulunan folik asit, fosfor, C vitamini ve lifli yapısı ile turp gibi olmak” lafının hakkını veriyor. Antioksidan özelliği sayesinde soğuk algınlığı, bitmek bilmeyen kuru öksürük, nezle ve grip için birebir olmakla birlikte lifli yapısı ile boşaltım ve sindirim sistemini düzene sokuyor, fazla kolesterol emilimini büyük ölçüde azaltıyor. Uzmanlar tarafından turpun önerilen kullanımı ise üst kısmı kesilip içi oyulduktan sonra oyulan parçanın salatalar için kullanılması, kalan kısma ise bal dökülüp alt kısma çizik attıktan sonra bir bardağın üstüne (çizik altta kalacak şekilde) koyulup bir gece bekletilmesidir. Elde edilen su sabah akşam içildiğinde bağışıklık sistemini güçlendirecek ve cilde canlılık verecektir. Turpun yaprakları da faydalıdır, salatada kullanabilir ya da kaynatıp bitki çayı olarak kullanabilirsiniz.

Soğan ve Sarımsak

19. Yüzyılda Louis Pasteur’un yaptığı bilimsel çalışmalar ile sarımsak ve soğanın içerisindeki helikobakter piori ile bağışıklık sistemini olumlu etkilediği, virüs, bakteri ve mantarları yok ettiği doğrulanmıştır. Aşırı tüketimi vücutta kan sulandırma etkisi yaratıp normalden fazla kanamaya sebep olsa da hücre hasarına karşı koyan antioksidan yapısı ve içeriğindeki sülfürlü bileşikler ile kansere karşı koruma sağlıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiren önemli antibiyotik gıdalar arasında yer alıyor.

Brokoli 

Brokoli, içerdiği C ve E vitamini sayesinde bağışıklık sistemini desteklemenin yanı sıra ABD’de yapılan bir bilimsel çalışmaya göre brokolini içerdiği sülforpan hem antioksidan özellik gösteriyor hem de genelde hava kirliliği ve sigara nedeniyle ortaya çıkan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı olarak bilinen hastalığın verdiği akciğer hasarının engellenmesinde büyük rol oynuyor.

Ispanak 

Ispanak içeriğindeki quarcetin, magnezyum, kalsiyum gibi minerallerin yanı sıra A, B, C ve E gibi vitaminleri bulunduran zengin yapısı ile antibiyotik etkili gıdalar arasında olmasına şaşırmamak gereken bir gıdadır. Her türlü enfeksiyon üzerinde olumlu etki gösteren ıspanak aynı zamanda içerdiği folik asit ile bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp vücudu ve kalbi koruyor. 

Zencefil 

Özellikle şu son günlerde yaşadığımız korona virüs salgınında üst solunum yollarını koruması açısından mucizevi bir besin olan zencefil üst solunum yolu enfeksiyonları, grip, kanser ve bronşite iyi geliyor. Sindirim sisteminde ise hazımsızlık sorununu ortadan kaldırması, mide bulantısı ve yanmasına iyi gelmesi, fazla kolesterol emilimini azaltması ve ağrı kesici niteliği taşıyarak ile doğal antibiyotik besinler arasında yer alıyor. Zencefili rendeleyip bal ve limon ile bir süre beklettikten sonra her sabah bir kaşık yiyerek tüketebilirsiniz.

Pırasa 

Pırasanın içinde bulunan sülfürlü bileşikler başta kolon kanseri olmak üzere her türlü kanser hücresinin çoğalmasını engelliyor. Her ne kadar gaz sorunu yarattığı için sindirim sistemi sorununa sahip kişilerin sevdiği bir sebze olmasa da iyice pişirildiğinde bu sorun da büyük ölçüde azalacaktır. Ancak aşırı tüketimi vücutta bulunan kalsiyumu olumsuz etkileyecektir. İçinde bulunan kamferol ve flavonid ile kalp damar rahatsızlıklarının tedavisini desteklemek için kullanılabilecek pırasa, patates ile pişirilerek çorba halinde ya da omlet, menemen, salata gibi ürünlere eklenerek tüketilebilir.

Kendinize çoook ama çok dikkat edin. Sağlıklı günler dilerim...

Yorum Gönder

 
Top