z Çiçekler ve Bakımları | En iyi Hediye Fikirleri

Çiçekler ve Bakımları
Çiçek almak kadar onların bakımını da eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmek önemlidir. Çünkü çiçek aldığınızda onun bakımını düzgün bir biçimde gerçekleştirmezseniz çiçeğiniz kısa bir süre sonra kuruyacak ve solacaktır. Bu da eğer çiçeğe çok para verdiyseniz hem maddi açıdan hem de o bir canlı olduğu için manevi açıdan zarara uğramanıza neden olacaktır. Bununla beraber çiçek size değerli biri tarafından hediye edilmiş olabilir ve siz o çiçeği uzun bir süre saklamak istiyor olabilirsiniz. Ancak onun bakımını yeterli ve düzenli bir biçimde yapamazsanız bu çiçeklerin ömrü çok kısa olacaktır. Bu da hatıra olarak onu saklamanızı zorlaştıracak ve eğer onu yine saklamak isteseniz bile kuru bir halini kullanmak zorunda kalacaksınız.
çiçeklerin bakımı

Çiçeklerinizi iyi bir şekilde muhafaza etmek için onun bakımını ve düzenli ilgilenilmesi gereken rutinlerini yapmanız son derece önemlidir. Çiçeklerin suyunu değiştirmek, vazosunu temizlemek, fazlalıkları yok etmek, sıcaklığa dikkat etmek, suyuna dikkat etmek gibi pek çok unsur bu konuda karşımıza çıkmaktadır. Bu yüzden çiçeklerin uzun bir süre yanınızda kalmasını istiyorsanız onun bakımını son derece iyi bir biçimde gerçekleştirmeniz şarttır. Bu konuda yapılması gerekenler arasında bazı önemli detaylar mevcut olmuştur. Eğer bu detayları iyi bir şekilde analiz ederseniz çiçekleriniz uzun süre sizinle beraber kalabilir. Ancak bunlara dikkat etmediğiniz takdirde onlarla kısa bir süre sonra vedalaşmak zorunda kalırsınız.

çiçek bakımı nasıl yapılır

Bazı çiçekler oldukça pahalıdır ve kişinin bütçesine göre çok uçuk fiyata sahip olsa da onu satın almış olabilirsiniz. Parasal anlamda bu kadar değerli bir çiçeğin birkaç gün içinde solması ve kuruması oldukça üzücü bir durumdur. Bu tarz durumların yaşanmaması için de yapmanız gereken çiçeklerinizin bakımını düzenli bir şekilde gerçekleştirmek ve bu konu hakkında doğru bilgi sahibi olmaktır. Eğer çiçeklerinizin bakımıyla ilgilenmezseniz hem verdiğiniz para boşa gider hem de böylesine güzel bitkilerden mahrum kalmış olursunuz. Eğer çiçekler biri tarafından size hediye edildiyse onun sizde hatıra kalması için çiçeklerin uzun ömürlü olması gerekmektedir. Kısa ömrü olan çiçekler sizde bir anı bırakamaz ve bu şekilde içerdiği anlamla beraber yok olacaktır.

Çiçek Sulama Nasıl Yapılır?


çiçeklerin bakımı
Çiçek sulama konusunda ekstra bir özen göstermeniz ve çiçeğin ihtiyacından fazla olan suyu ona vermemeniz gerekmektedir. Bazı insanlar bu konuda yanlış bir algı edinmişler ve çok suyun çiçeğe faydalı olabileceğini düşünmüşlerdir. Oysaki belirli aralıklarla ve gerektiği kadar yapılan sulama çiçeklerin sağlığı için çok önemlidir. Bu yüzden bilinçsiz sulamadan uzak durmanız ve çiçeğinizin bakımına bu anlamda daha da özen göstermeniz gerekmektedir. Çiçeklerinizin sulamasının yanında onun suyuna ilave etmek yerine suyunu düzenli bir şekilde değiştirmeniz gerekir. Çünkü o sular belirli bir zaman sonra kirlenmekte ve bu da çiçeğinize zarar verebilecek mikropların oluşmasına neden olmaktadır. 

Çiçeklerin bulunduğu yerin sıcaklığı


çiçeklerin bakımı
Sıcaklık bir bitkinin yetişmesinde en önemli etkenlerden biri olup onların bakımı için de son derece önemlidir. Bir bitkinin büyümesinde ve gelişmesinde etkili olan sıcaklık aşırı olduğu zaman çiçeklere zarar vermektedir. Özellikle yaz mevsiminde bu durum bitkileri daha da etkilemekte ve çiçek türünün olumsuzluk yaşamasına neden olmaktadır. Bu yüzden çiçeklerinizin bulunduğu alanın sıcaklığına özen göstermeniz ve bu alanın daha makul seviyede sıcaklık barındırmasına dikkat etmeniz gerekmektedir. Ortamın serin olmasına ve çiçeklerinizin bu ortam altında su içinde bulunmasına özen gösterin. Aksi takdirde fazla neme ve sıcaklığa maruz kalan çiçeklerinizin kurumaya yüz tutması kaçınılmaz olacaktır.

Uygun saksı ve toprak seçimi 


çiçeklerin bakımı
Çiçeklerinizi yetiştirmek için yapmanız gereken en önemli noktalardan bir tanesi de onların içerisinde yer aldığı saksıların durumudur. Eğer bu saksıların toprağıyla ilgilenmez ve bu saksıların hangisinin çiçek için en uygun olduğunu bulmazsanız bu konuda sorun yaşarsınız. Bu yüzden sulamasına ve sıcaklığına önem verdiğiniz kadar saksıya da önem vermeniz gerekmektedir. Uygun toprak seçimi ve bu toprakla ilgilenilmesi bir çiçeğin en yapılması gereken bakım detayları arasında yer alır. Bu yüzden toprak değişimi ve saksı bakımını belirli aralıklarla gerçekleştirerek durumun takibinde olun. Tozdan ve çöplerden saksının içini uzak tutun ve toprağı temizleyin. Aksi halde çiçeğinizin köküne zarar verebilecek maddeler meydana gelir.

Yorum Gönder

 
Top