z El Yapımı Şirin Çim Adamlar | En iyi Hediye Fikirleri

Kolay Çim Adam Yapımı
Bu hafta sonunu eğlenceli bir şeyler yaparak geçirmeye ne dersiniz? Mesela Çim Adam yaparak! Süper bir fikir öyle değil mi? İşte karşınızda bu hafta sonunu mükemmel bir şekilde değerlendirebileceğiniz, ister evinize şirin bir süs eşyası kazandırmak, ister çocuklarınız, isterseniz de arkadaşlarınız için hediye olarak yapabileceğiniz oldukça şirin, oldukça eğlenceli el yapımı çim adamlar! Yemyeşil ve capcanlı saçlarıyla bir kaç basit adımda kolaylıkla yapabileceğiniz el yapımı şirin çim adamlarla evinize harika bir hava katabilirsiniz. Kendi ellerinizle yapacağınız çim adamların günden güne uzayan (büyüyen) yeşil çim saçlarıyla birlikte aranızda güçlü bir sevgi bağı oluşacak ve aynı zamanda çim adamlar, evinizin yepyeni neşesi, en güzel süsü olacak. Sevgilinize doğum günü hediyesi olarak da armağan edebileceğiniz el yapımı çim adamlarla iddia ediyoruz ki siz de hazırlarken inanılmaz keyifli, inanılmaz eğlenceli dakikalar geçireceksiniz. İster tek başınıza yapın, isterseniz de sevgilinizi yanınıza alarak birlikte dilediğiniz karakterlerde çim adamlar tasarlayın! Üstelik biraz sonra göreceğiniz üzere çim adamları yapmak için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemeler de öyle pahalı filan hiç değil. Bir kaç tane eski çorap, boya kalemleri, yapay gözler, şu marketlerde satılan Danone yoğurt kapları, saksı toprağı ve bitki tohumu. İşte hepsi bu kadar! İstediğiniz karakterde, istediğiniz tipte veya istediğiniz büyüklükte yapabileceğiniz el emeği çim adamlarla hem evinizde kendi kendinize eğlenceli bir vakit geçirecek, hem de çocuklarınıza en şirin hediyelerden birini vermenin mutluluğunu yaşayacaksınız! Çok mu sözü uzattık? İyi o zaman hemen çim adam yapımını sizlere adım adım fotoğrafları ve videosuyla birlikte anlatmaya başlayalım.

Evde Çim Adam Nasıl Yapılır?

konu çizgisi
çim adam

Çim Adam Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler;

  • Krem veya haki renklerde eski naylon çoraplar ya da kilotlu çorap. Çim adam suratının belirgin olması için mümkünse açık tonlarda çorap kullanmanızda yarar var. Ancak siz istediğiniz renkte de hazırlayabilirsiniz. Kaç adet çim adam yapacaksanız o sayıda çorap kullanın.
  • Çim Tohumu. Bunun için aktarlardan veya Bauhause gibi yapı marketlerden az miktarda çim tohumu satın alabilirsiniz.
  • Saksı Toprağı. Bunu bahçenizden de temin edebilirsiniz. Ya da bir nalburdan bedava bile alabilirsiniz:) 
  • Yoğurt Kabı. İçerisine çim adamlarımızı yerleştirip gururla evimizde sergileyebileceğimiz kaplar. Bunun için isterseniz siz de hayal gücünüzü kullanarak farklı kaplar bulabilirsiniz. 
  • Su geçirmez tutkal. Bunu ne için kullanacağımızı hemen söyleyelim; Çim adamlarımıza göz ve dudak yaparken:) Çorap üzerinde silinmeyen kalemlerle de göz, dudak yapabilirsiniz. Ama daha şirin gözüksün istiyorsanız yapay göz kullanmanızı mutlaka tavsiye ederiz.
konu çizgisi

Adım Adım Kolay Çim Adam Yapımı

evde çim adam yapmak
1. Adım: Lastikli eski çorabın topuk bölümünü de içerecek şekilde yukarı doğru 20 cm. uzunluğunda bir alanı kesin.

2. Adım: Çorabı bir fincan içerisine koyup, ağız kısmını fincanın dışını saracak şekilde gerdirin. Çorabın içerisine ise bir çay kaşığı yardımıyla bahçe toprağı koyun! Daha sonra üzerine çim tohumu serpiştirin. 

3. Adım: Lastik çorabın içerisini toprak ve tohumla doldurduktan sonra tenis topu büklüğünde bir yuvarlak yapı oluşturup, çorabın tepe kısmını düğüm yapın!

4. Adım: Yanlardan ve orta yerden gerdirerek, çim adamlara kulak ve burun yapabilirsiniz. Burun yapmak için lastikten de yararlanabilirsiniz. Daha sonra kırmızı renk keçeden dudak şeklinde bir para kesin ve yapıştırıcı ile yapıştırın. Aynı işlemi yapay gözler için de tekrar edin.

5. Adım: İşte işin en eğlenceli kısmına geldik! Yani çim adamlardan karakterler tasarlamaya. Mesela şöyle gözlükleri olan el yapımı doktor çim adam karakteri tasarlamaya ne dersiniz;? Ya da adalet cübbesi olan bir avukat. Ne bileyim bir öğrenci, kaslı ya da seksi bir vücut! İşte tüm bunlar için iş, tamamen kendi hayal gücünüze kalmış. Değişik süslerle erkek ve bayan figürleri tasarlayarak çocuklarınıza harika bir hediye hazırlayabilirsiniz.

6. Adım: Son olarak hazırladığınız çim adam karakterlerinin dik bir şekilde dengede durmalarını sağlamak ve kıyafetlerini boya kalemleri ile çizmek için yoğurt kaplarını kullanacağız. Bunun için çocuklarınızın yedikleri küçük meyveli yoğurt kaplarını kullanabilirsiniz. 
Evde çim adam yapmak
İşte tüm adımlar bunlar. El yapımı çim adamlar, tüm özel günler için sevdiklerinize verebileceğiniz en neşeli hediyelerden biridir. İster sadece dekoratif amaçlı evinizde kullanın, ister5 sevgilinize hazırladığınız hediye sepetleri içerisine çim adamlardan koyun! Bu arada unutmadan söyleyelim ki, her gün düzenli aralıklarla çim adamları sulamayı unutmayın ve cam kenarında bir yerde güneş ışığı alacak şekilde evinizin bir köşesinde konumlandırın. 

Kolay Şekilde Çim Adam Yapılış Videosu

konu çizgisi

Yukarıdaki Youtube videoda çim adam yapımı eğlenceli bir şekilde anlatılıyor. Yararlanılan kaynak ise, çicukların severek izlediği Artzooka kanalı

Çim admların nasıl yapıldığını farklı bir şekilde gösteren bir video daha paylaşalım istedik. Başka bir yazımızda görüşmek üzere hoşça kalın bizde kalın:))) Bu arada Çim Adamlardan hazır olarak satın almak isterseniz, aşağıda paylaştığımız linkten Online olarak satın alabilirsiniz. 
çim adamlar
Evinizde ya da ofisinizde büyük bir alışkanlık haline gelecek, güzel bir hobi edineceğiniz ve her geçen gün uzayan çim saçlarıyla mutluluğunuza mutluluk katacağınız birbirinden farklı çim adamlar korsan, müzisyen kraliçe, kızıl derili, külhanbeyi modelleri ile hayatınıza neşe, evinize ise renk katacak! 
Çim Adamlar
Yeni Nesil Çim Adamlar nerede satılıyor derseniz işte birbirinden farklı ve şirin çim adam modellerini bulabileceğiniz hediye sitesinin linki. Yukarıdaki resme tıklayarak çim adam satın alabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top