z Kokulu Taş Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

Kokulu Taş Nasıl Yapılır
Hoş kokuları, göze hoş gelen tasarımlarıyla kokulu taşlar, son zamanların en popüler hediye alternatiflerinden biri. Gerek nişan veya düğün, gerek sünnet, gerekse de yeni doğan bebek hediyesi vermek amacıyla hazırlanan kokulu taşları biz de bu yazımızda mercek altına aldık. İnternette her ne kadar kokulu taş yapımı için yüzlerce farklı sitede yapım aşamaları anlatılmış olsa da, geniş kapsamlı bir şekilde anlatım yapan kaynak sitelere ulaşmak maalesef oldukça zor! Eğer siz de kokulu taşların nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, bu yazımızda bol örnekli ve adım adım resimleri ile kokulu taş yapım aşamalarını bulabileceksiniz! Kokulu taşların hediye olarak tercih edilmesinin en önemli nedeni birincisi göz okşayan tasarımları; ikincisi de adından anlaşılacağı üzere ortama yaydıkları hoş kokularıdır. Aynı zamanda kalıcı bir hediye alternatifi olması da kokulu taşları tercih edilebilir bir hediye kılmaktadır. Kokulu taşların nasıl yapıldığını öğrendikten sonra farklı taş modelleri için Instagram da, facebook da yüzlerce görsele kolaylıkla ulaşabilir ve kokulu taş tasarımlarınız için bu mecralardan ilham alabilirsiniz. Belki, siz de bu yazımızdan istifade edip; evinizde kokulu taş yaparak kendinize ek bir iş yaratabilirsiniz kim bilir! Aşağıdaki talimatları ve tavsiyeleri uygulayarak evinizde bir kaç kolay adımda kokulu taş tasarımlarınızı yapabilir ve sevdiklerinize özel gün hediyesi olarak bu sofistike taşlardan armağan edebilirsiniz.

KOKULU TAŞ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

  • Kokulu taş tozu
  • Beğendiğiniz Çiçek Kokuları (Esans)
  • Kokulu Taş Boyası
  • Sıcak su
  • İstediğiniz şekli almak için silikon kalıp
  • Karıştırma kabı
kokulu taş

KOKULU TAŞ YAPIM AŞAMALARI

Kokulu Taş Nasıl Yapılır

Unutmamalısınız ki, resimlerini çok beğendiğiniz ve tam bir tasarım harikası olan kokulu taşlar kalıplarla yapılmaktadır. Bu bilgi bir kere cepte bulunsun! Şimdi gelelim en kolay yoldan kokulu taş nasıl yapılırmış adım adım anlatmaya! Önce karıştırma kabına una benzeyen kokulu taş tozumuzu ilave edelim.
kendin yap kokulu taşlar
Tenceremize su ilave edip, ocakta ısıtalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu, diyelim ki 2 su bardağı tozla kokulu taş hazırlamak istiyorsunuz! Bu durumda tencerede kaynatacağınız su 1 su bardağı olmalıdır. Yani toz miktarının yarısı ölçüsünde su kaynatınız!
kokulu taş yapımı
Suyu kaynattıktan sonra, karıştırma kabının içerisine kaynamış suyu yavaşça dökün. Daha sonra ise bir kaşık ya da karıştırma çubuğu ile karıştırmaya başlayın. Karıştırırken de içerisine esans ve boya damlatarak karıştırmaya devam edin.
kokulu taş yapımı
Karışımın topak şeklinde olmaması için ara vermeden karıştırmaya devam edin. Hemen ardından da karışım içerisine dilediğiniz ölçüde esans ve boya damlatın.
el yapımı kokulu taş
Hazırladığınız karışımı kurumadan silikon kalıplara dökün! Taşların içerisinde hava kabarcığı veya şekil bozukluğu olmaması için de, baş parmaklarınızla harcın üzerine baskı yapın. Bu şekilde taşlar içerisinde hava kabarcıklarının oluşmasının önüne geçmiş olursunuz. 
kokulu taş yapımı
20-25 dakika içerisinde hamur kıvamındaki kokulu taşlar sertleşmeye başlayacaktır. Sertleştikten sonra da dikkatli bir şekilde silikon kapların kenarına baskı uygulayarak Kokulu taşlarınızı çıkartmaya geçebilirsiniz. 
kolay kokulu taş yapımı
Artık kokulu taşınız hazır demektir. Bu işlemleri tekrar denediğinizde istediğiniz standartlarda ve dilediğiniz şekillerde kokulu taşlar yapabilirsiniz. Eğer ilk denemeniz başarısız olursa vazgeçmeyin ve sonraki denemenizde yapmış olduğunuz hataları tekrar etmeden çalışmaya devam edin.
kolay şekilde kokulu taş yapımı
Karıştırma kabına verdiğimiz ölçünün üzerinde su koymamanızı özellikle tavsiye ediyoruz. Çünkü, kokulu taşlarınızın kuruması sürecini bu şekilde bir hayli uzatmış olursunuz. Az su koymanız halinde de istediğiniz kıvamı yakalamanız güçleşecektir.
kokulu taşlar
Bir diğer önemli konu da karıştırma kabındaki ilk etapta esans kokusu karıştırma kabından yoğun gelebilir ama esans uçucu olduğu için fazla fazla kullanmanızı tavsiye ediyoruz. Kokulu taşlarınız kuruduktan sonra esans uçsa bile taş içerisinde mutlaka bir miktar koku kalacaktır.
el yapımı kokulu taşlar
Kokulu taş yapım videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Herkese iyi çalışmalar

Yorum Gönder

 
Top