z İstanbul'da Gezilecek En Güzel Yerler | En iyi Hediye Fikirleri

sevgiliyle İstanbulda gezilecek yerler
İstanbul'da Aşk Bir Başka Yaşanır! Türkiye'nin her köşesi gerçek anlamda birer cennet. Ancak, İstanbul bu cennet vatanın en özel ve en güzel köşesi. Tarihi dokusuyla, meydanlarıyla, istasyonlarıyla, gökdelenleriyle, camileriyle, meşhur boğazıyla, köprüleriyle, vapurlarıyla, kuleleriyle, evliyalarıyla, adalarıyla eşsiz ve benzersiz bir mega kent! Peki siz İstanbul'u ne kadar iyi tanıyorsunuz? Ya da bu muhteşem ve romantik şehri daha iyi hissedebilmek, daha iyi anlamak ve daha iyi fark etmek için bilmediğiniz yerleri öğrenmek ister misiniz? İstanbul'un dünyaca ünlü en meşhur yerleri nereleri? İstanbul'da hangi mekanlarda sevgilinizle romantik anlar paylaşabilirsiniz? İstanbul'un tarihi manzaraları eşliğinde aşkın ve romantizmin en güzel yaşanabileceği yerler hangileri? İşte bu yazımızda sizlere İstanbul'un gezilip görülebilecek en güzel yerlerini tanıtmaya çalışacağız.
istanbulda gezilecek yerler
Eğer İstanbul dışında başka bir şehirde yaşıyorsanız, sevgilinize yıl dönümünüzde sürpriz yapıp, bu özel tarihi bu kez İstanbul'da kutlayabilirsiniz. Aşkın nasıl yaşandığı kadar, nerede ve ne şekilde yaşandığı da benim için önemlidir diyorsanız, sizin için İstanbul'da sevgilinizle romantik ve unutulmaz anlar paylaşabileceğiniz en güzel mekanların listesini hazırladık. Sevgilinizle hafta sonu İstanbul'da gezilecek, görülecek en ilgi çekici, en popüler, en gözde mekanlar ile sevgililerin uğrak yerleri bu yazımızda sizi bekliyor olacak. Kız arkadaşınıza unutamayacağı romantik bir evlilik teklifi yapmak istiyorsanız, yine İstanbul'un fantastik mekanlardan birini tercih edebilirsiniz. Uzak yerlerden sırf İstanbul'a daha yakından tanımak, gezmek ve görmek için geliyorsanız, kapsamlı İstanbul mekanları yazımız sizin için de ideal bir kaynak olacaktır..
İstanbul'da Gezilecek yerler
Her gün akıl almaz trafiğinden şikayet edeni çoktur. "Her milletten insan var, nasıl yaşanır burada yahu!" diyene de çok rastlanır. "Havası, suyu bana hiç yaramıyor." deyip, mesafeli durmaya çalışanlar da çok vardır. Ama, gelin görün ki, bir kez havasını soluyan, bir kez burada aşkı yaşayan, ilk defa onun güzelliğini fark eden hiç kimse, bu özel şehirden uzak kalamıyor. İstanbul! Bir çağın kapanmasına, insanlığın aydınlanmasına neden olan kutsal şehirlerden biri. Ona sahip olmak isteyen kralların, sultanların binlerce askerinin ölümüne razı geldiği, topraklarında destansı kahramanlık öykülerinin yazıldığı en büyüleyici yer.
İstanbulun en güzel yerleri
Yedi tepesi ile nazlı bir sevgiliye benzetilen ve şairler-yazarlar-düşünürler tarafından üzerine en fazla aşk şiirleri, aşk şarkıları üretilen kent. İstanbul, devasa kalabalıklar, bulutlara değen gökdelenler arasında, aşkın ne kadar duru ve ne kadar yalın yaşanabildiğinin apaçık kanıtı... Şimdi sizi fazla merakta bırakmadan, İstanbul'da gezilip, görülebilecek en güzel yerlerin listesini fotoğraflarıyla birlikte paylaşalım. Şimdi kendinizi bir restoranda hayal edin ve önünüze menü geliyor. Ancak bu menüde yemek yok, sadece İstanbul için mekan önerileri var. İstediğinizi seçin:) Kolay Gelsin...

Sevgilinizle İstanbul'da Gezilebilecek Yerler

sevgiliyle hafta sonu nereye gidilir

1-İstanbul'un İncisi Büyük Ada 


Sevgilimle İstanbul'un gürültüsünden ve trafiğinden uzakta, baş başa güzel bir hafta sonu geçirmek istiyorum! Tavsiye edebileceğiniz bir yer var mı? olmaz olur mu efendim! Yeşil ve mavi ile iç içe İstanbul'un incisi Büyük Adaya ne dersiniz? İstanbul'da sevgililerin en fazla uğrak mekanlarından biri olan Büyük Ada, hafta sonu için size romantik dakikalar vaat ediyor! Romantizm daha Ada vapuruna biner binmez başlıyor. Sevgilinizle el ele, kol kola Marmara Denizi'nin keyfini çıkartın. Vapurdayken bir de güzel bir nostalji yaşamayı unutmayın. Ne mi? Alın elinize Simit-Çay hem yiyin, hem de martıları besleyin. Eğer bu yazıyı yaz aylarında okuyorsanız, yanınıza mayolarınızı da almayı unutmayın. Zira, Büyük Ada'da denize girmek için plajlar ve müsait yerler de var. Hatta dilerseniz piknik bile yapabilirsiniz. Bunun için mesire alanları da bulunuyor. Tabi oraya gitmişken Balık-Restoran yapmadan olmaz. Artık sevgilinizle kalbiniz mesut, karnınız tok. Daha sonra Faytonla da adayı turlayabilirsiniz. Bu arada bol bol fotoğraf çektirmeyi de unutmayın:) Dolu dolu güzel bir hafta sonu geçirmek için Büyük Ada iyi bir tercih.

Büyük Ada'ya Nasıl Gidilir; Büyük Ada'ya ulaşım son derece kolay. Bir çok noktadan vapur seferi bulabiliyorsunuz. İster Kabataş’tan vapura binin, ister deniz otobüsüne. Ortalama 30-40 dakikada adadasınız. Bostancı’dan motorlar de kalıyor. Ayrıca Kartal’dan da ulaşım mümkün. Avrupa yakasından Büyük Ada'ya ulaşabilmek içinse, Kabataş, Eminönü Avcılar ve Karaköy iskelesini kullanabilirsiniz. 

İstanbulda nereler gezilebilir

2-Büyüleyici Bir Manzara Beşiktaş-Ortaköy


İstanbul'un büyüleyici manzarası eşliğinde, kolunuza sevgilinizi takıp, unutulmaz bir gün yaşamak istiyorsanız istikamet doğruca Ortaköy Sahili. Tarihi Camisi, İstanbul Boğazı'nın eşsiz manzarası, Boğaz Köprüsü, Restoran ve Cafeleri ile Beşiktaş-Ortaköy, Sevgilinizle mutlaka gitmeniz, gezip görmeniz gereken en güzel yerlerden biri. Bu fantastik yerde sevgilinizle baş başa içeceğiniz bir kahvenin kesinlikle 40 yıl hatırı olacaktır:) Minik bir tavsiye isterseniz, Ortaköy'ü sevgilinizle akşam saatlerinde keşfedin. Oraya gitmişken kumpirciler çarşısına uğramayı da unutmayın. 

Beşiktaş-Ortaköy'e Nasıl Gidilir?: Bilmeyenler için izah etmek gerekirse, Ortaköy'e Taksim'den hareket eden 42T, 40T, DT1 ve DT2 no'lu belediye otobüsleri ve yolu Beşiktaş'tan geçen tüm vasıtalarla ulaşabilirsiniz. Eğer daha romantik bir yol düşünürseniz, Eminönü'nden kalkan vapurlarla da gidebilme imkanı var.

sevgilimle istanbulda nereleri gezebilirim

3-Gökdelenler Arasında Sessiz ve Yeşil Bir Yer; Yıldız Parkı 


İstanbul'un en prestijli ilçelerinden Beşiktaş'ta yer alan Yıldız Parkı, ziyaretçilerine şehrin göbeğinde doğayı armağan ediyor. "Sevgilimle İstanbul'da nereleri gezebilirim?" diyorsanız, mükemmel fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz, unutulmaz bir gün geçirebileceğiniz Yıldız Parkı'nı tercih edebilirsiniz. İçerisinde aynı zamanda tarihi Malta Köşkü de yer alan Yıldız Parkı ulaşım açısından da kolaylıkla erişilebilecek işlek bir konumda yer alıyor.

Yıldız Parkı'na Nasıl Gidilir?: Bilmeyenler ve merak edenler için, Yıldız Parkı'na gitmek için Beşiktaş’a ve Ortaköy'e giden bütün vasıtalarla ulaşabilmek mümkün. Sadece Yahya Efendi  Durağı’nda inmeyi unutmayın yeter:) Park, Beşiktaş Emniyet Müdürlüğü yanında yer almaktadır. 

İstanbulda gezilecek görülecek yerler

4-İstanbul'u bir de tepeden görmeye ne dersiniz? Pierre Loti Tepesi


Eyüp sırtlarında yer alan ve ismini ünlü Fransız şairden alan Pierre Loti Tepesi, sevgilisiyle baş başa romantik anlar yaşamak isteyenlerin gözde mekanlarından biri. Bir elinizde çay bardağınız, diğer elinizde sevgilinizin eli:) Sevgilinize söyleyeceğiniz en aşk dolu sözleri, İstanbul'dan ilham alarak söyleyin. Eğer mutlaka Pierre Loti Tepesi'ni görmek istiyorsanız, ziyaretinizi akşam saatlerine denk getirin ki şehrin eşsiz manzarasına daha iyi tanık olabilesiniz. Haliç manzarası olan Pierre Loti, doğal yapı olarak İstanbul'un en yüksek yerlerinden biri. İstanbul'u keşfetmek isteyenler ve ona yeniden aşık olmak isteyenler için Pierre Loti Tepesi muhakkak ziyaret edilmeli. 

İstanbul'da nereleri gezmeli

5-İstanbul Ayaklarımın Altında & Çamlıca Tepesi


İzleyenlere "Vay Be!" dedirtecek türden bir manzaraya şahit olmak istiyorsanız, Çamlıca Tepesi'ne mutlaka gitmelisiniz. Özellikle gece saatlerinde. İstanbul'un akıl almaz manzarası ayaklarınızın altına seriliyor. Size de sevgilinizle birlikte bu eşsiz manzaranın tadını çıkartmak kalıyor. Facebook fotoğraf albümünüze benzersiz ve güzel fotoğraflar koymak isterseniz Çamlıca Tepesi'nde geçirdiğiniz anları ölümsüzleştirmeyi sakın unutmayın.
yaşayan kolye
fiyat
Bu eşsiz manzarayı izlerken, aslında ne kadar da güzel bir şehirde yaşadığınıza bir kez daha şahit olacaksınız. Bu arada Çamlıca Tepesi'nde İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait sosyal tesis yer alıyor. Yani yiyecek ve içecekler oldukça hesaplı ve uygun. İstanbul'da hem ucuz, hem eğlenceli, hem de boğaz manzaralı güzel bir yar arıyorsanız, Çamlıca Tepesi en ideal mekanlardan biri. 

Emirgan Korusu

6-Kuş Cıvıltıları Arasında Aşk & Emirgan Korusu 


İçerisinde çiçeklerin, lalelerin, güllerin her rengini, her türlüsünü bulabileceğiniz Emirgan Korusu, ziyaretçilerine dingin ve sakin bir hafta sonu vaat ediyor. Oraya gittiğinizde kendinizi adeta 1900'lü yılların İstanbul'unda bulacaksınız. Çünkü etrafınızda bol bol ağaç, kuş sesleri, çimenler ve tarihi köşkler var. Yani sevgilinizle yürürken karşınıza modern giyimli birileri çıkmasa, kendinizi eski Türk Filmler indeymiş gibi hissedebilirsiniz. O kadar yani:) Eğer kız arkadaşınıza açılmak için gürültüyü kendinize bahane ediyorsanız, alın size eşsiz bir fırsat. Sevgilinizle birlikte Sarı ve Pembe Köşk'ün nostaljik atmosferinde konuşun konuşabildiğiniz kadar. Hala söylemediyseniz Kız Arkadaşınızla Emirgan Korusu'nun sessiz ve sakin atmosferinde ilan-ı aşkta da bulunabilirsiniz:) Yeşilin, mavinin ve kuş cıvıltılarının arasında kendinizi son derece huzurlu ve mutlu hissedeceksiniz. Emirgan Korusu içerisinde yer alan köşkler, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne bağlı işletmelerce çalıştırılmakta olup, yemek-içme fiyatları oldukça cazip.  

İstanbul'da sevgiliyle nerelere gitmeli

7-Gel de Şimdi Aşık Olma & Tarihi Kız Kulesi


İstanbul'un olağanüstü manzarasını tarihi Kız Kulesi'nde yaşamaya var mısınız? Tüm ihtişamı ile denizin ortasında yer alan tarihi bir kule. İstanbul'daki aşıkların, birbirini seven çiftlerin en romantik biçimde aşklarını yaşadıkları en güzel mekanlardan biri. Kendinizi Kız Kulesi'ndeyken İstanbul Boğazı'nın her iki yanına hakim hissediyorsunuz. Bir yanınızda Avrupa, diğer yanınızda Asya Kıtası! Bu, aslında ne kadar eşsiz bir duygu öyle değil mi? Kendimizi ne kadar şanslı  görsek az. Çünkü Dünya'da bir tek İstanbul'dan sadece gözlerinizle her iki kıtayı görebilme fırsatı yakalıyorsunuz. Bunu da en iyi Kız Kulesi'nden görebilirsiniz. Kız Arkadaşınıza eğer romantik bir evlenme teklifinde bulunacaksanız, bu özel an kesinlikle Kız Kulesi'nde yaşanmalı. Diğer yandan, eğer İstanbul dışında oturuyorsanız ve bir şekilde yolunuz bu şehre düşmüşse, siz siz olun, Kız Kulesi'ni görmeden, orada bir bardak çay ya da kahve içmeden sakın memleketinize dönmeyin:) 

Kız Kulesi'ne Nasıl Gidilir?: Kız Kulesi'ne gitmek için alternatifler şöyle. Eğer Avrupa Yakası’ndan Kız Kulesi'ne gidecekseniz, Kabataş’tan veya Ortaköy’den tekneyle gitmek mümkün. Şayet Beşiktaş’tan ulaşmak istiyorsanız bu durumda da Üsküdar’a geçip, oradan deniz motorlarları ile Salacak'a ulaşıp oradan kalkan teknelere binebilirsiniz. Anadolu Yakası’ndan Kız Kulesi'ne geçmek ise tam çocuk oyuncağı. Çünkü Kız Kulesi’ne yaklaşık 50 metre mesafede Salacak’tan kalkan tekneler gidiyor.

Sevgiliyle İstanbul'da gezilecek yerler.

8-Taşı Toprağı Tarih İstanbul & Galata Kulesi


İstanbul'u Dünya'nın diğer kentlerinden ayrı tutan en önemli özelliği, sahip olduğu o eşsiz tarihi dokusudur. İşte her santimetre karesi ile buram buram tarih kokan ve tüm orijinalliği ile eşsiz bir yapı olan Galata Kulesi. Sevgilinizle İstanbul'da gezip dolaşabileceğiniz en güzel yerler-mekanlardan biri de Tarihi Galata Kulesi. En tepesine çıktığınızda benzersiz bir Haliç ve İstanbul manzarası sunan Galata Kulesi, kız arkadaşınızla romantik bir gün geçirmenize ev sahipliği yapıyor. 

Sevgiliyle İstanbul'da Gezilecek Yerler

9-Ya İstiklal Ya Ölüm & İstanbul Taksim Meydanı


İstanbul'da her tipten değişik insan manzaraları görmek, doyasıya eğlenmek, kalabalıklar arasında yürümek istiyorsanız, kendinizi bulacağınız yer Taksim İstiklal Caddesi. Sokak Sanatçıları, Barları, Cafeleri, Tarihi Tramvay'ı, tarihi yapıları ile Taksim, İstanbul'un en işlek ve aynı zamanda en kalabalık yerlerinden biri. Özellikle hafta sonu birilerine çarpmadan yürümek olanaksız. Ancak, İstanbul'a gelen yerli ve yabancı turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden biri. Eğer gürültüden, sesten, kalabalıktan rahatsız olmuyorsanız, Taksim hafta sonu için sevgilinizle eğlenceli vakit geçirebileceğiniz yerlerden biri. 

İstanbul'da gezilecek yerler

10-Tarihi Sultan Ahmet Cami ve Ayasofya


Osmanlı Mimarisinin en eşsiz örneklerinden biri olan Sultan Ahmet Cami, İstanbul'un en fazla turist çeken mekanlarından biri. Tramvay ile ulaşımı son derece rahat olan Sultan Ahmet Cami'yi şayet daha önce görmediyseniz muhakkak görmelisiniz. 6 minareli mimarisi, iç yapısında kullanılan muhteşem İznik Çinileri ile tam bir şaheser. Dahası Tarihi Ayasofya ve Beyazıt'taki Tarihi İstanbul Üniversitesi Kampüsüne de oldukça yakın. Sevgilinizle dört bir yanınızın tarihle donatılacağı, bol bol fotoğraf çekebileceğiniz tarihi unutulmaz günlerinizden biri sizi bekliyor.  

İstanbul'da gezilecek yerler

İstanbul'da Oyun ve Eğlence Dünyası & Vialand


İstanbul'da sevgilimle çılgınlar gibi eğleneceğim, keyifli vakit geçirebileceğim bir yer önerir misiniz? Son günlerin oldukça popüler mekanlarından biri olan ve dev bir arazi üzerine kurulu olan Gaziosmanpaşa sınırları içerisindeki Vialand'ı tavsiye edebilirim. Türkiye'nin bu alandaki tek ve hali hazırda en büyük eğlence-oyun parklarından biri olan Vialand, adrenalin dolu saatler vaat ediyor. Disneyland benzeri Vialand keyifli bir gün geçirmeniz için ideal yerlerden biri. İçerisinde dolu dolu bir eğlence geçirmeniz için her şey düşünülmüş. İçerisinde AVM'si, yemek yiyebileceğiniz restoranlar, oturup çay & kahve içebileceğiniz cafe'ler ve alış veriş mağazalar bulunuyor. Eğlenceli ve gelecekte sevgilinizle üzerinde konuşup gülebileceğiniz heyecanlı anlar geçirmek istiyorsanız, Vialand'ı ziyaret edebilirsiniz. 

Vialand'a Nasıl Gidilir?: Vialand, Çevre Yolu ve D100 (E-5) otoyollarının tan ortasında yer alıyor. Bu nedenle ulaşım aslında son derece rahat. Eğer bir aracınız varsa kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Eğer belediye otobüsü ile ulaşmak istiyorsanız, Yeşilpınar Mahallesi'inde bulunan Vialand’e 49-Y, Şişli-Yeşilpınar, 49 Taksim-Yeşilpınar, 39D Yenikapı-Yeşilpınar otobüslerine binebilirsiniz.

Facebook Sayfamızı Beğenir Misiniz? İşte Sayfamız: Facebook

Yorum Gönder

 
Top