z Keçe Kumaştan El Yapımı Kalp Çanta | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı çanta
Bu yazımızda sizlere el yapımı ve kalp biçiminde çanta yapımını anlatacağız. Bu el yapımı çantayı yapmak için dikiş nakış işlerinden biraz anlamanız gerekiyor. Zira bu işlerden anlayanlar için çanta yapımı son derece kolay olacaktır. (Dikiş nakış daha önce hiç yapmamış olan okuyucularımız ise Lütfen bu işlerden anlayan birilerinden yardım alabilirler. Aksi durumda istenmeyen kazalar yaşanılabilir. Bu konuda uyarımızı yapalım.) Ayrıca hemen söyleyelim Yapımı da biraz zahmetli. Ama buradaki anlatılanları uyguladığınız takdirde en güzel el yapımı hediyelerden birini yapmış olacaksanız. Bundan emin olabilirsiniz. Konunun net ve anlaşılır olabilmesi için adım adım anlatım tercih edildi ve görsel açıdan bol resimler sunuldu. Yapım aşamalarının her detayı fotoğraflar eşliğinde anlatıldı. Neredeyse anlatıma ihtiyaç duymayacak ve resimler takip ederek bile yapabileceğiniz el yapımı bir çanta yapmış olacaksınız. Anlatımda o kadar çok fotoğraf kullanıldı ki “Burası nasıl yapılıyordu “ diye kimsenin aklında soru işareti kalmayacak. Görselimizdeki çantaya bakıp gözünüz korkmasın. Bu çantayı Herkes yapabilir! Yeter ki sabırlı ve istekli olun. Üstelik sevgililer gününde doğum günlerinde ve diğer özel günlerinizde sevgilinize ve sevdiklerinize bu el yapımı çantayı tek başına hediye edebileceğiniz gibi, içine başka güzel bir hediyeler ile beraberde verebilirsiniz. Ve asıl önemli olan ise oldukça etkileyici ve güzel el yapımı bir çanta yapımını öğrenmiş olacaksanız. Bu şirin çanta içinde ne gibi hediyeler sunacağınız sizin hayal gücünüze kalmış. Biz hazırız. Sizde hazırsanız hemen malzemelerimizin nelerden oluştuğuna bakalım.

Adım Adım Kalp Çanta Yapımı

çizgi
BU PROJE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER. 

  • Kırmızı renk keçe 
  • Beyaz ve türkuaz rengi keçe 
  • Kırmızı renk iplik 
  • Makas (tırtıklı makas) 
  • Dikiş makinesi
Bu Malzemelerin temin edilmesi konusuna kısaca değinelim. Keçe son zamanların en gözde el yapımı hediyeleri için kullanılan malzemelerin başında geliyor. Bu malzemeyi yaşadığınız şehre göre bulmak sizin için sıkıntı oluşturabilir. Ama genel olarak bulabileceğiniz yerleri yazalım. En başta kumaş toptancıları, Hobi malzemeleri satan dükkânlar manifaturacılar hatta bazı kırtasiyelerde de bulabilirisiniz. Artık bu ürünü satın almak için biraz gayret gösterip yaşadığınız şehirde araştırabilirisiniz. Gerçi artık internet üzerinden her şey satılıyor en kötü ihtimalle bu ürünleri satan bir siteden sipariş edersiniz ayağınıza kadar gelir. Evet başlayalım.
Keçeden yapacağımız el yapımı kalp biçiminde çantanın boyutunu size bırakalım. İstediğiniz büyüklükte yapabilirisiniz. O yüzden burada ölçü yazmayalım. Sizin hayal gücünüze ve ihtiyacınıza göre siz belirleyin çantanızın ebatlarını. Ama bu noktada sadece kalp biçiminde şekil oluşturmak için ikiye katladığınız bir kâğıdı şekilde gördüğünüz gbi makas yardımıyla kesin. Bu şekilde kesim yapmanız durumunda kalbin sağ tarafı ile sol tarafı eşit büyüklükte olacağı için simetrik duracaktır. Sadece dikkat etmeniz gereken nokta şimdilik bu olsun.
Resimde göründüğü şekilde kestiğiniz kâğıdı keçe kumaş üzerine toplu iğne yardımı ile iliştirin.
Bu Şekilde kumaşlarımızı kestik. Bilenler bilir. Ancak bilmeyenler için hemen yazalım. Kumaşların kenarlarındaki tırtıklı görüntüyü sağlayan araç ise bir makas. Bu makas yardımı ile kestiğimiz kumaşların kenarlarında posta pulu kenarlarındaki gibi tırtıklı bir görüntü oluşturabiliyoruz. Resimde gördüğünüz gibi iki adet kırmızı kalp biçiminde büyük kumaş parçası var. Bunlar çantanın alt ve üst yüzünü oluşturacak parçalar oluyor. Diğer beyaz ve türkuaz renk küçük kumaşlarda çantayı süslemek için kullanılacak. Diğer uzun ince kırmızı keçe kumaş ise alt ve üst yüzeyi birleştirmek ve çantayı tamamlamak için kullanılacak.
Beyaz ve türkuaz rengi keçe kumaşlar simetrik bir şekilde üst üste konuldu ve toplu iğne yardımı ile tutturuldu. Bu şekilde dikiş yapılırken sağa sola kayması engellenmiş oldu.
Ve işte parçalar artık yerlerini bulmaya başlıyor. Bu şekilde en altta kırmızı keçe kumaş ve onun üzerinde diğer renk kumaşlar birbiri üzerinde dikilecek. El yapımı çantamız tamamlanmak üzere…
Çantamızın alt tabanı olacak ve diğer arka ve ön yüzeyini birleştireceğimiz kırmızı keçe kumaşımızı dikme zamanı geldi.


Resimde gördüğünüz gibi dikiş işlemleri yapılıyor. Burada dikiş işleminin çantanın iç tarafından yapılması gerektiğini söyleyelim bilmeyenlere. Bu şekilde Dikiş ipinin pürüzlü noktaları çantanın iç tarafında kalır ve dışarıdan görünmez.
Ve işte final. Nasıl sizce de güzel değil mi?
Bu el yapımı çantayı istediğiniz ebatlarda renklerde ve şekillerde yapabilirisiniz. Bu tamamen sizin hayal gücünüze ve tercihinize kalmış. Ama bu şirin ve güzel hediyeyi bütün sevdiklerinizle paylaşabilirisiniz. Daha büyük el yapımı çantalar yapıp günlük hayatınızda kullanabilirisiniz. Ya da mutfağınıza asabilirsiniz. Bu şekilde içinde sürpriz hediyelerle sevdiklerinizi mutlu edebilirisiniz. Sizlere bugün el yapımı kalp çanta nasıl yapılır? Resimler eşliğinde anlatmaya çalıştık. Umarız keyifli vakit geçirmişsinizdir. Tekrar görüşünceye dek hoşçakalın.

Diğer el yapımı hediye seçeneklerine bu adresten göz atabilirsiniz. Lütfen TIKLAYIN: El Yapımı Hediyeler

Yorum Gönder

 
Top