z El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık | En iyi Hediye Fikirleri

fotoğraf baskılı el yapımı anahtarlık
Anahtarlıklar, günlük yaşamımızda devamlı surette beraberimizde taşıdığımız ufak tefek ancak kullanılabilirliği oldukça yüksek eşyalarımızdan bir tanesidir. Üzerine otomobil, ev & iş yeri, çekmece, kasa gibi anahtarlarımızı astığımız ve çoğunlukla metal tasarımlı anahtarlıklar aynı zamanda sevdiklerimize özel günler için  hoş da bir hediye seçeneğidir. Bu yazımızda sizlere dilediğiniz fotoğraflarınızla hayat verebileceğiniz el yapımı anahtarlık yapımını anlatacağız. somethingturquoise sitesinde görüp beğendiğimiz ve bu harika hediye sitesinden derlediğimiz fotoğraflarla siz de adım adım fotoğraf baskılı anahtarlık yapımını öğrenebilirsiniz. Özellikle son dönemlerin en güzel ve gözde hediyeleri, malumunuz üzere kişiye özel olarak hazırlanan hediyelerdir. Yastıklar, kupa bardaklar, yap bozlar, duvar saatleri, kalemler ve anahtarlıklar kişiye özel hediye modellerine verilebilecek örneklerden bazıları. Üzerine fotoğraf basılan veya isim yazılarak hazırlanan kişiye özel hediyeler, hem çok orijinallikleri; hem de sevdiklerimize kendilerini çok daha özel hissettirmeleri sebebiyle oldukça anlamlı hediyelerdir. Biz de bu yazımızda sizlere, istediğiniz fotoğrafınızla, tamamen kendinize özel olarak hazırlayabileceğiniz el yapımı fotoğraf baskılı anahtar yapımını anlatacağız. Hazırlanması için aman aman bir malzeme çeşitliliği gerektirmeyen kişiye özel el yapımı fotoğraf baskılı anahtarlıkla, erkek arkadaşınıza, babanıza, annenize veya eşinize harika bir sürpriz hediye tasarlayabilirsiniz. Üzerine ister düğün fotoğrafınızı, ister hatırlarken kendinizi mutlu hissettiğiniz ve kalbinizde tatlı bir anısı bulunan tatil fotoğrafınızı, isterseniz de aile fotoğraflarınızdan birini taşıyarak hazırlayabileceğiniz el emeği kişiye özel anahtarlık, tüm özel günler için şahane bir DIY projesi! Hazır yılbaşı da yaklaşıyor, sevdiklerinize bu yılbaşı için anahtarlık tasarlayıp armağan edebilirsiniz. Diğer el yapımı yılbaşı hediyeleri önerilerine, yazı üzerine tıklayarak ulaşabilirsiniz.
el emeği kişiye özel anahtarlık

Bu Proje İçin Gerekli Olan Malzemeler

  • Renkli Yazıcı
  • Transfer Kağıdı (İnternetten satın alabilirsiniz.)
  • Parşömen kağıdı
  • Yüzüklü Anahtarlık 
  • Makas
  • Delik Delme
  • Mini Pense
El emeği anahtarlık yapımı
Photoshop, Paint gibi fotoğraf düzenleme programları ile anahtarlık yüzeyine aktaracağınız fotoğrafları ölçeklendirebilir, opak değerlerini değiştirebilir veya fotoğraflarınız üzerine romantik, sevgi dolu mesajlarınızı yazabilirsiniz. Şık ve gösterişli bir anahtarlık tasarlayabilmeniz için biraz program kullanabilen teknoloji meraklısı biri olmanız gerekiyor:) 
El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık
Boş olan anahtarlık yüzeyine transfer baskı yapacağınız için fotoğraflarınızı ters bir şekilde (Ayna yansıması) olarak yazıcınızdan çıkartmanız gerekiyor. 
El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık
Boş olan anahtarlık yüzeyinin en ve boy oranlarını ölçerek, kullandığınız resim düzenleme programında aynı genişlikte resminizi ölçeklendirin. Daha sonra dikkatli bir şekilde makasla görüntüyü kesin... Kenarları oval olan anahtarlık modelleri kullanım açısından çok daha uzun ömürlüdür. Bunu da dip not olarak hatırlatalım. 
El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık
Anahtarlık üzerine aktardığınız resminizi şimdi fırınlama aşamasına geçiyoruz. Pişirme aşamasında anahtarlığın alt kısmını korumak için parşömen kağıdı kullanmanızı tavsiye ediyoruz. 
El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık
Fırından çıkarttıktan sonra kabaran veya kıvrık yerleri ütüleyebilirsiniz veya bir spatula ile üzerini düzleştirebilirsiniz. 
El Yapımı Fotoğraf Baskılı Anahtarlık
Mini bir pense kullanarak anahtarlık uygun bir bölümüne delik açın ve anahtarlık yüzüğünü buradan geçirin. İşte hepsi bu kadar. Dilediğiniz bir fotoğrafla yapabileceğiniz bu şirin el yapımı projesi herkes için eğlenceli bir hediye olacaktır.

Kaynak: somethingturquoise.com

Yorum Gönder

 
Top