z Adım Adım El Yapımı Duvar Saati | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı duvar saati
Sizde resimde gördüğünüzü gibi son derece ilginç ve renkli bir duvar saati yapmak ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise yazımızı okumaya devam edin. Bazen öyle güzel desenleri renkleri olan kâğıtlar, naylon poşetler görürürüz ve bu desenleri evimizde bir şekilde kullanmayı isteriz. Bu harika desenli duvar saatinin de ortaya çıkış macerasının altında bu fikir yatıyor. Oldukça beğenilen bir ambalaj kâğıdından başka hiç kimsede olmayan böylesi renkli ve el yapımı bir duvar saati ortaya çıkabiliyor. Özellikle genç arkadaşlarımız bunun gibi harika desenleri olan duvar saatlerinden mutlaka yapmak isteyeceklerdir. Yapımı kolay maliyeti ise oldukça ekonomik olacak olan bu duvar saatini yapmaya hazırsanız işte bu projeyi gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız malzemeler…

Bu proje için gerekli malzemeler


• Saat tabanı
• Saat kiti
• Ambalaj kağıdı
• Tutkal
• Sünger fırça
• Sprey Boya (isteğe bağlı)
duvar saati yapımı
Bu malzemeler arasında bulmakta zorluk çekebileceğiniz beklide sadece tahta saat tabanı olabilir diye düşünüyoruz. Ancak hemen hemen her il ve ilçede faaliyet gösteren marangozlar veya daha büyük illerde yapı marketler bulunmakta. Bu şekilde faaliyet gösteren dükkânlardan kolaylıkla sizde yuvarlak bir şekilde tahta saat tabanı kestirebilirsiniz. Bu zahmete katlanmak bu El yapımı orijinal saati ne kadar yapmayı isteyeceğinize bağlı. Zaten el yapımı ürünleri orijinal ve anlamlı kılan tarafı emin olun bu uğurda sarf ettiğiniz çaba ile alakalı bir durum. Çekilen zahmet ortaya çıkardığınız eserinizi daha da kıymetlendirir. Dilerseniz kaldığımız yerden devam edelim.
el yapımı duvar saati
İlk yapacağımız işlemlerden biraz isteğe bağlı bir şey. Saatin yelkovanı, akrebi ve saniyesini oluşturan ince çubukları boyayarak başlayabilir. Ancak bu işlem dediğimiz gibi isteğe bağlı. Saatinizin daha canlı ve orijinal görünmesini istiyorsanız sprey boya yardımı ile boyamanızı öneririz. Örneğin resimde gördüğünüzü gibi pembe renk çubuklar saate oldukça spor bir hava katmış. Sizde pembe veya örneğin fosforlu yeşile boyayabilirsiniz. Neon renkler oldukça canlı bir hava katarlar.
el yapımı duvar saati
İkinci yapılacak işlem süslü ambalaj kâğıdını tahta saat tabanına göre kesmek olacak. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Ambalaj kâğıdımız tahta saat tabanını her tarafından saracağı için ahşap yüzeyden en az 2-3 cm daha geniş bir şekilde kesilmelidir. Önce saat tabanını kağıt üzerine yatırın. Daha sonra etrafını kurşun kalem yardımı ile çizin. Sonrada bahs ettiğimiz gibi 2-3 cm gibi daha bol kâğıdı kesin.
adım adım duvar saati yapımı
Şimdi tahta yüzeyin tamamına tutkal uygulayın. Yüzeyin her yerine mutlaka tutkal değsin. Yapıştırıcıyı ne çok miktarda uygulayarak kâğıdınıza zarar vermesine, nede az uygulayarak ta zayıf yapışmasına sebebiyet verin. Kararında bir tutkal sürmeniz yeterlidir. Ayrıca tutkal çocukların okullarda sıkça kullandıkları stick hani tüp içinde olan yapıştırıcılar var ya (en meşhuru pritt olarak bilinir) Onları kullanırsanız, harika sonuçlar ortaya çıkacaktır…
el emeği ile hediyelik duvar saati yapmak
Kağıdı yüzeye yapıştırırken dikkat etmeniz gereken şey kağıdın üzerinden yumuşak bir bez yardımı ile dairesel hareketler ile yüzeye her tarafından eşit bir şekilde yapışmasını sağlamak. 10 dakika kadar bekledikten sonra sıra bu defa ambalaj kâğıdının fazlalıklarını tahta yüzeyin arka tarafına yapıştırmaya geldi. Yine minik bir uyarı yapalım. Kenarları yuvarlak olan bir nesneye kağıt gibi malzemeleri mükemmel bir biçimde yapıştırmak her zaman sorun oluşturur. Düz kenarları olan bir cisme çok kolay bir şekilde kağıt yapıştırılabilir. Ancak dediğimiz gibi yuvarlak kenarlı cisimlere kağıt yapıştırmak biraz dikkat ister. Bunun püf noktası ise şudur. Tahta yüzeyin tamamına yapıştırdığının ambalaj kâğıdının dışarı taşan kısımlarını makas veya falçata yardımı ile birer veya ikişer santim ara ile dikine kesmektir. Böylelikle kesilen kısımlardan saat tabanımızın arka tarafına kağıdı kıvırmanız daha kolay olacaktır. Ne kadar fazla kesik atarsanız kağıdın yuvarlak yüzeyi sarması o kadar mükemmel olur. Bu kısa bilgiyi verdikten sonra kaldığımız yerden devam edelim. Ambalaj kağıdını saat yüzeyine tamamen uyguladıktan ve iyice yüzeye yapıştığından emin olduktan sonra sıra saatin mekanizmasını saat üzerine oturtmaya geldi. Şimdi “bu nasıl olacak?” “Çok zor “diyenler hiç korkmayın, çünkü gerçekten saat mekanizmasını uygulamak oldukça kolay. 
Adım Adım El Yapımı Duvar Saati
Önce mekanizmayı masanızın üzerine koyun. Sonra saat tabanının orta yerinden saatin saniyesini, akrep ve yelkovanını döndüren kısmını delikten çıkarın. Mekanizma ile saat tabanını bir birine tutturacak alyansı var. İşte bu alyans mekanizmanın saat üstündeki kısmına koyun ve elinizle alyansı sıkıştırın. Şimdi sırası ile saat, dakika ve saniye çubuklarını mekanizmasının üzerine oturmaya geldi. Bu cisimler mekanizmasının üzerinde yer alan yuvalarına hafifçe bastırırsanız hemen otururlar. Gerçekten korkmayın yapması oldukça kolay.
el yapmı duvar saati
Ve işte sonuç… Ne kadar harika ve sıra dışı görünüyor değil mi? Başka hiç kimsede bir benzeri olmayan harika bir saat hazırlamış oldunuz. Bu saati gören herkes bize de yapsana diyeceklerinden eminiz. İyisi mi siz hiç sevdiklerinize fırsat vermeden bu ilginç ve bir o kadarda güzel saatlerden önceden hazırlayarak hediye onlara hediye edebilirsiniz. Bize göre el yapımı bu saat sevgiliye hediye olarak en güzel çalışmalardan biri gibi duruyor. Tabi ki siz sevgilinize de hediye edebilirsiniz, sevdiklerinize de… Hoş çakalın…

Yorum Gönder

 
Top