z Ev Yapımı Islak Mendil | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı ıslak mendil
Ev temizliğini kolaylaştıracak bir çözüm ile karşınızdayız. Yapımı son derece kolay olan bu temizlik malzemesi ile tüm cam ve aynalar anında temizlenebilecek ve pırıl pırıl parlayacak. Ayrıca sadece evlerimizde değil, iş yerlerimizde ve ofislerimizde de kullanabileceğimiz cam temizleme mendilleri ile işimiz son derecek pratik bir hal alacak. Bebekler için üretilmiş büyük boy ıslak mendillerinin bitmiş olan kutusunu ve kağıt havluları temin ettikten sonrası oldukça kolaydır. Hem de kendi yapacağımız cam temizleme mendilleri çok özel bir özelliğe sahip olacak. Tüm cam ve ayna yüzeylerinde arkasında hiç kalmaksızın temizlenmesini mümkün kılacaktır. ‘Bir kere sil geç tertemiz yap’ tekniği ile özellikle cam ve aynalarınızı kirli görmeye tahammül edemeyeceğinize eminiz. Çünkü temizliği çok kolay.

Islak Mendil Yapabilmemiz için Neler Gerekli?

1. Bir fincanın 4’te 3 ü kadar (3/4) damıtışmış ya da uzun zaman dinlendirilmiş su,
2. Bir fincanın 4’te 3’ü kadar (3/4) izopropil alkol,
3. Tek kullanımlık kuru kağıt havlular,
4. Boş bebek ıslak mendil kutusu.

İzopropil Alkol Nedir?


İzopropil alkol evlerde temizlikte kullanılır ve çizilmeye müsait olan tüm yüzeylere uygulanabilir. Örneğin; monitörler, gözlükler ve dijital fotoğraf makineleri bu alkol ile silinerek temizlenebilir. Tüm bu özellikleri sebebi ile de tam bizim projemize uygundur. 


Cam ve Ayna Temizlik Mendillerinin Yapılışı


1.Boş ıslak mendil kutusuna kağıt havluları dizerek ekliyoruz. 
el yapımı ıslak mendil
Kabın içerisini üzerine taşacak kadar kağıt havlu ile doldurun. Çünkü o taşan bir kısım kağıt havlular ıslandıklarında aşağıya doğru inip kabın içerisine sığacaklardır. Eğer kağıt havlunuz yoksa onun yerine her yerden kolayca temin edebileceğiniz normal peçeteleri kullanabilirsiniz. Ancak peçetelerin renksiz olmasına dikkat etmelisiniz. Aksi halde alkol ve su ile peçetenin üzerindeki boyalar çözülecek ve sileceğiniz yüzeylere boyanın bulaşmasına neden olacaktır.

2. Damıtılmış suyumuzu peçetelerin üzerine dökelim.
evde ıslak mendil yapımı
3. İzopropil alkolü de peçetelerimizin üzerine dağıtarak dökelim.
el yapımı ıslak mendil
4. Islak mendil kutusunun kapağını kapatıp iyice çalkalayalım.
Ev Yapımı Islak Mendil
5. Islak mendil kutusunun üst bölmesinden bir adet cam ve ayna temizleme mendilini çekerek çıkaralım.
el yapımı mendil
4 malzemenin 5 adımda işleme tabi tutulması sonucunda cam ve ayna temizleme mendilleri kullanıma hazırdır. Kullanmak istediğinizde bir mendil çıkarın ve temizlemek istediğiniz cam ve aynalara uygulayın. Sildiğiniz alanlarda ve yüzeylerde hiçbir çizik, buğulanma, dalgalanma gibi sorunlar karşılaşmadan kolay temizliğin tadını çıkarın. Her ne kadar bu özellik kullandığımız alkolün sayesinde olsa da bu ürünü siz yaptınız. Kendinizle gurur duyabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top