z Tahtadan El Yapımı Resim Çerçevesi | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı dekoratif resim çerçevesi
Yılda bir gün değil, her gün kutlanılması gereken özel günler vardır Bu Özel günlerin belki de en önemlisi “Anneler Günüdür” Bir toplumu doğuran, eğiten, besleyen en önemli varlığımız annelerimizdir. Üzerimizde o kadar büyük emeklerli vardır ki gerçekten hiçbir şekilde karşılığını ödeyemeyeceğimiz, yerine hiç bir şeyi koyamayacağımız muazzam bir emektir onların ki. Onun içindir ki bütün kültürlerde ve toplumlarda anneye ve anne kavramına çok büyük değerler ve anlamlar yüklenmiştir. Bu değerin neticesinde her yıl mayıs ayının ikinci pazarı “Anneler Günü” olarak kutlanılması kararlaştırılmıştır. Bu özel gün sebebiyle annelerimize olan şükranlarımızı bütün dünya, hep bir ağızdan: “Yaptığın her şey için sana binlerce kere teşekkürler Anne ” deme fırsatımız oluyor. İşte Anneler günü bu açıdan çok özel ve anlamlı bir gündür. Dünya genelinde birçok özel gün ilan edilmiştir. Ama beklide hiç biri “Anneler Günü” kadar bütün dünya genelinde kutlanmaz dersek abartmış olmayız. Zira bazı özel günler toplumdan topluma, kültürden kültüre farklı derecelerde kutlanır.

Kimi özel gün bir toplumda çok coşkulu kutlanırken, başka toplumlarda pekte ilgi görmeyebiliyor. Ama söz konusu anneler günü olunca bütün dünyada hak ettiği ilgiyi bulabiliyor. Bizde bu vesile ile bütün annelerin anneler gününü kutluyor ve onlara sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Evet, Bu yazımızın konusuna geçecek olursak; Bugün sizlere el yapımı hazırlayabileceğiniz Çok güzel bir Anneler Günü hediye önerimiz var. Tamda anneler gününe yaraşır ve özel bir hediye. Anneniz bu hediyeyi gördüğünde mutluluk gözyaşları dökebilir. Bu manzaraya şahit olmak ve El yapımı harika bir Anneler Günü hediyesi hazırlamaya var mısınız? Hem orijinal, hem ekonomik hemde son derece anlamlı bir hediye. Daha ne olsun! Tamda anneler gününe özel bir hediye diye boşuna demiyoruz. Hazırlayacağınız bu hediye hakkında kısaca bilgi verecek olursak. Hazırlayacağımız bu projenin adı “Anneler gününe özel Ahşaptan resim çerçeveleri” olacak. Hazırlayacağınız resim çerçeveleri dekoratif olmasının yanında çokta nostaljik bir havası var. İçine yerleştireceğiniz özellikle “siyah beyaz” resimler ile nostalji rüzgarları estireceksiniz. Eğer bu proje sizi de heyecanlandırdıysa ve bizimle aynı düşünceleri paylaşıyorsanız gelin hep birlikte bu anneler günü için ahşap resim çerçeveleri yapalım. Her zaman ki gibi yine Öncelikle bu proje için gerekli olan Malzemeleri sıralayalım.


Gerekli malzemeler:


• 6 cm genişliğinde 50 cm uzunluğunda 7 adet düz tahta ( Bir ünite için)
• Çerçevelerin arkasını desteklemek için ahşap
• Zımpara
• Ahşap boya ( Koyu ceviz rengi)
• Klasik gri renk boya
• Boya fırçası
• Paçavra bez
• Siyah Beyaz mat resimler
el yapımı dekoratif resim çerçevesi
Tahtaların ebatları ile ilgili biraz bilgi vermemiz gerekiyor. Bu noktada bir karar vermemiz gerek. Resimde görmüş olduğunu çerçevelerin her birinde 7 adet birbiri ile aynı boyda tahta var. Bu tahtaların her birinin uzunluğu 54 cm genişliği ise 61 cm dir. Tahtaların kalınlığı 1 cm dir. Burada verilmiş ölçüler çerçevelerin üzerinde yer alan resimlere oranlandığı için bu şekilde dir. Siz elinizde yer alan resimlere göre ölçüler geliştirebilirisiniz. Ayrıca çerçeveler eskitme mobilya tarzında olduğu içinde sergilemeyi düşündüğünüz resimlerinde siyah beyaz olması daha çerçeveler ile birlikte daha hoş görünmesini sağlayacaktır. Hoşunuza giden Anneniz ile birlikte çektirmiş olduğunuz resimleri fotoğraf düzenleme programları ile siyah beyaz hale dönüştürüp daha sonra da çıktısını alarak bu projeye uygun hale getirebilirisiniz. Bu malzemeleri, nasıl temin edebileceğiniz üzerine de birkaç fikir beyan edelim. Bu malzemelerin birçoğunu büyük şehirlerde yapı marketlerden temin edebilirsiniz. Ahşap tutkalı, koyu ceviz boya ve zımpara gibi bütün malzemeler bu tarz marketlerde satılıyor. Ayrıca belirttiğimiz ölçülerde tahtalar kestirebilirisiniz. Küçük yerleşim birimlerinde ise marangoz tarzı yerlerden bu malzemeleri rahatlıkla yine temin edebilirisiniz. Bu proje ile ilgili isteyenler aşağıda yer alan videoyu izleyerek yapım aşamaları hakkında bilgi sahibi olabilirler. İsteyenlerde kaleme aldığımız bu bilgilendirici yazımız okuyabilirler.
el yapımı dekoratif resim çerçevesi
Bu malzemeleri bulundurduğunuz var sayarak projenin yapım aşmalarının anlatımına geçiyoruz. İlk olarak yapacağımız işlem; Tahta üzerini zımparalamak olmalıdır. Bu şekilde tahta yüzeyi oldukça pürüzsüz olacak ve elde ettiğimiz sonuç bizi daha mutlu edecektir. Zımpara işlemi yapıldıktan sonraki işlem ise tahtaların her birinin üzerine koyu renk ceviz boya sürmek ve hemen akabinde eski bir bez yardımı ile sürdüğümüzü boyanın üçte ikisini tekrar silmek olacaktır. Bu şekilde boyanın sadece üçte ikilik bir kısmı tahta yüzeye nüfuz etmiş olacak ve bez ile tahtanın boya değmeyen alanlarına da yaymış olacağız. Boya işleminden hemen sonra bez ile hemen silmeyi unutmayın. Çok bekletirseniz boyayı silmek o kadarda kolay olmayacaktır. Ahşap yüzeye eskitme mobilya havası katacağımız için bir sonraki adımda tahtalar üzerine klasik gri renk boya sürmek olacak. Evet, Biraz önce koyu ceviz rengi sürüp ardından hemen sildiğimiz t5ahtalara bu defada gri renk boya sürüp yine kısa bir beklemeden sonra eski bir bez ile boyanın bir kısmını siliyoruz. Böylece ceviz rengi ile gri renk boya birbirine karışacak ve tahtaların eski mobilya havası kazanacaklardır. Bu arada küçük bir hatırlatma da yapalım. Boya uygularken boş bir koli üzerinde veya eski bir masa üzerinde yaparsanız diğer eşyalarınıza boya bulaştırma riskini azaltmış olursunuz. Lütfen Bu uyarımızı dikkate alın.
el yapımı dekoratif resim çerçevesi
İki kat boya sürdünüz eh artık biraz dinlenme vakti. Hem yorgunluğunuzu atmış olursunuz hemde tahtalar üzerine sürdüğünüz boyalarda iyice kurumasına imkân tanımış olursunuz. Evet, molanız bittiyse ikinci aşamaya geçelim. Bu defa boyası kuruyan eşit uzunluktaki bu tahta parçalarını bir araya getirip yapıştırmaya başlayabiliriz. Bunun için Boya yapmadığınız yüzeyi çevirin ve bütün tahta parçalarını aynı hizada olacak şekilde dizin. Bütün bu tahta parçalarının eni ölçüsünde başka bir tahta parçası üzerine ahşap yapıştırıcı sürün ve terazide olacak şekilde (Dengesiz olmayacak ve düzgün bir biçimde) Yapıştırın. Yapışkan sürdüğünüz yüzeyin iyice yapışması, için üzerine bir baskı uygulayabilirisiniz. Resimde gördüğünüz gibi boya kutuları tahta üzerine konuldu.

Çerçevemizin zor kısmını atlatmış olduk. Sıra geldi Fotoğrafı yapıştırmadan önce daha estetik görünmesini sağlayacak fon kartonlarını hazırlamaya. En alta siyah renk fon kartonu keselim. Bu kartonun büyüklüğü ana fotoğrafın büyüklüğü ile orantılı olarak büyütülebilir. Sonraki renk ise lila veya pembe renk kullanabilirisiniz. En üst katman ise fotoğrafın üzerinde yer alacağı için iç kısmının açık olması gerekmektedir. Böylelikle altına yerleştirilmiş olan fotoğraf görünür halde olacaktır. Fotoğrafı da yerleştirdikten sonra son bir adım kalıyor. Çerçeveyi duvara asmak için çerçevenin arka kısmına askı aparatını takmak. Bunun için çerçevenin tam orta yerini belirleyip oraya bu aparatı çivi ile veya vida ile tutturuyoruz. Artık duvara asılmaya hazır.
el yapımı dekoratif resim çerçevesi
İşte, mükemmel bir ev dekorasyonu ve harika bir “Anneler Günü Hediyesi” hazır! Sizce de öyle değil mi? Hem orijinal hem ekonomik hemde oldukça anlamlı bir anneler günü hediye si hazırlamış olduk. Herhangi bir mağazadan satın alınamayacak kadar da sıra dışı bir hediye! Seçtiğiniz resimler ile uyum sapladığınızda anneniz duvarından hiçbir zaman indirmeyecek. Bu çerçeveler anneniz için tamamen birer gurur abidesi olacaklar. Bir sonraki el yapımı hediye anlatımında daha birlikte olmak dileğiyle…

Yapım Videosu Ektedir.

Yorum Gönder

 
Top