z Pirinç Kolye Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı kolye
El emeği ile hazırlanmış olan her hediye, hem yapan kişi, hem de hediye edilecek kişinin nazarında çok daha kıymetli ve anlamlıdır. İşte bu nedenle gerek Türkiye'de, gerekse de yabancı sitelerde gördüğümüz, ilginizi çekeceğini düşündüğümüz el yapımı hediye projelerini siz değerli okurlarımızın beğenisine sunuyoruz. En kolayından en zoruna kadar hemen hemen her kabiliyete ve yeteneğe uygun olarak adım adım sevgiliye hediye yapımı projelerimize her geçen gün yenilerini ekliyoruz. İşte bu seferki DIY projemiz aksesuar sevdalısı bayanlar için! En çok kullanılan aksesuarlar arasında yer alan kolye, her bayanda mutlaka bulunmakta! O yüzden bugünkü DIY proje konumuzu kolyelerden yana seçtik! Pirinç raptiye kolye, yapmaktan oldukça zevk alacağınız bir proje! Yapılışı ise oldukça basit! Malzeme listesi, belki de birçoğunuzun evinde bulunan malzemelerden oluşuyor! Hem ucuz, hem pratik hem de oldukça şık! E daha ne olsun! Bir projeden isteyebileceğiniz her şeye sahip pirinç raptiye kolye! Eğer daha önce böyle bir DIY projesi yapmadıysanız hiç endişelenmeyin! Pirinç raptiye kolye nasıl yapılır, sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde, bu sayfada anlatacağız! Gören herkesin dikkatini üzerine çekecek olan bu müthiş kolyeyi bir an önce yapmaya ne dersiniz? O halde pirinç raptiye kolye nasıl yapılır, gelin hep birlikte görelim!

BASIT PIRINÇ KOLYE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:


• 3 cm’lik köpük küreler, 7 adet
• 1 kutu pirinç raptiye (toplamda yaklaşık 300 adet)
• 8 adet küçük pirinç
• Deri kordon
• Kalın tel
• Beyaz zanaat tutkalı
• Makas


PİRİNÇ RAPTİYE KOLYE YAPILIŞI

el yapımı kolay kolye
Gördüğünüz üzere malzemeler oldukça basit! İnanın ki yapılış aşamaları çok da basit! İlk olarak, kolyeyi bağlamak için kullanabileceğiniz bir delik oluşturarak teli köpük kürenin diğer tarafından geçirin. Takma raptiye parçaları ilave ederken köpük topu telin üzerinde tutun. Her raptiyenin ucunu beyaz tutkalla daldırıp köpüğe bastırın. Böylece kolyeyi taktığınız zamanlarda, raptiyelerin düşmesini önlemiş olacaksınız! Bu yüzden her bir raptiyeyi sağlam bir tutkal ile yapıştırın! Bir telin yakınında başlayın ve her bir çakışmayı dairesel hareketler ile örtün!
el yapımı kolay kolye
Tüm küre tapalarla kaplanıncaya kadar köpük topun etrafında ve arkasında daha fazla yapışkan kullanarak yolunuzu izleyin. Daha sonra kabloyu çıkarın ve tutkalın kurumasına izin verin! 
el yapımı kolay kolye
Ardından geriye kalan 7 adet köpük küre için yukarıdaki adımları aynı şekilde tekrar edin! Deri kordonunu yapışkan boncuklarla geçirin ve boncukları arasında küçük boncuklar ekleyerek daha hoş bir tasarım elde edin!
el yapımı kolay kolye
Tüm bu işlemler bittikten sonra kolyenizin ne kadar ağır olduğunu göreceksiniz! Bu yüzden bu tarz kolyelerde zincir saplar ya da klipsler her zaman için risktir! Bunun yerine derdi kordonu bağlamak en iyisi! Kordonu bir düğüm halinde bağlayın! Fakat bağlamadan önce deri kordonun uzunluğunu kendi kafanızdan geçecek kadar uzunluğa sahip olduğundan emin olun! Kendinize göre uzatabilir veya kısaltabilirsiniz! Yaklaşık olarak 60 cm uzunluk ideal olacaktır! Şimdi sıra işi daha da sağlama almaya geldi! Deri kordonu sıkıca düğümlediniz fakat yine de zamanla açılması pek mümkün! Böyle bir sorunla karşılaşmamak için düğümün olduğu kısma küçük bir tutkal veya temiz tırnak cilası uygulayın! Artık kolyeniz çok daha sağlam!
el yapımı kolay kolye
Ve bitti! Pirinç raptiye kolye kullanıma hazır! Artık giyinip süslenip ve tabi ki kolyenizi de takıp dışarı çıkmanın tam vakti! Işıltısı ve güzelliği ile tüm dikkatleri üzerine çeken bu kolyeyi, kendinizin yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşayacaksınız! Kendi el emeğiniz ile oluşan pirinç raptiye kolyeyi “ben yaptım” diye gururla herkese anlatabilirsiniz! Üstelik ne kadar kolay bir şekilde olduğunu artık biliyorsunuz! Sadece kendiniz ile yetinmeyip tüm sevdiklerinize bu güzel raptiye kolyelerden yapabilirsiniz!Bundan daha güzel bir hediye olamaz! Ellerinize sağlık!

Yorum Gönder

 
Top