z Baskılı Mumlar Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Mumlar ile Yılbaşına Özel Hediye Tasarımı. Yılbaşına sayılı günler kala annelerinize hala birer hediye bulamadıysanız, korkmayın. Sayfamızda yer alan hediyelerden birini yaparak ya da görünümü oldukça hoş olan ve yapımı oldukça pratik olan bu hediyeyi yaparak annelerinizin gönlünü fethedebilirsiniz. El yapımı yılbaşı hediyeleri içerisinde yer alan mum tasarımları, yılbaşı günleri için en ideal hediye fikirleri arasında yer almaktadır. Özellikle de mumlardan hoşlanan bir anneniz var ise onu tam da istediği noktadan vurmuş olacaksınız. Dilerseniz kokulu mumlar, dilerseniz de renkli mumlar ile yapabileceğiniz bu hediyenin yapımı oldukça basittir. Önceden herhangi bir hazırlığa ihtiyaç duymayacağınız bu hediyenin malzemelerini kırtasiyelerden veya ev eşyası ve aksesuarları satan mağaza ya da dükkanlardan bulabilirsiniz. Hem bütçenize uygun hem de görünümü açısından oldukça tatlı olan bu hediyeyi yapmaya başlamak istiyorsanız, haydi gelin gerekli olan malzemelere bakalım.

Gerekli Olan Malzemeler:


• Yapacağınız hediye sayısı kadar kalın ve büyük mum. (Mumlarınızı dilerseniz kokulu ya da renkli olarak tercih edebilirsiniz.)
• Hediye sayınız kadar yağlı kağıt
• Mumlarınıza desen ve süs eklemek için renkli keçeli kalemler
• Saç kurutma makinesi
• Bant

1. Adım: Yağlı Kağıtlar Üzerine Süsleme

Yemek yaparken sıklıkla kullanılan yağlı kağıtlar, El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri el yapımı hediye fikirleri için de kullanılabilmektedir. Özellikle de mum tasarımlarında kullanabileceğiniz yağlı kağıtlar ile farklı desenlere sahip birçok mum elde edebilir, evinizin her yerini bu mumlar ile süsleyebilirsiniz. Yılbaşı için annelerinize özel olarak hazırlayacağınız bu mumların ilk aşaması yağlı kağıtların üzerine desen, yazı ya da şekiller yapmak olacaktır. Annelerinize özel olarak yazmak istediğiniz yazıları ya da anneniz ile baş harflerinizi veya çeşitli şekiller çizerek annelerinizi tanımlayan çizimleri bu yağlı kağıtların üzerine keçeli kalemler ile çizin. Çizim yapmadan önce yağlı kağıtlarınızın boyutlarını mumlarınıza göre ayarlamayı unutmayın. Bu aşamayı tamamladıktan sonra mum tasarımının ikinci aşamasına geçebilirsiniz.

2. Aşama: Yağlı Kağıtları Mum Üzerine Yapıştırma

Yağlı kağıtlarınızın üzerine yapmış olduğunuz çizimleri, mumlarınızın üzerine baskılamadan önce kağıtlarınızı mumlarınızın üzerine iyice yapıştırmanız gerekecektir. Bunun için bir adet banttan yardım alıyoruz. Yılbaşına annelere el yapımı hediye fikirleri içerisinde yer alan bu hediyenin en önemli aşaması bu aşama olacaktır. Yağlı kağıdınızın çizim yaptığınız yüzü, mumunuza denk gelecek ve arada herhangi bir boşluk olmayacak şekilde bantlayın. İyice bantladığınıza emin olun. Aralarda boşluk kalması yağlı kağıdınız üzerindeki çizim ve yazılarınızın mumunuzun üzerine geçmesine engel olacaktır. Böyle bir durum yaşamamak adına yapıştırma işleminden sonra yağlı kağıdınızı mumunuzun üzerine eliniz ile baskılama yaparak iyice yapıştırın.

3. Adım: Saç Kurutma Makinesi ile Baskılama İşlemi

Yapıştırma işleminiz tamamlandıktan sonra Yılbaşı Hediyeleri fikrimizin son aşamasına gelmiş bulunuyoruz. Bu aşamada saç kurutma makinemizden yardım alıyoruz. Saç kurutma makinemizi son sıcaklık ayarına getirelim. Ardından tıpkı saçınızı kurutur gibi yağlı kağıt üzerinde makinenizi dolaştırın. Saç kurutma makinenizi yağlı kağıtların üzerine çok fazla yaklaştırmayın. Yaklaşık yarım kol mesafesi uzaklıktan tutun. Fazla yakından tutmanız mumlarınızı eritebilir. Bu noktaya önem verdiğiniz müddetçe baskılamak istediğiniz şekil tam anlamıyla mumunuzun üzerinde baskılanacaktır. Saç kurutma makinesini 2 dakika kadar gezdirmeniz yeterlidir. Daha sonrasında yağlı kağıdınız üzerindeki sıcaklığın gitmesini bekleyin ve yağlı kağıdınızı mumunuz üzerinden çıkartın. Saç kurutma makinesi yardımı ile yaptığınız baskılama işlemi mumunuzun üzerinde yer alacaktır. Daha iyi ve net sonuçlar almak için düz, beyaz ve kalın olan mumları tercih edebilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top