z Eski Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme Yolları | En iyi Hediye Fikirleri

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Geçen her gün farklılaşan ve güncellenen modaya eşlik etmek hemen hemen olanaksız. Hele ki bütçe de sınırlı olunca bu konu daha da zorlaşmaktadır. Ancak havalı olmak ve modaya eşlik etmek her bayanın isteklerinden bir tanesi. Havalı olmak demek devamlı elbiselere para ödemek değildir. Bu nedenle sizler için evdeki kıyafetlerinizi modaya uyarlayabilmeniz için 10 el emeği eski elbise yenileme fikirlerinden söz edeceğiz. Elinizde yer alan her parçayı değerlendirmeniz ve yenileyebilmeniz mümkün. Içinizdeki yapma isteği olsun yeter. Hazır satın almayı düşünmeyerek biraz rüya gücünüzü kullanarak kendinizi modacı gibi hissettirecek diy kıyafetler yapabilirsiniz. Şayet ki birde boş vaktiniz var ise daha ne olsun. Bugün kıyafetlerinizi yenilemeniz için bir başlangıç olsun. Evde kendinin yapabileceği şahane ve çok yaratıcı diy kıyafetler ile huzurunuzdayız. Gardırop stokunuza bir inceleyin ve kullanmaktan beğenmediğiniz parçaları seçin. Bundan böyle bütün eski kıyafetler yepyeni ve çok tarz olacaktır. Bu diy elbise yenileme projeleri yardımıyla tasarruf da edebilirsiniz. Kıyafete harcayacağınız para yerine başka şeyler almak ya da yapmak da güzel olacaktır. Aşağıda yer alan el işi projelerinde eski kıyafetlerinizi nasıl bir kez daha değerlendirebileceğiniz ya da kullanabileceğiniz ve çağdaş hale getireceğinizi göreceksiniz. Belki bu projeler aklınıza bambaşka fikirlerin gelmesine de imkan verir. 

1) Beyaz Puantiye Desenli Kot Pantolon. 

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Pantolon almaktan sıkıldınız mı? Değişik pantolonlara yüksek tutarlar ödemek yerine pantolonlarınızın biraz el becerileriniz ile yeni bir hale gelmesini eminiz ki çok istersiniz? biz denedik ve çok beğendik. Isteyeceğinizden inanıyoruz. Bu durumda bu yenileme fikrine odaklanmanızı tavsiye ediyoruz. Giydiğiniz ve bundan böyle yenilemek dilediğiniz beyaz açık mavi pantolonlarınızı değişikliğe hazır üzere toparlamalısınız. Bu işin tabi basit tarafı. Fakat panik yapmayın. Bundan sonrası da güç değil. Beyaz puantiye uygulamasını başarılı bir biçimde yapmamız için en başta bir sopa ya da sağlam plastik çubuk gerekiyor. Daha sonraysa ucuna yuvarlak puantiye şeklimize uygun topumuzu sopanın ya da çubuğun ucuna monte işlemini gerçekleştiriyoruz. Akabinde beyaz boyaya batırıp pantolonlara uygulamanız kalıyor. Işte bu kadar. Beyaz puantiyeli bu pantolonlar size değişik bir şekil katacaktır. Sanki yeni bir pantolon almış gibi olacaksınız. Mutlaka deneyimlemelisiniz. 

2) Yeniden Değerlendirme - Taşlı Süveter Yapımı  

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Eviniz de kullanmadığınız bundan böyle farklılık uygulamak dilediğiniz süveterler için şahane bir tavsiyemiz olacaktır. Işlemi uygulayacağınız süveterlerin desensiz ve düz renge sahip gerekli sonrasında uygulanacak taşlar için olmalıdır söyleyebiliriz. Görünüm olarak daha hoş görünecektir. Süveter tercihinizi yaptıktan sonra bu tercihi uygun olacaktır taşları temin etmekte sıra. Bunun için internetten alım yapabilirsiniz ya da bu tip güzel taşları satan dükkânları ziyaret edebilirsiniz. Boyun kısmının alt kısmına oval şeklinde taşları dizip güzel bir çeşitlilik oluşturabilirsiniz. Taşların renk ve model tercihi oldukça önemli. Bu hususta ilgili olmanızı tavsiye ediyoruz. Güzel çalışmalar çıkacağından hiç şüphemiz yok. 

3) Yeniden Değerlendirme - Desenli Beyaz Etek Yapımı

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Evde yenilenmeyi bekleyen etekler için ne vakit talih vermeyi düşünüyorsunuz? bize göre şimdi daha ilgili düşünmelisiniz. Bir hayli basit hızlı ve sıradan işlemler ile yuvanızın dolabında duran etekleri sanki dükkandan yeni çıkmış bir hediyelik haline getirebilirsiniz. Dahası çok kısa ve az maliyetle. Yeni bir etek almayı düşünmeyerek böylesi bir tercih yapmak daha basit gözüküyor. Yapmanız gerekli düz renklere sahip (desenli bir uygulama olacağı için düz öneri edilir) eteğinizi ütü masasına koyuyoruz. Daha sonraysa rengarenk desenli baskıyı uygun ütü sıcaklığında düz renge sahip eteğe uyguluyoruz. Bunu yaparken eteğin ve baskının zarar görmemesine dikkat etmelisiniz. Hatta baskı yapışkan kalitesi de epeyce önemli. Uygulamanızın kafi olduğunu düşündükten sonra biraz düz bir yüzeyde bekletin 1 saat sonra kullanmaya start verebilirsiniz. Yeni eteğinizi güle güle giyin. 

4) Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme - Fotoğraf Baskılı Tişört

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Sıradan t-shirt olarak da adlandırılan düz renklere sahip t-shirtlerinizi daha anlamlı daha güzel hale çevirmeye var mısınız? adeta yeni bir t-shirt almış gibi. Bunu uygulamak epeyce basit çok az masrafla. En başta düz desensiz t-shirt tercihinizi yapmanız gerekiyor. Ardından ise t-shirt üstüne hangi fotoğrafı yapıştırmayı satın alabileceğiniz. Buna özel internetten satılan birçok fotoğraf var. Baskılı fotoğraf ya da t-shirt yapıştırması özel fotoğraf olarak da arama yaparsanız bulabilirsiniz. Daha özel olmasını isteyenler tabi kendi fotoğraf albümünden tercih yapabilirler. Fotoğraf seçimini yaptıktan sonra baskı yapan dükkanlar da o beğendiğiniz fotoğrafı t-shirt üstüne uygulayabileceğiniz hale çevirttirmeniz gerekiyor. Az bir ücretle kolaylıkla bu işlemi uygulatabilirsiniz. Akabinde eve gelip t-shirtinize yapıştırın ütü ile bu yapışmanın iyice gerçekleştiğinden inanın ve bundan böyle yeni t-shirti kullanmaya başlayın. 

5) Eski Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme - Çizgili Pantolon Yapımı 

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
En başta yenileme yapılabilecek olan ürünlerin düz renge sahip modelleri gerekmektedir. Bu işlemleri kolaylaştırır ve daha yaratıcı fikirler uygulamanızı sağlar. Yine benzer biçimde pantolon işlemine uygulayacağımız bu hususta düz renkte desensiz bir pantolon temin ediyoruz. Yaşadığınız mekanda muhakkak söz konusudur. Çok sıradan ve az masraflı işlemler akabinde şahane bir pantolon olacaktır. Pantolonunuzun türüne göre en iyi yapışacağını düşündüğünüz bandı seçin. Zira bantlar içerisinde ki kalan bölgelerin boyamasını yaparken bantların çıkması halinde işlemimizin netice vermeyecek ve yaptığımız işlemler boşa gidecektir. Bant seçimini yaptıktan sonra pantolonunuzun çizgilerinin hangi renk olmasını isterseniz ona uygun renkte boya temin etmeniz gerekir. Boya işi de halledilmesinin ardından gelelim en keyifli bölüme. Biz görsel de ki gibi düz dikey çizgili rengarenk uygulamayı sevdik. Siz yatay çizgili uygulama da yapabilirsiniz. Bunu sizlerin becerinize ve zevkinize bırakıyoruz. Dikey çizgi uygulaması için eşit periyotlarla pantolonumuza dikey bantlar çekiyoruz. Daha sonraysa aralarını siyah boya ile noksansız bir biçimde boyuyoruz. Boyamaların kurumasının tamamlanmasından sonra bantları boyalara zarar vermeden çekiyoruz. Ve yeni pantolonunuza beğenili gözlerle baktığınızı görebiliyoruz. Hakikaten güzel bir çalışma olacaktır muhakkak deneyin. 

6) Eski Kıyafetleri Yeniden Tasarlama - Mini Etek Yapımı  

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Asimetrik şekilli mini etek birçok bayanın giymekten beğeneceği bir elbise. Bilhassa asimetrik modellerin moda olduğu bu dönemde bu parçalar bir hayli rağbet görmekte. Ancak sizler kendi asimetrik eteğinizi kendiniz çok uygun bir maliyet ile tasarlayabilirsiniz. Biraz dikiş bilgisi ile bu proje bir hayli sıradan. Eteğinizin daha da gösterişli durması için fermuar gibi aksesuarlar ekleyebilirsiniz. Somut olarak çıkan netice sizleri hakikaten hoşnut edecek. Bu yaza damganızı vurmaya hazırlıklı olun. Asimetrik mini etek bütün kızları çok kıskançlıklarından çatlatacak. 

7) Eski Kıyafetleri Yeniden Tasarlama - Dantelli Kadın Gömleği Yapımı 

Eskimiş Kıyafetleri Yeniden Tasarlama
Evde kullanmadığınız danteller ve bundan böyle giymek istemediğiniz gömlekler için şahane bir tavsiyemiz var. Çok sıradan işlemler ile ikisini birleştirerek gömleğinizi yenileyebilirsiniz. Yapmanız gerekli kullanmadığınız dantelleri gömleğinize uygun bölüme dikmek. Bu ön suratı de olabilir sırt tarafı da olabilir. Bu tercihi sizlerin eliniz de olan dantel ve gömlek seçeneklerine uygun yapmak en güzeli olacak. Gömlek muhakkak desensiz olacaktır demiyoruz bu kez. Tercihi size bırakıyoruz. Fark ortada. 

8) Eski Kıyafetlerden Yenilerini Yapmak - Taşlı Tül Etek. 

Eski Kıyafetlerden Yenilerini Yapmak
Tül etekler hiç bu kadar yenilenmemişti. Bundan böyle eskisi gibi bayıla bayıla kullanmadığınız devamlı dolabınızda uyku modun da ola tül etekleriniz için yenilenme vakti. Lazım olan yalnızca dikim işlemi için iğne iplik ve işlemin uygulanacağı taşlar. Taş seçimini tül eteğinizin modeline göre size bırakıyoruz. Bel çevresine ve alt yüzeylerine dikeceğiniz taşlar ile tül eteğiniz çok değişik bir görünüme sahip olacak. Ümit ediyoruz beğenirsiniz. Bize göre bir deneyimlemelisiniz. 


9) Eski Kıyafetlerden Yeni Elbise Yapımı - Leopar Desenli Şort 

Eski Kıyafetlerden Yeni Elbise Yapımı
Sıra geldi kot şortları yeniden değerlendirme yöntemlerine. Yaz geldi ziyadesiyle sıcak var. Bu hava da bizi kurtaran tereddütsüz kot şortlar oluyor. Yazın olmazsa olmazı kot şortlar için yeni alım yapmak yerine eski kullanmayı bıraktığınız kot şortları yenileme fikrine bir göz atmalısınız. Sıradan işlemler ile ölüyü diriltmeye var mısınız? çocukların boyamalar da sarf ettiği boyama desenlerinden almalısınız. Kot şorta hangisini uygulayacaksanız bu doğrultuda tercih yapmanız tabi daha isabetli olacaktır. Daha sonraysa boya teminini gerçekleştirmeniz ve kot şortunuza ilgili bir biçimde uygulamanız gerekiyor. Boya kuruduktan sonra kot şortunuzu istediğiniz gibi giyerek yazın zevkini oluşturabilirsiniz. 

10) Eski Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme - İki Renkli Kadın Ceket 

Eski Kıyafetleri Yeniden Değerlendirme
İki farklı renkten oluşan ceketler son zamanlar da daha çok kullanılması üstüne böylesi bir yenileme düşünceyi ile size gelmek istedik. Ceketinizin görselden görebileceğiniz üzere yarısının boyama işlemini gerçekleştireceğiz. Elbette cep kısmına ve ölçümlerine dikkat ederek. Boyama işlemini uyguladıktan sonra ise üstüne özel dikimler gerçekleştirebilirsiniz. Boyanın rengi dikeceklerinizin seçimi her şeyi ile size bırakıyoruz. Bu farklı ceket çok farklı.

Yorum Gönder

 
Top