z Kendin Yap Düğün Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

el emeği düğün hediyesi
Düğünler birçok kimsenin yaşamında bulunan en mühim günlerinden bir tanesidir. Bu güzel vakit dilimini akraba ve yakınlarımızla birlikte geçirerek mutluluk duygumuzu paylaşabiliriz. Hatta evlenen sevgililer için önemli bu zamanlarda hazırlayacağımız hediyelerle bu kişileri daha mutlu edebiliriz. Bu armağanlardan en iyisi ve en kıymetlisi ise el emeği düğün hediyesi olacak. El yapımı hediyeler benzersizlikleriyle bu kişileri hayretler içerisinde bırakırken el yapımı olmalarıyla ayrı bir değer taşıyacaktır. Şayet sizde tanıdığınızın düğünü için akıllardan çıkmayacak hediyeler yapmak istiyorsanız düğün hediyesi önerilerimizi deneyimleyebilirsiniz. Böylece bu en mutlu anında tanıdığınızı sevindirerek değişik bir hediye sunma avantajı elde etmiş olursunuz. 

Kendin Yap DIY Proje - Kişiye Özel Resimli Dekoratif Küp 

el emeği düğün hediyesi
Düğün hediyesi yapabileceğiniz hediye fikirlerimizden ilki dekoratif amacıyla kullanılan küpler. Bu el emeği hediye yalnızca dekoratif gayeyle değil yanı sıra çiftlerin fotoğraflarını taşıyan ve aşklarını temsil eden bir çerçeve görevi görüyor. Bu sebeple özel bir hediye olmanın öte yandan el emeği düğün hediyesi olması sebebiyle bir hayli kıymetli. Hazılanışı ise bir hayli basit. Bu armağanı yapmak için gereken malzemeler 4 tane eşit büyüklükte küp küpün üzerine yapıştırmak için 4 adet fotoğraf ve küplerin başka kenarlarını yazı yazmak için kalın uclu bir kalem. Bütün bu gereken araç gereçleri hazırladıktan sonra yapmanız gereken bir hayli basit. En başta resimleri küplerin birer kenarına yapıştırın. Akabinde fotoğraf olan kenarın paralelindeki kenarlara her bir kenara bir harf gelecek biçimde “love” yazın. Bu sözcük türkçe“aşk”olarakta yazılabilir. Fakat o zaman küplerin 3 tane olması gerektiğini aklınızdan çıkartmayın. Hatta küplere değişik açılardan düşünüldüğünde da “love” yazısı okunaklı biçimde olması gerekir. Bu şekilde hediyeniz derli toplu bir görüntüye sahip olmaktadır. Bütün bu adımları gerçekleştirdikten sonra el emeği hediyeniz tamam anlamına gelir. 

DIY Düğün Hediyesi - Dekoratif Abajur 

el emeği düğün hediyesi
Bir başka hediyemiz ise kendi parmaklarınızla hazırlayıp yakınınıza sunabileceğiniz dekoratif abajur üstü. Bu hediye fikrinin sizlerin emeğinizle tasarlanmış olmakla birlikte çok kullanılabilirliği yüksek olması da çiftleri mutluluk verici bir durum. Öyleki hediye ettiğiniz çift günlük yaşamında abajuru kullanma avantajı bulacaktır. Bu hediye fazla vaktinizi almadan hazırlanabilir. Bu abajuru yapmak için kolay dikiş bilgisine sahip olmanız kafi. Gereken araç gereçler ise istenilen motifte kumaş abajur ayağı abajur üstü ve dikmek için iğne ve iplik. Abajuru yapım kısmında en başta kumaşımızı abajur büyüklüğüne göre kesiyoruz. Sonrasında iki kenarını kendi aralarında dikerek birleştiriyoruz. Akabinde bir yanına büzgü alarak abajurun üst pileli bölümünü oluşturuyoruz ve dikiyoruz. En son adımda ise örtünün kumaşından kestiğimiz uzun bir parça ile abajurun yukarı tarafına fiyonk yapıp süslüyoruz. Böylece el emeği düğün hediyesi için son dokunuşu yapmış oluyoruz. Abajurumuzu abajur ayak bölümünün üstüne monteleyerek final halini getirmemiz mümkün. Hatta bu havalı abajuru masa üzeri abajurlardan satın alabilirsiniz. Abajurun iki tane yapılması durumunda ise çifler için birer tane hazırlanabilir. 

DIY Proje - Soğutmayan Örgü Bardak Kılıfları. 

el emeği düğün hediyesi
Şimdiki el emeği düğün hediyesi fikrimiz ise içinizi ısıtacak bir özelliğe sahip. Kahve fincanı için hazırlanmış olan örgü aksesuarlar soğuk kış günlerinde çiftlerin içtiği kahvelerin çabucak soğumasını engelleyecek bir biçimde düşünülmüştür. Yanı sıra havalı bir görüntü de somut olarak çıkarmasıyla seçilebilir. Yeni evli çifler için ise bu kahve fincanlarından iki tane hazırlanarak çift eşyası tasarlanmış tamamlayabilirsiniz. Bu değişik armağanı yapmak için lazım olan malzemeler ise desensiz kahve fincanı bir yünlü örgü ipi ve uygun kalınlıkta örgü şişi. Bu kadar az malzemeyle hazırlayacağınız ve çok az masrafla meydana getirebileceğiniz bu hediye bir hayli basit bir hazırlama kısmına sahip. Malzemelerin hazırlanmasıyla birlikte kahve fincanının çevresini saracak büyüklükte bir dikdörtgen örgü yapmak gerekiyor. Bu örgü dikdörgeni örerken bir kenarına düğme deliği oluşturmayı aklınızdan çıkartmayın. Daha sonraysa bir düğme dikerek birleştirme mekanı oluşturun. Bu şekilde bardak kılıfında bir bütünlük gerçekleştirebilirsiniz. Bu güzel aksesuarla yapabileceğiniz fincan en özel düğün hediyesi olacaktır. 

Sevgililer İçin Özel Romantik Duvar Tablosu 

el emeği düğün hediyesi
Anı tablo aşıklara evlendikleri tarihi akıllardan çıkmayacak kılacak bir hediye. Yapılması bir hayli kolay olan bu hediye hem havalı hem de dekoratif bir tercih olarak ön plana çıkıyor. Hazırlanışı da bir o kadar keyifli ve basit. En başta bu anı tabloyu yapmak için bir adet bölmeli tabloya ihtiyacınız olacaktır. Daha sonraysa isimleri yazmak için ahşap harfler tarih yazmak için simli sayılar rengarenk ufak boncuklar son olarak ta çeşitli renklerdeki düğmeler ve ipler lazım olacaktır. Tüm malzemeleri hazırladıktan sonra en başta düğmeleri tablonun ortasındaki bölüme yapıştırın. Akabinde iplerle alt bölüme korelasyon sağlanır. En alt kısıma ise ahşap harflerle çiftlerin adını yazın. En son olaraksa boncukları yazıların altına yerleştirin. Artık hediyeniz tamam. Hazırlanmış olan bu el emeği düğün hediyesi isterse bir masa üstüne istenirse bir duvara asılarak dekoratif amacıyla kullanılabilir. 

Kendin Yap - Çiftlere Özel Kupa Bardak 

el emeği düğün hediyesi
Çiftler için en özel el emeği düğün hediyesi alternatiflerinden bir tanesi de özel tasarım kupalar. Bu kupaları sevgililer için özgünleştirebileceğiniz tasarımlarla yapmak mümkün. Bunun için kupaları yapmak için işe başlayın. En başta ihtiyacınız olacaktır malzemeler tek renk porselen kupa ve porselenler için özel imal edilen kalem. Bunları hazırladıktan sonra en başta yazayacağınız harf veya isimleri belirleyin. Yanı sıra çizeceğiniz süslemeleri de belirlemelisiniz. Aksi halinde yeniden silmek mümkün olmayacaktır. Sonrasında tasarladığınız yazı ve motifleri kupaya çizin. Hatta yazım tamamlandıktan sonra fırınlanarak yazının sabitlenmesi sağlanabilir. Akabinde kupalar yararlanılmaya hazırdır. Hazırladığınız bu hediyeyle aşıklara her daim birlikte kullanabilecekleri bir eşya sunmuş olursunuz. 

Kendin Yap DIY - Nakışlı İsme Özel Kumaş Tablo 

el emeği düğün hediyesi
Bu hediyemiz ise evlenecek olan çiftlerin isimleri ve evlilik seneleri yer alırken yanı sıra göze uyan bir el işçiliği de içeriyor. Bu nedenle armağanın hazırlanışı esas nakış bilgisine satın almak gerektiriyor. Nakışı az da olsa biliyorsanız bu nakışlı hediye hazırlama aynen sizlik. Kumaş üstüne rengarenk yazı ve işlemeler için lazım malzemeleri temin ederek el emeği düğün hediyesi yapmak için işe koyulabilirsiniz. En başta işleme yapacağınız kumaşı seçin. Bu kumaş kullanım yerine göre değişebilir. Yapacağınız işlemeyi tablo veya örtü gibi kullanım alanlarından hangisi için kullacaksanız ona uygun boyut ve özellikte tercih etmelisiniz. Akabinde bir işleme kasnağı edinmeniz gerekiyor. Kumaşı kasnağa gererek işleme yapmaya start verebilirsiniz. Tasarladığınız çiçek ve yazı işlemesini sırasıyla kasnak üzerindeki geçirmeye başlayın. Bu işlemi uygularken muntazam şekilde olmasına özen gösterin. İşleme tamamlandıktan sonra kumaşı tersten ütüleyerek yararlanılmaya hazır hale getirebilirsiniz. 

Kendin Yap - Cam Boyamalı Sevgili Bardağı. 

el emeği düğün hediyesi
El emeği düğün hediyesi fikirlerimizden bir tanesi de cam boyama tekniğiyle yapabileceğiniz çift bardakları. Bu kupa bardaklar aşıklara kendilerini değerli hissettirecek bir bardak dizaynı. Çift bardakları yapmak için cam boyası ve yazacağınız yazının kalıbı yazılı kağıtlar gerekmekte. Birde boyayı bardağa geçirmek için fırça gerekmektedir. Malzemeleri hazırladıktan sonra kalıp olarak kullanacağınız kağıdı bardağa iyice sarın. Sonrasında boyayı fırça suretiyle sürmeniz kafi gelecektir. Akabinde uygun bir yüzeyde bardağı kuruyana kadar bekletmelisiniz. En son adımda ise kağıdı bardaktan ayırarak bardak baskısını bitirebilirsiniz. Bu işlemlerin izlenmesi ile bardak tasarımınız hazır anlamına gelir. 

Kandin Yap - Örgü işi Nevresim Takımı. 

el emeği düğün hediyesi
Şimdiki armağan önerimiz her şeyi ile el yapımı göz nuru bir düğün hediyesi. Çok çaba ve vakit lazım olan bu armağanı daha çok örgü örmekte ustalaşmış kişiler yapmasını tavsiye ediyoruz. Böylece daha düzenli bir iş çıkacaktır. Bu armağanın çok havalı olmakla birlikte çok iyi bir yanı daha var. Bu elinizde kalmış bundan böyle ipleri değerlendirebileceğiniz bir geri dönüşüm hediye önerisi olması. Yapacağımız yatak örtüsü için bundan böyle iplerin öte yandan bir tam yumak siyah örgü ipine de ihtiyacınız olacaktır. Bu da korelasyon noktalarını örmek için işinize yarayacak. En başta tüm ipleri hazırladıktan sonra iplere uygun numara da bir tığ edinin. Bununla yatak örtüsü için gerekli örgüden kare parçaları örmeye başlayın. Bunları tığ ile örülebilecek rastgele bir model de örebilirsiniz. Bunun seçimi her şeyi ile sizin tercihiniz. Akabinde örüp hazırladığınız bütün bu parçaları birleştirici örgü tekniğiyle bir araya getirmeye başlayın. Bu işlem meşakkatli gibi görünsede gerçekte bir o kadar da zevkli olacak. Örgüden parçalar bir araya geldikçe eserinizin somut olarak çıkmasından büyük keyif alacaksınız. Tüm parçaların birleşmesinin ardından kıyı kısmı bir süsleme tekniğiyle bitirebilir. Böylece yatak örtünüzün güzelliğine güzellik katabilirsiniz. Bütün bu aşamalardan sonra el emeği düğün hediyesi hazır duruma gelecektir.

Yorum Gönder

 
Top