z DIY Fotoğraflı Çubuk Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı hediye
Sevgililer gününe özel ilginç ve güzel bir el yapımı hediye projesi arıyorsanız işte Bu proje tam size göre. o canımızdan çok sevdiğimiz bir an olsun bile yanından ayrılmak istemediğimiz kendisi için ne yaparsak yapalım hep eksik kalacağını düşündüğümüz güzeller güzeli sevgilimize bu Sevgililer Günü'nde her zamankinden farklı bir hediye sunmak çok ilginç bir fikir olabilir. Sevgililer Günü’nde sevgilinize kendisini anlatabileceğimiz, Kendi ellerinizle yapabileceğiniz bir hediyenin anlamı apayrı olacaktır. Manevi değeri yüksek olan bu el yapımı Sevgililer Günü hediyesini yaparak sevgisini bir hayli mutlu edebilirsiniz. El emeği ile hazırlanmış hediye önerileri içerisinde bulunan bu Kendin yap projemizi gerçekleştirmeniz inanın çok kolay. Öyle çok fazla kendinizi Zorlayacak ve aman aman hazırlıklar yapacağınız bir proje değil bu. Sizler için özel olarak hazırlamış olduğumuz bu proje için çok paralar harcamaya hiç gerek yok ve Üstelik çok düşük bir bütçe ile yapabilirsiniz. Bildiğimiz tahta çubuklardan çok havalı bir fotoğraflık yapılabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Şayet düşünmediyseniz bu projemizden sonra düşünebilirsiniz. En basit ifade ile şahane bir Sevgililer Günü hediyesini gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Sevgililer gününe özel el emeği değişik hediyeler aramaktaysanız Ve Bu projede dikkatinizi cezp etmediyse internet sayfamızda bulunan başka El yapımı fikirlere de göz atabilirsiniz. İnternet sitemizde neredeyse bütün özel günlere özel el emeği ile hazırlayabileceğiniz hediye projeleri mevcuttur. Sevgililer Gününe özel de internet sitemizde yer alan kendin yap projeleri sürekli güncel tutularak dikkatinizi sunulacaktır. Bu anlamda internet sitemizi takip ederek el yapımı hediyeler konusunda fikirler edinebilirsiniz. Daha fazla sözü uzatmadan projemizin anlatımına geçelim.

Bu projenin hazırlanması için gereken malzemeler


** Mangal yakmak için kullandığımız tahta çubuklar
** Sevgiliniz ile birlikte çektirmiş olduğunuz bir adet fotoğraf çıktısı
** Maket bıçağı. 
** Yapıştırıcı. 
** Boya fırçası. 
** Kırmızı kurdele. 
** Makas. 

1 Adım: Tahta çubukları yan yana dizme; 

el yapımı hediye
Yapacağımız resimli çubuk hediyesinin ilk aşama olarak mangal yapımında kullanılan çubukları bir naylon torbanın üstüne diziyoruz. Daha derli toplu çalışmaktan hoşlanıyorsanız masanız kirlenmesin diye çubuklarınızın altına bir mukavva, koli yada en basitinden gazete parçası keserek tahta çubukların altına koyabilirsiniz. Çubukları aynı boyda ve sırada itinalı bir biçimde yerleştirmeye dikkat edin. Yani çubukların biri uzun bir kısa kalmamalıdır. Bunun için çubukları dizdikten sonra kitap veya cetvel yardımı ile çubuklarımızın etrafını düzeltebiliriz. Çubukları istediğiniz gibi sıraladıktan sonra ikinci aşamaya geçmeye hazırız.

2. Adım: Fotoğrafı Çubuklara Yapıştırma:

el yapımı hediye
Çubuklarımızı tek tek aynı sırada dizdikten sonra yapmamız gereken sevgilinize ait ya da birilikte çektirmiş olduğunuz fotoğraflardan birinin çıktısını almak. Bu fotoğraf çıktısı için hemen herkesin evinizde bulunan yazıcılardan yararlanabilirisiniz.. İster siyah beyaz isterseniz de renkli olarak alacağınız çıktının arkasına tutkalı sürerek devam edin. 
el yapımı hediye
Tutkalı tüm fotoğrafın arkasına boya fırçası ile iyice yedirin. Tutkalın tüm fotoğrafın arkasını kaplamasına özen gösterin sadece köşelerine sıkarsanız çubukları kestikten sonra fotoğrafınız yapışmayacaktır.

3. Adım: Çubukları Kesme:

Tutkalın kuruması için 2 ile 3 saat bekledikten sonra hediyemizin yapımına devam edebiliriz. El yapımı hediyeler arasında yer alan fotoğraflı çubuk hediyesini yaparken en çok dikkatli olmamız gereken aşama bu aşama olacaktır. Maket bıçağı kullanacağınız için bu işlemi yaparken oldukça dikkatli olmalıyız. Maket bıçağını yüzümüzden uzak tutmaya özen göstermeliyiz. Maket bıçağın ucunu çok fazla açmanıza gerek yoktur. Her çubuğun üzerinden maket bıçağını hızlıca geçin ve çubukları ayırın. Bu sayede fotoğrafınızın her bir karesi dizmiş olduğunuz çubuklarınızın üzerinde kalacaktır. Sonuç ise puzzle gibi yapboz düzeninde fotoğraf parçaları olacaktır. Kesme işlemi bittikten sonra fotoğrafınızın sırasında çubuklarınızı dizin ve diğer adıma geçin.

4. Adım: Hediyeyi Süsleme:

el yapımı hediye
Maket bıçağı ile kesim işlemimiz bittikten sonra artık hediyemizin süsleme aşamasına geçebiliriz. Süsleme için kırmızı kurdele ve makas kullanacağız. Yaklaşık olarak bir cetvel uzunluğunda (25-30 cm) kurdelenizi kesin. Kurdelenin uzun kesmemizin sebebi çubuklarımızın etrafını sarıp, düğüm atacak olmamızdır. Kurdelemizin uçlarını kıvırarak makas yardımı ile V şeklinde kurdelemizin uçlarını kesiyoruz. Kurdelemizin iki ucuna da aynı işlemi makas yardımıyla yapıyoruz. Ardından çubuklarımızı avucumuz içinde toplayıp kurdeleyi etrafında bir kez doladıktan sonra düğüm atıyoruz. Dilerseniz düğümünüzü attıktan sonra kurdele yapabilirsiniz. Bu daha hoş bir görünüm elde etmenizi sağlayacak. Sevgililer Günü için kırmızı renkli kurdele tercih etmek sevginizi belli etmenizin bir şekli olacaktır. Lakin dilerseniz istediğiniz kurdele rengini de kullanabilirsiniz. Şimdilik bizden bu kadar Bir sonraki el yapımı sürprizlerde daha görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın.
el yapımı hediye

Yorum Gönder

 
Top