z Instagram Hediye Kutusu Sürprizi | En iyi Hediye Fikirleri

fotoğraflı hediye kutusu yapımı
Sanal bir mecra olan facebook, instagram, twitter gibi sosyal medya uygulamalarında geçirdiğimiz vakit her geçen gün daha fazla artmakta ve adeta ikinci bir hayat olarak bu sanal ortamlarda yaşam sürmekteyiz. Bilhassa da dünyadaki en popüler uygulamalardan biri olan fotoğraf paylaşım sitesi instagram bu saydıklarımızın en önünde gelmektedir. Instagram profil sayfasına yaşadıklarımızı çekip atmak ya da yediğimiz içtiğimiz şeyleri belirtmek sanki diğerleri ile bir yarış gibi. Bu amansız yarış içerisinde atılan resimler da bir o kadar önemli oluyor işte. Hangi fotoğraf kaç "Like" almış kaç yorum almış bunlar fazlaca dikkate değer. Sosyal medyadaki hayatımızda önemli bir yeri olan instagram ile güzel bir el yapımı hediye fikirleri projesi neden yapmayalım ki diye düşündük. Özel sunumlu kutuda instagram fotoğrafları nasıl yapılabilir bu el yapımı projemizde öğreneceğiz. İster yeni yıl hediyesi dilerseniz de yıl dönümlerinizde bu güzel projenizi sevgilinize hediye veya eş, dost, arkadaş, ahbap ya da akrabalarınıza hediye olarak verebilirsiniz.

Kişiye özel dizayn edebileceğiniz bu güzel DIY projesi, sevgiliniz veya değer verdiğiniz kimselerin kendilerini çok daha mutlu hissetmelerine neden olacak. O halde özel sunumlu kutuda instagram fotoğrafları nasıl yapılabilir? Daha evvel böylesi bir el yapımı hediye projesi yapmadıysanız endişe duymanıza hiç mi hiç lüzum yok. Sizler için en detaylı şekilde ve harika görselleriyle bu projenin nasıl yapıldığını adım adım anlatmaya çalışacağız. Yaparken zamanınızı fazla almayacak olan bu el yapımı hediye projesini bitirdiğinizde, somut olarak şahane bir hediyeye sahip olacağınızı da bilmelisiniz. Öyleyse sizleri daha fazla merakta bırakmadan özel sunumlu kutuda instagram fotoğrafları yapılışına hemen geçebiliriz artık.

Instagram Hediye Kutusu İçin Size Gerekecek Araç ve Gereçler


** 10×10 cm fayans.
** Yazıcıdan çıktısı alınmış instagram resimleri
** Tutkal.


Özel Ahşap Kutu Sunumlu Blok Instagram Fotoğrafları

Instagram Hediye Kutusu Sürprizi
En başta fotoğrafları bastıracağınız bardak altlıklarını yapmak ile işe başlayınız. Bardak altlıklarını ve basılmış resimleri su temas etmeyecek şekle getirmek için ebatsal sihri kullanın. Bu vesileyle çıkartılan resimler bir hayli sahici bir görünüme sahip olacaktır. Sonrasında bunları mini bir kutuya yerleştireceğiz. Instagram kutusu sürprizi. 

1 - Instagram resimlerinizi yazdırın ve uygun ölçülerde kesin. 
Instagram Hediye Kutusu Sürprizi
2 Yapıştırıcı ile tutkalladıktan sonra mini bir boya fırçasıyla resmin ön ve arka tarafını astar ve karo üstüne yerleştirin. Resmin arkasını da kaplayarak resmi karonun üstüne şahane bir biçimde merkeze oturtmak için fayansın çevresindeki fotoğrafın hareket etmesine izin verebilirsiniz. Sonrasında parmaklarınız ile fotoğrafın üzerindeki bütün hava baloncuklarını yok edin. 

Fotoğrafın kenarlarının altındaki hava baloncuklarını bastırarak sıkı bir şekilde merkezden dışa doğru bastırın. Hava kabarcıkları çıktıktan sonra tutkalı bir fırça ile düzleştirmek için değerlendirebilirsiniz. Sonrasında kurumasını bekleyin.
Instagram Hediye Kutusu Sürprizi
3 - Her fotoğrafı korumak için ebatsal sihri üst katlara uygulayın. Mini bir boya fırçası kullanarak ve muntazam vuruşlarla fayansın üst tarafını her şeyi ile kaplayın. Ebatsal sihir ışıltılı olduğundan ışıkta fırça vuruşlarını görebilirsiniz. Bu nedenle bu kişileri çok muntazam yapmaya özen gösterin. Bardak altlıklarını kutuya yerleştirmeden önce ebatsal sihrin kuruyana kadar bekleyin. Zira fotoğrafların birbirlerine yapışmalarını istemezsiniz öyle değil mi?

4 - Bardak altlığının altındaki üzeri korumak için her birinin köşesinde olmak üzere keçe ayaklarını ekleyin. Dilediğiniz kutu boyutu için doğru parçaları tercih etmelisiniz. Düz olduğundan emin olmak için her parçayı kontrol ettiğinizden inanın zira bazıları biraz eğrilebilir. Tabanlar için 4 kat fazla sipariş verin. Tabanlar yaklaşık 12 cm genişliğinde kenarlar ise yaklaşık 6 cm genişliğinde olacaktır. Bu sebeple kereste açısından 13 cm genişliğinde ve 7 cm genişliğinde ahşap kesmeniz ya da almanız gerekiyor. 
Instagram Hediye Kutusu Sürprizi
Püf Nokta: Ölçüm yapmadan önce tahtanın kaba ucunu kesin. Her iki ucunu da kesmek yanılgı yapmanıza neden olabilir. 

Not: Bu adımların her bir tanesi için nihai ahşap genişliği farklılık gösterebileceğinden titiz ölçümler vermiyoruz. Hatta kutuya yerleştirmeyi planladığınız bardak altlıklarının sayısıyla eşleşecek biçimde her bir kutuyu özel olarak ölçmeniz gerekiyor. Sadece tek kiremit bardak altlıkları için değil yanı sıra her birinin altındaki keçe ayaklarına da hesaba kattığınızdan inanın. Yine de bu adımlar size kendiniz yapabilmeniz için basit bir rehber olacak. 
Instagram Hediye Kutusu Sürprizi
1 - Tabanları uygun biçimde ölçün ve kesin. Fayans yaklaşık 12 cm genişliğinde bu sebeple alt olarak 13 cm ahşap kullanın. Kutu size bakacak olursa alt kısım genişliği öne arkaya gidecek. Bu sebeple ayakla uygun adette fayans yerleştirmek için alt kısmı kesmelisiniz. 

2 - Şimdi de kenarlarını en uygun biçimde ölçerek kesin. İki kısa ve iki uzun kıyı bulunduğunu aklınızdan çıkartmayın. Uzun kenarları kesmek bir hayli basit. Kenarları kestiğinizde bunların ön ve arka yan parçalara hatasız bir biçimde oturmasını sağlayın.

3 - Özel tasarım kutuların alt parçasını bir çalışma masasına yatırın. Yanına da uzun kenarı yatırın ve biraz ahşap yapıştırıcı ekleyin. Son olarak çivi ile iyice sabitleyin ve işlemi bitirin. Arkasından aynı işlemi karşı taraftaki uzun kenarı ile daha kısa kenarı da ahşap tutkal kullanarak maruz kalan taraf süresince yapın. Ve tutkalın kuruması için yeteri kadar bekleyin. Yapacağınız işlemlerin ve montajların şahane olmasına lüzum yok. Şayet yaptığınız işin kusursuz olmadığını aklınızdan geçiriyorsanız gözünüz hiç korkmasın. Zira yaptığınız proje bir sanat eseri değil. Yalnızca yeteri kadar sağlam ve ilgi çekici olsun yeter.
fotoğraflı hediye kutusu yapımı
4 - Sıradaki işlem boyama. Önce kutuyu boyamak en mantıklısı. Kenarları düzleştirmek ve yıpranmasını önlemek için zımpara değerlendirebilirsiniz. 5 Yapılabilecek son şey ise süsleme. Çıktıları eski moda bir kamerayla kullanarak biraz vinil keserek “peynir” ya da “gülümse” yazan bir kelimeli kabarcık grafik ekleyin ve kutuya uygulayın sonra kutunun altına keçe ayakları ekleyin. 

Ve artık sona geldik. Özel Ahşap Kutu Sunumlu Instagram Fotoğraflarınız artık hediye edilmeye hazır. Fotoğraflarınızı böylesi güzel bir anı albümüne dönüştürmek bir hayli neşeli ve basit öyle değil mi? ister kendinize dilerseniz de tanıdıklarınız için bu projeyi tasarlayabilirsiniz. An itibariyle özel tasarımlı kutusunda yer alan instagram fotoğraflarını bir kâğıda sarın ve eş, dost, akrabalarınıza hediye edin. Bir hayli yaratıcı olan bu hediye karşısında tanıdıklarınız sanki neye uğradığına şaşıracak.

Yorum Gönder

 
Top