z Ahşap Yakmayla El Emeği Hediye | En iyi Hediye Fikirleri

anneye el yapımı hediye
Son zamanlarda teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte DIY projelerde en çok kullanılan makinelerden biri de ahşap yakma aleti oldu. Hemen hemen her DIY projesi içerisinde yer alan ahşap yakma aletiyle annelerinize özel bir hediye tasarlayabileceğinizi hayal etmiş miydiniz? Etmediyseniz sizlere harika bir el yapımı anneler günü hediyesi fikri sunuyoruz. Üstelik bu hediyenin ne kadar basit bir şekilde yapıldığını fark ettiğinizde kendiniz ya da kız arkadaşlarınız, akrabalarınız için de bir sürü tahta kaşık, kesme tahtası veya daha fazla ahşap tasarımı yapmak isteyeceksiniz.

Gerekli Malzemeler:

• Ahşap yakma aleti
• Ahşap yakma alet aparatları
• Ahşap yakan alfabe bitleri
• Ahşap nesneler (tahta kaşık, kesme tahtası ve nice ahşap ürün)

Gerekli Talimatlar:

anneye el yapımı hediye
1. Ahşap yakma aletinizin her işlem öncesinde ısınmasına izin vermelisiniz. Tam anlamıyla ısınmayan ahşap yakma aletiyle başarılı sonuçlar elde edemezsiniz.

2. Her bir ahşap motifini uygulamadan önce kendinize bir adet ahşap deneme tahtası hazırlayın ve motifi bu tahta üzerinde deneyin. 

3. Her bir parçayı denedikten sonra motifinize geçtikten sonra ahşap yakma aletinin aparatlarını değiştirmeyi unutmayın. Aparat değiştirmek için aletin tamamen soğumasını bekleyin. Aksi takdirde kendinize zarar verebilir ve vücudunuzu yakabilirsiniz.

4. Isıdan koruyan eldiven giyebilirseniz çeşitli yanıklara karşı tedbir almış olursunuz.

5. Dilerseniz tasarımlarınızı kendiniz de oluşturabilirsiniz. Bunun için bir kalemden faydalanabilirsiniz. Kalemle tahta kaşık üzerine motiflerinizi çizebilirsiniz. Ardından ahşap yakma aletiyle motiflerinizi doldurabilir ve kendi tasarımlarınızı elde edebilirsiniz.

6. Kalem izlerini çıkartmak için tahta silgisi ya da resim silgisi kullanabilirsiniz.

7. Tasarımlarınızı bitirdikten sonra motiflerinizin kalıcı bir şekilde kalmasını istiyorsanız yakma işleminden sonra ahşaplarınızı yıkamayı ve cilalamayı unutmayın!

1. Motif: Hat Sanatı

anneye el yapımı hediye
Ahşap yakma sanatı içerisinde en basit motiflerden birisi hat sanatıdır. Basit çizgiler oluşturarak ahşaplarınızın üzerini kaplayabilirsiniz. Chevron desenleri olarak da adlandırılan bu motifleri internetten bulabilirsiniz. Basit ve düz çizgiler yardımıyla hemen hemen her şeyi yaratabilirsiniz.

2. Motif: Yaprak Motifi

anneye el yapımı hediye
Özellikle kesme tahtası üzerinde harika bir görünüme ulaşacak olan yaprak desenini ahşap yakma aparatlarınız arasından bulabilirsiniz. Ufak bir yaprak dokunuşu ile ahşaplarınızın üzerine sonbaharın en anlamlı motiflerini işleyebilirsiniz. Tahta kaşıkların sap kısmında da harika bir görünüm elde edebilirsiniz. 

3. Motif: Tipografi Motifi

anneye el yapımı hediye
Tipografi motifi bir diğer ismiyle alfabetik desen olarak da bilinmektedir. Bunun için ahşap yakma alfabetik bitlerden yardım almalısınız. Özel mesajlarınızın yazılı olacağı ahşaplar annelerinizin, kız arkadaşlarınızın ya da akrabalarınızın oldukça hoşuna gidecektir. Tipografi motifini yaparken aletinizi sürekli olarak ısıtmanız ve soğutmanız gerekecektir. Bu nedenle sabırlı olmayı unutmayın. 

4. Motif: Noktadan Motifler

anneye el yapımı hediye
Özellikle tahta kaşıkların üzerinde harika bir görünüme sahip olan noktadan motifler sayesinde kendi desenlerinizin yer aldığı kaşıklar elde edebilirsiniz. Lekeli noktalar oluşturmak için ahşap yakma aletinizin noktalama aparatını kullanın. Sıradan nokta ile elde edebileceğiniz motiflere şaşıracaksınız. Uygulama sıklığınız ve uygulama yerlerine göre karşınızda belirecek motifler son derece çarpıcı olabilir. Motiflerinizi uygulamaya başlamadan önce bir kağıt üzerine kalem ile çizim yapabilirsiniz. Böylece üzerinde çalışacağınız nesneye uygulama yapmadan önce nasıl göründüğü hakkında bir fikre sahip olabilirsiniz. 
anneye el yapımı hediye

Yorum Gönder

 
Top