z Öğretmene El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

Öğretmene El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Hangi yaştan olursanız olun çok sevdiğiniz bir öğretmeniniz varsa ona bu yılbaşında bir sürpriz yapmak isteyebilirsiniz. Aile üyelerinizden meslek grubu olarak öğretmenlik yapan kişiler için de bu hediye fikirlerini tercih edebilirsiniz.
Öğretmenlere El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Yılbaşı hızla yaklaşırken halen daha öğretmenleriniz için özel bir hediye bulamadıysanız, endişe etmenize gerek yok. Bugün sizlere kendi el emeğiniz ile öğretmenlerinize yapabileceğiniz çok farklı el yapımı yılbaşı hediyesi sunacağız. 
Öğretmenlere El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Sizler de paylaşmış olduğumuz bu fikirleri inceleyerek kendi hayal gücünüzü ortaya çıkartan hediyeler tasarlayabilirsiniz. Kendinizi bırakın ve yaratıcılığınızın konuşmasına izin verin! 
Öğretmenlere El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Bu tarz el yapımı hediyeleri yapmak için el becerinizin olmasına da gerek yok. Adımları takip ederek sizler de kolayca bu hediyeleri yapabilirsiniz. 

1. Kazaktan Eldiven Yapımı

Kazaktan Eldiven Yapımı
Eski kazaklarınızı değerlendirerek harika bir çift eldiven yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler bir adet eski bir kazağınız, elinizin ölçüsü, makas, sabun ve dikiş seti olacaktır. 
Kazaktan Eldiven Yapımı
Öncelikle kazağınızın diğer yüzünü çevirin. Ardından elinizi kazak üzerine koyun ve sabunla etrafından geçin. Bu kısmı makasla kesin. Kesmiş olduğunuz parçayı tekrar kazak üzerine koyun ve bir parça daha kesin. Bir çift eldiven için iki yüz kesmeniz gerekiyor. 
Kazaktan Eldiven Yapımı
Toplamda 4 adet yüze ihtiyacınız var. Ardından dikiş setinizden kazağınızla uygun renk ipliği seçin ve dikim yapın. İşte eldiveniniz hazır!

2. Eski Kaşıklardan Yüzük Yapımı

Eski Kaşıklardan Yüzük Yapımı

Kadınlar daima süslü ve şık olmak ister. Kimsede olmayan takı ürünlerini takmak ve şık olmak onlar için oldukça önemlidir. El yapımı yılbaşı hediyeleri olarak sevdikleriniz için eski kaşıklardan yüzük yapabilirsiniz. Bunun için eski tip çay kaşıkları, yağlı kağıt, kurşun kalem, makas, zımpara kağıdı ve karga burun kullanabilirsiniz. Çay kaşıklarının ucunu kerpetenle kopardıktan sonra yağlı kağıtla parmağınızın ölçüsünü alın. Kurşun kalem yardımıyla ölçüyü belirleyin ve makasla kesin. Ardından bu yağlı kağıdı çay kaşıklarınızın üzerine yapıştırın ve karga burun yardımıyla kaşıklarınızı bükmeye başlayın. Büktüğünüz kaşıkların içerisinden yağlı kağıdınızı çıkartın ve zımpara kağıdıyla keskin olan kısımları zımparalayın. Kimsede olmayan yüzük modellerini böylelikle öğretmen olan kız arkadaşlarınız, sevgilileriniz, nişanlınız, eşiniz ya da akrabalarınız için tasarlayabilir ve hediye edebilirsiniz.

3. Ojelerden Kahve Bardağı Boyama

Ojelerden Kahve Bardağı Boyama
Eski ojelerinizi artık çöpe atmayacaksınız! El yapımı hediye fikirleri olarak sizlere harika bir hediye yapımı sunacağız. Böylelikle kendi bardak koleksiyonlarınızı oluşturabilir ve sevdikleriniz için farklı tasarımlara sahip olan bardaklar hediye edebilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler bir kap, su, eski ve kullanılmayan ojeler ve bir adet porselen bardak olacaktır. 
Ojelerden Kahve Bardağı Boyama
Ebru sanatını bilenleriniz varsa bu hediyeyi yapmak onlar için daha kolay olacaktır. Kabın içerisine bir miktar su doldurmanız gerekiyor. Ardından ojelerinizi suyun üzerine dökün ve kürdan yardımıyla şekiller verin. İleri geri çizgiler çizebilirsiniz. Ardından porselen bardağınızı bu alanın içerisine sokun ve döndürerek çıkartın. İşte size ait bir tasarıma sahip olan kahve bardağınız hazır! Farklı renklerde ojeler kullanarak bu hediyeyi geliştirebilirsiniz. 
Öğretmenlere El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
İç içe halkalar yaparak ojelerinizin su üzerinde dağılmasına izin verin. Acele etmeyin ve bardaklarınızın kuruması için de sabırlı olun. Bardaklarınız kuruduktan sonra bir kez fırınlayın. Bu fırınlama işlemi için fırınınızı 180 dereceye getirin ve bardaklarınızın 15 dakika fırında kalmasına izin verin. 
Öğretmenlere El Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
Bu sayede oje bardağınızın üzerine daha iyi yapışacaktır. Bu işlemden sonra da cila ile bir kat daha bardağınızın üzerinden geçebilirsiniz. Bulaşık makinesinde yıkayarak yaptığınız işlemi sabitleyebilir ve tasarımınızın çıkmasını önleyebilirsiniz. Dilerseniz porselen boyama kalemleri alarak da bardaklarınızın üzerine ekstra tasarımlar ve yazılar da ekleyebilirsiniz… 
yılbaşı hediyeleri

Yorum Gönder

 
Top