z 8 Mart Dünya Kadınlar Günü İçin Özel Etkinlikler | En iyi Hediye Fikirleri

kadınlar gününde neler yapılır
8 Mart Dünya Kadınlar Günü için özel bir etkinliğe katılmak istiyorsanız her yıl pek çok şehirde düzenlenen etkinliklere belli bir fiyat oranında ya da ücretsiz olarak gidebilirsiniz. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri içerisinde düzenlenen bu etkinlikleri sizler için araştırıp bulduk ve bu yazımızda detaylı bir şekilde sizlere anlatacağız. Coşkuyla kutlanan bu etkinlikler, her yıl kadınların ne kadar özel varlıklar olduğunu bizlere hatırlatmaya devam ediyor. Bu özel günü rengarenk kutlamalar eşliğinde yapmak ve hayatınızdaki özel insanı bu etkinliklere götürmek isteyebilirsiniz. Tüm kadınlar için düzenlenen bu etkinlikler arasından sizin için seçtiklerimiz yazımızın devamında yer almaktadır…

İstanbul Darüşşafaka Futbol Sahası

kadınlar gününde neler yapılır
8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri içerisinde İstanbul’da bir kutlama yapmak istiyorsanız mutlaka Darüşşafaka Futbol Sahası’nda düzenlenen etkinliğe katılmalısınız. Her yıl 8 Mart tarihinde saatler 10:00 olduğunda gerçekleşen organizasyon adeta büyülenmenizi sağlayacaktır. İş ve spor dünyasına mensup birçok ünlünün kızlarının sahaya çıktığı bu organizasyonda kız çocuklarının baba desteğiyle güçlendikleri vurgulanmakta ve baba-kız ilişkisine dair konuşmalar yapılmaktadır. Etkinlik içerisinde gösteri maçları gerçekleşmekte ve maçlar sonrasında madalya töreni yapılmaktadır. Her yaştan kız çocuğu bu etkinliğe katılabilmektedir. 

Karşıyaka’da 8 Bin Kadın Türkü Söylüyor

kadınlar gününde neler yapılır
İzmir’in Karşıyaka ilçesinde her yıl gerçekleştirilen etkinlik ise “8 Mart’ta 8 Bin Kadın Türkü Söylüyor” etkinliğidir. Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen bu etkinlik Türkiye’nin en kalabalık halk korosu olarak da bilinmektedir. Kadınlar Gününe özel kutlama yapmayı düşünüyorsanız bu etkinliğe dahil olabilirsiniz. Kadına yönelik şiddetin azaltılmasına dair vurgu yapılan etkinlikte türküler ve şarkılar söylenerek eğlenilmektedir. Etkinlik her yıl 8 Mart günü Karşıyaka Demokrasi Meydanı’nda saat 14:00’da başlamaktadır. 

Afyonkarahisar’da Kadınların Eserleri Sergileniyor

kadınlar gününde neler yapılır
Emirdağ Belediyesi tarafından yapılan etkinlikte Kültür ve Sanat Merkezi’nde kadınlar tarafından yapılan eserler sergilenmektedir. Her yıl 6 Mart tarihinden başlayarak 8 Mart gününe kadar süren etkinlikte her güne özel farklı eserlere yer veriliyor. 6 Mart günü El Emeği Eserleri Sergisi, 7 Mart günü kadın yazar ve şairlerin sergisi, 8 Mart günü ise kadınlar matinesi düzenlenmektedir. Sergiler akşam 17:00’a kadar açık kalmaktadır. 

Sultanahmet’te Karikatürler Yapılıyor

kadınlar gününde neler yapılır
İstanbul’un Sultanahmet ilçesinde bulunan Karikatürcüler Derneği tarafından her yıl çok neşeli bir Kadınlar Günü kutlaması yapılıyor. Dernek tarafından düzenlenen etkinliğin ismi “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Karikatür Sergisi” olarak yer alıyor. Her yıl düzenlenen sergiye dernek temsilcikleri ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi’ne ait temsilcikler katılıyor. Bu etkinlik de mizahi bir şekilde kadına yönelik yapılan şiddetler anlatılıyor. Gezip görülmesi gereken bu yerde Kadınlar Günü’ne özel konuşmalar da yapılıyor. 

Marmaris Kadın ve Sanat Festivali

kadınlar gününde neler yapılır
10 yıldan bu yana düzenlenen “Marmaris Kadın ve Sanat Festivali” her yıl Mart ayı boyunca düzenleniyor. 8 Mart tarihinde başlayan festival, Mart ayının son haftasına kadar sürüyor. Bu etkinliğin sloganı olarak “Sanat Engel Tanımaz” deniyor. Şiirler okunan, şarkılar söylenen, sergiler düzenlenen bu etkinlikte birçok ünlü isim de geceleri konser veriyor. Bu etkinliğe katılarak harika bir akşam geçirebilirsiniz. 

Sabancı Vakfı Fark Yaratanlar Günü

kadınlar gününde neler yapılır
Her yıl Sabancı Vakfı tarafından da oldukça özel bir gün kutlanıyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlaması olarak “Fark Yaratanlar” etkinliğini düzenleyen Vakıf, bu özel günde kadınların daha güçlü olabilmesi adına farkındalık yaratmaya çalışıyor. Fark Yaratan tüm kadınlara özel olarak bölüm yayınlayan Vakıf, kadınların hayallerinin ve hedeflerinin gerçekleşebilmesi adına daha çok çalışması gerektiğini vurguluyor. Güçlü yarınların güçlü kadınlar ile oluşacağını vurgulayan bu kadınların hikayelerini izleyebilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top