z Dantelden Dekoratif Kase Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiline orijinal ve etkileyici güzel bir sürpriz yapmak veya harika bir hediye vermek istemez misiniz? Bu konuda istekliyseniz ve cevabınız “Evet” ise bu yazımız tam size göre… Sevgiliye yapılan her sürpriz, her hediye onun için dünyalara bedeldir. Yine de bazı sürprizlerin veya hediyelerin anlamı ve değeri bambaşka olur. Manevi değeri oldukça yüksek olan bu tarz hediyeler, yıllarca unutulmaz ve hediyeyi alan sevgili tarafından adeta gözü gibi saklanır. Bu tarz hediyeler nedir? sorusuna lafı hiç uzatmadan “El yapımı hediyeler” dir. Deriz. Gerçekten de el yapımı hazırlanmış bir hediye, para ile satın alınıp verilen bir hediyeden sevgili açısından çok daha değerli olabiliyor. Amacımız burada paranızla sevgilinize aldığınız herhangi bir hediyenin anlamını küçültmek değil tabi. Ama hiç, üzerine düşünülmüş, emek harcanmış, bir hediye ile hazır alınmış bir hediye bir olur mu? Haksız mıyız acaba? Siz de kendinize güveniyor, zaman konusunda da sıkıntınız yok ise, işte karşınızda sevgiliye hazırlayabileceğiniz yüzlerce El yapımı hediye veya sürpriz seçenekleri. Birçoğu çocukların bile çok kolay bir şekilde hazırlayabileceği El yapımı hediye anlatımlarımızda, talimatları ve adım adım gösterdiğimiz resimleri takip ederek sizde çok kolay bir şekilde el yapımı hediyeler hazırlayabileceksiniz. Daha önce El yapımı bir hediye deneyiminiz olmadıysa (bu defa en az bir özel gününüz için) el yapımı bir hediye sevgiliniz için hazırlamalısınız. Ve bu şekilde kendi yaptığınız bir hediyenin sevgiliniz nazarında nasıl bir mutluluk sebebi olduğuna da kendi gözleriniz ile şahit olun. Bu gücü test etmeye ne dersiniz? Evet diyorsanız, hadi başlayalım. 

Bu yazımızda size Sevgiliye Dantelden Dekoratif Kâse yapımını anlatacağız. Evde artık kullanmadığınız mini dantellerinizi veya bu mini dantelleri satın alarak ta bu projeyi gerçekleştirme şansınız var. Dantel örtüler her ortama bir zarafet katarlar. Dantellerden hazırlayacağınız Dekoratif dantelli kaseler ise sergilendiği her ortama estetik veya zariflik katacağından hiç şüpheniz olmasın. Bu zarif dantel kaselerden mükemmel şekerlikler, küçük eşyalar içine konabileceği kaseler veya içine sığdırabileceğiniz aklınıza gelen her tür amaç için kullanabileceksiniz. Bu konuda ki kararı size bırakalım ve birazdan daha detaylı anlatacağımız bu projeden çok kısa bir şekilde bahs edecek olursak; Yuvarlak mini dantel örtüsünü Mod podge denilen ürün içine daldırıp, mini bir kâse üzerine sarıyoruz ve ardından kurumaya bırakıyoruz. Hepsi bu kadar… Nasıl hazırlaması çok kolay değil mi? Hadi o zaman adım adım Dantelden Dekoratif Kâse yapımını anlatacağımız yazımıza başlayalım. Ama önce her zamanki gibi bu proje için gereken malzemeleri sıralayalım.

Bu proje için gereken malzemeler:

  • Dantel altlıkları
  • Mod Podge Stiffy
  • 2 Adet Mini kâse
  • Alüminyum folyo
  • Gazete kâğıdı veya Örtü
  • Cam veya plastik kâse
  • Tek kullanımlık eldivenler
Yukarıda sıraladığımız malzemeler içinde temin etmekte zorlanacağınız herhangi bir ürün olduğunu düşünmüyoruz. Zaten birçoğu hali hazırda evlerinizde mevcut olan malzemeler. Mod podge denilen mucizevi ürünü büyükşehirlerde yaşıyorsanız zanaat malzemeleri satan marketlerden alabilirsiniz. Küçük yerlerde de yaşayanlar içinse; tek çare internet üzerinden sipariş vermek olacaktır. 

1 Adım,
Öncelikle çalışma masanızın üstünde mümkünse ne var ne yoksa kaldırın. Kendinize rahat çalışacak bir alan oluşturun. Masanızın üstünü gazete kağıtlarıyla veya masada leke oluşmasın diye bir örtü ile kapatın. Bu şekilde daha özgür ve rahat bir çalıma alanına sahip olursunuz.

2 Adım,
Alüminyum folyo ile kalıp olarak kullanacağınız kaseleri sarın. Bunu yapmamızın sebebi dantel yüzeyine Mod Podge Stiffy uygulayacağınızdan alta kalacak olan kaselerin bu yapışkan malzemeden etkilenmemesidir. Diğer ve en önemli sebebi ise; dantel yüzeyine uygulanan Mod podge stiffy’in alüminyum yüzeye yapışamadığı için, dantel kuruduktan sonra kolayca alüminyum yüzeyden ayırabiliyor olmasıdır. Mod Podge Stiffy, birçok el yapımı projede rahatlıkla kullanabilirsiniz. Mod Podge içeriğindeki formülü sayesinde sadece dantel kumaşlar için değil, bütün kumaş parçaları için şekil vermede ve sertleştirmede kullanılabiliyor. Su bazlı olması, temizliği kolay olması ve karıştırılması gerekmediği için kesinlikle tavsiye ederiz.

3 Adım;
Mod Podge Stiffy'yi cam kâsenin içine dökün. Bir şişe mod podge stiffy’i komple boşaltın. (Artan mod podge ‘yi işiniz bittiğinde tekrar şişesinin içine boşaltacağınız için rahatça cam kâsenin içine dökebilirsiniz.)
Şimdi eldivenlerinizi takmanın zamanı geldi. Eğlence başlamak üzere! Dantellerinizi Mod Podge Stiffy'e batırın, sonra danteller iyice mod podge ile doyuncaya kadar bu sıvı içinde bekletin. Parmaklarınızla arada bir cam kâse içindeki dantelinizi sıvı içinde dolaştırın. 
Şimdi, cam kâseden süzerek çıkardığınız iyice nemlenmiş dantelinizi folyo sarılı kasenizin üzerine sarın, dantelinizi iyice ortaladığınızdan ve tüm kenarlarının, katlanmadığından, kırışmış olmadığından ve düzgün bir biçimde kâseyi sardığından emin olun. Kâsenizi en az bir gece boyunca tamamen kurumaya bırakın. Kuruma süresi tamamlandığında, iyice sertleşmiş olan dantel kasenizi alüminyum folyo ile sarılı diğer kâseden dikkatli bir biçimde ayırın. Bu işlemi tamamladığınızda mini dantel kasenizde ortaya çıkmış olacaktır. Mod Podge Stiffy, hiçbir iz bırakmadığı için dantel kasesi çok temiz görünecektir. 
Dekoratif mini dantelli kâseleriniz tamamladı. Hadi geçmiş olsun. Bizce harika görünüyorlar… Sizce de öyle değiller mi? Dilediğiniz adetlerde ve büyüklükte dekoratif dantel kaselerden yapabilirsiniz. Özellikle bayan ziyaretçilerimizin yapmaktan keyif alacaklarına inanıyoruz. Hazırladığınız bu tasarımı harika dekoratif kaseler evlerin en güzel köşelerinde sergileneceklerinden hiç şüphemiz yok. Bu dekoratif eserinizi bütün sevdiklerinize, özelikle de sevgilinize hediye etmekten hiç ama hiç çekinmeyin. Hem dekoratif olarak kullanılabilecek hem de her milimetresi ile sizden bir parça olarak sürekli sevdikleriniz ile aynı ortamlarda yer alacaklardır. Sevdiklerinizin her daim sizi hatırlaması ve sevgi ile dolmalarını istiyorsanız işte fırsat karşınızda. Evet sevgilisine güzel bir sürpriz yapmak isteyen sevgili ziyaretçilerimiz kesinlikle bu fırsatı heba etmesinler. Kesinlikle buna değecektir. Bu fırsatı değerlendireceğinizi umarak yazımıza burada son veriyoruz. Evet…Bugünkü yazımızda sizlere Dekoratif dantel kâse yapımını anlattık. Bir sonraki el yapımı sevgiliye hediye yazımızda daha buluşmak üzere…

Yorum Gönder

 
Top