z Evde Kolay Şekilde Kanvas Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Kanvas tablolar günümüzde ev veya iş yeri dekorasyonlarında en çok tercih edilen dekoratif ürünlerdir. Mekanların neredeyse tamamında dekorasyonu tamamlayan en önemli parçaları kanvas tablolar oluşturmaktadır. Bugünkü yazımızın konusuda kanvas tablolar. Ama birazcık farklı bir tasarımla… Bu defa herhangi bir mağazadan ya da internet sitesinden satın aldıklarınızdan söz etmeyeceğiz. Bugünkü yazımızın konusu; sizin için anlamının oldukça büyük olduğunu bildiğimiz, çocuklarınıza ait o rengarenk boyanmış harika resimlerini, büyük ressamlara taş çıkaracak o muhteşem sanat eserlerini kanvas tablolara dönüştürmek ile ilgili olacak. Bazen çocukların çizdiği resimler o kadar anlamlı ve orijinal olabiliyor ki; bu resimlerin hak edildiği şekilde sergilenip gösterilmesi gerekebiliyor. En güzel sergilenme biçimi de nasıl olur diye düşünürsek cevap olarak Kanvas tablolar üzerine uygulamaları diyebiliriz... bu şekilde çocuklarınızın çizdiği muhteşem resimler evinizin En güzel duvarlarını süslemek ile kalmış olmayacak minik sanatçı için cesaret verici ve onore edici bir davranış olacaktır. Bu fikrimiz size cazip geldi ise Evdeki minik ressama ait yüzlerce muhteşem çizimlerden istediğiniz kadarını seçip kanvas tablolara dönüştürebilir ve bu sanat eserlerine hak ettiği değeri göstermiş olursunuz. Bu projeyi tek başınıza yaparak Çocuğunuza sürpriz yapabileceğiniz gibi Onu da bu projeye dahil ederek keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Bu konuda tercih size bırakarak Adım adım çocuğa sürpriz kanvas tablo Projesini anlatımına başlayalım Her zaman olduğu gibi yine öncelikle gereken malzemeleri sizler için sıralayalım.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır

Bu proje için gereken malzemeler;


** Çocuğunuza ait çizimler
** Makas 
** Mini tuvaller
** Mod Podge
** Fırça
** İsteğe bağlı mıknatıs ve yapıştırıcı
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Bu proje için Çocuğunuzun çizdiği orijinal resimleri tuval üzerine uygulayabileceğiniz gibi Çizimlerin kopyasını yazıcınızdan çıkartarak da tuval üzerine uygulayabilirsiniz. Tuval üzerine uygulayacağınız resmin olur ya herhangi bir zarar görmesi durumunda kopyası ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Bunun için yapmanız gereken tek şey çizme ait görseli bilgisayar ortamına aktarıp ardından renkli bir yazıcı ile kopyasını almak olur. Bu noktaya dikkat lütfen; Bilgisayarımızda yazıcınızın yazdırma ayar menüsünde ayna yansıması ayarını seçerek yazdırmaya dikkat etmelisiniz. 
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Minik bir hatırlatma daha; Kanvas tabloyu çocuğunuza ait orijinal bir resim ile hazırlamayı düşünüyorsanız tuval ebatlarını orijinal resim kağıdına göre bulmanız veyahut ta hazırlamanız gerekecektir Bunun için internetten ya da zanaat malzemeleri satan herhangi bir marketten Çocuğunuzun çizdiği resim kağıdının ebatlarına göre tuvaller satın alarak uygulamanızı bu tuvallere yapabilirsiniz. Uygulamalarınızı orijinal çizimlerle yazıcıdan kopyasını aldığınız çıktılar ile yapacaksanız işiniz biraz daha kolay olacaktır. Elinizdeki mevcut tuvallere göre, bilgisayar ortamında resimlerinizi istediğiniz ebatlara göre ayarlayarak çıktısını alarak hazırlayabilirsiniz. Tuval seçimi ve ebadı sizin tercihinizde… Çıktısını aldığınız resmin Fazlalık olan kenarlarını makas yardımıyla kesip tamdı tuvalinize göre ayarlayın.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Bu adımda uygulama yapmadan önce zemin üzerine bir gazete sayfası büyüklüğünde kâğıt, (veya gazete sayfası da olabilir) zemin üzerine serilmelidir. Buradaki amaç uygulama esnasında ortamın dağılmasını ya da kirlenmesine engel olmaktır.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Kâğıt üzerindeki görselin üzerine en az iki kat olacak şekilde mod podge denilen yapıştırıcıyı uygulayın. Mod podge leke bırakmayan ve uygulandığı yüzeyleri nemden, rutubetten ve sıvı teması gibi durumlardan koruyan harika bir malzemedir. Adeta uygulama yaptığınız yüzeye şeffaf bir katman oluşturur. Ve uyguladığınız yüzeye mükemmel nüfuz eder. Bu yapıştırıcı ile ilgili detaylı araştırmaları isterseniz nette yapabilirsiniz.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Mod Podge uygulama yaptığınız kâğıdı cımbız veya tırnaklarınızı kullanarak bir ucundan tutarak tuvalin üzerine görselin olduğu yüzey tuvalin yüzeyi ile örtüşecek bir şekilde uygulayın. Kağıdınızın köşeleri ile kanvas tuvalinizin köşelerini tam birbirlerine denk gelecek şekilde oturtun. Plastik bir ıspatula veya kağıdınızı parçalamayacak bir malzeme yardımı ile resmin olduğu kâğıdı tuval yüzeyine yedire yedire yapıştırın. Arada hava kabarcığı veya pot oluşturmaması için merkez noktadan kenarlara doğdu ıspatulamızı kâğıt üzerinde hareket ettirin. Yumuşak hareketler ile bu uygulamayı yapmaya dikkat edin.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Bu adıma dikkat; Şimdi ki yapacağınız işlem aslında hiçbir şey yapmayıp beklemek olacak. Evet, uygulamayı yaptığınız tuvalleri en az 24 saat kuruması için bekletmeniz gerekiyor. Bu sürenin geçmesi şart. Acele edip bir çuval inciri berbat etmeyin lütfen.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Şimdi bir süngeri ıslatarak kâğıt yüzeyini dikkatli bir şekilde silin. Bu şekilde kâğıt üzerindeki katmanı çıkaracaksınız. Bu işlem on veya on beş dakika kadar sürebilir. Acele etmeyin lütfen. Evet sabırla ve yumuşak dokunuşlar ile silmeye devam. Bu işlemi yaparken süngerinizi ara ara ıslatarak devam edebilirsiniz. Alttaki görsel tamamen ortaya çıkıncaya kadar ve üstteki katman tamamen yok oluncaya kadar devam.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Evet, nerdeyse işiniz bitmek üzere…Mini kanvas tablolar hazırlamış ve bunları buzdolabı gibi yüzeylerde kullanmak isterseniz küçük mıknatıslar bu düşüncenizi yerine getirecektir. Bunun için yapı marketlerden satın alabileceğiniz minik mıknatıs parçalarını kanvasınızın dört köşesine yapıştırarak amacınızı gerçekleştirebilirsiniz.
Kanvas Tablo Nasıl Yapılır
Sonuç; Çocuğa sürpriz yapma konusunda hevesli olan, bu konularda araştırmalar yapan ziyaretçilerimiz için harika bir fırsat sunuyoruz. Anlattığımız yöntemleri uygulayarak çocuğunuza ait muhteşem çizimlerini kanvas tablolara uygulayarak ve bu tablolarında duvarlarınızda sergileyerek hem eserlerine vermiş olduğunuz değeri göstermiş olacaksınız hem de minik sanatçının içindeki o yaratıcı gücü ortaya çıkarması konusunda yardımcı olacaksınız. Tabi hazırladığınız bu şahane eserlerini Anneye hediye, Babaanneye hediye ve dedelerde hediye ederekten onları inanılmaz mutlu edebilirisiniz. Nasıl sizce de torunlarından böyle değerli bir hediyeye tepkiler nasıl olur? En önemlisi de sanat eserlerinin böyle elden ele dolaştığını gören minik Picasso’nuzun halini bir düşünün. Kim bilir belki ilerde milyon dolarlara satılabilecek resimleri hediye etmiş olacaksınız aman dikkatli dağıtın.
hediye

Yorum Gönder

 
Top