z Fotoğraflı Kolye Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

kişiye özel fotoğraflı kolye
Merhaba; bu yazımızda tahta dondurma çubukları üzerine, mini fotoğraflarınızı uygulayarak muhteşem kolyelere nasıl dönüştürebileceğinizi anlatacağız. En sevdiğiniz fotoğraflarınızdan mini kolye hazırlama fikri sizleri de heyecanlandırdı ise o halde yazımızı okumaya devam edin. Anlatacağımız yönergeleri adım adım uyguladığınız takdirde siz de çok kolay bir şekilde fotoğraflarınızdan mini kolyeler yapabileceksiniz. El yapımı projeler hazırlamak konusunda acemilik çeken değerli okuyucularımızın gözü hemen korkmasın; zira birazcık zaman ayırarak ve azıcık gayret göstererek oldukça kolay bir şekilde mini fotoğraflı kolyelerden hazırlayabilirler. Bu çalışma ve emeklerinizin sonucunda sevdiklerinize ait fotoğrafları, tahta dondurma çubukları üzerine uygulayarak, orijinal takılara dönüştürme imkanına sahip olursunuz. Tahta dondurma çubukları üzerine resimlerinizden oluşturacağınız bu mini kolyelerden, sadece kendiniz için hazırlayabileceğiniz gibi, sevdiklerinize özel olarakta hazırlama şansınız var. Anne, Baba, arkadaş, kardeş kısacası bütün sevdikleriniz için hazırlayarak onlara son derece doğal ve orijinal bir hediye verebilirsiniz. Sitemizde yüzlerce orijinal hediye fikirleri mevcut. Daha çok da sevgiliye hediye ağırlıklı el yapımı yazılarımız olduğu için, bu projeyi sevgiliniz içinde hazırlayarak, onu bir hayli mutlu edebilirsiniz. Kimin için hediye hazırlayacağınız ile ilgili kararı size bırakıyor ve diyoruz ki kendinize ve sevdiklerinize bugün bir iyilik yapın ve bu mini fotoğraflardan kolye adlı yazımızı sadece okumakla kalmayın, uygulayın da! Hadi bakalım iş başına!

Bu proje için gerekli malzemeler:

  • Yazıcı
  • Fotoğraflar
  • Tahta dondurma çubukları
  • Kolye Zinciri
  • Makas
  • Cetvel
  • Yapıştırıcı
  • Fırça
  • Matkap ve ince uç
  • Maket bıçağı

Marketten satın aldığınız dondurma çubuklarını, özelikle de “Haz peşindeysen” diye sloganlaşan dondurma markası var ya “Evet bildiniz”, İşte, o dondurmaları yedikten sonra çubuklarını atmayın, biriktirin. Biriktirdiğiniz tahta dondurma çubukları şimdi kare biçiminde kesmeniz gerekecek. Dondurma çubuklarını kare bir şekilde elde etmek için birer buçuk ya da ikişer santim olacak şekilde maket bıçağı yardımı ile keserek işe başlayalım. (Maket bıçağı kullanırken son derece dikkatli olmaya çalışın. Kaç adet kolye hazırlayacaksınız o kadar minik kare tahtalar kesin. Ortalama bir kolye için 3 adet minik tahta yeterli olur. Maket bıçağı ile kare kestiğiniz minik tahtaların kenarlarını zımpara yardımı ile pürüzsüz bir hale getirinceye kadar zımparalayın. Böylelikle harika kare tahtalar elde etmiş olacaksınız.
kişiye özel fotoğraflı kolye
Kare şeklinde kestiğiniz tahta dondurma çubuklarının bir köşesini ince uçlu bir matkap yardımı ile delin. (Daha sonra içinden kolye zincirini geçireceğiz). Tahta dondurma çubukları oldukça hafif ahşaptan yapıldığı için matkap ile son derece hafif bir dokunuşla delik açabilirsiniz. Öyle abanmanıza gerek yok. Deliğinizi açtıktan sonra sıra bu tahta yüzeylerin üzerine uygulayacağınız resimlerinizi hazırlamaya geldi. Telefonunuzda ya da bilgisayarınızda yüklü olan resimleri hızlı bir tarama yaparak hangi resimleri bu tahta yüzeylere uygulayacağınıza karar vererek işe başlayabilirsiniz. Sizin için anlam ifade eden fotoğraflarınızdan birkaç tane seçerek kolyenizin yapımına başlayabilirsiniz. Seçimini yaptıktan sonra şimdi sıra bu fotoğrafları minik kare tahta yüzeyleriniz için boyutlandırmaya geldi. Herhangi bir resim düzenleme programı yardımı ile veya her bilgisayarda var olan Paint programı ile fotoğraflarınızı 1.5 ya da 2 cm ebatlarında boyutlandırın. Ebatlarını ayarladığınız fotoğraflarınızı yazıcınızda yüksek kalite ayarında yazdırın. Bu şekilde fotoğraflarınız oldukça kaliteli basılır.
kişiye özel fotoğraflı kolye
Fotoğraflarınızın çıktısını high quality yani Türkçe çevrimi ile yüksek kalitede aldığınızı varsayarak bir sonraki adıma geçebiliriz. Fotoğraflarınızın kenarlarını makas yardımı ile dikkatli bir şekilde kesin. Kestiğiniz bu fotoğraflarınızı her bir fotoğraf her bir fotoğraf mini kare tahtalar üzerinden taşmayacak şekilde yapıştırın. Neredeyse bütün el yapımı projelerinde kullanılan adeta mucizevi bir yapıştırma özelliği olan, yapıştığı yüzeylerde leke bırakmama ve sıvı ortamlardan etkilenmeme gibi özellikleri olan bir yapıştırıcıdan yardım alabilirsiniz. Bu yapıştırıcının adı Mode Podge. Mod podgeyi bir fırça yardımı ile mini kare tahtaların yüzeyine uygulayın. Bu yapıştırıcı kuruduktan sonra yüzeyde bir leke bırakmayacak ve elde ettiğiniz görüntü son derece kaliteli olacaktır.
kişiye özel fotoğraflı kolye
Fotoğraflarınızı mini kare tahta çubukların üzerine mod Podge yardımıyla yapıştırdıktan sonra, yapışma işleminin sağlıklı olması için kurumaya bırakmalısınız. Kuruma süresi gerçekleştikten sonra ise, kare tahtaların üzerine yapıştırdığınız fotoğraflarınızın üzerine bir kat mod podge daha uygulayın. Bu son kat mod podge uygulamamızın amacı; kolyelerinizin üzerine sıvı dökülmesi veya temas etmesi durumunda, fotoğraflarınızın zarar görmesine engel olmasıdır. Böylelikle fotoğraflarınız deforme olmayacak ve iyi bir şekilde muhafaza edilmiş olacaktır. 

Ve sonuç:

kişiye özel fotoğraflı kolye
Ve Tebrikler! Zahmetli bir uğraşın sonunda fotoğraflarınızdan oluşturduğunuz son derece orijinal bir kolye hazırlamış oldunuz. Hadi bakalım geçmiş olsun. Umarız bu projemizi hazırlarken keyif almışsınızdır. Sitemizde kendiniz için ve sevdikleriniz için hazırlayabileceğiniz yüzlerce sürpriz ve hediye fikri mevcut. Adım adım yapım aşamalarını anlattığımız el yapımı hediyeleri hazırlarken büyük keyif alacağınızdan ve diğerlerini de denemek için heyecan duyacağınızdan eminiz. İnsanları en çok mutlu eden şeyin, kendi çabaları ile hazırladıkları olduğuna inanıyoruz. El yapımı hediye projelerini hazırlamaktan müthiş keyif duyacak ve tamamlandığınızda bu minik kolyeler gibi eserlerinizle gurur duyacaksınız. Emek verilmiş, zaman harcanmış, kısacası alın teri dökülmüş her iş bitiminde, o işi gururla seyretmenin verdiği haz gibisi yoktur. İşte bu el yapımı projemizde her gördüğünüzde sizi gururlandıracak ve keyif duymanızı sağlayacaktır. Unutmayın bu mini kolyeleri gören tüm sevdikleriniz, kendileri içinde yapmanız için size ısrarcı olacaklarından emin olabilirsiniz. Bundan emin olduğumuz için diyoruz ki; hazır bu mini kolyelerden hazırlamaya başlamışken neden sevdikleriniz içinde hazırlamıyorsunuz? Madem bu süper DIY projesine kalkıştınız onlar içinde hazırlayın. Sevdiklerinize asla boyunlarından çıkarmayacakları harika bir el yapımı hediye hazırlamış olursunuz. Sanki en çokta sevgiliye hediye edilecek gibi görünüyor.  İşte size süper bir fırsat. Bir sonraki el yapımı sürprizlerde daha görüşmek dileğiyle kendinize iyi bakın.

Yorum Gönder

 
Top