z Türk Kahvesi En İyi Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır
Türk kahvesi nasıl yapılır? sorusunun cevabını arıyorsanız yazımız tam da size göre. Geleneksel içeceklerimizden olan Türk kahvesi bazı detaylara dikkat edildiğinde çok daha lezzetli ve köpük olabilir. Kırk yıl hatırı olan Türk kahvesini en lezzetli haliyle yapmak özellikle misafir karşılamada çok önemli. Hangi detaylara dikkat edildiğinde kahve daha lezzetli oluyor gelin bir bakalım. İyi bir Türk kahvesi yapmak için birçok noktaya dikkat etmek gerekli. Kahvenin tazeliğinden sunuma kadar önemsenmesi gereken bu detaylar en lezzetli kahveleri sunmanızı sağlıyor. Adından söz ettiren ve kulaktan kulağa yayılacak kahveleri yapmak için uygulanması gereken detayları yazımızda bulabilirsiniz. Türk kahvesi yapımı bu detaylar ile çok daha keyifli bir hal alacak.


Lezzetli ve Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı 

Türk kahvesi en iyi nasıl yapılır
Lezzetli Türk kahvesi yapımı için ilk aşama kahvenin taze olmasıdır. Kahvenizin kaliteli ve taze olması lezzetini de arttırmaktadır. Bu nedenle kahve seçiminde özenli davranmanız iyi bir kahve sunmak için ilk adım. Kahvenin orta veya çifte kavrulmuş olması da zevkinize göre değişebilir. Kahvede sürekli tazeliği korumak adına az miktarlarda hazır bulundurmak önemli. 

Fazla miktarda kahve aldıysanız mutlaka uygun koşullarda saklamalısınız. Kuru ve serin yer kahvenin en rahat saklanabildiği şartlardan biri. Kahvenizi ağzı sıkı kapalı bir kavanozda saklamak uygun yöntemlerden biri olacak. Yaz aylarında buzdolabında saklayarak kahvenizin daha uzun süre taze kalmasını sağlayabilirsiniz. 

Türk kahvesi yapmak için ikinci önemli konu ise iyi bir kahve pişirme seti. Bakır cezvelerde kahve bol köpüklü ve lezzetli oluyor. Ağır ağır bakır içerisinde pişen kahve geleneksel lezzeti tam olarak sunmayı sağlıyor. Kahve pişirme gerecini bu nedenle iyi seçmelisiniz. Bakır cezveler şimdilerde yerini otomatik kahve yapan makinelere bırakmış olsa da hala en lezzetli kahveler bu cezveler ile pişiyor.
Türk kahvesi nasıl yapılır
Lezzetli Türk kahvesi yapımı yeni otomatik makineler ile de mümkün. Ama bazen otomatik makineler istenilen lezzeti tam olarak sunamayabilir. Bu durumlar için makinelerde kahve yaparken hep aynı ölçüleri kullanmak çok önemli. Çelik cezvelerde de iyi harmanlanmış kahve yapmak mümkündür. Yine de bakır bir cezve bulundurmak özel misafirlerinize lezzetli kahve yapmanız için önemli bir detay.

Köpüklü Türk kahvesi yapımı için bir diğer önemli aşama ise kahvenin ağır ağır düşük bir ısıda pişmesi. Bu detaya dikkat ettiğinizde en köpüklü kahveleri elde ettiğinizi görebilirsiniz. Ağır bir şekilde pişen kahve hem daha lezzetli hem de daha köpüklü oluyor. Sevilen geleneksel lezzeti elde etmek adına bu pişirme yöntemi de oldukça önemli.

Geleneksel Türk Kahvesi Lezzeti

Türk kahvesi nasıl yapılır
Türk kahvesinin sınırları aşan lezzeti bu kahveyi kültürümüzün en önemli parçası haline getirdi. Bu parça şu an her eve sıcaklığını yansıtıyor. Geleneksel Türk kahvesi yapımı bu nedenle herkesin ilgisini çekiyor. Sizin de dikkat edeceğiniz birkaç nokta ile bu özel kahveleri yapmanız çok kolay.

Kahveyi soğuk su ile yapmak en köpüklü kahveleri elde etmeniz için çok önemli. Köpüklü Türk kahvesi nasıl yapılır sorusu ilk cevabını bu şekilde alıyor. Soğuk su kullanımı kahvenin köpüğünü en yüksek seviyeye getiriyor. Karıştırma hızı da kahvenin köpüğünü dağıtmamak için çok önemli. Ağır bir şekilde karıştırdığınızda kahvenin köpüğünün daha fazla olduğunu görebilirsiniz.

Kireçli su kullanımı kahvenin tadını da etkileyebilir. O zaman ne yapmalı? Hazır soğuk su kullanmak veya kireçsiz su kullanımı kahvenin tadını en iyi hale getirmek için önemli. Özel misafirlerinize kahvenizi bu şekilde hazırlarsanız övgüleri rahatlıkla toplayabilirsiniz.
Türk kahvesi en pratik nasıl yapılır
Lezzetli kahve nasıl yapılır sorusunun cevabını vermeye devam ediyoruz. Diğer bir önemli nokta ise kahve ve su oranını doğru şekilde ayarlamak. Yeterli miktarda kahve kullanılmadığında lezzet istenen düzeyde olmaz. Çok kullanıldığında ise kahve acı bir tat alır. Bu nedenle fincan başına 1 çay kaşığı dolusu kahve atmak yeterli olmaktadır.

Eğer şekerli veya orta kahve yapıyorsanız şeker oranını da doğru ayarlamanız lazım. Orta şekerli kahveye 1 küp şeker yeterli geliyor. Eğer az şekerli kahve yapmak isterseniz yarım şeker kullanarak hayalinizdeki lezzeti yakalayabilirsiniz. Bol şekerli Türk kahvesi seven misafirleriniz için ise 2 küp şeker kullanabilirsiniz.

Tadı Damakta Bırakan Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Türk kahvesi nasıl yapılır
En iyi Türk kahvesi yapımı için bir diğer püf nokta ise kahvenin ocağa alınmadan karıştırılması. Kahvenin ve suyun birbiri ile harmanlanması için bu karıştırma çok önemli. Bol köpüklü bir kahve elde etmek için de kahveyi ocağa aldıktan sonra karıştırmamak gerekir. Eğer makinede yapıyorsanız bu durum sizin için bir sorun olmayacaktır.

Cezveyi ocakta tutarken hafif bir kabarma olmaya başlaması köpükleri alma zamanının geldiğini gösteriyor. Kaşık yardımıyla veya fincana biraz dökerek kahvelerinizin gösterişli köpüklerini alabilirsiniz. Kaynamayı beklerseniz köpükler dağılacak ve kahve döküldükten sonra ortadan kaybolacaktır. Bu nedenle en köpüklü Türk kahvesini elde etmek için köpükleri zamanında almanız çok önemli. 

Geleneksel Türk kahvesi yapılışı öğrenildiğinde misafirleri ağırlamak bir keyif haline geliyor. Kahvenin lezzetinin en güzel halini alması için her aşamada ölçü kullanmak da önemli. Fincan içerisinde suyu ölçerek koymak ve kahveyi koyarken da kaşık hesabı yapmak lezzetin istediğiniz gibi olmasına yardımcı oluyor. 

Kahvenin iyi bir lezzette olması için mutlaka 2-3 taşım kaynatma yapılmalı. Bu yapılmadığında kahvenizden çiğ bir tat gelebilir. Kahvenin yanık kokusu içermemesi için de fazla 3 ten fazla kaynatma işlemi yapmamak gerekli. İdeal olarak 2 taşım kaynatmak kahvenin lezzeti için yeterli. Geleneksel lezzeti sunan Türk kahvesi yapımında ıslak veya nemli kaşık kullanılmaması da önemli. Bu durumda kuru halde bulunan kahve lezzetini kaybediyor.

Bol Köpüklü Türk Kahvesi Yapımı

Türk kahvesi nasıl yapılır
Orta bir Türk kahvesi yapacağınızı düşünerek ideal tarifi de sizlere verelim. En lezzetli kahvenizi bu tarif ile sunabilirsiniz. Her özel anınıza şahitlik eden Türk kahvesi bu yöntem ile çok daha özel bir hale gelecek. 

Öncelikle 2 fincan soğuk suyu cezveye koyalım. Suyu hazır su olarak kullanmak lezzet kalitesini de arttıracaktır. İçerisine toplam 2 çay kaşığı dolusu kahveyi ekleyelim 1-2 dakika kahveyi ve suyu karıştıralım. İçerisine 2 küp şeker atıp karıştırmaya devam edelim.

Kahvemizi kısık ateşe alalım. 30 saniye daha karıştırdıktan sonra karıştırmayı bırakalım. Cezvenin üzeri beyaz bir köpük halini aldıktan sonra köpüklerimizi kaşık yardımı ile veya fincana doğru dökerek alalım. Fincanın tam ortasına hızlı bir şekilde dökersek köpük dağılır. Bu nedenle kenardan yavaş yavaş fincana dökelim.
Türk kahvesi nasıl yapılır
Tekrar ocağa aldığımız kahveyi kaynamaya bırakalım. Altını en kısık hale getirelim. Cezvenin üzeri kabardığında kahveyi ocaktan alalım. Sonra ikinci kez kaynatmak için tekrar ocağa alalım. İkinci kez kaynadıktan sonra ocağın altını kapatalım. Yavaş yavaş köpükleri dağıtmadan kahveyi fincanlara dökelim. 

Kahveleriniz içmeye hazır. Bol köpüklü ve en lezzetli kahveleri sunmak için bu yöntemleri izlemeniz oldukça önemli. Bu zamana kadar yaptığınız tüm Türk kahvelerini unutun. Bu yöntemle yaptığınızda kahvenin gerçek lezzetini tadabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top