z Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları | En iyi Hediye Fikirleri

Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları
Makyaj önerileri hem makyaj yapmaya yatkın olmayan hem de her gün makyaj yapan kadınların merak ettikleri bir konudur. Genel olarak makyaj yapmayan bir kişi doğru fondöten tonu ayarlayamama gibi sorunlarla boğuşurken, gündelik hayatında makyaj yapan kişiler nasıl daha kolay makyaj yapabileceğine odaklanmaktadırlar. Peki her iki gruba da hitap eden makyaj önerileri nelerdir?

Rimel Kullanımı İçin Öneriler

Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları
Rimel konusundaki makyaj tüyoları konusuna geçmeden önce hangi fırçanın ne gibi özellikler taşıdığını hatırlatmakta fayda var.

• Kıvrık fırça daha çok kirpik şekli düz kişilerin daha kıvrımlı bir görüntü vermek için kullandığı fırça tipidir.
• İnce ve uzun fırça ise kirpiklere uzunluk verirken aynı zamanda tane tane ayrılmasını sağlayacaktır. Böylece maskaranın kirpik üzerinde topaklanması da engellenmiş olacaktır. Ancak daha yoğun hacim isteyen kişiler için çok da ideal bir fırça değildir.
• Sık kıllı kalın fırçalar kirpikleri dolgun ve hacimli göstermek için tasarlanmış fırçalardır. Kat kat uygulanabilme imkânı veren bu fırça eğer solgun ve ince kirpikliyseniz aradığınız fırça olabilir.
• Mikro fırçalar göz altındaki kirpikleri kısa ve seyrek olan kişiler için tasarlanmış. Ayrıca mikro fırçalar sürerken göz etrafına bulaşma riskini de en aza indiriyor.
• Küre şeklinde fırça her ne kadar duymaya alışık olmasak da istisnasız tüm kirpiklerinizin gözünüze zarar vermeden ve etrafa bulaştırmadan kusursuz bir görünüme kavuşmasını sağlıyor. Ancak uygulama süresi diğer fırçalara göre hayli uzun.

Kendinize uygun fırçayı bulduktan sonra uygulama aşamasına geçmeden hemen önce daha dolgun bir görünüm elde etmek için bir kat rimel sürdükten sonra bebek pudrası uygulayıp bir kat daha rimel sürebilir ya da makyajınıza başlamadan önce rimel fırçanızı pudra ile fırçalayabilirsiniz. Eğer gün içinde fazla yoruluyor ve uykusuz kalıyorsanız alt kirpiklerinize rimel sürmemelisiniz. Aksi taktirde bu sizi daha yorgun ve yaşlı gösterecek, göz altındaki koyu halkaları daha da ön plana çıkaracaktır. Eğer rimeliniz zaman içinde kuruduysa bir miktar lens solüsyonu veya göz damlasıyla eski haline getirebilirsiniz.

Fondöten Kullanımı İçin Öneriler

Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları
Her zaman cilt renginize uygun fondöteni bulamayabilirsiniz. Özellikle de marka değişimlerinde uygun tonu yakalamak zor olabiliyor. Eğer cilt tonunuzdan daha koyu bir fondöten aldıysanız en iyi makyaj fikirleri arasında normalde kullandığınızdan daha az fondöten ile bir miktar nemlendiriciyi karıştırmak olacaktır. Bu şekilde hem fondöteninizi arttırabilir hem de uygun tona getirebilirsiniz.

Eyeliner ve Far Kullanımı İçin Öneriler

Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları
Eğer eyeliner çekmekte ya da alt kirpiklerinize rimel sürmekte zorlanıyorsanız plastik bir kaşık yardımıyla bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Hem far kullanımı için hem de eyeliner için seloband denen ürünü kullanabilirsiniz. Bu sayede hem eşit dağılımlı bir göz makyajına hem de daha cüretkâr bir görüntüye sahip olacaksınız. Ayrıca far uygulamadan hemen önce kullanacağınız fırçayı ıslatarak hem daha yoğun bir renk elde edebilir hem de farınızın daha uzun süre sabit durmasını sağlayabilirsiniz. Bu makyaj fikri ile far tozutma yapmayacağı için kullanımı da daha kolay olacaktır. Farınızı uygularken krem ve beyaz gibi açık renkleri iç köşelere, kaş kemiğinizin altına ve gözün ortasına sürerek açıktan koyuya uygulayacağınız bir far daha profesyonel görünüş sağlayacaktır.

Diğer Öneriler

Kadınlara Pratik Makyaj Tüyoları
Eğer rujunuzun sürekli dağılmasından ya da kalıcı olmamasından şikayetçiyseniz rujunuzu uyguladıktan sonra üzerine bir mendil ya da peçete koyup bir miktar pudra sürerek hem kalıcılık hem de mat bir görünüm sağlayabilirsiniz.

Kirpik bükücü kullanmadan önce saç kurutma makinesi ya da fön makinesi kullanarak kirpik bükücüyü ısıtırsanız aynı saç maşasında olduğu gibi bir etki yaratmış olacaksınız ve kirpikleriniz gün boyu kıvrık kalacak.

Bir başka makyaj önerisi de eğer göz makyajınız davetli olduğunuz bir parti için yapılacaksa ve simli, ışıltılı, daha yoğun renkler ve daha yoğun bir makyaj olacaksa ilk olarak göz makyajınızı tamamlamalısınız. Daha cesur renkler daha büyük emek ister. Bu emeği verirken yüzünüze bulaşması ise kaçınılmaz bir durumdur. Eğer önce fondöten kullanırsanız ulaşan göz makyajınızı temizlemeniz mümkün olmayacaktır.

Yorum Gönder

 
Top