z Çocuk Odası İçin El Yapımı Tavan Süsleri | En iyi Hediye Fikirleri

Çocuk Odası İçin El Yapımı Tavan Süsleri

Çocuk odalarını düzenlemek anne ve babaların en çok sevdiği aktivitelerden biridir. Özellikle ilk kez çocuk odası kuruyorsanız hem şık şeyler olsun ister hem de biraz el emeği koksun istersiniz. Bu istediğinizde de fazlası ile haklısınız tabi ki. Bizler bugün hem çocuklarınız ile aktive diye yapabileceğiniz hem de avize derdinizi ortadan kaldıracak harika tasarımlar sunuyor olacağız. Hem yapması çok keyifli hem de sergilemesi çok keyifli bir el yapımı çocuk tavan süsü yapmaya ne dersiniz?

Çocuklar ile beraber bir aktive

tavan süsleri

Amacımız aslında çocuklarınız ile kaliteli zaman geçirebileceğiniz alan yaratmak. Bu sebeple özellikle çocukların çok seveceği ve kolaylıkla da size yardım edebileceği bir bu harika süslerden bahsetmek istiyoruz. Çok kolay malzemeler ile harikalar yaratabilirsiniz. Bu el yapımı tavan süsü de el emeğinize ne kadar dikkat ederseniz ortaya çıkan sonuçta o denli olacaktır. Zor kısımları siz yapıp daha kolay kısımlar için çocuklarınızı yönlendirebilirsiniz. Bir çocuk için odasında ki süs eşyası yapımında payı olması çok keyifli bir durum oluşturacaktır.

Malzemeler

Kasnak
Yuvarlak farklı boylarda beyaz köpük
İp
Renkli ipler ya da isteğe göre tüyler, keçeler
Yapıştırıcı
 

Yapılışı:

tavan süsleri

Sizlere bu ürün ile ilgili birçok farklı model sunmak istedik. Hemen hemen hepsinin yapımı oldukça kolay ve birbirine benziyor. Satın alacağınız yuvarlak topları ya da köpükleri dilediğiniz materyaller ile sarabilirsiniz. Biz daha renkli seçimler yapmanızı öneririz. Böylelikle odayı daha da hareketlendiriyor olacaksınız. Dilerseniz hepsini ip ile kaplayabilir, dilerseniz tüyler ile kaplayabilirsiniz. Burada usta sizsiniz beğendiğiniz tasarıma uygun bir çalışma ile güzel bir işçilik çıkarabilirsiniz. 

Kız ya da erkek odası tavan süsleri

tavan süsleri

Kız odasına ve erkek odasına hazırlayacağınız tasarımlar elbette farklılıklar gösterecektir. Bu sebeple renklerinizi ya da iplerinizi ve keçelerinizi seçerken bunlara dikkat etmelisiniz. Eğer kız ve erkek çocuğunuz aynı odayı paylaşıyorsa o halde her iki renkten de oluşan bir tasarımı ortaya çıkarabilirsiniz. Hem çocuklarınızın fikrini alarak hem de kendi görsel tasarımınızı ortaya koyarak harika bir çocuk odası tavan süs ortaya çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda durduğu yerde esinti ile sallanacak olan bu tavan süsleri odaya hem hareketlilik katacak hem de çocukların ilgisini fazlası ile çekecektir. Sizler de birbirinden farklı modellerden birini seçerek çocuklarınız ile harika bir el yapımı tavan süsü çalışması yapabilirsiniz.

Çocuk odasına hediye alternatifi

tavan süsleri

Çocuklarınıza doğum günü hediyesi olarak ya da yeni yol hediyesi olarak düşünebilirsiniz. Ansızın odaya girdiğinde onun için hoş bir gösteri olacaktır. Annesinden ya da babasından hatta ablasından ona yapılabilecek bu tavan süsü bir çocuk için çok daha fazla şey ifade edecektir. Sizler de çocuğum için el yapımı bir hediye vermek istiyorum ve onu mutlu etmek istiyorum diyorsanız bu top şeklinde olan tavan süslerinden neden yapmayasınız ki?

Hazır köpük top bulamayanlar için

tavan süsleri

Eğer hazır köpük top bulamıyorsanız bunu aslında çok basit bir şekilde temin edebileceğiniz taşlar ile de yapabilirsiniz. Örnekte gösterdiğiniz gibi keçe iplerinden alarak taşı içine sarıp daha sonra onu yuvarlak bir hal alana kadar işleyebilirsiniz. Böylelikle aslında tavan süsünüzü hem çok daha ucuza mal etmiş olacaksınız hem de doğal ürünler ile bir nevi geri dönüşüm çalışması yapmış olacaksınız. Kısaca yeter ki bir şeyleri yapmayı isteyin diyoruz. Siz istedikten sonra bulunacak alternatifler oldukça fazla olacaktır.

Yorum Gönder

 
Top