z Artık Kumaşlardan Şal Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

Artık Kumaşlardan Şal Yapımı
Evde bulunan eski malzemeleri değerlendirmek ve bu malzemeleri kullanarak yeni ürünler yapmak artık birçok kişinin hobisi haline gelmiştir. Özellikle ev hanımları evlerinde bulunan eski ya da artık kullanılmayacak vaziyette bulunan eşyalarını değerlendirebilmektedir. Bunu yaparken birçok malzemeden faydalandıkları gibi az malzemeyle de ortaya güzel bir sonuç çıkarabilenler vardır. İnsanlar boş vakitlerinde artık evlerinde bulunan malzemelerden faydalanarak yeni eşyalar üretme konusunda kendini geliştirmiştir. Renk uyumuyla belirlediğiniz kumaşlarla beraber farklı bir tasarım istiyorsanız zıt renkleri de kullanabilirsiniz. Örneğin tüm kumaşları pembe ve tonları olarak ayarlamak yerine pembe ve sarıyı bir arada kullanabilirsiniz. Bu zıt renkler sade ve düz renkteki kombininize farklı bir hava katabilir. Bu yüzden tasarım konusundaki fikirlerinizi ön planda tutarak artık kumaş parçalarını bu şekilde değerlendirebilirsiniz. Böylece hem evdeki kumaşları çöpe atmamış olursunuz hem de kendinize ekstra para harcamadan yeni aksesuar almış sayılırsınız. Ayrıca farklı tasarımlar ortaya koymak sizin yaratıcı fikirler ortaya koymanıza da destek olacaktır.
Artık Kumaşlardan Şal Yapımı
Yeni uğraşlar edinmek, el becerilerini geliştirmek ve zamanını dolu dolu geçirmek açısından bu tarz uygulamalar önemli olmuştur. Ancak bu konuda da dikkat edilmesi gereken bazı hususlar yer almaktadır. Yeni bir hale dönüştürmek istediğiniz eşyanızı artık kullanmak istemediğinizden ve onun hala işe yarar olduğundan emin olun. Aksi halde ondan faydalanarak ortaya yeni bir ürün çıkarma konusunda sıkıntı yaşayabilirsiniz. Bu yüzden yapmanız gereken eşyanızın işe yararlılığını kontrol etmek ve artık onu gözden çıkarmakta kararlı olmanızdır. Evde en çok yapılan işlemler arasında boyama, dikiş, oyma gibi faaliyetler yer almaktadır. Bunlar özellikle insanların oyalanmasını sağlar ve günlük hayatın koşuşturmasından ötürü zihnini boşaltmaya yarar.
Artık Kumaşlardan Şal Yapımı
Pek çok insan artık kitap boyama, dikiş dikme gibi konularda kendisini geliştirmiştir. Bununla beraber kişiler evdeki eski malzemeleri de değerlendirmek istemiş ve bunun üzerinde çalışmalar ortaya koymuştur. Özellikle evde yeni bir orta sehpa yapma, köşe sehpa yapma konusunda farklı alternatiflerden faydalanan insanlar göze çarpmaktadır. Su varilinin boyama ve diğer işlemler yapılarak bir sehpaya dönüşmesi, eski kumaşlardan perde ve masa örtüsü yapma gibi pek çok seçenek bulunmaktadır. Giyim kuşam konusunda da insanlar kıyafetlerini değerlendirmek açısından onlar üzerinde dikiş işlemlerini gerçekleştirmeye başlamıştır. 

Artık kumaş parçaları nasıl değerlendirilir?

Artık Kumaşlardan Şal Yapımı
Bazıları artık giymek istemediği kıyafetini keserek onu daha farklı bir modele dönüştürmüştür. Bazıları kullanmadığı kıyafetlerinden örtüler tasarlamıştır. Ceketler kesilmiş, elbiseler etek ve bluz takımına dönüştürülmüştür. Bunlar arasında aksesuar olarak kullanılan eşyalar da çıkmıştır. Örneğin bir kıyafet kesilerek eğer kumaşı uygunsa ondan şal yapılmıştır. Şal konusunda genel olarak kıyafet de tercih edilir ancak eski kumaş parçaları daha çok kullanılmıştır. Bu yüzden artık kumaş parçaları oldukça önemli olmuştur ve kişiler bu kumaşları değerlendirerek onlardan güzel bir aksesuar meydana getirmiştir. Bu aksesuar hem kıyafeti tamamlar hem de kombine ekstra bir şıklık katar. Bu yüzden şal yapımı hem çok zor olmaması hem de kombininiz açısından tamamlayıcı olması özelliğiyle sizin yararınıza olacaktır.

Şal yapma konusunda yeni fikirler 

Artık Kumaşlardan Şal Yapımı
Artık kumaş parçaları arasında renk uyumlu olanları bir araya getirerek onları bir kenara ayırın. Bu renk uyumu olan kumaş parçalarını birleştirmek için en uygun yapı ve renkteki ipi tercih edin. Ardından şalın boyutunu istediğiniz şekilde ayarlayarak onu dikmeye başlayın. Dikişi nasıl yapacağınız sizin isteğinize bağlıdır çünkü bazıları çok sıkı ya da gevşek dikişlerden hoşlanmaz. Bu yüzden sağlam dikmeye özen gösterin ve kumaşları birbirine ekleyin. 
sevgiliye hediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top