z Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Son yıllarda insanlar dekorasyon fikirlerinde bir uzmanla çalışmaktan ziyade kendi yaratıcı düşüncelerine göre hareket etmişlerdir. Bu anlamda bakıldığında evlerde pek çok açıdan farklı görünümlü tasarımlar oluşmuştur. Bunlar kişilerin kendi tercihleri doğrultusunda ortaya çıktığı için onların yaratıcılıklarını yansıtmaktadır. Su varilinden köşe sehpası elde etme, tekerlekten saksı ve sehpa yapma, odun parçalarından tablolar oluşturma, pet şişelerden saksılar meydana getirme, mutfak araç gereçlerinden süs eşyası oluşturma gibi pek çok örnek bu konuda karşımıza çıkabilmektedir. Maliyeti de yüksek olabilen bu tarz eşyaların kendi el emeğiyle yapılması hem ekonomik hem de fikir açısından oldukça yararlı olacaktır. Bunların kullanımı da evdeki eksik eşyaların giderilmesi ve ekstra para harcanmaması açısından önemlidir. Bu yüzden yeni fikirler ortaya koymaktan ve bunu tek başınıza yapmaktan korkmayın. 

Aslında evde yapabilecek pek çok dekorasyon fikri vardır ancak insanlar bunların çok zahmetli olacağını düşünür. Oysaki kendi imkanlarınızdan faydalanarak değişik tasarımlar ortaya koymak hiç de zor değildir. Bunları yaparken hem boş zamanınızı değerlendirmiş sayılır hem de evinizde eksik gördüğünüz eşyaları tamamlarsınız. Bu yüzden evde dekoratif fikirleri gerçekleştirmekten uzak durmayın ve bu konuda bir araştırma yapın. İnternet üzerinden de gerçekleştirebileceğiniz bu araştırma sizin evde ne kadar kolay bir şekilde tasarımlar ortaya koyabileceğinizi gösterecektir. Bu sayede de hiç kullanmadığınız ya bir kenarda bıraktığınız eşyaları yeni mobilyalara dönüştürme konusunda fikir sahibi olacaksınız. 

Tekerlek kullanarak nasıl orta sehpa yapılır?

Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Tekerlekten faydalanarak farklı orta sehpa tasarımları son zamanlarda oldukça popüler olmuştur. Artık pek çok iç mimar ve dekorasyoncu orta sehpa konusunda farklı bir numara denemiştir. Bunlar arasında kişilerin kendisinin de oluşturabileceği tekerlekten yapılan orta sehpalar oldukça sık tercih edilmeye başlanmıştır. Bu tarz sehpalar hem şık hem de farklı durmasından ötürü tercih edilmektedir. Bu yüzden pek çok salon ya da oturma odasına orta sehpa olarak tekerlek kullanılmaktadır. Ancak tabii ki de bu tekerlek tek başına yeterli olmayacak ve onunla beraber farklı malzemelere de ihtiyaç duyulacaktır. Kolay bir şekilde gerçekleştirebileceğiniz işlemlerle şık ve farklı görünümde orta sehpa elde etmek bu sayede mümkün olacaktır. 
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Tekerleğin içine aynı şekilde var olan tahtadan yapılmış bir daireyi bir matkap yardımıyla sabitleyerek işleminize başlayabilirsiniz. 
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Bunu tamamladıktan sonra aynı şekilde tekerleğin etrafını da bir halatla kaplayabilirsiniz.
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Tekerlekten yapılmış orta sehpa konusunda iki adet tekerleğin tutanaklarla bir arada bulunması fa farklı bir seçenektir. Bu tekerlekler alt ve üstte bulunacak şekilde birbirine geçirilirse ortaya farklı bir tasarım çıkarılır. Bu da işinize yaramayacağını düşündüğünüz tekerleklerin aslında sizin evinizde eksik olan orta sehpa için bir kurtarıcı olabileceğini görmenizi sağlar. 
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Aynı şekilde bu sehpaların dış kısmını farklı bir kumaşla kaplamanız tam bir tekerlek görünümünün de önüne geçecektir. 
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı

Tekerlekten saksı yapımı nasıl gerçekleşir?

Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Tekerlekten saksı yapımı oldukça farklı bir tasarım olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunu yaparken bir falçata alarak tekerin üstünü kesmeye başlayın.
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Daha önce almış olduğunuz jantlara bu tekerleği yerleştirin. Ancak bunu yaparken jantın bir tarafına ters çevirdiğiniz tekerleği diğerine de kestiğiniz küçük parçayı yerleştirin.
Tekerlekten Saksı ve Sehpa Yapımı
Ardından küçük parça altta kalacak şekilde ortaya çıkardığınız bu yapıyı bahçenize kurun. Üstü geniş olan bu kısım oldukça şık ve kullanışlı bir saksı haline gelecek.  Dilerseniz dış kısmında boyama işlemlerini yapabilir ve onu daha zarif bir görüntüye kavuşturabilirsiniz. Geniş olması sizin içine birçok çiçek koymanıza yardımcı olacaktır.
gediye fikirleri

Yorum Gönder

 
Top