z Yılbaşına için Dekoratif Şişe Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

Yılbaşına için Dekoratif Şişe Nasıl Yapılır?

Yılbaşı gibi süslü bir çağrımı olan bu özel günde siz de evinize tatlı bir dekor süs yapmak istemez misiniz? Yılbaşına için dekoratif şişe yapımı ile bu isteğinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu güzel istek için her gün içtiğimiz süt şişelerinden neler yapabilirim diye düşündüm. Bunun üzerine süt şişesinden bir yılbaşı özel şişe yapımına karar verdim. Dekoratif şişe yapımı için süt şişesini bu duruma hazır hale getirdim. Sonrasında mavi akrilik boya ile şişenin tamamını boyadım Sonra biraz pamuk yardımı alarak pamuktan minik minik parçalar kopardım şişenin tamamına seyrek olacak şekilde yapıştırıcıyla minik pamukları yapıştırdım. Böylelikle şişemize kar havası verdik. 

Adım adım dekoratif şişe nasıl yapılır?

Yıl başı ağacı gibi şişe yapımı için keçe kumaşıyla devam ediyoruz yeşil keçe kumaşımıza küçük bir çam ağacı çizip makasla kesiyoruz kestiğimiz çam ağacını şişemizin aşağı kısmına yapıştırıyoruz. İsterseniz bu sevimli ağacımıza biraz daha yılbaşı havası katmak için yine keçe kumaşımızdan küçük bir destek alarak seçtiğiniz herhangi bir renk keçe kumaşına küçük bir yıldız şekli çizebilirsiniz. Onu da keserek sevimli ağacımızın tepesine yapıştıralım hatta bu ağacımızı biraz daha süslemek isterseniz seçeceğiniz renklerde keçe kumaşımıza minik minik yuvarlaklar ya da süsler çizip keserek çam ağacımızın her bir ucuna yapıştırabilirsiniz.  

Yılbaşına için Dekoratif Şişe Nasıl Yapılır?

Oluşturduğumuz bu sevimli yılbaşı ağacımızın hemen yanına küçük bir hediye paketi tatlı durmaz mı durur tabi bunun için de yine keçe kumaşımızdan yardım alarak kırmızı keçe kumaşımıza bir tane kare çizip keselim sonra yeşil keçe kumaşımızdan hediye paketimize uygun boyutta bir parça alarak hediye paketimize artı şeklinde yapıştıralım. İsterseniz hediye paketinizin üstüne renk renk keçe kumaşından minik noktalar keserek puantiye görünümü de verebilirsiniz. Sonraki yapacağımız işlemde kırmızı bir yün ipe ihtiyacımız olacak. Şişemizin kapağımızı kapatalım ve şişemizin boğaz kısmına kadar yapıştırıcı sürelim sonra kırmızı ipimizi kapaktan başlayarak boğaz kısmına kadar bağlayarak süsleme yapalım.

Sonra yine kırmızı ipimizi kullanarak ipimizden şişemizin orta kısmına aşağılı yukarı gelecek şekilde parçalar keserek şişemizin tepesinden yapıştıralım bu da şişemize püskül görümü verecektir. Evet evimizde istediğimiz bir köşeye ya da masamıza renk katacak şahane yılbaşı şişemiz hazır. Siz de evinizde yılbaşına özel bir dekor tasarlamak istiyorsanız yılbaşına özel dekor şişe yapımı yazımıza göz gezdirerek bu keyfi tadabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top