z Hangi Çiçek Ne Anlama Gelir? | En iyi Hediye Fikirleri

çiçeklerin anlamları
Çiçekler hoş kokularıyla oldukları kadar, anlamlarıyla da insanları büyülemeye devam ediyor. Çiçekler aynı zamanda insan oğluna bahşedilen en estetik armağanı. Bu yazımızda tam anlamıyla çiçekleri aşka getirdik! Orkide, Karanfil, Gül, Lale, Açelya çiçekleri hangi anlamlara gelir? Ne gibi mesajları vardır? Sevgililer gününde sevgilime hangi çiçeği alabilirim? Doğum gününde biricik aşkıma, sevgimi en güzel hangi romantik çiçekle gösterebilirim? Sevgilime kırmızı gül dışında alabileceğim diğer hediye çiçek seçenekleri neler? Özür dilemek için ya da beni affetmesi için sevgilime hangi çiçeği alabilirim? Evlilik yıl dönümümüzde eşime duyduğum bağlılığı ve sadakati hangi çiçekle gösterebilirim? Anneler Günü için en güzel çiçek hangisidir? "Geçmiş Olsun" dileği için hangi çiçekle hasta ziyaretine gidilir? Eğer bu sorularla sitemize ulaştıysanız, çiçeklerin romantik ve etkileyici dünyasına hoş geldiniz! Çiçekler, bir bayana verilebilecek tüm zamanların en güzel hediyesidir. Gerçekten de bir kadını etkilemenin, kalbine sokulmanın, sevginizi en güzel şekilde göstermenin özel yollarını arıyorsanız, çiçeklerin büyüleyici gücünden yararlanmalısınız! Çünkü sadece günümüzde değil, eski çağlardan itibaren kadınlar için en güzel hediye; çiçek olmuştur. Hiç şaşırtıcı gelmesin çünkü, çiçeklerin de kendisine özel bir dili ve anlamı vardır! Sevgilinize duyduğunuz en güzel duygularınızı "Çiçeklerin taşıdıkları özel anlamlarıyla" O'na ifade edebilir, hislerinizi en estetik hediyelerden biri olan Çiçeklerle gösterebilirsiniz. Biraz sonra detaylarıyla göreceğiniz üzere, sevdiklerinize hediye edeceğiniz her çiçeğin kendi içinde taşıdıkları birbirinden farklı özel bir anlamı vardır. Mesela; Bazı çiçekler sevgiyi anlatırken, bazısı kırgınlığı, üzüntüyü, özlemi ve öfkeyi gösterir. Bazı çiçekler, bağlılığı ve saflığı simgelerken, bazı çiçekler ise ayrılığı ve hüznü ifade eder. Sevdiklerinize ya da sevgilinizi duyduğunuz kocaman sevgiyi, aşkı, hüznü, hayal kırıklığını, beğenilerinizi, tutkunuzu ve özrünüzü en güzel çiçeklerle gösterebilirsiniz.

    Çiçeklerin Bilinmeyen Özel Anlamları


    Beyaz Gülün Anlamı

    Beyaz Gül Ne Anlama Geliyor?


    Beyaz renk, saflığın, masumiyetin ve duruluğun rengidir. Genel olarak gül, insana bahşedilen en özel duygulardan biri olan aşkın ve sevginin ifadesi için kullanılır. Beyaz gül, tutku dolu aşktan ziyade, saflığı ve doğallığı ile ön plana alan sevgi için kullanılır. Örneğin Anne Sevgisi, Abla sevgisi, Allah Sevgisi gibi. Beyaz Gül armağan ettiğiniz kişiye, O'nun ne kadar iyi kalpli biri olduğuna vurgu yapabilir, masum, saf ve temiz duygulara sahip olduğunun mesajını iletebilirsiniz. Aynı zamanda beyaz gül, nikah törenlerinin de vazgeçilmez çiçeklerinden biridir. 

    Kırmızı gül

    Kırmızı Gülün Anlamı Nedir?


    Ben Sana Gülüm demem, gülün ömrü az olur! Tutkuyla, aşkla bağlı olduğunuz o özel kadına, sevginizi en yoğun şekilde anlatacak özel bir çiçek türü arıyorsanız, bu çiçek hiç şüphesiz ki kırmızı gülden bir başkası değildir. Kırmızı Gül; "Büyük bir ihtirasla, aşkla Seni her şeyden çok seviyorum." anlamına gelmektedir. Bu yüzdendir ki, sevgililer gününde bayan sevgiliye hediye denildiğinde akıllara gelen ilk çiçek türü kırmızı güldür. Kırmızı gül ile, karşınızdaki o özel kişiye "Sana Aşığım" mesajını iletebilirsiniz.

    Pembe Gül ne Anlama gelir

    Pembe Gül Ne Anlam Taşır?


    Sevgi, kendiliğinden gelişen ve insanın pek de kontrolünün mümkün olmadığı çok özel bir duygu! Elbette ki bunun bir de karşılığının olması gerekiyor. Eğer duygularınızdan eminseniz ancak, kız arkadaşınızın duygularını bilemiyor ve bu nedenle O'na "Senden çok Hoşlanıyorum" mesajı vermek istiyorsanız, O'na Pembe Gül hediye edin! Çünkü Pembe Gül tam da "Senden hoşlanıyorum","Seni çok beğeniyorum" anlamına geliyor. Aynı zamanda Pembe Gül; "Minnettarlık, Takdir etmek, hayranlık duymak ve taziye mesajları" anlamı taşımaktadır.   

    Mavi gül ne anlama geliyor

    Mavi Gülün Taşıdığı Anlam


    Her insan tam anlamıyla bir sanat eseri ve baş yapıttır. Sevdiğiniz, aşık olduğunuz bayan ise, yeryüzünde eşi ve benzeri olmayan, kalbinizin inci tanesidir. Sevgilinize Mavi Gül hediye ettiğinizde, O'nun emsalsiz biri  olduğunu, gözünüzde ne kadar özel ve kıymetli biri olduğunun mesajını vermiş olursunuz! Eğer sevgilinize doğum günü için bir çiçek düşünüyorsanız Mavi Güllerden Ona bir buket çiçek yaptırabilirsiniz.  

    Turuncu Gül

    Turuncu Gülün Taşıdığı Özel Anlam


    Güllerden her biri, sevgilinize duyduğunuz o muhteşem sevgiyi anlatmak için aslında biçilmiş kaftan! Gülleri birbirinden ayıran sadece renkleridir. Kırmızısı, mavisi, beyazı, pembesi veya diğer renkleri sayesinde değişik anlamlara gelmektedir. Örneğin bu turuncu gülü ele alalım! Turuncu Gül; Cazibeyi, büyüleyici bir güzelliği ve O'na duyduğunuz hayranlığı dile getirir! Aşık olan herkes zaten sevgilisine hayran değil midir?

    Sevgiliye sarı gül vermek

    Sarı Gül Ne Anlama Gelir?


    Sevgilinize çok ama çok kıskanıyor ve bu kıskançlığı O'na belli etmek istiyorsanız, Sarı Güller sizi bekliyor. Zira bir ilişkide bayana sarı gül vermek, "Kıskançlık" anlamına geliyor. Ancak bu zarif çiçeği arkadaşlarınıza, dostlarınıza verdiğinizde ise, anlamında epeyce bir kayma oluyor. Çünkü bu sefer de sarı güller, "Arkadaşlarınızla olan ilişkinizin uzun soluklu olacağına, sevginizin ve dostluğunuzun son derece sağlam" olduğu anlamına geliyor.   

    Siyah Gül ne Anlama gelir?

    Siyah Gül Neyi İfade Eder


    Sevgiliye hangi çiçek alınabilir? İşte bu sorunun en olumsuz cevabını Siyah Güller veriyor. Siyah Gül ile sevilen kişiye acı dolu, hüzünlü bir veda! Kırmızı, sarı, mavi, yeşil nasıl bir renk ise, normalde "siyah" da bir renktir, ancak aynı zamanda renksizliğin de ifadesidir. Veda etme, ayrılma, kaybetme ve "kalp acısı" siyah gül ile ifade edilir. Bildiğini gibi, siyah, ölüm ve yas rengidir. Bu yüzden cenazelerde giyilen kıyafetlerde ve çelenklerde siyah renk hakimdir. Siyah Gül, çok sevilen, ancak ölen kişinin ardından büyük bir acı ve üzüntü duyulduğunun göstergesidir. 

    Beyaz Karanfil

    Beyaz Karanfil Ne Anlama Gelir?


    Sütte leke olur ama, dostluğumuzda asla! diyenlerden misiniz? O halde buyurun, kıymetli dostlarınıza doğum günlerinde armağan edebileceğiniz beyaz güller sizinle! Beyaz, saflık ve masumiyeti simgelen bir renk! İşte bu sebeple beyaz karanfil, eksenine tertemiz sevgiyi ve duyguları alır. Dostlarınıza duyduğunuz süt kadar temiz sevginizi en iyi beyaz karanfiller ile gösterebilirsiniz. Herhangi bir nedenle bir arkadaşınızdan özür dilemeniz gerekiyorsa, böyle durumlarda da özür dilemek için beyaz karanfil armağan edilebilir.


    Kırmızı Karanfil

    Kırmızı Karanfilin Anlamı


    Olağanüstü güzelliği ve zarifliği ile kırmızı karanfil, zamana, duruma ve mekana göre farklı anlamlara gelebiliyor. Bazı durumlarda sevgiye vurgu yapan kırmızı karanfil, bazı durumlarda ise kalp kırıklığına, alınganlığa, ve hayal kırıklığına uğramış olmanın belirtisi olarak görülür. Mezar ziyaretlerinde kırmızı karanfil özellikle çokça kullanılan bir çiçek türüdür. Bunun anlamı, "Merhum kişiye karşı duyulan sevgi ve özlemdir." sevgiliye kırmızı karanfil verildiğinde ise; Bu koyu renk bir kırmızı karanfil ise, sevgilinize duyduğunuz kırgınlığı, açık renk bir karanfil ise "O'nu çok sevdiğinizi" gösteriyor. 

    Pembe karanfil ne anlama gelir

    Pembe Karanfil Ne Anlama Gelir?


    Aşkın, sevginin, bağlılığın, tutkunun, sadakatin kısacası tüm duyguların en güzel olan; samimi ve en içten olanıdır. Aksi halde, güven dediğimiz o herkesin hissetmek istediği duygu, tamamen boşa çıkmış olacaktır. Pembe Karanfil işte bu gerçeğe ışık tutan ve anlam itibari ile "İçtenliğe" vurgu yapan güzel bir çiçek türüdür. Sevdiğiniz insana tüm içtenliğinizle sevginizi sunmak istiyorsanız O'na pembe karanfil armağan edebilirsiniz. 

    Sarı karanfilin anlamı

    Sarı Karanfil Hangi Durumlarda Verilir? 


    Birine aldanma, hayal kırıklığına uğrama, özel bulduğunuz birine olan güveninizin boşa çıkması! İşte saydığımız bu üzüntü verici durumlar, hiç kimsenin yaşamayı arzulamadığı, karşılaşmak istemediği durumlar! Ama hayat tam anlamıyla böyle bir şey işte! Hiç beklemediğiniz bir anda, en güvendiğiniz kişi tarafından sırtınızdan bıçaklanırsınız! Sarı Karanfil, işte böyle üzüntü verici durumlar için kullanılan çiçek türü. Karşınızdaki kişiye sarı karanfil verdiğinizde bu, "Beni üzdün, kırdın, hayal kırıklığına uğrattın" anlamına gelmektedir.

    Açelya ne anlama gelir

    Açelya Hangi Duygulara Tercüman Olur?


    Bazen insanın asla dizginleyemediği duyguları olur! Sevgiliye duyulan şiddetli özlem gibi. O an, O'nu yanınızda görmek, nefesini hissetmek istersiniz. Ancak olumsuz bir nedenden dolayı bu pek de mümkün olmaz! Sesini soluğunu duymak istersiniz ama bu da nafile! Hiçbir şey yapamaz öylece kala kalırsınız! Bu sizin sevdiğiniz kişiye karşı kırıcı bir davranışınızdan dolayı olabileceği gibi, sevdiğiniz insanın sizi görmek istememesinden de kaynaklanabilir. İşte Açelya Çiçeği bu duruma anlamı ile açıklıklık getiren bir çiçek! Açelya Çiçeği, yapmak isteyip de yapamadığınız, söylemek isteyip de söyleyemediğiniz özlem, sevgi, hasret gibi duygularınıza tercüman olur!  

    Kırmızı Lale Ne Anlama Geliyor

    Kırmızı Lale Ne Anlama Gelmektedir?


    Aşkınızda "Lale Devri" Başlasın... Adeta şampanya kadehini andıran laleler, gökyüzüne dik bakan ve sağa-sola bükülmeyen en zarif çiçeklerden biridir. Sevgilinize kırımızı lale verdiğinizde bunun anlamlı "Aşkımı itiraf ediyorum, seni seviyorum" mesajını iletirsiniz.  

    Pembe lale Ne Anlama gelir

    Pembe Lalenin Anlamı


    Sevgi Anlaşmak Değildir, Nedensiz de Sevilir... şarkı sözünün aksine, sevgi ancak karşılıklı anlayışla daha güzel ve uzun soluklu yaşanır! Size sevgilerin en güzelini tattıran, anlayışıyla da ilişkinizin sağlıklı bir şekilde devam etmesini sağlayan sevgilinize Pembe Lale vererek, O'nun ne kadar anlayışlı biri olduğu mesajını verebilirsiniz! Pembe Lale, evlilik yıldönümü hediyesi olarak da eşinize verebileceğiniz en güzel çiçeklerden biri.  

    Orkidenin Anlamı

    Orkide Çiçeğinin Özel Anlamları


    Son derece özel bir görünüme sahip olan Orkide Çiçeğinin, zamana, rengine ve kişilere göre anlamları da değişmektedir. Ancak en temel anlamı ile Orkide, "Sevgiyi, Zarafeti, Gücü" temsil etmektedir. Eşinize, sevgilinize, Orkide çiçeği hediye ettiğinizde, O'na olan sevginizi çok zarif bir şekilde göstermiş olursunuz! Annenize bu çiçeği armağan ettiğinizde ise,"Anne Sevgisi" gibi saf bir duyguya karşılık, tertemiz sevginizi göstermiş olursunuz! Pembe Orkide; Sevgi ve Zarafeti, Beyaz Orkide; Saflık ve Duruluğu, Mor Orkide; Gösterişli ve cesur olmayı, Sarı Orkide; Yeniliği ve huzuru, Siyah Orkide ise; Mükemmelliyetçiliği temsil ediyor. 

    Mor Leylak

    Mor Leylak Ne Anlama Geliyor?


    İlk görüşte aşka inanır mısınız? Eğer cevabınız "Evet" ise, Mor Renkli Leylaklar işte bu ruh haline açıklık getiren çok güzel çiçeklerden biri. Aşkın en çarpıcı çiçeklerinden biri olan Mor Leylak ile, sevgilinize duyduğunuz aşkı dile getirebilirsiniz. 

    Beyaz Leylak ne Anlama Geliyor

    Beyaz Leylak Verildiğinde Ne Anlama Gelir?


    Beyaz Leylak, özellikle güzelliğine düşkün, bakımlı, şık olmaya özen gösteren bayanlara verilen bir güzel bir çiçek! Zira bu çiçeğin taşıdığı anlam da tam olarak budur. Beyaz Leylak Çiçeğinin taşıdığı anlam; "Güzelsin, hoşsun, dikkat çekicisin," Yeni tanıştığınız ve hoşlandığınız bir kıza güzel olduğu mesajını Beyaz Leylak ile gösterebilirsiniz! 

    Nergis çiçeği ne anlama gelir?

    Nergis Çiçeği ne Anlama Geliyor?


    Bilgisiyle, birikimiyle, statüsüyle, mevkisiyle çok değer verdiğiniz birine saygınızı çiçeklerle göstermek istiyorsanız, "Saygı Sunma" anlamına gelen Nergis Çiçekleri mükemmel bir seçim olacaktır. Örneğin patronunuza, öğretmeninize, babanıza olan saygınızı göstermek için Nergis Çiçeği Hediye edebilirsiniz. 

    Gelincik Çiçeği

    Gelincik Çiçeğinin Anlamı


    En hüzün dolu çiçeklerden biri olan Gelincik Çiçeği, sevgiliye kavuşamamayı, ayrılığı simgeler. Eğer yaralı bir kalbe sahipseniz ve eski sevgilinizi hiç unutamadığınızı göstermek istiyorsanız, sevgililer gününde O'nun çalıştığı adrese Gelincik Çiçeği gönderebilirsiniz!   

    Sevgiliye Hangi Çiçek Hediye Edilebilir?

    Çiçeklerin dili
    Çiçeklerle duygularımızı anlatmak mümkün mü? Aşkımızı en güzel şekilde ifade edecek çiçekler hangileridir? Sevgilimizden özür dilemek için O'na hangi çiçeği vermeliyiz? Doğum gününde kız arkadaşımıza hangi çiçekle gitmeliyiz? Vazo içerisindeki çiçekler mi daha romantik? Yoksa buket çiçekler mi? Sevgilimize O'nu ne kadar çok sevdiğimizi hangi çiçekle sunabiliriz? Çiçeklerle ilgili merak ettiğiniz sorulara, çiçeklerin taşıdıkları anlamlara dair dilimiz döndüğünce açıklama getirmeye çalıştık. Dolayısıyla artık sevgilinize hangi çiçeği armağan edebileceğinizi çok daha iyi biliyorsunuz:) Çiçeklerin anlam dolu dünyasından herkese huzur dolu güzel günler dilerim.
    Sevgiliye doğum günü hediyesi

    Yorum Gönder

     
    Top