z Adım Adım Kar Küresi Nasıl Yapılır? | En iyi Hediye Fikirleri

Kar Küresi Nasıl Yapılır
Çocukluğu internet ya da cep telefonu oyunları gibi, bu çağa özgü dijital eğlencelere yetişmeyen benim gibi kişiler için, çocukluk yıllarımızın en güzel eğlence araçlarından biriydi Kar Küreleri. Özellikle de yılbaşı akşamları! Bir çoğumuz kar küresi karşısına kurulup, hayran hayran içinde yağan kar şeklindeki küçük beyaz tanecikleri izleyip, güzel güzel hayaller kurardık! "Kar küresi nedir?" diye soran ve bu nostaljik ürünün ne olduğunu merak edenler için hemen izah edelim; Ekseriyetle içinde kardan adam, yılbaşı çam ağacı bulunan ya da küçük oyuncak bibloların yer aldığı; sallayıp ters çevirdiğinizde içinde lapa lapa kar yağıyormuş izlenimi veren cam küre!

İşte sizlere bu yazımda; benim de çocukluğumun en şahane oyuncaklarından biri olan kar küresinin kavanozla yapılan el yapımı versiyonunu anlatmak istiyorum. Hazırlanması ve yapımı son derece basit olan ve evde bulabileceğiniz boş bir turşu, konserve, reçel kavanozlarıyla bile basit bir şekilde yapabileceğiniz el yapımı kar küresi ile sevdiklerinize en güzel yılbaşı hediyelerinden birini yapabilirsiniz. Hatta el emeğinizle yapacağınız kar kürelerini satarak aile bütçesine bir katkı sunabilir ya da kendinize ek bir gelir kaynağı bile sağlayabilirsiniz. Özellikle evde geniş bir boş vakti olanlar; Instagram, Twetter, Facebook gibi sosyal mecralarda bol arkadaş çevresi bulunanlar için El Yapımı Kar Küresi, sipariş edilebilecek en güzel hediye seçeneklerinden biridir. 

El Yapımı Kavanoz Kar Kürenizi ister içerisine kardan adam koyarak hazırlayın, ister çam ağacı, isterseniz de klasik oyuncaklardan biriyle... Tüm bunların dışında tamamen kendi zevklerinize uygun farklı bir kar küresi de yapabilirsiniz. El Yapımı Kar küresi için bir diğer önerim ise, özellikle sevgilisine el yapımı bir hediye yapmak isteyenler için. Mesela sevgililer günü hediyesi olarak sevgilinize içerisine isimlerinizin baş harflerini taşıyan bir kırmızı kalp figürü yerleştirebilir ve romantik bir kar küresi hazırlayabilirsiniz. 

Alış veriş sitelerinden ya da mağazalardan kolaylıkla bulabileceğiniz kar küresini satın almak yerinde en kolay şekilde kendiniz hazırlamaya ne dersiniz? İşte bu yazımızda adım adım resimleri ve videosuyla kar küresinin nasıl yapıldığını anlatıyoruz. Hazırsanız hemen başlayalım:)

Kavanozla Kar Küresi Nasıl Yapılır Resimli


Kar Küresi Nasıl Yapılır
1. ADIM: Kar Küresi yapımı için gerekli malzemelerle konumuza giriş yapalım. 
  • Öncelikle kapaklı bir cam kavanoz temin ediyoruz. Aslına bakarsanız, kapağı olan ve cam olan her şey ile kar küresi yapabilirsiniz. Turşu, reçel, konserve gibi boş kavanozları kullanabilirsiniz.
  • Suda çözülmeyen, suya dayanıklı silikon yapıştırıcı. Bauhaus, Koçtaş gibi yapı marketlerden temin edebilirsiniz. 
kar küresi
  • Kavanoz içerisine koyacağınız süse karar veriyoruz. Klasik bir kar küresi olsun isterseniz, özellikle kardan adam, Noel Baba veya çam ağacı gibi süs-biblolar kullanabilirsiniz. 
  • Salladığınızda kavanoz içerisindeki kardan adam-Noel Baba veya hangisine karar kılacaksanız, o figür üzerine ne yağmasını istersiniz? Kar efekti vermek için suni kar kullanabilirsiniz. Ya da beyaz-renkli simler, gümüş veya altın yaldızlı simlerle de kar efekti oluşturabilirsiniz. 
  • Son olarak da su ve gliserin. Neden gliserin diye merak ediyorsanız, kar küresini salladığınızda simlerin-yapay karların daha uzun süre kavanoz içerisinde hareket etmesi için! Gliserini herhangi bir eczaneden de temin edebilirsiniz. 
Kar Küresi Nasıl Yapılır

2. ADIM: Kavanozun kapağını ters çevirip, içerisine kullanacağımız figürleri yapıştırıcı şeffaf silikon ile dikkatlice yapıştırıyoruz. Figürlerinizi yapıştırırken şuna özellikle dikkat etmenizde yarar var; Figürler kapağın tam merkezine yani tam ortalayacak şekilde yapıştırılmalıdır. 

Kar Küresi Nasıl Yapılır

3. ADIM: Kavanozun içerisinde ne tarz süsler görmek istiyorsanız, tamamen hayal gücünüzle sınırlı. İstediğiniz figürlerle kendinize özel bir kar küresi yapabilirsiniz. Burada yer verdiğimiz örnek çalışma, tüm hepsi için ortak bir projedir:) İster bir çam ağacı, ister kalp, ister öpüşen sevgililer, ister gelin damat biblosu kısacası canınız ne isterse kar küre içerisine yerleştirebilirsiniz! Tabi ki, çalışmanızı öyle bir ayarlayın ki, kavanoz kapağı kapanabilsin:) Düzenli ve dikkatlice bibloyu silikonla yapıştırdıktan sonra, bir müddet kurumaya bırakıyoruz. Yaklaşık 15-20 dakika kadar... 

Kolay Kar Küresi Nasıl Yapılır

4. ADIM: Kavanoz içerisine su boşaltıyoruz. Daha sonra kavanoz içerisine gliserin dökeceğimiz için bir mikta boşluk bırakmanızda yarar var! Örneğin dolduracağınız su miktarı göz kararı olarak kavanozun mesela yaklaşık 9/10'u kadar olabilir.

Kar Küresi Nasıl Yapılır

5. ADIM: Şimdi sıra kavanoz içerisine Gliserin eklemeye geldi. Dikkatlice kavanoz içerisine gliserin boşaltın. Aslına bakarsanız kar küresi su olmadan da yapılabilir ama bana kalırsa bir süs eşyası olmanın ötesinde hiçbir esprisi olmaz:) 

Batiçe Kar Küresi Nasıl Yapılır

6. ADIM: Şimdi bu projenin en eğlenceli aşamasına geldik. Su ve gliserinden hazırladığımız sıvının üzerine istediğiniz ölçüde hafifçe parlak sim veya tercihinize bağlı olarak suni kar döküyoruz! Daha sonra bir kaşık yardımıyla kavanozu (sim-gliserin-su) karıştırıyoruz. 

Kar Küresi Nasıl Yapılır

7. ADIM: Artık projemizin sonuna geldik sayılır. Üzerine süs-biblo yapıştırdığımız kavanoz kapağını kavanoz yuvasına yerleştiriyor ve sıkıca kapağı kapatıyoruz. Eğer kapağın daha sağlam ve hiçbir şekilde su sızdırmasını istemiyorsanız, kapağın iç çevresine de silikon yapıştırıcı sürebilirsiniz. 

Kar Küresi Yapımı Resimli

8. ADIM: Muhteşem El Yapımı Kavanoz Kar Küresi artık hazır. Bu yazıyı anlatırken ben çok eğlendim, umarım siz bizzat hazırlarken daha çok eğleneceksiniz. Kavanozu ters çevirdiğiniz anda içerisindeki her şey tıpkı kar taneleri gibi kavanozun her tarafına yağmaya başlayacak. Bu harika projeyi çocuklarınızla birlikte hazırlayabilir Onların da keyif almasını sağlayabilirsiniz. Nasıl son derece şirin bir kar küresi oldu öyle değil mi? 

kar küresi

Kar Küresi Nasıl Yapılır? Videolu Anlatım 



sevgilinize hediye

Yorum Gönder

  1. ben arkadaşıma bir hediye yapmak istiyorum. Kar küresine bayılıyor. Fakat iki kız figürü yapmak istiyorum. Ben o figürleri nereden bulabilirim?

    YanıtlaSil

 
Top