z Explosion Box Sürpriz Kutu Nasıl Yapılır | En iyi Hediye Fikirleri

Sevgiliye katlanır kutu sürprizi
Onu tanıdığınız ilk günden beri, tüm yaşanmışlıklarınızı sürpriz bir hediye kutusu içine koymak ister misiniz? Sevgilinizden size veya sizden sevgilinize kendi el yazılarınızla yazılmış romantik küçük notlar, cep telefonunuzun fotoğraf galerisine eklediğiniz aşkınızın kanıtı fotoğraflar ya da ilişkinizin en başlarından günümüze bilgisayarınıza kayıtladığınız o özel fotoğraflar! Sevgilinizle geçmişten, şu dakikaya kadar biriktirdiğiniz tüm özel hatıralarınızı, sürpriz bir hediye ile Ona göstermeye ne dersiniz? İnternet dünyasında Explosion Box olarak, daha çok İngilizce ismi ile bilinen Patlayan Kutu Fotoğraf Albümü Sürprizini bu yazımızda mercek altına aldık! Adım adım tüm aşamalarını resimleriyle Türkçe olarak ve tüm basitliği ile gözler önüne serdiğimiz Explosion Box (Katlanabilir hediye kutusunun kapağı açıldığında, içerisine gizlediğiniz fotoğraflarınızın kat kat fotoğraf albümü şeklinde ortaya sergilendiği Patlayan Kutu Sürprizi) ile sevgilinize inanılmaz derecede etkileyici bir sürpriz yapabilirsiniz. Explosion Box Kutusu içine; ister evlilik teklifinizi yapacağınız tek taş yüzüklerinizi koyarak O'na "Benimle Evlenir misin?" evlenme teklifinizi yapın, ister sevgilinizin doğum günü için kutunun ortasına koyacağınız romantik bir hediye ile bu özel gününü kutlayın, isterseniz de yıl dönümünüzde sevgilinize El Yapımı Explosion Box Patlayan Kutu ile unutamayacağı bir sürpriz yapın! El Yapımı Explosion Box (Katlanır Kutu Sürprizi) ile her halükarda sevgilinizin kalbine en yoğun haliyle duygularınızı geçirmiş olacaksınız!

    Explosion Box Nedir ve Ne İşe Yarar?


    Katlanır Fotoğraf Albümü Sürprizi
    Fotoğraf, mesaj ve notlarla birlikte ortasında sürpriz hediye bulunan katlanabilir hediye kutusuna Explosion Box denir. Aslında ortada patlayan herhangi bir şey olmamasına rağmen, Neden Patlayan Kutu Sürprizi denildiğini de izah etmek gerekiyor! Şöyle ki; hediye paketi şeklindeki kutunun kurdelesi açıldığında, sürpriz bir şekilde değişik katmanlarda yer alan fotoğraflarınız ya da varsa mesajlarınız "pat" diye kutu içinden ortaya çıkıyor. İşte bu yüzden bu sürprize patlayan kutu deniliyor. İşte bu kafdar basit bir açıklaması var:) Biraz sonra nasıl, ne şekilde yapıldığının resimleri, örnek videolarıyla da görebileceğiniz bu romantik sürprizi, düşük bir bütçe ve bir kaç basit malzeme ile evde kendi başınıza kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Katlanır Kutu Sürprizi için istediğiniz sayıda romantik mesaj ya da istediğiniz ölçülerde fotoğraf kullanabilirsiniz! Bu konuda takdir tamamen sizin! Yapımı pek de zor olmayan Explosion Box için yarım saat veya 45 dakikanızı ayırmanız yeterli. Özellikle son zamanlarda, romantik tarzdaki el yapımı hediyeler oldukça revaçta! Daha çok sevgililer günü, doğum günü veya yıl dönümü gibi; sevgililer arasında hediye trafiğinin yoğun şekilde arttığı özel günler için Explosion Box harika bir hediye seçeneği olacaktır. Sevgilinize romantik sürprizler yapmak istiyorsanız Katlanan Kutu Sürprizi veya Patlayan Kutu Explosion Box'u kesinlikle denemenizi tavsiye ediyoruz. 

    Adım Adım El Emeği Patlayan Kutu Sürpriz Yapımı


    El Yapımı fotoğraf albümü sürprizi explosion box
    Yıldönümü hediyesi, sevgililer günü hediyesi olarak kız/erkek arkadaşınıza alış-veriş merkezlerinden veya internet üzerinden online satış yapan hediye sitelerinden herhangi bir hediyeyi alabilirsiniz. Ancak sizi temin ederim ki, Ona vereceğiniz hiçbir hediye, kendi el emeğinizle hazırlayacağınız bu sürpriz kadar anlamlı olamaz! Hadi o zaman hiç vakit kaybetmeden resimli bir şekilde Explosion Box yapımına geçelim. İstediğiniz malzemelerle, (Ahşap, A4 Kağıdı, karton kutu, ve hatta metalle bile) Explosion Box Sürpriz kutusu yapabilmek mümkün. Ancak bu projede karton kutular kullanılmıştır. 

    Explosion Box Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;

    • 4 Adet İstediğiniz renklerde fon kağıdı.
    • 1 Adet Kurşun Kalem
    • 1 Adet Makas - Maket Bıçağı
    • Fon olarak kullanabileceğiniz desenli süs kağıtları
    • Ataç
    • Pritt Tutkal
    • Son olarak da isteğe bağlı olarak haricen kullanabileceğiniz süs malzemeleri.

    • Öncelikle hangi malzemeyi kullanacağınıza karar verin! Az önce dediğimiz gibi bu çalışmada kalın bir mukavva kullanılmıştır. Ancak istediğiniz renklerde ve dilediğiniz kalınlıkta fon kağıtlarıyla da uygulama yapılabileceğini hatırlatmak isterim. Dilerseniz, ilk defasında size pratik olsun diye çalışmanızı el işi kağıtlarıyla da yapabilirsiniz. 
    • Birinci adımda fon kağıtlarımız üzerinde işlem yapacağız! Önünüze 3 adet kare karton koyun. Burada dikkat edilmesi gereken şey; İşlem yapacağınız her kartonda 0,30 cm. kadar azaltarak işlem yapın. Çünkü 3 kartonu da üst üste yapıştıracağımıız için, en üstte yer alan kağıt dışarı taşmasın. Bunun için aşağıdaki tabloya göz atabilirsiniz. 

    sürpriz katlanabilir albüm yapımı

    Biraz Geometri problemi gibi olacak ama başka nasıl daha iyi anlatabileceğim aklıma gelmedi:) O yüzden kusuruma bakmayın! Olabilecek en kolay şekilde anlatmaya çalıştım:) Yukarıda yer alan tabloda kağıt ölçülerini dikkatlice incelediğinizde, 1. kağıt için 30 cm ( 10 X 10 X 10 cm.) . 2. kağıt içinse 29,70 cm. (9,90 X 9 ,90 X 9,90 cm.) ölçü kullanılmıştır. 3. Kağıt içinse toplamda 29,4 cm yani (9,80 X 9,80 X 9,80 cm.) ölçü almaya dikkat edin. Bu şekilde mükemmel bir görünüme sahip Explosion Box Sürpriz Kutusu Yapacaksınız!
    patlayan kutu sürprizi
    • Verdiğimiz ölçülerle önünüzdeki 3 karton üzerine de kalemle çizim yaptığınızda, ortaya 9 eşit parçaya bölünmüş ve her biri kare şeklinde eşit parçalar oluşacak! 
    • Mavi olarak gösterdiğimiz alanları makas yardımıyla dikkatlice kesin. 
    • Tabi ki de aynı işlemi 3 kağıt için de tekrarlayın. 
    • Son aşamada daha narin bir yapıda görünmesini istiyorsanız, 4 numaralı resimde gösterdiğim gibi, karelerin uçlarına makasla oval bir görünüm verin! 
    • 1. Kağıtta ortada kalan karenin dört bir yanına tutkal sürün. (Bu işlemin nasıl yapıldığını daha kolay öğrenmek için yukarıdaki 5. numaralı resme bakabilirsiniz.)
    • 29,70 cm. olarak ölçü aldığınız kağıdı ise, ortasına tutkal sürdüğünüz 30 cm.'lik 1. kağıda yapıştırın.
    • Aynı işlemi 3. numaralı kağıdı da 2 numaralı kağıt üzerine yapıştırarak tekrar edin! 

    el yapımı explosion box
    • Sürpriz kutusunun içindeki açılan kağıtlarla ilgili işlemimizi tamamladık
    • Şimdi sıra, içinden fotoğraf albümü çıkacak Katlanabilir Kutunun kapağını yapmaya geldi. 
    explosion fotoğraf albümü sürprizi

    • İlk mukavvamızın hatırlarsanız 30 cm'lik bir ölçüye sahipti. Explosion Box Kapağını yaparken yine aynı ölçüde, yani 30 cm. bir karton karton kesiyoruz ve üstteki gibi 9 eşit parçaya bölüyoruz. 
    • Ardından kağıdın köşelerini oklarla gösterdiğim şekilde çiziyoruz.
    • Bu kez, kağıttaki çizili köşeleri katlayarak içe doğru büküyoruz.
    • Yerinden oynamaması için de ataçla tutturuyoruz.
    • Evet! Artık yavaş yavaş kutumuzun şekli ortaya çıkmaya başladı. Bundan sonraki adımlar işin en eğlenceli kısımları.
    Patlayan kutu sürprizi nasıl yapılır
    Bu adımda sıra geldi kutumuzun içinde sevgilimize yapacağımız o romantik sürprizlere! Bu konuda hayal gücünüzü tamamen serbest bırakmanızı ve belli başlı kalıplar arasında kalmamanızı tavsiye ederim. Çünkü elinizde o kadar şahane bir sürpriz fırsatı var ki, bunu kesinlikle basit şeylerle heba etmeyin derim. 
    anı çerçevesi
    Şimdi elimizde, içerisine fotoğraf ya da mesaj yapıştırabileceğimiz 12 adet boş kare ve ortasında da yine boş bir zemin kare bulunuyor. İşte oyun ve eğlence zamanı:) 12 adet boş kare içerisine ister ilişkinizin başladığı dönemlere ait fotoğraflarınızı, ister tatil fotoğraflarınızı, isterseniz de aşk dolu mesajlarınızı yapıştırabilirsiniz. Tam da bu noktada aklıma harika bir fikir geldi. Elimizde 12 adet boş kare alanı var dedik ya? Bunu 12 ay olarak da düşünebiliriz öyle değil mi? Mesela sevgilinizle bir yıl boyunca (Ocak - Aralık arası) her ay için çektirdiğiniz fotoğraflardan bir tanesini bu alanlara yapıştırabilirsiniz.


    Explosion Box Patlayan Kutu İçine Ne Konulabilir?

    Explosion Box Fotoğraf Albümü Sürprizi
    Sürpriz de, hediye de sizin! İstediğiniz şeyi yapabilirsiniz. Ancak yine de birkaç öneri isterseniz, Örneğin Patlayan Kutu sürpriz kutusu içerisine Evlilik Yüzüklerinizi koyabilir ve bu kutuyla kız arkadaşınıza evlenme teklifinde bulunabilirsiniz. Yine Explosion Box kutu içerisine fındıklı çikolata ya da sevgilinize hazırladığınız kurabiyelerden koyabilirdiniz. Hatta dekoratif (Kız Kulesi, Eyfel Kulesi, Woswos Antika Arabalar, hatta minik peluş oyuncaklarla da konulabilir. Bu güzel hediyeyi artık dilediğiniz şekilde hayal gücünüzü ve yaratıcılığınızı kullanarak istediğiniz şekle sokabilirsiniz. Hatta bu projede 12 adet kare alanı kullanıldı; siz isterseniz 35 adet olarak da istediğiniz sayıda boş alan oluşturabilir ve kendinize özel Explosion Box yapabilirsiniz. Çünkü mantık ve işleyiş tamamen aynı! Hadi bakalım kolay gelsin...
    çivili futbol sahası parmak oyunu
    İster sevgililer günü için olsun, isterseniz de yılbaşı hediyesi olarak kız/erkek arkadaşınıza bu sürprizi mutlaka yapmanızı salık veririm:) Eee, yine geldik bir sürprizimizin daha sonuna:) Bu yazımızda sizlere elimizden geldiğince, dilimiz döndüğünce Explosion Box kutu sürprizi nasıl yapılır anlatmaya çalıştık. Bu konuda daha detaylı bilgi ya da görüntülü bir şekilde videolu olarak izlemek isterseniz Youtube'a Explosion Box yazmanız yeterli. Ama peşinen söyleyeyim; hiçbir yerde bu kadar resimli ve açıklayıcı bilgi bulamazsınız:) Yaptığınız çalışmaları ve sevgiliniz üzerindeki sonuçları umarım ki bizimle paylaşırsınız. 

    Kalın Sağlıkla....

    erkağa yapılabilecek sürprizler

    Yorum Gönder

     
    Top