z Poşet Çay Şeklinde Lavanta Kokusu | En iyi Hediye Fikirleri

Lavanta kokusunu seviyorsanız, bu projeyi de kesinlikle seveceğinizden eminim! Bu makalemizde en kolay şekilde lavanta koku keselerinin nasıl yapıldığını adım adım anlatacağız. Poşet çay şeklinde tasarlanacak olan el yapımı lavanta keseleri ile ister giysi çekmecenize, ister gardırobunuza, isterseniz de salonunuza hoş lavanta kokuları yayabilirsiniz. Birazcık dikiş nakış işlerinden anlayanların kolaylıkla üstesinden gelebileceği el yapımı poşet lavanta keseleri sakinleştirici kokusuyla ortamınıza hoş bir hava katacak! Kurumuş lavanta, desenli kumaşlar, dikiş makinesi, makas gibi basit bir kaç araç gereçle hazırlanan lavanta kokulu poşetler aynı zamanda sevdiklerinize özel gün hediyesi olarak da sunabileceğiniz şahane şeyler. Hazır anneler günü de yaklaşıyorken, sevgili annenize yapımı son derece kolay olan lavanta kokulu keselerden armağan edebilirsiniz. Evinizde ister dekoratif süs eşyası olarak, ister sevgilinize vereceğiniz hediye kutusunun hoş kokmasını sağlamak için, isterseniz de giysi dolabınızın güzel kokmasını sağlamak için El Yapımı Poşet Çay Şeklinde Lavanta Kokusu yapabilirsiniz. 
Kısaca Nelere İhtiyacınız Olacak?  
  • Kare Şeklinde Kumaş Parçaları. Çift Renk tercih edebilirsiniz. 
  • İğne
  • Dikiş makinesi
  • Kurutulmuş lavanta 
  • küçük Huni

Adım 1: Kumaş Kesim İşlemi  

Dilediğiniz renklerde kumaşparçaları kullanarak bu projeyi gerçekleştirebilirsiniz. Bu çalışmada kese kağıdı tonlarında renkler, puantiye deseni kullanılmıştır. Puantiye desenli ön yüz kumaş ve arkasına dikeceğiniz kumaş renklerinin birbirini iyi tamamlayacak renkler olması kanaatimce daha uygun olacaktır. Poşet çay şeklinde tasarlanan kumaş ölçülerinde seçim kararı tamamen sizin. İster 4 x 4 cm. ölçülerinde kare kumaşlar, isterseniz 5 x 5 cm. ölçülerinde kare kumaş  parçaları kullanabilirsiniz. 
Adım 2: Alt ve Üst Kumaşları Eşleştirin 

Ön yüzü oluşturacak kare kumaşlarla altına dikeceğiniz kare kumaşları eşleştirin ve topuzlu iğnelerle birbirine sabitleyin.
Dört tarafından ve kare kumaş merkez noktasının 2 noktasından iğneleyerek tutturun. 
Adım 3: Dikiş İşlemi 

Alt ve üst kare kumaşları yukarıda yer alan resimde görüldüğü şekilde dikiş makinesi ile dikin. Ancak içerisine daha sonra kurutulmuş lavanta koyacağınız için 2 santim kadar boşluk bırakın! Aşağıdaki resimde ne şekilde olacağı gösterilmiştir. 
Adım 4: Lavantaları Keselere Doldurun


Mümkünse, küçük bir huni kullanılarak boşluktan lavantaları kumaş poşet içerisine yerleştirin. Kumaş kesesi içerisine dökeceğiniz lavanta miktarını göz kararı belirleyebilirsiniz. Ancak ne çok az, ne de kumaş kesesinde aşırı şişkinlik yaratacak derecede fazla miktarda koyun! Tam kararında olsun :) 
Poşet çay şeklindeki bu şahane el yapımı hediyenizde finale yaklaşmak üzeresiniz:)
Lavantayı keseler içerisine yerleştirdikten sonra, açık olan kumaş kenarını da dikiş makinesi ile dikin! Aslına bakarsanız dikiş makinesi bu proje için çok da şart değil. Elle dikim yapabiliyorsanız, bu projeyi bu şekilde de hayata geçirebilirsiniz.

Adım 6: Trim Makasla Kumaş Kenarlarını Süsleyin


Poşet Çay şeklini vererek hazırladığımız lavanta kokularına şimdi dekoratif bir efekt verme zamanı! Trim Makasla keserek, kumaş kenarlarına üçgen sıra dağlar şeklinde dekoratif bir süs verebilirsiniz. Ancak kabul etmek gerekirse Trim Makas öyle her evde hali hazırda olacak bir şey de değil:) 
Ve işte Final... Lavanta kokulu ve son derece etkileyici süsleriniz hazır...

Yorum Gönder

 
Top