z Antalya'da Gezilecek En Güzel Yerler | En iyi Hediye Fikirleri

antalyada gezilebilecek yerler listesi
Antalya'nın turistik yerleri, tarihi mekanları, doğa güzellikleri ile Antalya'da mutlaka görülmesi gereken yerler ve gezilebilecek yerler bu yazımızda.. Antalya tatilci ve gezginlerin ilk tercihleri arasında yer alan bir şehirdir. Şehrin nüfusu bu özelliği nedeniyle yazları iki hatta üç katına bile çıkabilmektedir. Artan nüfusuna rağmen insanların ve turistlerin bilinci nedeniyle Antalya’da önemli sıkıntılar yaşanmamaktadır. Antalya’ya gelenlerin çoğu yaz tatili ve deniz turizmi için gelmektedir. Akdeniz’in o mükemmel suyunun Kıbrıs ve Anadolu arasındaki sıkışıklığının farkına varmak için milyonlarca insan Antalya’ya akın etmektedir. Antalya’nın yaz turizmi yanında pek fazla alternatifi bulunmamaktadır. Ancak bu yazımızda sizlere yaz tatilinizi ve deniz turizminizi en verimli hale getirebilmek için neler yapmanız gerektiğinizi yazacağız. Yazımızda Antalya’nın en çok tercih edilen plajlarından, en nezih ve sakin tatil yerlerine kadar birçok gezilebilecek ve kalınabilecek yerinden bahsedeceğiz. Öncelik olarak bir gezgin ve tatilcinin ortak noktası olan kalacak yerlerle ilgili bir rehber hazırladık. Onu incelemeniz sizin için faydalı olacaktır. Sevgiliye yapılabilecek sürprizler içerisinde de romantik anılar biriktirmeniz açısından kısa süreliğine bir Antalya tatili sevgilinize unutamayacağı bir tatil sürprizi olabilecektir.

Antalya Ziyaretinde Ailecek Konaklama İmkanları Nelerdir?

antalya gezi rehberi
Antalya’da başlatacağınız bir seyahat öncesi eğer şehir dışı veya yurt dışından geliyorsanız sizin için en önemli ihtiyaç hatta ilk sırada olan ihtiyaç konaklamadır. Çünkü eğer Antalya’da yazlığınız veya kalabileceğiniz kendinize özel, ailesel bir imkânınız yoksa başka alternatiflere yönelmeniz gerekmektedir. Bu alternatifler arasında Antalya’nın konumu ve yaşantısı gereğiyle birçok seçenek bulunmaktadır. Her bütçeye uygun bir konaklama imkânı bulabileceğiniz Antalya’da ne gibi tercihlerde bulunabilirsiniz? 

Biraz ANTALYA'yı Tanıyalım

antalya da gidilebilecek yerler
Antalya’ya ailenizle geliyorsanız ve kalacağınız yerin genelde aileler tarafından tercih edilen nezih bir yer olmasını istiyorsanız Alanya ve civarında aileler için birçok otel imkânı bulunmaktadır. 
Antalya'da Gezilecek En Güzel Yerler
Aspendos
Bu otellerin çoğu sizin aileniz gibi aileler tarafından yönetilmektedir. Bu aile otelleri ülkemizdeki örf ve göreneklere göre hareket etmektedir. 
Alanya kalesi
Aileleri rahatsız edecek ve örflerimizin dışında olan aktiviteler ve turistleri otellere kabul etmemektedir. Bu nedenle Antalya aileler için oldukça iyi seçenekler sunmaktadır.


Antalya’da Gezginler Tarafından En Çok Tercih Edilen Yerler?

Antalya gezi rehberi
Antalya Müzesi
Antalya’da aklınızı başınızdan alacak ve sayısı oldukça fazla olan tarihi, turistik ve kültürel yer bulunmaktadır. Bu turistik yerler hem tatilcilere hem diğer amaçlı gelen tüm ziyaretçilere hitap etmektedir. 
Antalyada mutlaka görülmesi gereken yerler
Antalya
Dünyaca ünlü birçok yeri bulunan bu güzel şehrimizde emin olun sizde kendinize en uygun ve gezmeyi en çok istediğiniz yerleri bulabileceksiniz. 
Antalya tarihi yerleri
Termessos Antik Kent
Bu kısımda sizlere Antalya’da sizi bekleyen onlarca gezilebilecek yerlere kısaca değineceğiz. Bu gezilecek yerler Antalya’da bulunan türevleri arasında en çok ziyaretçi akınına uğrayan ve ziyaret edenlerin en çok sevdiği ve tekrar gelmeyi düşündüğü gibi Antalya’ya gidecek olan tanıdıklarına da önerdiği mekanlardan derlenmiştir.
Antalya da nerelere gidilmelidir
Antalya Saat Kulesi
Bu yerleri sizler için analiz ettik ve sonuçlarını en iyi ve en anlaşılır şekilde size sunuyoruz. Aşağıda sırayla bu yerler hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

Antalya’da Gezilebilecek Yerler: Düden Şelalesi

antalya gezi rehberi
Düden Şelalesi
Düden Şelalesi, Antalya’nın ve ülkemizin en ünlü yerlerinden birisidir. Aslında Düden Şelalesi diye andığımız bu mükemmel doğal güzellik tek bir şelale değildir. Düden Çayı’nın kolları nedeniyle birçok şelaleden oluşur. Yani sizleri oldukça güzel şelaleleriyle ve çayıyla beklemektedir. Aşağı Düden ve Yukarı Düden olarak bilinen iki adet şelaleden oluşmaktadır. Aşağı Düden sadece ziyaretler için kullanıma açıkken Yukarı Düden’de ziyaretçiler için çok fazla imkân sunulmaktadır. Yukarı Düden şelalesi tüm ziyaretçilerin kullanabileceği şekilde tasarlanmış ve dizayn edilmiştir. 
antalyada gezilebilecek yerler
Düden Şelaleleri
Burada gelenler piknik ve benzeri aktivitelerini yapabilmektedir. Bu gibi aktivitelerini uygulayabilmeleri için gerekli tüm çalışmalar ve düzenlemeler yapılmıştır. Antalya’ya gelip de Antalya ve Akdeniz’in o aşırı sıcaklarından kurtulmak istiyorsanız Düden Şelalesi sizin için tam anlamıyla biçilmiş bir kaftandır. Düden Şelalesi’ne giderek o mükemmel şelalenin bulunduğu yerde küçük bir piknik yapabilirsiniz. Piknik yapmasanız bile piknik alanında oturarak şelalelerin ve çayın verdiği eşsiz serinletici ve rahatlatıcı havayla birlikte şelalenin bitki örtüsünün rüzgarla dansını izleyebilirsiniz. Bu inanılmaz deneyimi yaşamak için ise tek yapmanız gereken Düden Şelalelerini ziyaret etmektir. Peki Antalya’ya gelenler Düden’e nasıl ulaşabilirler? 
antalyada gezilebilecek yerler
Düden Şelalesi
Düden Şelaleleri Antalya Merkez’e 10 km civarı bir uzaklıkta bulunmaktadır. Antalya/Varsak bölgesinde bulunuyor diyebileceğimiz Düden Şelaleleri, Varsak’a ise yaklaşık olarak 1 km uzaklıktadır. Araçlarıyla gelenler Varsak yolunu kullanarak şelalelere kolayca ulaşabilirler. Antalya şehir içi otobüsleriyle gelmeyi düşünenler için ise oldukça fazla imkân bulunmaktadır. VC30, CV17, CV17A, VC30, VL62, VF66, VC69, 524 ve 524A numaralı belediye otobüslerini kullanarak her gün neredeyse her saat Düden’e giden otobüs seferleri ile Düden Şelalelerine ulaşabilirler. Antalya Merkez’den bir diğer alternatif ise minibüslerdir. Antalya’dan Varsak hattı minibüslerine binerek de eşsiz Düden Şelalelerine ulaşabilirsiniz. Düden Şelalelerine gitmeyi düşünmüyorsanız bile eminiz ki bu yazıyı okuduktan sonra o eşsiz güzelliği görmeyi sizde istemeye başladınız. Antalya’ya gidip de Düden’i görmeden dönmeyin diyerek Düden hakkındaki tavsiye ve önerilerimizi bitiriyoruz ve bir diğer önemli Antalya’da gezilecek yere geçmeden önce şelaleleri seviyorsanız Düden’e alternatif olarak Manavgat Şelalesi’ni de gezebilirsiniz. Antalya şelaleler konusunda da deniz turizminde olduğu kadar ülkemizde en önemli yerlerden birisidir.

Antalya’da Gezilebilecek Yerler: Hadrian Kapısı (Üç Kapılar)

antalyanın turistik yerleri
Hadrian Kapısı
Antalya’nın en önemli tarihi yapılarından birisi olan Hadrian Kapısı günümüzde birçok isimle anılmaktadır. Üç Kapılar ve Mermer Kapı da denilen bu yapı Roma döneminden günümüze kadar gelmiş en önemli seyahat edilecek yerlerden birisidir. Kapı tahmini olarak Roma döneminde 130 yılında Roma İmparatoru Hadrianus tarafından düzenlenen Antalya ziyaretinin ölümsüzleştirilmesi adına bölgenin önde gelenleri tarafından onun için yapılmıştır. Kapı üç ayrı bölmeden oluşmaktadır. Bu üç ayrı bölmenin Roma’nın üç ayrı kıtadaki hakimiyetini temsil ettiği söylenmektedir. 
antalyanın tarihi mekanları
Hadrian Kapısı
Ayrıca kapının üzerinde Latince bir kitabede bulunmaktadır. Gün geçtikçe şehir büyümüş büyüyen şehirde savunma ihtiyacı da artmıştır bu nedenle şehre surlar eklenmiş ve surlar genişledikçe de kapının bir tarafı kapanmıştır. Kapanması nedeniyle kapı uzun yıllar pasif kalmış ve kullanılamamıştır. Kapının çevresinde ve üzerinde bulunan mermer kitabeler, İmparator ve ailesinin heykellerinden ise günümüze kadar sadece kitabe gelebilmiştir. 
Antalyada nereleri görmek gerekir
Antalya'nın Tarihi Yerleri
Haidran kapısı da tarih, kültür ve sanat meraklı gezginler için Antalya’da gezilebilecek en önemli yerlerdendir. Antalya’da bir diğer gezilecek önemli yere geçmeden önce tarihi bakımdan Haidran kapısı kadar önemli olan başka bir yapıdan daha bahsedelim. Yivli minare adı verilen yapı da Antalya’daki ilk islami yapılardandır. 13. Yüzyılda yapılan bu yapıyı da tarih severlerin ziyaret etmesinde fayda vardır.

Antalya’da Gezilebilecek Yerler: Köprülü Kanyon

antalyada neler yapılabilir
Köprülü Kanyon - ANTALYA
Antalya’da ziyaretçiler için bir diğer önemli mekân da Köprülü Kanyon’dur. Ülkemizdeki sayılı milli parklardan birisi olan bu mükemmel yapı her yıl binlerce ziyaretçinin akınına uğramaktadır. Kanyon’un içerisinden dünya genelinde nam salmış olan Köprüçay nehri geçmektedir. Köprülü Kanyon, Antalya’ya gelen ziyaretçiler için rafting yapma imkânı, doğal güzellikte dinlenme, piknik yapma ve benzeri birçok aktivite imkânı sunmaktadır. 
Antalyada gezilebilecek yerler
Köprülü Kanyon - ANTALYA
Köprüçay nehrinin dalgalı sularında rafting yapmak için her yıl binlerce rafting meraklısı bölgeye akın etmektedir. Eğer sizin de bunlar gibi alışkanlıklarınız ve istekleriniz varsa Köprülü Kanyon tam size göre bir gidilecek yerdir. Burada tüm bu isteklerinizi gerçeğe dönüştürebilmenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top