z 3 Basit Şekilde Tebrik Kartı Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

evde doğum günü tebrik kartı yapmak3 değişik ve oldukça basit yöntemle evde doğum günü tebrik kartı yapmak ister miydiniz? 3'ü de oldukça zarif, 3'ü de oldukça etkileyici. Sevgiliniz, arkadaşlarınız, çocuklarınız, akrabalarınız veya kısacası tüm sevdikleriniz için en özel günlerden biri olan yaş gününde, emeğinizi ortaya koyun ve tam da sevdiklerinize layık bir doğum günü tebrik kartı tasarlayın! İster posta yoluyla, isterseniz de doğum günü hediyesi ile sevdiklerinize sunabileceğiniz el yapımı doğum günü tebrik kartları bu yazımızın konusunu oluşturuyor. Sevdiğimiz bir arkadaşımızın ya da kalbimizde önemli ölçüde yeri olan birinin doğum günü kutlamak her zaman için oldukça güzeldir. Doğum günü kutlamak içinse en klasik ve en eski yöntemlerden biri sevdiklerimize göndereceğimiz doğum günü tebrik kartlarıdır. Doğum günü tebrik kartları internetten veya mağazalardan kolaylıkla satın alınabilecek şeylerdir. Ancak satın almak yerine hem sevdiğiniz kişiye verdiğiniz değeri göstermesi açısından, hem de standart doğum günü tebrik kartından farklı olarak tamamen yaratıcılığınızı kullanarak hazırlayabileceğiniz bir tebrik kartına ne dersiniz? Basit bir şekilde bir kaç adımda yapabileceğiniz el yapımı doğum günü kutlama kartlarını doğum günü hediyesi ile birlikte sevdiklerinize vererek daha büyük bir mutluluk yaşamalarını sağlayabilirsiniz. Aşağıda çizim resimlerini WikiHow sitesinden aldığımız bir kaç değişik yöntemle el yapımı doğum günü tebrik kartı yapabilirsiniz. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Tebrik kartı yapımına başlamadan önce, hazırlayacağınız kartın kimin için olacağına karar verin. Çünkü bu şekilde tebrik kartınızın konseptini belirleyebilirsiniz. Örneğin çocuklar için bir doğum günü tebrik kartı hazırlanacak ise, canlı renklerle hazırlanmış sevimli bir kart tasarımı yapabilirsiniz. Şayet yetişkinler için bir doğum günü tebrik kartı hazırlayacaksanız, daha sofistike, minimalist veya komik tasarımlı kartlar yapabilirsiniz. Hazırlanacak kartın kimin için olacağına karar verdikten sonra, işte karşınızda adım adım tebrik kartı yapımı! 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Öncelikle bir excel tablosuna veya kağıt kalemle ihtiyaç duyacağınız malzemelerin listesini yazın ve tüm araç gereçleri masanızda toplayın. El emeği doğum günü tebrik kartı yapımı için genellikle aşağıdaki malzemeler kullanılmaktadır.
  • Karton ve A4 kağıdı
  • Marker, boya kalemleri veya renkli kalemler
  • Tutkal
  • Renkli çıkartmalar
  • Pul veya resimler
  • Dergi kapakları
el yapımı doğum günü tebrik kartları
A4 boyutlarında ağır bir gramaja sahip bir kartonu merkezinden ikiye katlayın. Tebrik kartınızın genişliğine göre, zarf ayarlayacağınız için mümkün mertebe kartınızın çok büyük olmamasına özen gösterin. Bunun için de öncelikle zarfın ölçüsünü alın ve tüm köşelerinden en az 0,3 cm. oşluk kalacak şekilde kartınızı katlayın! 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Kart tasarımınız özgün ve karakteristik bir şey olsun! Çocuklar için bir tebrik kartı hazırlayacaksanız, canlı ve hareketli bir konseptin uygun olacağından bahsetmiştik. Siz de yapacağınız doğum günü tebrik kartı üzerine bir yüz fotoğrafı yapıştırın ve marker kalemle fotoğrafın üzerine esprili çizimler yapın! Örneğin konuşma balonu koyarak içine sevimli bir not düşebilir, bıyık, gözlük, kuka gibi eğlenceli figürlerle süsleyebilirsiniz. Tebrik kartının boş olan diğer yüzeyini ise pastel boya ile boyayarak renkli bir kart elde edebilirsiniz. Ya da konfeti, balon tasarımı gibi şekiller çizerek, doğum günü kartınızın daha eğlenceli bir görünüme kavuşmasını sağlayabilirsiniz. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Tebrik kartınızı mini bir kitap şeklinde hazırlayabilirsiniz. Örneğin dış kapağını sevimli hayvan figürleri ile süsleyebilir; veya baln Sticker'ları ile renklendirebilirsiniz. Yoğun ve canlı renklerle oldukça eğlenceli şık ve sofistike tasarımlar oluşturabilirsiniz. Genç biri için doğum günü kartı tasarlamak için sevimli figürler kullanmak oldukça isabetlidir. Çocuklar içinse yoğun renkler, hayvanlar ve komik ifadeler imgelerle dolu olabilir. "Doğum Günün Kutlu Olsun" mesajınızı yazıcınızdan farklı renk ve yazı karakterleri ile yazdırarak doğum günü tebrik kartının kapağını süsleyebilirsiniz. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
3 Boyutlu doğum günü tebrik kartı yaparak, daha ilginç ve sürpriz bir kart elde edebilirsiniz. Bunun için Google'da 3D tebrik kartı araştırması yaparak ya da Youtube'da videolar izleyerek daha göze hoş görünen tebrik kartları yapabilirsiniz. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Pencere Şeklinde Doğum Günü Tebrik Kartı Yapımı.Kalın bir kartona pencere şekli vererek ve içerisine de fotoğraf ekleyerek son derece göze hoş gelen çerçeveleri bir tebrik kartı da yapılabilir. Aşağıda pencere şeklinde tebrik kartı hazırlamak resimleri ile birlikte kolay adımlar yer almaktadır. Başlamak için öncelikle bir karton parçasını 3 parçaya katlıyoruz. ÖNEMLİ: İçerisine resim pencere açılıp resim yapıştırılacak olan gövde 6 cm ise, yanlarındaki kanatlar 3 cm. x 3 cm. olmalıdır. Yani arka kısmından kanatları yapıuştırdığımızda ana gövdeyle eşit olmalıdır. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Kartonun orte bölümüne bir pencere kesin. Bunun için cetvel ve maket bıçağı kullanarak füzgün bir şekilde kartonunuzu kesebilirsiniz. Önemli: Pencerenin ebatları, içerisine konulacak fotoğrafa uygun olmalıdır. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Bu adımda ise, pencere içerisine yapıştırılacak fotoğrafı, kartonu ters çevirerek içeriden yapıştırıyoruz. Pencereli doğum günü tebrik kartı için kullanacağınız fotoğraf esprili, komik veya ilginç bir şey olabileceği gibi yaş gününü kutlayacak kişinin bir resmi de olabilir.
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Kağıt bant veya tutkal kullanarak içeriden resmi dikkatlice yapıştırın. Yapıştırdığınız bantın tebrik kartının ön yüzünde gözükmeyecek olmasına dikkat edin. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Resim yapıştırma işlemi bittikten sonra, kanatları içeri doğru olacak şekilde katlayın ve yapıştırın. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Pencere şekli vermiş olduğunuz doğum günü tebrik kartının ön yüzüne ise güzel yazınızla "İyi ki doğdun" ya da "Doğum günün Kutlu Olsun" tarzında dilediğiniz mesajlarınızı yazabilirsiniz. Şayet sade bir tebrik kartı tasarımı istiyorsanız, süslemeyebilirsiniz. Ancak kart içerisine esprili bir resim koyduysanız, kapağını renkli ve eğlenceli sembollerle sticker'larla süsleyebilirsiniz. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Duvar Kağıdı ile Tebrik kartı Hazırlama: Eminim ki duvar kağıtlarından tebrik kartı oluşturma düşüncesine daha önce siz de benim gibi tanık değilsiniz. Ama duvar kağıtlarından da son derece etkileyici doğum günü tebrik kartı yapılabiliyormuş:) İşte bunun kanıtı. Malzeme olarak uygun bir zarf, 2 farklı renkte duvar kağıdı ve kalın parça 2 adet karton gerekiyor. 
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Duvar kağıdı kesip, sonra ikiye katlayın. Rulo halindeki duvar kağıdını düzleştirmek içinse, bir kitap içerisinde bir gece tutun.
el yapımı doğum günü tebrik kartları
2 farklı ölçüdeki karton üzerine duvar kaıtlarını yapıştırın. Daha sonra küçük olan karton parçasını çift taraflı bant ya da tutkal yardımı ile byük parça üzerine yapıştırın. Oluşabilecek kabarcıklar veya kırışıklıklar için ellerinizi duvar kağıdı üzerinde gezdirerek tamamen yapışmasını sağlayın.
el yapımı doğum günü tebrik kartları
Sevgilinize doğum günü tebrik kartı hazırlamak istiyorsanız, el yapımı duvar kağıdı tebrik kartı en romantik ve ilgi çekici olan model! Son adımda ise elbette kişisel bir doğum günü mesajınızı ekleyin. Sevgilinizin gururunu okşayacak güzel sözler veya Ona olan duygularınızı ifade edecek romantik mesajlarınızı yazabilirsiniz. Tebrik kartını doldurmak için güzel bir dolma kalem veya HB kurşun kalem kullanın. 

Yorum Gönder

 
Top