z En Güzel Karne Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

Çocuklara Karne hediyeleri
Öğrenciler için karne hediyesi çok büyük anlam taşımaktadır. Bir çok öğrenci, eğitim sezonu sırf karne hediye hayaliyle iyi bir şekilde geçirmeye çalışmaktadır. Anne babalar da genellikle çocukları teşvik etmek amacı ile karne hedefi koymaktadırlar. Karne hedefi konulduğu zaman çocukların derslerinin daha iyi olacağı ve eğitim sezonu boyunca daha dikkatli ders çalışacakları düşünülür. Öğrenciler için de bu durum bir hayli önem arz ettiği için ve hediye hedeflerini tutturmak için anne babalarının hayallerini gerçekleştirmeye çalışırlar. Bir çok öğrenci hediye hedefi olmadan da başarılı olabilmektedir. Bu durumda da anne babalar ödüllendirmek amacıyla karne hediyesi vermeyi tercih edebilirler.


Karne Hediyesi Ne Olabilir?


Karne hediyesi ne alabilirim diye düşünen ebeveynler için çok önemli tavsiyelere yer verdik. Karne hediyeleri her zaman çok pahalı ürünlerden oluşması gerekmemektedir. Özellikle başarılı öğrenciler için bu kadar büyük hedefler koymaya gerek yok. Çünkü, onlar hediyesiz de başarılı olmayı tercih ederler. Ancak, bazı durumlarda öğrencilerin derslerini aksatmaması için sahip olmayı hayal ettikleri bir ürünün satın alınması için karne günü hedef belirlenmektedir. Bu hedefle de bir çok öğrenci başarılı olabilmektedir. Öğrenciler için alınabilecek karne hediyeleri genellikle cinsiyete göre belirlenmektedir. Kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı hediyeler alınabilmektedir. Karne sezonu sonunda başarılı olacağından emin olan öğrenciler de, daha  sezon başından "karne hediyesi ne istesem" diye düşünmeye başlarlar. 
çocuklara karne hediyeleri
Çocuğunuz için karne hediyesi seçimi yaparken onun hobilerine ve hayallerine önem vermelisiniz. Eğitim dönemi sonlarında bir çok marka ve mağaza karne hediyesi indirimleri yapabilmektedir. Bu indirimleri takip ederek bütçeniz için en uygun hediyeyi seçebilirsiniz. Ucuz karne hediyesi seçenekleri bir çok ürün gruplarını kapsamaktadır. Karne hediyesi olarak bütçeyi sarsmayacak bir ürün düşünüyorsanız bunlar arasından seçim yapabilirsiniz. Diğer yandan, hediyenizin yanında çocuğunuza güzel bir karne sürprizi de yapabilirsiniz. Mesela büyük şehirlerde (Vialand gibi) eğlence merkezleri, anne ve babaların karne sürprizi olarak en çok tercih ettikleri sürprizlerdendir.

Kız Öğrenciler için Karne Hediyesi Önerileri

kız çocuklarına karne hediyeleri
Kız öğrenciler, erkek öğrencilere göre daha farklı hediye hayalleri kurabilmektedir. Bu durum öğrencinin yaşına göre de belirlenmektedir. Eğer ergenlik çağında bir kızınız var ise hediyeleri biraz daha uç noktalarda olabilir ama bunun dozunu tutturmak yine sizin elinizdedir.

karne hediyeleri

Çocuklara çok pahalı hediyeler almanızı önermiyoruz. Çocuklar hayalleriyle mutlu olan bireylerdir. Hayal ettikleri her şeye çok kısa sürede ulaşan çocuklar, mutsuz olan çocuklardır. 
karne hediyeleri
Eğer çocuğunuzu mutsuz etmek istemiyorsanız daha düşük bütçeli hediyeler ile mutlu olmasını sağlamalısınız. Kızlar genellikle odalarında vakit geçirmeyi severler. Odalarında kullanabilecekleri çeşitli dekoratif hediyeler onları mutlu edebilmektedir. 

karne hediyesi

Bunun yanı sıra trendlere uygun kıyafet, ayakkabı türü eşyaları da tercih edebilirsiniz. Ayrıca, kızlar renkli ve heyecanlı eşyalara bayılırlar. Siz de kızınız için çeşitli aksesuarlar almayı düşünebilirsiniz.

Erkek Öğrenciler için Karne Hediyesi Önerileri

çocuklar için karne hediyeleri
Erkek öğrencilerin en çok hayalini kurduğu hediyelerin başında teknolojik eşyalar gelmektedir. Çeşitli bilgisayar oyunları, yeni bir bilgisayar, oyun konsolu, oyun cd'si gibi ürünler erkek öğrenciler için karşı konulmaz hediyelerdir. Bir çok erkek çocuk yeni çıkan teknolojik ürünlerin takibini yapmaktadır. Siz de bu trendleri takip ederek oğlunuz için heyecan verici bir hediye alabilirsiniz. Eğer teknoloji ile aranız çok iyi değilse, oğlunuza hediye almak için hobilerini takip edebilirsiniz. 
En Güzel Karne Hediyeleri
Hobileri arasında vazgeçilmezlerini belirleyip buna uygun olarak en son çıkan ürünü satın alabilirsiniz. Örneğin, önceki yıl derslerinde harika bir performans sergileyerek, eh, birazcık gururlanmanıza vesile olan oğlunuza tuttuğu takımın lisanlı ürünlerinden hediye edebilirsiniz. Üç büyükler; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın lisanlı ürünleri veya formalarından satın alarak oğlunuza unutamayacağı bir karne hediyesi verebilirsiniz. 

karne hediyeleri

Özellikle yeni çıkan bilgisayar oyunları ve konsol aksesuarları çocukları fazlasıyla mutlu edebilmektedir. Ders döneminde izin vermediğiniz bilgisayar oyunlarına, tatildeyken devam edebilmelerini sağlamış olursunuz. Erkek öğrenciler için alınabilecek hediye alternatiflerinden diğerleri ise spor eşyalarıdır. Çeşitli spor kıyafetleri ve aksesuarları oğlunuzun hayır diyemeyeceği hediyelerdir. Oğlunuzun sevdiği takımın forması, topu ya da çeşitli aksesuarları çok iyi bir hediye alternatifi olabilir.

İnternet Üzerinden Karne Hediyesi Siparişi Vermek

karne hediyesi ne olabilir
İnternet kullanımının yaygınlaşmasıyla bir çok hediye siparişi internet siteleri üzerinden verilmeye başlandı. Özellikle ebeveynler dışarıda mağaza mağaza dolaşıp hediye aramaktan çok hoşlanmazlar. Bu yüzden de internet siteleri aracılığıyla kolayca sipariş verebilirler. İnternet üzerinden hediye siparişi verirken, sitenin güvenilirliğine dikkat etmelisiniz. Güvenilir olmayan web sitede alışveriş gerçekleştirirseniz, hoş olmayan ve üzücü durumlarla karşılaşabilirsiniz. Güvenilir web siteleri aracılığıyla vereceğiniz siparişler çok kısa sürede adresinize teslim edilecektir. Eğer çocuğunuzdan gizli sipariş veriyorsanız ve karne gününe kadar öğrenmesini istemiyorsanız, hediyenin teslimatı için iş yeri adresinizi vermenizi önermekteyiz.

karne hediyesi

Böylelikle, çocuğunuz karne gününe kadar hediyeyi görmez ve sürprizi kaçmamış olur. Çocuklar için sürprizler önemlidir. Ne alınacağını önceden bilmesi yerine karne gününü heyecanla beklemesi daha önemlidir. Çocuğunuz için internet sitelerinden güvenle sipariş verebilirsiniz.

karne hediyesi

İnternet siteleri üzerinden verilen siparişleri kredi kartı, kapıda ödeme veya havale Eft ödeme yöntemleriyle gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden alışveriş gerçekleştirmek çağımızın en büyük rahatlıklarından birisidir. Siz de çeşitli alışverişlerinizi internet siteleri üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Karne Hediyesi Planı Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

çocuklara karne hediyeleri
Çocuğunuzu ders çalışmaya teşvik etmek amacıyla karne hediye planı yaparken bazı hususlara dikkat etmelisiniz. Okul dönemi süresinde çocuğunuzun stres yapması engellemek için bu hususlar çok önemlidir.
karne hediyeleri

Çocuğunuz için zor hedefler koymayın : 

Her anne bana çocuğunun kapasitesi bilmektedir. Bunu dikkate alarak hedefler koymalısınız. Eğer çocuğunuzdan elinden gelenin daha fazlasını isterseniz, onu mutsuzluğa, umutsuzluğa ve strese sürüklemiş olursunuz. Çocuğunuz başarı seviyesinin bir miktar üstünde hedef koyarsanız, başarı basamaklarını adım adım çıkmasını sağlamış olursunuz. Eğer daha önceki yıllarda karneleri çok iyi gelmeyen bir çocuğunuz var ise; eğitim yılı sonunda da çok mucizevi beklentiler içine girmemeye çalışmalısınız. 
en güzel karne hediyeleri
fiyat
Bu durumda bir kaç hedef koymanızı önermekteyiz. 1. hediye hedefi olarak düşük not getirmemesini sağlamak, 2. hediye hedefi olarak yeterli seviyede başarılı bir karneye sahip olmasını sağlamak, 3. hedef olarak da çok başarılı bir karne hedefi koyabilirsiniz.

En Güzel Karne Hediyeleri

Böylelikle, çocuğunuz elinden gelen her şeyi yapar ve umutsuzluğa kapılmadan sene sonuna kadar derslerine çalışır. Eğer çocuğunuz çok başarılı değilse ve siz karne hedefi olarak en üst başarı seviyesini belirlerseniz, daha en başından boş vermesine neden olursunuz. Çocuklar büyük hedeflerden her zaman korkarlar bu yüzün küçük ve adım adım hedefler koymaya çalışın.
öğrencilere karne hediyeleri

Bütçenizi Aşmayacak Hediyeler Belirleyin : 

Eğitim sezonu başında bütçenizin çok üstüne çıkan pahalı hediye hedefi koyarsanız, çocuğunuz tüm sene boyunca bunun heyecanı ile mücadele eder. Ancak, karne dönemi geldiğinde bu hediyeyi almak için bütçeniz yeterli olmaz ise, çocuğunuzu büyük bir hayal kırıklığı içine sürüklemiş olursunuz ve bundan sonra belirlediğiniz hiçbir hedef için mücadele etmeyen bir çocuk haline gelir. Bu yüzden, sizi zora sokacak pahalı hediyeleri hedeflemekten mümkün olduğunuzca kaçınmalısınız. 
karne hediyesi önerileri
fiyat

Söz Verdiğiniz Hediyeyi Almayı Unutmayın : 

Bütçenizi sarsmayacak bir hedef belirlediğinizde çocuğunuzda bu hedefi gerçekleştirirse, hediyeyi almayı kesinlikle ihmal etmeyiniz. Söz verdiğiniz hediyeyi çocuğunuza mutlaka almaya çalışın aksi durumda güven duygusunu zedelemiş olursunuz. 
karne hediyesi
Hal böyle olunca da çocuğunuz yaşamı boyunca kimsenin sözüne güvenmemeye başlar bu da çok ağır sonuçlara kadar gidebilir. Çocukların hayal dünyalarını yıkmamak ve güven duygusuna zarar vermemek için tutabileceğiniz seviyede sözler vermeye dikkat etmelisiniz. Çocuklar için en güzel karne hediyesi, tüm bir eğitim sezonu süresince hayallerini en çok süsleyen ve içerisinde onlarca oyun yüklemeyi planladıkları bir tablet bilgisayardır. Ancak, unutulmamalıdır ki, özellikle küçük yaştaki çocukların zeka & fiziksel gelişimi açısından tablet bilgisayarlar pedegoglar tarafından da sıklıkla dile getirildiği üzere çeşitli tehlikeler içermektedir.

karne hediyesi

Kaldı ki, internet, her ne kadar insanlık için olağan üstü bir nimet sayılsa da, özellikle bilinçsiz kullanım durumunda bir o kadar da zararlı yanlarının olduğu unutmamamız gerekiyor. Başta çocukların ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkileyen ve maalesef bir oyun sitesinde yer alan pornografik yayınlar; sonrasında ise dolandırıcılıklar, çocuk istismarı gibi karşılaşmak istenmeyen konular, çocuklarımızı başında yalnız bıraktığımız internetin getirdiği olası tehlikelerdendir.

En Güzel Karne Hediyeleri

Ancak şayet çocuğunuza karne hediyesi olarak tablet bilgisayar hediye etmeyi söz verdiyseniz, bir ebeveyn olarak, sadece belli zaman dilimleri içerisinde ve sizin kontrolünüz altında internete girmesini sağlayabilirsiniz. Buna ek olarak çocuklar için şiddet; olumsuz örnek veya ruhsal gelişimi açısından problem oluşturabilecek, oyun veya uygulamalardan uzak tutmaya dikkat etmelisiniz.
en güzel karne hediyeleri
Bizim çocukluğumuzun en flaş karne hediyesi, babamızın daha okullar açılmadan aylar öncesinden söz verdiği bisiklet idi:) Günümüzde ise bisikletin yerini üzülerek belirtmek gerekirse tablet bilgisayarlar ve cep telefonları aldı. Fakat ben hala özellikle bisiklet, futbol topu, basketbol topu, gitar, keman, piyano gibi hediyelerin çocuklara verilebilecek en güzel karne hediyesi olduğunu düşünüyorum:)

Yorum Gönder

 
Top