z En Güzel Sünnet Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

sünnet olan çocuğa hediye
Sünnet, hem kültürümüzden bir gelenek olarak hem de erkek çocukların sağlığı açısından uygulanan bir tıbbi işlemdir. Sünnet yapılan çocuk için çeşitli kutlamalar gerçekleştirilir. Sünnet kutlamaları genellikle düğün olarak gerçekleşmektedir. Aile dostları ve yakınları tarafından sünnet olan çocuğa geçmiş olsun dilekleri ile birlikte sünnet hediyesi verilmektedir.  Sünnet için hediye fikirleri oldukça fazla seçeneklerden oluşur. Sünnet düğünü yapıldığında aileye destek olmak amacı ile altın takılır. Bunun dışında da çocuğu sevindirmek için çeşitli hediyeler alınır. Sünnet hediyeleri genellikle çocuğu mutlu edecek ürün gruplarından seçilmektedir. Sünnet olan çocuğa hediye alınırken yaş faktörüne de dikkat edilmelidir. Bazı aileler, çocuğunu sünnet ettirmeyi ergenliğin hemen öncesinde tercih etmektedirler, bazıları da daha bebekken yaptırmaktadır. Sünnet olan çocuğun yaşına dikkat ederek hediye seçimi yapmalısınız. Bebekler için alacağınız hediyeyi, 10-13 yaşlarında bir çocuk için alamazsınız. Bu yüzden, sünnet için hediye önerileri altında yaş tavsiyelerine de dikkat etmelisiniz.


Sünnet Düğününe Ne Hediye Alınır?

sünnet düğünü için hediye
Davetli olduğunuz sünnet düğününe giderken mutlaka bir hediye getirilmesi gerekmektedir. Sünnet düğününe giderken hem çocuğa hem de aileye hediye getirebilirsiniz. Aileye getirilecek hediye genellikle düğünde yapılan masrafa destek amacı ile altın takı olmaktadır. Altın takı ile birlikte çeşitli ev hediyeleri de alabilirsiniz. Sünnet yapan aileye hediye olarak ev dekorasyonu hediyesi ya da kişisel bir ürün getirirken, çocuk için de bir hediye tercihi yapmalısınız. Sünnet düğünü için çocuğa geçmiş olsun dileklerinizi iletirken vereceğiniz hediye, çocuğun motivasyonunu yükseltir ve mutlu olmasını sağlar. 

Sünnet Olan Çocuğa Ne Hediye Alınır?

sünnet hediyesi
Sünnet olan çocuk için tercih edebileceğiniz bir çok hediye seçeneği vardır. Sünnet hediyesi seçimi yaparken, kendi maddi bütçemizi sarsmayacak bir hediye tercih etmelisiniz. Ayrıca, sünnet hediyesi olarak yakınlık derecesi de önemlidir. Sünnet olan çocuk sizin çok yakın akrabanız ya da ailenizden biri ise, daha önemli ve anlamlı bir hediye almanızı tavsiye ediyoruz. Böylece, çocuğun gözünde bir kahraman olabilirsiniz. Sünnet olan çocuğun psikolojisini düzeltmek ve kendisini daha iyi hissetmesini sağlamak için hediyenin önemi büyüktür. 

Çocuk için tercih edilecek hediyelerde bir çok farklı alternatifler vardır. Sünnet çocukları için hediye alırken ilgi alanına da dikkat etmelisiniz. Sünnet olan çocuk sizin yakınız ise, onun ilgi alanlarını biliyor olmalısınız. Bu durumda da çocuğun ilgi alanına yakın bir hediye tercihi yaparak daha da mutlu olmasını sağlayabilirsiniz.

Sünnet olan çocuğa hediye seçimi yaparken, ilgi alanlarını göz önünde bulunduracağınız gibi yaşını da dikkate almalısınız. Sünnet olan çocuk ergenlik dönemine yakın ise kesinlikle aşırıcı çocuksu ve bebeksi hediyeler almamalısınız. Böyle bir hediye almanız çocuğu mutlu etmez, aksine daha da mutsuz olmasına neden olur. 

5 Yaş Altı Sünnet Çocukları için Hediye Önerileri

sünnet çocuğuna hediye
5 yaş altındaki çocuklar, henüz bebeklik ve oyun döneminden kopmuş sayılmazlar. Bu yüzden daha yaşına uygun hediyeler tercih edebilirsiniz. 5 yaş altı sünnet çocukları için oyuncaklar büyük önem taşımaktadır. Bu yüzden çeşitli oyuncaklar alarak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. 5 yaşın altındaki erkek çocuklar, genellikle arabalara ilgi duymaktadır. Arabaların haricinde futbol, basketbol gibi spor alanlarına da epey fazla derecede ilgi duyabilmektedir. 5 yaşın altındaki bir çocuk için sünnet hediyesi araştırması yaparken, akrabalık derecesini ve maddi bütçenizi de göz önünde bulundurmalısınız. Aşağıda yer verdiğimiz önerilerden sizin için uygun olanı tercih ederek çocuk için iyi bir sünnet hediyesi alabilirsiniz.
sünnet çocuğu için hediye
Bisiklet Hediyesi : Sünnet olan çocuk sizin çok yakınız ise, onun bisikletinin olup olmadığını bilirsiniz. Eğer bisikleti yoksa ya da küçük bir bisikleti varsa, siz onun için daha büyük bir bisiklet alıp, heyecanlandırabilir ve mutlu edebilirsiniz. Bisikletler, yıllar boyunca çocuklar için vazgeçilmez bir tutku olmaktadır. Her çocuk çeşitli bisikletlerinin olmasını hayal eder. Bebeklik bisikletleri yerini ilerleyen yıllarda yetişkin bisikleti hayallerine bırakmaktadır. 5 yaş altındaki bir çocuk için 5 yaş üzerinde kullanabileceği bir bisiklet hediyesi alarak, büyümesi için yüreklendirebilirsiniz. Böylece yeni bisikletine binmek için bir an önce büyümenin hayalini kurmaya başlayacaktır. Sünnet yönteminin de gelişim ve büyümedeki faydalarını anlatırsanız, bisiklete binmek için sünnetin ne kadar faydalı olabileceği bilincini yerleştirmiş olursunuz. Böylece, sünnet olduğu için mutlu olur ve yeni bisikletine binebileceği günleri saymaya başlayabilir. 
sünnet çocuğu için hediye
Akülü Araba : Erkek çocuğa sünnet hediyesi olarak alınabilecek en müthiş hediyelerden birisidir. Babasının arabasına hayranlık duyan bir çocuk için, kendi arabasına sahip olmak muhteşem bir duygu olacaktır. Akülü arabalar, çocukların her döneminde en çok ilgi duydukları oyuncaklar arasında yer almaktadır. Akülü arabası ile gezme hayalini düşünürken, sünnetin acısını bile hissetmeyecek diyebiliriz. Eğer sünnet olan çocuk sizin yakınız ise, akülü araba hediye fikri çok doğru bir karar olacaktır. Akülü arabayı alırken çocuğun sevdiği araba markasını ve modelini seçebilirsiniz. Erkek çocuklarının hepsinin bir araba markası hayali vardır. Bu markaya ait bir akülü araba modeli satın alırsanız, daha büyük heyecan duymasını sağlayabilirsiniz. Akülü arabalar, çeşitli fiyatlar ile satılmaktadır. Akülü ya da pedallı seçenekleri bulunan bu arabaların fiyatı modeline ve markasına göre değişmektedir.
sünnet çocuğu için hediye
Oyuncak Arabalar : Oyuncak arabalar, özellikle de erkek çocuklar için büyük anlam taşımaktadır. Erkek çocuklar, çok küçük bebeklik dönemlerinden beri arabalar ile oynatılmaktadır ve çeşitli çizgi filmlerinde de bu arabaları görerek büyümektedir. Bu yüzden oyuncak arabaların yeri onlar için büyüktür. Sünnet olan bir çocuğun ilgi alanına göre hediye seçimi yaparsanız, daha doğru bir karar vermiş olursunuz. Sünnet hediyesi olarak tercih edeceğiniz oyuncak arabanın çok iyi bir görünümü olmasına dikkat edin. Oyuncak arabanın görünümü dikkat çekici olursa, çocuğun mutlu olup heyecanlanması o kadar fazla olacaktır. Oyuncak araba seçimi yaparken uzaktan kumandalı arabaları da inceleyebilirsiniz. Erkek çocuklar için uzaktan kumandalı araba kullanmak da ayrı bir keyif olmaktadır. Uzaktan kumandalı bir oyuncak araba ile çok iyi bir sünnet hediyesi vermiş olursunuz.
en güzel sünnet hediyeleri
Mesleki Oyuncaklar : Erkek çocukların büyük bir bölümü küçük yaşlardan itibaren büyünce sahip olmak istedikleri mesleği dile getirmeye başlarlar. Çeşitli çizgi film ve filmlerden etkilenerek dile getirdikleri meslekler; doktorluk, öğretmenlik, tamircilik, itfaiye eri, asker, polis gibi mesleklerdir. Bu mesleklere uygun olarak tasarlanan oyuncakları hediye olarak tercih edebilirsiniz. Özellikle de tamirci ürünlerine sahip hediyeler, çocukların büyük derecede ilgisini çekmektedir. Tamirciliğe çok meraklı olan erkek çocuklar için alınabilecek en güzel hediyelerden birisidir. Tamir malzemelerinin yer aldığı bir oyuncak seti ile çocuğu şaşırtabilir ve mutlu edebilirsiniz. Sünnet geçmiş olsunu ziyaretinde yanınızda bu oyuncak ile giderseniz, çocuğun kendisini daha iyi hissetmesini sağlayabilirsiniz. Mesleki oyuncak seçimi yaparken, çocuğun hangi meslek dallarına ilgisi olduğunu bilirseniz, daha iyi bir tercih yapmış olursunuz. Mesleki ilgisini öğrenmek için de anne ve babasından bilgi alabilirsiniz. Böylece nokta atışı yapmış olur ve çocuğu daha da fazla heyecanlandırmış olursunuz. 
sünnet hediyesi
Çeşitli forma ve üniforma : Erkek çocuklarının bir çok meslek ve spor dalına ilgisini olduğunu söyledik. Bunlar ile ilgili çeşitli oyuncaklar alabileceğiniz gibi, forma ve üniformalar da alabilirsiniz. Asker, polis gibi mesleklere ilgisi olan bir çocuk için bu üniformalarda alarak mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Asker kıyafeti ya da polis kıyafeti giymek, 5 yaş altındaki bir çocuk için çok mutluluk verici bir durum olacaktır. Bu üniformalar ile daha da özgüvenli olmasını sağlayabilirsiniz. Forma olarak da tuttuğu takım var ise onun formasını alabilirisiniz. Takım formasının üzerine çocuğun kendi ismini yazdırırsanız eğer daha da ilgi çekmiş olursunuz. Kendi isminin yazılı olduğu bir takım forması, erkek çocukları için büyük heyecan oluşturmaktadır.
sünnet hediyesi
Spor Dallarına Ait Oyuncaklar : Erkek çocukları genellikle futbol, basketbol, araba ve motor yarışı sporlarına meraklı olmaktadırlar. Bu spor dallarına ait oyuncakları satın alarak, çocuğun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Kaliteli bir futbol ya da basketbol topu, sünnet çocuğu için iyi bir geçmiş olsun hediyesi olacaktır. Bunun dışında sevdiği bir yarışçı varsa, onunla ilgili herhangi bir hediye de alabilirsiniz. Futbol ya da basketbol topunu alırken lisanslı olmasına dikkat etmelisiniz. Lisanslı futbol topları her zaman iyi ilgi çeker ve uzun ömürlü kullanım imkanı sağlar. Lisanslı ürün almanız, seçeceğiniz hediyenin de daha kaliteli ve dikkat çekici görünmesine yardımcı olacaktır. 
sünnet çocuğu için hediye
Eğitici Oyuncaklar : Sünnet olan çocuğun yaşı 3’ün altında ise eğitici oyuncaklar almanızı öneriyoruz. Eğitim ve gelişimine katkı sağlayacak bir çok oyuncak tasarımı mevcuttur. Bu oyuncaklar arasından seçim yapmanız çocuğun yaşamına da katkı sağlayacaktır. Eğitici oyuncakları çeşitli mağazalarda ve internet sitelerinde bulabilirsiniz. Eğitici oyun setlerinin erkek çocuk için tasarlanmış olmasına dikkat etmelisiniz.


5-10 Yaş Arası Çocuklar için Sünnet Hediyesi Önerileri

sünnet çocuğuna hediye
5 yaşından sonra çocuklar okul çağına gelmiş olurlar. Bu yüzden oynadıkları oyuncaklar gibi bir çok şeyde değişiklik göstermektedir. Özellikle ilk öğretime başlamış çocuklar için tercih edilecek hediyelerin çok fazla bebeksi olmamasına dikkat emelisiniz. Yukarıdaki örneklerde 5 yaş altı için sünnet hediyesi önerilerine yer verdik. Bu hediye seçeneklerinden bazıları 5-10 yaş arası çocuklar için de uygun olmaktadır. Örneğin bisiklet. Bisiklet tutkusu yaşlılıkta bile geçmeyen bir tutkudur. Her yaş için üretilen bisiklet modelleri mevcuttur. 5 yaş üzerindeki bir çocuğun kullanabileceği boyuttaki bir bisikleti sünnet hediyesi olarak alabilirsiniz. Bunun dışında forma ve futbol, basketbol topu gibi hediyeler de 5-10 yaş arasındaki çocuklar için uygun olacaktır. Bu hediyeler haricinde tercih edebileceğiniz alternatifleri de aşağıdaki maddelerde inceleyebilirsiniz. 
sünnet çocuğuna ne hediye alınır
Futbol Maçı Bileti : Erkek çocuklarının büyük bir bölümü futbola ilgi duymaktadır. Futbol ile yakından ilgili ve tuttuğu bir takım varsa, stattan maç izlemenin ambiyansını yaşamasını sağlayabilirsiniz. Sevdiği bir takımı stat koltuklarından izlemek çocuk için unutamayacağı bir anı olacaktır. Sünnet hediyesi olarak bir çocuğa verilebilecek en büyük hediyelerden birisi diyebiliriz. Futbol maçı biletlerine sarılarak uyuyacağından emin olabilirsiniz. Futbol maçı için aldığınız biletlerle birlikte çocuğun forması yoksa, tuttuğu takımın formasını da alarak onu sevindirebilirsiniz. Böylece formasını giyerek maçı izlemeye gidebilecektir.
sünnet olan çocuğa ne hediye alınır
Tablet Bilgisayar : Tablet bilgisayarlar, teknoloji dönemimizde çocuklar için vazgeçilmez bir parça oluyor. Sünnet olan çocuğun tablet bilgisayarı yoksa, güzel bir tablet bilgisayarı alarak onu şaşırtabilirsiniz. Tablet bilgisayara sahip olmanın heyecanı ile sünnet acısını bile unutacak diyebiliriz. Tablet bilgisayar satın alırken ailesine danışmanızı tavsiye ediyoruz. Bazı ebeveynler çocuklarının teknoloji cihazlarına bağımlı olmasını tercih etmezler. Bu yüzden de ailenin izin verip vermediğini sorgulamanızı öneriyoruz. 
sünnet için çocuğa hediye
Krampon ya da Halı saha ayakkabısı : Erkek çocuklarının futbola ne kadar meraklı olduklarını biliyorsunuz. Bu yüzden futbolla ilgili herhangi bir hediye onları çok sevindirecektir. Erkek çocuklarının futbol oynarken giydikleri krampon ya da halı saha ayakkabıları da iyi bir hediye alternatifi olmaktadır. Ünlü futbolcuların giydiği ayakkabılar arasından seçim yapabilirsiniz. Eğer çocuğu yakından tanıyorsanız, hangi futbolcuya hayran olduğunu da bilirsiniz. Hayranı olduğu futbolcunun ayakkabısından alarak onu şaşırtabilirsiniz. Çocuklar için kaliteli bir futbol ayakkabısına sahip olmak büyük önem taşıyan bir durumdur. Bu yüzden de sünnet hediyesi olarak futbol ayakkabısı almanızı öneriyoruz.
sünnet hediyesi ne alabilirim
Okul için Gereçler : 5-10 yaş arası çocuklar okul çağında oldukları için okul ihtiyaçlarını sünnet hediyesi olarak alabilirsiniz. Güzel bir okul çantası, güzel bir spor ayakkabı ya da lisanslı bir eşofman takımı alarak çocuğun mutlu olmasını sağlayabilirsiniz. Okul ihtiyaçlarını sünnet hediyesi olarak almanız ailesini de mutlu edecektir. 
sünnet hediyesi fikirleri
Bilgisayar Oyunu : Bilgisayar oyunlarına meraklı olmayan çocuk sayısı çok azdır. Büyük bir bölümü bu teknolojik dünyanın içinde yer almaktan keyif alırlar. Bu yüzden de sünnet hediyesi olarak sevebileceği bir bilgisayar oyununu alabilirsiniz. Bilgisayar oyunu almak için çocuğun evinde olmayan bir oyunu tercih etmelisiniz. Aksi durumda sahip olduğu bir oyunu ona hediye etmeniz pek mutluluk vermeyecektir. Eğer değiştirilebilir fişi ile birlikte verirseniz, kendi istediği bir oyunla değiştirme imkanına sahip olabilmektedir. 


10 Yaş Üzeri Çocuklar için Sünnet Hediyesi

sünnet için ne hediye alınır
10 yaş üzerindeki çocuklar, ergenliğe yaklaşmış durumda olurlar. Bu yüzden de yetişkin eşyalarına daha büyük ilgi duyarlar. 10 yaş üzerinde genellikle en fazla 13’e kadar sünnet olması gerçekleştirilmektedir. 10-13 yaş arası çocuklar için de gençlerin ilgi duyduğu alanlardan hediye seçimi yapabilirsiniz. 10 yaşının üzerindeki çocuklar için bir çok hediye alternatif mevcut. Bunlar arasından bütçenize uygun olanını tercih yapabilirsiniz.
sünnet olan çocuğa hediye
Kaykay : 10 yaş üzerindeki şehir çocukları kaykaylara büyük bir ilgi duymaktadır. Her sokakta, alışveriş merkezinde, parkta, sahilde kaykayla gezen çocuklar görürsünüz. Bu kaykaylar bir çok farklı modelde satılmaktadır. Manuel kaykaylar kadar elektrikli olanları da büyük ilgi çekmektedir. 2 tekerliği bulunan yeni sistem kaykaylardan satın alarak, sünnet çocuğunu epey şaşırtmış ve heyecanlandırmış olursunuz. Kaykay fiyatları 80 TL gibi rakamlardan başlayıp, özelliklerine ve markasına göre 2000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Elektrikli kaykay almak isterseniz 500 TL üzerinde bir bütçe ayırmanız gerekmektedir. 
sünnet için hediye fikirleri
Paten : Patenle gezmek de kaykay kadar ilgi çekmektedir. Güzel ve eğlenceli bir egzersiz aktivitesi olarak paten gezmeyi de tercih eden çocukların sayısı epey fazladır. Siz de sünnet olan yakınınız için paten seti alarak faydalı bir hediye seçimi yapmış olabilirsiniz.
sünnet çocuğu için hediye fikirleri
Oyun Konsolu : 10 yaş üzerindeki bir çok çocuğun evinde oyun konsolu vardır. Yoksa bile oyun konsoluna ilgi duymaktadır. Siz de sünnet olan çocuk için sevebileceği markaya ait bir oyun konsolu alabilirsiniz. Eğer oyun konsolu varsa, güncel bir oyun tercihi de yapabilirsiniz. Konsol oyunları 100 TL ile 300 TL arasında fiyatlara sahiptir. Oyun konsolları ise marka ve modeline göre 600 TL’den 2000 TL’ye kadar çıkabilmektedir. Çocuğun oyun konsollarına ilgisi varsa, bu hediye muhteşem bir seçim olacaktır. Oyun konsolları için yarış direksiyonu, yarış koltuğu gibi aksesuarlar vardır. Bunlardan da satın alarak çocuğun ilgisini çekebilirsiniz. 10 yaşın üzerindeki bir çocuk için harika bir hediye seçimi olacağından şüpheniz olmasın.

Yorum Gönder

 
Top