z Güzel Bir Parti Nasıl Planlanır | En iyi Hediye Fikirleri

doğum günü partisi nasıl yapılır
Partiler, sosyal hayattaki en eğlenceli aktivitelerdir. Eğer şu sıralar siz de bir parti vermeyi düşünüyorsanız, "önemli olan hep beraber bir arada olmak" diye asla düşünmeyin! Çünkü, doğru planlanmadığı takdirde, kendi partinizde davetlilerinizce can sıkıcı mırıldanmalar duymanız oldukça olası! Sevdiklerimizle aramızdaki bağları daha da kuvvetlendiren partiler, doğru planlandığı takdirde çok daha keyifli ve eğlenceli bir partilere dönüşebilir. Özellikle doğum günü partisi yapmayı veya yılbaşında evinizde arkadaşlarınıza bir parti vermeyi düşünüyorsanız, bu yazımızdaki önerilere kulak vermeniz yararınıza olacaktır. İster sadece ailenizle birlikte, isterseniz de çok kalabalık arkadaş grubunuza vereceğiniz tüm partilerinizde aşağıdaki parti planlama önerilerinden istifade edebilirsiniz. Çünkü hepimiz, yapacağımız partilerde partimize katılan A'dan Z'ye herkesin mutlu bir şekilde partiden ayrılmasını isteriz. O halde sevdiklerimize unutamayacakları bir partiyi nasıl planlayabiliriz veya keyifli bir partiyi nasıl en iyi şekilde organize edebiliriz? Bu yazımızda sevdiklerinizle birlikte güzel bir parti gerçekleştirebilmeniz için bazı püf noktalara dikkatinizi çekmek istiyoruz. Güzel bir doğum günü partisi nasıl planlanır, doğru yemek ne olabilir, partide hangi müzikler çalınmalıdır, davetli listesi nasıl hazırlanır gibi işinize çok yarayacak öneri listesi oluşturduk. 


1-Partiyi Nerede Yapmak İstediğinize Karar Verin

parti planlaması nasıl yapılır
Yapmayı planladığınız parti için mekanın neresi olacağı ilk başta planlanması gereken en önemli iştir. Partinizi nerede vermek istiyorsunuz? Eğer geniş katılımlı bir parti vermeyi düşünüyorsanız, evinizde bu organizasyonu düzenlemek pek de mümkün olmayabilir. Eviniz dışında başka bir parti mekanı düşünüyorsanız, sırf bu tarz eğlenceler için kiralık mekanlar bulabilirsiniz. İster kapalı, ister açık havada İstanbul, İzmir, Ankara gibi yerlerde parti organizasyonuna müsait kiralık mekanlar kolaylıkla bulabilirsiniz. Fakat, kiralık parti mekanlarına karar verdiyseniz, günler öncesinden bunun için rezervasyon yapmanız gerekiyor. 

2-Partiniz İçin Tarih ve Saat Belirleyin

parti organizasyonu nasıl yapılır
Partiniz için bir tarih ve saat belirleyin. Bir doğum günü partisi vermek istiyorsanız, daha fazla sayıda davetlinin partinize katılımını sağlamak için hafta sonuna denk gelen bir tarihi parti için tercih etmek daha isabetli olacaktır. Çünkü büyük şehirlerde yaşanan trafik yoğunluğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Ayrıca hafta içinin hem kendimiz, hem de davet etmeyi planladığımız misafirlerimizin iş yoğunluğunu da düşünürsek hafta sonu yüksek katılım açısından çok daha uygun olacaktır. 

Ayrıca partinin ne kadar sürebileceğiniz de önceden hesaplamanız ve planlamanız gerekiyor. Eğer gece yarısından sonra devam edecek bir parti planlıyorsanız, bunu davet edeceğiniz misafirlerinize iletmenizde yarar var:) Bunun size iki türlü faydası olacaktır; evi uzak olan kişileri yatıya misafir almak durumunda kalmayacak ve özellikle çocuklu aileleri endişelendirmemiş olacaksınız.

3- Partiniz İçin Bir Tema Belirleyin 

Partinizin temasını belirleyin. Partinizin konseptini belirlemek ve belirlediğiniz tema doğrultusunda parti mekanını dekore etmek partinizin havasını direkt etkileyecektir. Örneğin maskeli bir parti, karaoke veya şarkı söyleme ya da hamburger partisi gibi. 


4- Kaç Kişilik Bir Parti Organizasyonu Yapacağınızı Planlayın

doğum günü partisi nasıl yapılır
Kaç kişilik bir organizasyon yapacağınıza, mekanın bunu tolere edip etmeyeceğinizi planlayın! Bunun için de en baştan partinize davet etmek istediğiniz konukların listesini hazırlayın. Konuk listesini oluştururken de, davet edeceğiniz insanların kişilik özelliklerini, yaşlarını, inançlarını göz önünde tutun. Örneğin içkili bir parti vermeyi planlıyorsanız davet listenize içki içmeye mesafeli bakan kişileri yazmamanız yerinde olacaktır. Ya da partinizde yüksek sesle bir müzik çalacaksa, yaşı itibari ile bu tondaki seslere tahammülü olmayan kişileri listeye eklememiz yine isabetli olacaktır.

Bu arada hemen hemen her partide hesapta olmayan kişilerin de sürpriz bir şekilde partinize katılacağını biliyor olmanız gerekir:) Çünkü arkadaşınızın da samimi arkadaşı davetsiz bir şekilde doğum günü partinize iştirak edebilir:) Bu nedenle de örneğin 100 kişilik bir parti organizasyonu yapmayı planlıyorsanız, tüm hazırlıklarınızı %10 daha fazlaya göre ayarlamanızda yarar var.

5-Partinin Size Ne Kadara Mal Olacağını Hesaplayın

parti planlaması
Yapmayı planladığınız parti için önceden bir bütçeye karar verin ve tüm harcamalarınızı bütçenizi aşmayacak şekilde yapın. Büyük bir partinin, büyük bir maliyet gerektireceğini asla unutmayın. Özellikle eviniz dışında başka bir mekanda yılbaşı veya doğum günü partisi vermek istiyorsanız, sürpriz bir maliyetle karşılaşmamak için parti mekanıyla önceden her konuda pazarlık yapmaya çalışın! Her şey dahil şekilde hizmet veren parti mekanları ile, sadece mekan kiralayan işletmelerle fotoğraf çekimi, içkiler, yiyecekler, müzik, sanatçı, otopark v.s. gibi düzgün bir parti için olmazsa olmaz sayılan herşey için tek bir fiyat almaya çalışın! Çünkü, maalesef Türkiye'de bu tazr hizmet veren, cafe, rtestoran veya sırf bu tip organizasyonlar için hizmet veren mekanlar, kantarın topuzunu hesap aşamasında çok kaçırıyorlar. Bu yüzden de tüm pazarlıklarınızı işin en başından yapmanızda yarar var. Mekan kirası, dekor masrafları, parti yiyecekleri, kostümler, partinizin türüne göre yılbaşı veya doğum günü hediyeleri, içecekler gibi önceden bir bütçe planlaması yapın.

6-Partiniz İçin Davetiye Hazırlayın 

Partinizi misafirlerinize haber vermek için bir çok yol denenebilir. Örneğin Instagram, Facebook gibi sosyal medya kanalları ya da telefonla bizzat arayarak misafirlerinizi partinize davat edebilirsiniz. Ancak, partinizin daha ciddi şekilde algılanmasını sağlamak için belki çok klasik olacak ama davetiye göndermek en güzeli. Çok fazla sayıda davetli çağırmayacaksanız, doğum günü parti davetiyenizi yazıcınızdan kendiniz da çıkartıp hazırlayabilirsiniz. Örneğin fotoğrafınız üzerinde konuşma balonu oluşturarak, tek tek misafirlerini yazarak partinize davet edebilirsiniz. Bu şekilde hem çok samimi, hem de oldukça sempatik bir davetiye hazırlayabilirsiniz. Ancak çok kalabalık sayıda insan grubu davet edeceksiniz, profesyonel davetiye basan firmalarla görüşerek davetiyenizi hazırlatabilirsiniz.


7- Parti İçin Yiyecek ve İçecek Planlaması

parti vermenin etkili yolları
Misafirlerinize ne tarz yiyecek ve içecek servisi yapacağınıza karar verin. Fakat yiyecek tercihi yaparken, herkesin yiyebileceği tarzda genel yiyecekler olmasına özen gösterin. Yöresel, çok yağlı, çok baharatlı, acı veya ekşi yiyecekler misafirlerinizin tadını kaçırabilir:) Aynı zamanda misafirleriniz için servis edilecek içecekleri de önceden planlamalısınız! Örneğin içkili bir parti verecekseniz, her zaman planladığınızdan 3-4 şişe fazlasını evinizde bulundurmalısınız! Bu arada, alkol tüketimi yüksek olan (Yılbaşı Partisi) partiler için, ev ortamının çok da uygun olmadığını unutmamalısınız! Sarhoş olduğunda saçmalayan veya ilk defa alkol alarak gecenin ilerleyen saatlerinde partiyi mahvedebilecek kişilerin de olabileceğini bilmenizde yarar var.


8- Konseptinize Uygun Parti Müziklerini Seçin

Müziksiz parti, tatsız tuzsuz yemeğe benzer:) Partinizde çalacak şarkılara önceden karar verin ve şarkı listenizi ona göre hazırlayın! Ayrıca misafirlerinizin müzik zevklerini dışarıda bırakacak ve tamamen kendi zevklerinize uygun müzikler de seçmemeye çalışın! Herkesin ruhuna hitap edecek, partinize eğlence katacak müzikler seçmeye çalışın! Bir öneri; bilgisayarınızda şarkı listesi oluşturabilir ve bir hoparlör bağlayarak müzik sesini dışarı verebilirsiniz. Ya da Youtube'da HİT şarkılartdan oluşan bir kanalı çalabilirsiniz. 

9-Enerjik Bir Parti Havası Oluşturmak İçin Ses sistemi ve Işık

yılbaşı partisi nasıl yapılır
Hiç kimsenin aklından çıkmayacak güzel bir parti organizasyonu tertiplemenin en ideal yolu, gelen davetlileri en güzel şekilde parti havasına sokmaktan geçer. Bu sihirli etkiyi yaratmanın da en şahane yolu partinizi enerjik bir hava katmakla mümkündür! Doğum günü veya yılbaşı partinizde mekanınızı doğru şekilde ışıklandırmanız, en uygun ses sistemi ile müziklerinizi çalmanız ve mekanınızı konseptinize uygun olarak süslemeniz gerekmektedir. Örneğin enerjik bir dans ortamı yaratmak için flaş ışıklar, lazerler, sis makinesi kullanabilirsiniz. Ya da bir tepegöz yardımıyla müziği ve görüntüyü bir sinema perdesiyle duvarınıza yansıtabilirsiniz. Partinize romantik bir ambiyans katmak içinse, Tealight mumlardan veya şamdanlardan yararlanabilirsiniz. Yılbaşı partisi verecekseniz, kırmızı renklerin hakim olduğu güzel dekorlarla evinizi süsleyebilirsiniz. 

10- Güzel Bir Doğum Günü Partisi Nasıl Planlanır?

Ev veya ev dışında bir mekanda doğum günü partisi verecekseniz, davet ettiğiniz misafirlerinizin rahatlığını düşünmek en önemli önceliğiniz olmalıdır. Örneğin mekanın temizliği en önemli şeylerden biridir. Bunun dışında misafirlerin rahatça oturup sohbet edebilecekleri bir alanın olması da son derece önemlidir. Bir diğer önemli konu ise çocukların da olduğu bir parti düzenliyorsanız, etrafta çocukların kendilerine veya birbirlerine zarar verebilecekleri potansiyel tehlike arz eden (bıçak, sopa, elektrikli cihazlar, kapalı olmayan elektrik prizleri, ütü, kesici delici maddeler, alkollü içkiler ) gibi çeşitli araç ve gereçlerin ortalıkta bırakılmaması gerekir. Aynı zamanda misafirleriniz için banyoda klasik el havlusu bulundurmak yerine; kullan at peçete havlu bulundurmanızın daha doğru olacağını hatırlatmak gerekiyor. Çünkü aşırı şekilde titiz ve başkasını kullandığı havluya el sürmek istemeyen misafirleriniz de partinizde olabilir:) 

11-Partinizde Oynayacağınız Oyunları veya Eğlenceyi Planlayın

Oyunlar, bir partiyi eğlenceli ve keyifli kılan en güzel aktivitelerdendir. Vereceğiniz tüm partilerde tüm davetlilerinizi de içine çekecek çeşitli oyunlar kurgulamanız ve hazırlıklarınızı da ona göre yapmanız partinizi unutulmaz kılacaktır. Örneğin müziğin öneminden bahsetmiştik; siz de partinizde müzikli eğlenceler olan kareoke yapmak, şarkı söylemek, dans etmek, gitar çalmak gibi aktiviteler yapabilirsiniz. Ya da sessiz bir partiye ev sahipliği yapacaksanız, fıkra anlatmak, şişe çevirmek, tombala, hadi anlat bakalım, kağıt oyunları, misafirlerinize çok daha keyifli anlar yaşatabilir. 

12-Partinizi Ölümsüz Kılın & Fotoğraf Çekmeyi Unutmayın

parti plşanlaması nasıl yapılır
Yılbaşı veya doğum günü partilerinizde bol bol fotoğraflar çekerek, geleceğe hoş anılar biriktirebilirsiniz. Facebook, Twitter, Instagram gibi soyla medya üzerinden partinizin en güzel anlarını paylaşabilir ve misafirlerinize birlikte paylaştığınız o güzel günü yeniden yaşatabilirsiniz. 

Yorum Gönder

 
Top