z El Yapımı Gül Yaprakları | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı gül yaprakları
Doğum günleri, nişan, kına gecesi, sünnet ve düğünler gibi özel kutlamalarda sevdiklerinizi mutlu etmek için farklı bir hediye düşünüyorsanız bu fikri gözden geçirmenizi tavsiye ederiz. Düğün hediyeleri arasında yurt dışında çokça tercih edilen gül yağmuru, ortama çok farklı bir konsepti dahil ederken gelin ve damadın özellikle piste giriş anını unutulmaz kılmaktadır. Gül yağmuru hediyeyi nasıl hazırlayacağımızı adım adım anlatacağız. Ardından hazırladığımız şık ve minik hediye paketlerimizi diğer davetlilere de dağıtmamız gerekecek ki aynı anda birçok gül yaprağının havalarda uçuşarak adeta bir yağmur yağıyormuş izlenimini kazandırabilelim.

Gül Yağmuru İçin Gerekli Malzemeler

el yapımı gül yaprakları
• Kesme aparatlı cetvel (sadece makas da olabilir.)
• Çerez poşetleri (ya da başka şık bulduğunuz minik zarf veya poşet çeşitleri olabilir.) (14cm-18 cm)
• Etiket (yapışkanlı)
• Ve gül yapraklarımız.

Etiket Tasarımı


Yapışkan etiketleri boş beyaz olarak satın alıyoruz. Üzerine kendimizin tasarlayacağı desen ve yazıyı üzerine bastıracağız. 
etiketli gül yaprakları
Burada yurt dışındaki bir düğün için hazırlanmış örnek etiket modeli var. Üzerine ‘Please TOSS on the newlyweds’ yazıyor. Bizler bunu Türkçe’ye çevrilmiş şekli ile ‘Lütfen yeni evlilerin üzerine atın’ olarak yazabilir, ya da kendimize özgü bir şekilde yazı belirleyerek tüm gül yapraklarının gelin ve damadın üzerine atılmasını sağlayabiliriz. 

A4 boyutundaki kağıttan ortalama 6 tane etiket çıkıyor. Bu 6 etiketi kesiyoruz. Keserken çerçevelerin dışarısında en az 6 mm kadar boşluk bırakabilirsek etiketler daha şık duracaktır.

1. Etiketlerimizi hazırlıyoruz

Etiket tasarımı bölümüzde değindiğimiz gibi etiketleri tasarlayıp birer birer kesiyoruz. Etiket boyları, sizin kullanacağınız gül yaprakları poşetlerinin ebatlarına göre değişebilir. Buradaki poşet ebatları ortalama 18 cm genişliğe ve 14 cm boya sahip olmakla birlikte, bir adet A4 kağıdı boyutundaki etiketten tam 6 tane çıkmıştır. Sizler kendi kullanacağınız poşetlere göre etiket ebatlarınızı belirleyebilirsiniz. 

2. Gül yapraklarımızı poşetliyoruz.


Her bir poşetin içerisine 6 ile 8 adet kadar gül yaprağı koyuyoruz. Daha fazla doldurmanız poşetin kötü görünmesine sebep olacağı için tavsiye etmiyoruz. Zaten her bir konuğun 6-8 tane gül yaprağını atması demek gül yağmuru görüntüsünün elde edilmesi demek olacağı için yeterli gelecektir. 

3. Poşetlerimizi kapatıyoruz.

hediyelik el yapımı gül yaprakları
Gül yaprakları ile doldurduğumuz poşetlerin ağızlarını kapatıp daha önceden hazırladığımız etiketler ile etiketleyerek kapatıyoruz. 

İşte muhteşem gül yağmuruna hazır olan poşetlerimiz.

Aklınıza gelebilecek birçok özel kutlamada bu gül yapraklarını yanınızda götürerek kutlamalara unutulmaz dokunuşlar katabilirsiniz. Özellikle düğün hediyeleri ve doğum günü hediye fikirleri arasında tercih edilse de sizin için özel olan ve unutulmaz olmasını istediğiniz her eğlenceyi böyle bir hediye ile taçlandırabilirsiniz.

Yorum Gönder

 
Top