z El Yapımı Tatil Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

El Yapımı Tatil Hediyeleri
Tatiller hepimiz için önemlidir. Yoğun geçen bir senenin sonunda kendimize ayırdığımız bu dinlenme zamanlarının iyi geçmesi için elimizden geleni yaparız. Bu bağlamda tatil için yakınlarımıza kendi emeğimizle hazırladığımız el yapımı tatil hediyelerini sunarak onları mutlu edebiliriz. Böylece tatillerinin daha mutlu geçmesini ve tatil boyunca bizi hatırlamalarını sağlarız. Bu hediyeler tatil kullanımına uygun olmasının yanı sıra, aynı zamanda oldukça farklı birer hediye olacaktır. Tatile gidenler veya tatilden yakınları için hediye getirmek isteyenler bu hediye fikirlerinden faydalanabilir. Siz de yakınlarınıza el yapımı tatil hediyesi fikirlerimizden hazırlamak isterseniz yazımızın kalan kısmını okumanız ve hediyelerimizi uygulamanız yeterli olacaktır.


Yazılı Plaj Yastığı

el yapımı jeans yastık
İlk hediyemiz, bir geri dönüşüm hediye fikri. Çünkü hediyemizi oluşturan kumaşlar kullanılmayan kot pantolonlardan oluşuyor. Kullanacağımız kot pantolon kumaşlarıyla bir plaj yastığı hazırlayacağız. Bu yastık tam da bir el yapımı tatil hediyesi. Bunun nedeni hediyemizin sıcak yaz günlerinde plajda rahat edilecek, kullanışlı bir yastık olması. Hediyeyi vereceğiniz yakınınız plaj yastığını bütün bir yaz hiç yanından ayırmayacaktır. Sizde bu hediyeden hazırlamak isterseniz biran önce işe koyulun. Öncelikle hediyemizi hazırlamak için ihtiyacımız olan kot kumaş parçalarını, yastığımızı oluşturacak şekilde ayarlıyoruz. 
el yapımı yaz hediyeleri
Kumaşları nasıl kullanacağınız ya da boyutun ne kadar olacağı tamamen sizin isteğinize kalmış. İstediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Daha sonra kot kumaşları basit dikiş tekniği birleştiriyoruz. Dikilen kumaşları düz bir zemine yerleştirerek üzerini boyama işlemine geçebilirsiniz. Bunun için harf kalıplarına ve beyaz kumaş boyasına ihtiyacınız olacak. Sonrasında istediğiniz bir yazıyı kumaşınızın üzerine aktarın. Hazırladığınız yazının kuruması için bir süre bekleyin. 
el yapımı kot yastık
Daha sonra yastığınızın ön ve arka taraflarını dikerek birbirine birleştirin. Ancak bunu yaparken yastığın içine elyaf koyacak kadar bir boşluk bırakmanız gerekecek. Elyafı yastığın içine doldurduktan sonra kalan kısmınıda dikebilirsiniz. Böylece el yapımı tatil hediyeniz sahibine verilmek üzere hazır hale gelecektir. 

Bahçe Gereçleriyle Hediye Paketi

el yapımı tatil hediyeleri
Bu hediye fikrimiz özellikle tatilini yazlık evinde ya da bahçeli evinde geçiren yakınlarınız için hazırlayabileceğiniz kullanışlı bir hediye. El yapımı hediyemiz aynı zamanda göze hitap edecek bir süslemede içeriyor. Hediyeyi sunacağınız görsel oldukça renkli ve gereçler çok kullanışlı. Öncelikle bu hediye için bahçe gereçleri temin etmeniz gerekiyor. Bunlar bahçe hortumu, sulama kabı vb. Bunların dışında süslemek için yapay çiçekler ve renkli kurdeleler de hazırlamalısınız. 
el yapımı yaz hediyeleri
Daha sonra muntazam bir şekilde katladığımız bahçe hortumunu ve sulama kabını birbirine kurdele yardımıyla bağlıyoruz. Sonrasında yapay çiçekleri hediyenizin üzerine monte etmelisiniz. Bunu yaparken yine kurdelelerden yardım alabilirsiniz. En son kalan kurdeleyle büyük bir fiyonk yaparak hediyenizi son halini verebilirsiniz. Böylece el yapımı tatil hediyesi için aşamaları yerine getirmiş olacaksınız. Artık tatil hediyenizi sahibine iletebilirsiniz.

Doğal Güneş Kremi Hazırlama

el yapımı yaz hediyeleri
Bu fikrimiz el yapımı olması nedeniyle değerli olduğu kadar, doğal olması nedeniyle de tercih edilecek bir hediye seçeneği. Bu sebeple el yapımı güneş kremi tatile çıkan yakınınızı çok sevindirecek. Bu hediyenin el yapımı bir krem olması sizi korkutmasın. Yapılışı ve ihtiva ettiği malzemelerle oldukça kolay. Aynı zamanda hesaplı bir hediye. El yapımı tatil hediyesi olan güneş kremimizi hazırlamak için öncelikle şu malzemelere ihtiyacımız olacak:bir adet rendelenmiş havuç, yarım avuç karanfil, tarçın çubuğu, zeytinyağı, pirinç nişastası, bebek pudrası. Malzemeleri temin ettikten sonra öncelikle rendelenmiş havucu bir kavonozun içine koyup içine karanfilleri de katın. Çubuk tarçını da içerisine ekleyin. 
el yapımı yaz hediyeleri
Kavonoza kullandığınız malzemelerin üstünü örtecek kadar zeytinyağı ekleyin. Bir yemek kaşığı pirinç nişastası ve bir yemek kaşığı bebek pudrasını da kavonoza ekleyin. Bu karışımı iki hafta güneşte bekletin ya da benmari usulü yarım saat kısık ateşte kaynatın. Daha sonra karışımın içindeki karanfil ve tarçın çubuğunu çıkarın ve bir krem kabına koyarak kullanmadığınız zamanlarda ağzını iyice kapatın. 
el yapımı yaz hediyeleri
Unutmayın bu doğal kremin kullanım ömrü bir aydır. Bu yüzden bir ay içinde tüketecek kadar krem hazırlamalısınız. Sonrasında bu kullanışlı tatil hediyenizi sahibine iletebilirsiniz.

Tatil Temalı Kapı Süsü

el emeği tatil hediyeleri
Sıradaki hediye fikrimiz bir kapı süsü. Ancak hediyemizi diğer kapı süslerinden ayıran özellik parmak arası terliklerle süslenmesi. Bakıldığı zaman farklı bir görüntüye sahip olan bu hediye aslında yazı anımsatan bir el yapımı tatil hediyesi. Parmak arası plaj terliklerinin tatili hatırlatması nedeniyle kapı süsü için bu metaryel kullanılmış. Oldukça ilginç bir görüntüye sahip olan hediyedeki plaj terlikleri istenirse daha sonra kullanılabilir. Böylelikle kullanışlı bir tatil hediyesi de hazırlamış oluyorsunuz. Öncelikle hediyemiz için terlikleri temin ediyoruz. Bunun dışında hediyemizi hazırlamak için bize yazı hatırlatacak renkli ve çeşitli büyüklüklerde çiçekler, yapıştırıcı ve süsleme kurdelelerine de ihtiyacımız olacak. 
el yapımı yaz hediyeleri
Kapı süsünü muntazam bir şekilde hazırlamak için yuvarlak bir kartona da sahip olmanız gerekiyor. Öncelikle kurdeleleri bu kartonun üzerine yapıştırıyoruz. Daha sonra terlikleri ve çiçekleri de istediğiniz düzene göre kurdelelerin üzerine yapıştırın. Bunun dışında isterseniz kapı süsünün orta kısmı için, bir karton üzerine yazı yazabilirsiniz. Bu yazıyı renklendirerek hediyenize daha uyumlu bir hale getirmekte mümkün. Sonrasında bu yazıyı kesip hediyenizin tam ortasına yerleştirin. Böylelikle kapı süsünüz hazır hale gelecektir. Bir tatil evinin kapısını süsleyecek bu hediye yazın habercisi olacaktır.

Makrame İpten Örgü Hamak

el yapımı hamak
Makrame iplik birçok el yapımı ürün için kullanılan kullanışlı bir malzeme. Bizde tatil hediyesi fikrimiz için bu malzemeyi kullanacağız. Makrameyle hazırlayacağımız hamak muhteşem bir tatil hediyesi. Hazırlayacağınız bu hediyeye sahip olacak kişi çok mutlu olacak ve tüm yaz boyunca hamağın tadını çıkaracaktır. Makrame hamağımızın yapılışı ise oldukça kolay. Basit bir örgü tekniğiyle kısa bir sürede hamağımız hazır hale gelecektir. Hamağımız için öncelikle kalın bir makrame ipi seçin. Böylece el yapımı tatil hediyesi daha dayanıklı olacaktır. sonrasında iki tane kalın, iki tane ince çubuk edinmeniz gerekiyor. 
el yapımı tatil hediyesi
Bunlardan ince olan çubuklar daha uzun olmalı ve hamağın yan taraflarını oluşturmalı. Kalın olan çubuklarsa üst ve alt kısımlarını oluşturacak. Bu çubukları hazırladıktan örme işlemine geçebilirsiniz. Örgümüzü iki kalın çubuk arasında oluşturup hamağımızı tamamlamış olacağız. Bu aşamada hazırladığınız örgünün muntazam olmasına dikkat edin. Böylelikle hamağınız kullanıma hazır hale gelecektir. 

Deniz Kabuğundan Rüzgar Gülü

el yapımı yaz hediyeleri
Yapımını anlatacağımız son el yapımı tatil hediyesi deniz kabuklarından oluşan bir rüzgar gülü. Üzerindeki objeler nedeniyle tatili hatırlatan hediyemiz oldukça kullanışlı. Sadece deniz kabuklarından oluşturabileceğiniz bu masrafsız hediye yazlık evlerde kullanıma uygun ve oldukça şık. Rüzgar gülünün hazırlanışı ise oldukça basit. Deniz kabuğu dışında hediyemizi hazırlamak için gerekli olacak malzemeler: ip ve bir adet büyük deniz yıldızı. Bu basit malzemeleri temin ederek hemen işe koyulabilirsiniz. Öncelikle deniz yıldızınızı iple sabitleyin. Böylelikle rüzgar gülünüzün üst kısmını oluşturmuş olacaksınız. Daha sonra ipliklerle deniz kabuklarını üst üste deniz yıldızına bağlayın. Hepsini deniz yıldızının her bir koluna denk gelecek şekilde sırayla asmalısınız. Orta kısımdaki iplere daha fazla deniz kabuğu asmayı unutmayın. Bu basit hazırlama aşamalarını tamamladıktan sonra hediyeniz hazır hale gelecektir.

Yorum Gönder

 
Top