z Eski Kıyafetlerden Bikini Mayo Yapılışı | En iyi Hediye Fikirleri

eski kıyafetten bikini yapılışı
Sıcak yaz günlerinde yapılabilecek en güzel şey, tatile gitmek ve tabi ki de denizin ve güneşin tadını çıkartmaktır. Yaz sezonu açıldı ve eminiz ki siz de göz kamaştırıcı, hiçbir kadında olmayan ve tamamen kendinize özgü hoş bir bikiniye ihtiyaç duyuyorsunuzdur. Peki kendi bikininizi kendiniz tasarlamaya ne dersiniz? Evet! Yanlış duymadınız bikininizi kendiniz yapmaya var mısınız? Üstelik bunu fazla bir maliyete katlanmadan eski kıyafetlerinizle hazırlayacaksınız! Aşağıda, fazla malzeme gerektirmeden kendinizin yapabileceği birkaç farklı stili kapsayan mayo modelleri ve eski kıyafetlerinizden el emeği bikini yapım yöntem bulabilirsiniz. Aşağıda Adım 1'e başlayın veya yukarıda listelenen bölümleri görün.

El Yapımı Bikini Videosu - 1

me>

1. YÖNTEM - ESKİ TİŞÖRTTEN BİKİNİ YAPIMI

Günümüzde oldukça fazla kirlenen çevreyi daha da kirlendirmemek ve geri dönüşümü sağlayıp, ürünü kullanılmaz durumdan kullanılabilir duruma getirmek moda hine gelmiştir. Birçok kişi ister giyim isterse de, ev eşyalarını daha önceden kullanmadığı eşyalardan yaparak daha güzel ve daha kullanışlı ürünlere çevirmektedir. Son dönemlerin trendlerinden olan bu durum kişilere hem tasarruf sağlamakta hem de, çok güzel ürünlerin ortaya çıkmasına neden olmakta. 
Elbiseler kullanmadıkları eşyalardan en iyi bir şekilde tasarımlar yaratarak yeni ürünleri ortaya koymaktadır. Bu konuda özellikle kişilerin kendi zevklerine bağlı olarak kalmaktadır. Kişilerin zevklerine uygun eşyalara ve giysilere sahip olmaları onları mutlu ediyor olmakta ki, günümüzde bir çok kişi bu yolu kullanarak kendilerine yeni ürünler yaratmakta. Özellikle son yıllarda bayanlar, elbiselerden yeni elbiseler ortaya çıkarmakta ve ortaya oldukça ilginç tasarımlar çıkmakta. Son yıllarda internet ortamında ve diğer sosyal ortamlarda duyulmakta olan ben kendim yaptım sözü, artık kişiler tarafından şaşırılmayarak değerlendirilmekte. Birçok bayan günümüzde elbiselerinden bikiniler yapmakta. Bu bikinilerin en büyük özelliği, özel tasarımlara sahip olmasıdır. Bazı kişiler bikinileri tişörtlerinden yapsalar bile, bazı kişiler ise bu konuda taytlarından yardım alarak üretmişlerdir.

Özellikle taytların lastik olma özelliği sayesinde oldukça kolay bir şekilde yapılabilen bikiniler, içlerine süngerler tutturularak yapılmaktadır. Fabrika üretimi bikinilere göre oldukça şık görünen bu bikiniler yaza damga vurmakta. Özellikle fabrikalar tarafından üretilmekte olan giyecek tipli ürünler numaralanmış bir şekilde seriler şeklinde alıcılarına sunulmaktadır. Bir ürünün birden fazla olması nedeniyle bir çok kişinin aynı anda aynı bikiniyi giymesi pek hoş bir olay değil. Bu nedenle en iyi yöntem olarak kendi bikinilerinizi kendinizin tasarlaması oldukça yararınıza olacaktır.
Bikini tasarlamanın en önemli noktası, bikinin renginin ve tarzının seçilmesidir. Bütün bu özelliklerin gözde canlandırılmasının ardından yapılacak olan malzeme, yani elbise seçilir. Genellikle tayt ve streç özelliği taşıyan elbiseler elbiseler yoluyla yapılan bikiniler, diğer parçalarla da yapılmaktadır.
  • İlk önce eski tişörtünüzü omuz kısımlarından aşağıya doğru dik bir çizgi çizerek, (dikdörtgen şekli oluşturarak) kesin. Öncelikle, yan ve omuz dikişlerini kesin ve gömleği dört parçaya ayırın. ön, arka ve iki kılıf. Sonra gömlek kenarını kesin. 
hediye
  • Üstünü kesin. Tişörtün ön kısmıyla çalışarak bikini tepesinin alt çizgisini, panelin tam karşısında, koltuk altlarından kesin. Sonra, boyun ve omuz askısını nasıl görmesini istediğinize karar vererek kesin.
  • Yan şeritleri kesin. Alt parçanız için kestiğiniz kenarlar kadar geniş olan kollardan paneller keserek taban için şeritleri kesin.
  • Yan şeritleri takın. Arka kısım için kestiğiniz yan şeritleri birlikte dikin. Ardından, ön panelden kesilen uzun şeritleri, yaptığınız bikininin tepesinin kenarlarına ve boynuna takın. Ve bitti. Şimdi güneşin tadını çıkartma zamanı!

El Yapımı Bikini Videosu - 2


Yöntem 2 - Tayt ile Bikini Yapımı


Öncelikle elimizde bulunan parçadan seçmiş olduğumuz tasarım yolunda parçayı kesiyoruz. Ardından yapıştırma ve dikme işlemlerine başlamaktayız. Dikişlerinin olmadığı bölümlere özenle dikişler atılırken, diğer bir taraftan bikininin kenarları yapıştırılır. Bu işleminde ardından iki adet kenarlıklar kesilir. Kenarlıkların uçlarına kapanma yeri düzenlenerek kontrol ediliyor. Kontrolün ardından bikinin iç noktasına süngerler konulur ve gerekli süslemeler yapılır. 
  • Herhangi iki renkte bedeninize uyan tayt edinin! Pamuklu olması tercih edilmelidir. 

  • Bacak kısmlarını resimdeki gibi kesin. Bunlar şort olarak kesilebilir.  Çok kısa kesmemeye dikkat edin.
Taban kısımlarını üst üste getirin.
Kesmiş olduğunuz bacak kısımlarını dikin. Kesilen bacak parçalarını, taytın bel çizgisinden boynunuzun arka ortasına kadar ve her iki ucunda 2 cm. dikiş payı bırakarak kesin. Bacakların geniş tabanını bikininizin ön kenarına dikin.
Bacakların iki ucunu boyunuza uygun şekilde dikin. Yeni bikininizin tadını çıkarın!


Yöntem- 3 Üstü Sarma


Gecelikten mayo yapımı. .
Sırtını kesin. Koltuk altından yaklaşık 9-10 cm kadar yan dikişlerini iğne yardımıyla sökün.Bunun ardından ön paneli sağlam bırakarak arka paneli bu çizginin altında kesin.
Ortasından kesin. Ön panelin ortasından, yuvarlak olan sırasından, yaklaşık 4-5 cm. kadar kesin.
Üstünü sarın. Kollarınızı kol deliklerinden geçirin. Ön panellerin yanlarını çaprazlayın ve ardındaki uçları birbirine bağlayın.
Üstünüzle eşleşen alt kısımları satın alabilirsiniz (birçok mağaza bunlar ayrı şekilde satılır) veya önceki bölümdeki tayttan bikini yapım talimatlarını okuyarak kendiniz de yapabilirsiniz. Yeni takımının tadını çıkarın! Yeni bikininizi giyin ve güneşin tadını çıkarın!


Yöntem- 4 Mayo Kumaşından Bikini Yapımı

Mayo kumaşı ve malzemeleri satın alın. Mayo kumaşı, dikiş makinesini ve mayo kumaşını kullanabilen makine parçaları (özel iğneler ve ayaklar gerekir) gerektirir.
Düz veya desenli mayo kumaşı satın alabilirsiniz. 
Kumaşı kesin. Deseninizi kullanarak kumaşı kesin. Stiline bağlı olarak, farklı sayıda parçaya ihtiyacınız olacak. Tek parça bir takım için iki kumaş paneli, kenarlar için artı köşebentler genellikle gereklidir.
Hem boyun, kol delikleri ve bacak delikleri. Tek parça mayo istiyorsanız, yan dikişleri sıkmayın. Bunlar bir sonraki adımda katılacaktır.
Uçları birlikte dikin. Ön ve arka panelleri sağ tarafları birlikte yerleştirin ve yan dikişleri yerine yerleştirin. Ardından panelleri birbirine dikin. 
Yeni takımının tadını çıkarın! Yeni mayolarınızı giyin ve güneşin tadını çıkarın!

Yorum Gönder

 
Top