z Ev Yapımı Fırın Eldiveni | En iyi Hediye Fikirleri

el yapımı fırın eldiveni
El Yapımı Fırfırlı Fırın Eldiveni Yapılışı. Mutfak malzemeleri arasında olmazsa olmazlardan biri de fırın eldivenleridir! Sıklıkla kullandığınız bu eldivenleri daha hareketli bir hale getirmeye ne dersiniz? Eğer ki cevabınız “evet” ise bu DIY projesi tam da sizlere göre! Evdeki eskiyen veya kullanılmayan fırın eldivenleri değerlendirmek için harika bir fırsat! Eski fırın eldivenlerini birkaç kumaş parçası ile bambaşka bir eldivene dönüştüreceksiniz! Hatta fırfır modasına uymak harika bir fikir olabilir! El yapımı fırfırlı fırın eldiveni yapılışı sandığınızdan çok daha kolay! Daha önce bu tarz bir DIY projesi yapmadıysanız endişelenmenize hiç gerek yok! Sizlere en ayrıntılı ve resimli bir şekilde bu projenin yapılışını anlatacağız! Sadece birkaç malzeme ile ortaya harika sonuçlar çıkacağına eminiz! Öyleyse bu güzel geri dönüşüm projesini hep birlikte yapalım! Evde kendi başınıza kolaylıkla yapabileceğiniz el yapımı fırın eldivenini, anneler günü hediyesi olarak biricik annenize armağan edebileceğinizi de hatırlatmak istiyoruz.
el yapımı fırın eldiveni

EL YAPIMI FIRFIRLI FIRIN ELDİVENİ İÇİN MALZEMELER


• Fırın eldiveni
• Dikiş makinesi
• İki farklı kumaş parçası (10 cm ve 5 cm enlerinde)
• Rengine uygun iplikler
• Kumaş tutkalı
• Ütü

EL YAPIMI FIRFIRLI FIRIN ELDİVENİ YAPILIŞI

el yapımı fırın eldiveni
1. Başlamak için ihtiyacınız olan şey bir çift fırın eldiveni!

2. Daha sonra, eldivenin üst kısmını ölçün ve üstüne kaplayacağınız kumaşı iki kat fazla uzunlukta kesin! Böylece kabarık durması daha kolay olacak! Ayrıca mavi kumaşların genişliğini 2 kat büyüklükte kesmeniz gerekiyor! Bu sayede desenli kumaşın altından düz renk kumaşı görmek mümkün olacak!

3. Sonra iki kumaş şeridinin çevresini dikiş makinesi ile geçin! Böylece açılma riski ortadan kalkacaktır!

4. Son olarak, daha küçük parçayı üstüne koydum ve onları birlikte dikin. Birlikte dikildikten sonra, fırfır bölümüne ayarlayın ve fırfır oluşturun! 
el yapımı fırın eldiveni
5. Kumaşın uçlarınızı altına sıkıştırmayı sakın unutmayın!

6. Fırfır şeritleri tamamlandıktan sonra, üzerine bastırın ve ütüleyin!

7. Ütüleme işleminden sonra kumaş tutkalı ile fırfır parçasını eldivenin üst kısmına yapıştırın!

Şimdi tek ihtiyacınız bu şirin eldivene eşleşen bir önlük! Evinizde eskiyen veya kullanılmayan mutfak önlüklerinizi aynı adımlardan geçerek yeniden tasarlayabilirsiniz!

Ellerinize sağlık!
el yapımı fırın eldiveni

Yorum Gönder

 
Top