z Stres Topu Yapımı | En iyi Hediye Fikirleri

Evde, işte, dışarıda el yapımı stres topu ile stresinizden kurtulun! Kolay şekilde stres topu nasıl yapılır? Genellikle avuç içine sığacak kadar büyüklükte olan stres topları; isminden de anlaşılacağı üzeri stresli anlarımızda gerginliği üzerimizden atmak, çalışma sırasında konsantrasyonumuzu toparlamak ve hata parmak kaslarımızı çalıştırmak için kullanılmaktadırlar. Her ne kadar bu topların isimlerinin içerisinde ‘stres’ kelimesi geçiyor olsa da bizim yapacağımız stres topları oldukça renkli olacağından dolayı bize huzur verecektir. Ayrıca el yapımı stres topu avuç içinde kolaylıkla hareket edebilme özelliğine de sahip olacaktır. Kendiniz için yapabileceğiniz bu projeyi çevrenizdeki insanlar için de yapabilirsiniz. Böylece el yapımı hediye fikirleri arasında olup güzel bir projedir.  Peki Stres Topu İçin Gerekli Malzemeler nelerdir? Bir avuca sığacak kadar ölçülere sahip olan bir stres topu yapabilmeniz için gerekli olan malzemeleri aşağıda listeleyeceğiz. Siz kaç tane yapmak istiyorsanız malzeme miktarlarını o doğrultuda arttırabilirsiniz. Aşağıda stres topu yapımı için ihtiyaç duyabileceğiniz malzemelerin listesi yer almaktadır!

Adım Adım Stres Topu Yapılışı


• İstediğiniz renklerde ve standart boyda 2 adet balon,
• Huni,
• Kaşık,
• 3/4 fincan pirinç (bir fincana yakın),
• Makas

İşte tüm malzemelerimiz bu kadar. Listede yer alan 5 malzemeyi temin ettikten sonra rengarenk sürpriz hediyeler yapmaya hazırız.

Hediye Sunumu İçin

Projemize başlamadan önce stres toplarımızı yakınlarımıza hediye olarak vereceksek güzel bir şekilde sunum için ipuçları vermek istiyoruz. Böylece gerekli olan malzemeleri temin ederken belki bu fikirlerden yararlanarak listeyi genişletebilirsiniz.
Stres toplarının bir avuç büyüklüğünde olması sebebi ile taşınması kolaydır. Ancak elimizle olduğu gibi hediye olarak vermek yerine çok daha şirin bir şekille sunumunu gerçekleştirebiliriz? Nasıl mı? Çok basit… Bir çift hediye çorap alın. Hediye olarak vereceğiniz kişiye uygun ölçüde, tarzda ve ayakkabı numarasında alacağınız hediye çorabın içerisine el yapımı hediye ürününüzü yani stres topunuzu da ekleyin. İşte iki hediye bir arada ve mükemmel bir sunum elde ettik.

Pirinç Yerine Alternatifler
Stres topunuzu daha yumuşak yapmak isterseniz pirinç yerine başka malzemeler de kullanabilirsiniz. Örneğin; un, mısır nişastası ya da temin edebilirseniz ince kumlar bile güzel bir alternatif olabilir. Temin edebileceğiniz malzemeye ve stres topunuzun olmasını istediğiniz sertlik oranına göre seçim yapmak size düşüyor. 

1. Adım: Huni ile Balonu Birleştirme:

Bir balonun ucunu huninin ağız kısmını saracak şekilde geçiriyoruz. Sıkı olmasına özen gösterin ki malzemeleri doldururken atmasın. Seçeceğiniz balon altta kalan taban renk olacaktır. Üzerine bir kat daha geçireceğiz. Renk seçimini ona göre yapın. 


2. Adım: Huni Yardımıyla Balonları Doldurma:


Huninin ağzı ile balonun ağızı birbirine iyice oturduysa huniden malzemelerimizi doldurmaya başlayabiliriz. Balonun ucunu sıkı tutarak huniyi biraz yukarı kaldırmanız gerekecek. Ara ara da huninin uç kısmını kullanarak malzemeleri balona tam olarak sıkıştırmaya çalışın. Aksi halde pirinç taneleri balonu tam sarmayacak ve stres topunuz istediğiniz kıvamda olmayacaktır. 


3. Adım: Kesme İşlemi:

Balonumuzu pirinçler ile güzel bir şekilde doldurduktan sonra, pirinçlerin dökülmemesi için biraz alan bırakıyoruz. Bıraktığımız alandan sonra ise balonumuzun uzunu kesiyoruz. Diğer renkteki balonumuzu da ilk kestiğimizden daha fazla uç alanı kalacak şekilde kesiyoruz. Bu balonun kullanacağımız kısmı daha küçük olacak ki alttaki balonun rengi görülebilsin. 

4. Adım: İkinci Balonu Ekleme:


İlk balonda bıraktığımız boşluktan pirinçler çıkmayacak şekilde hafifçe kıvırın. Düğüm atmak ya da çok fazla kıvırmak stres topunuzun çirkin bir görünüme sahip olmasına neden olabilir. Bu sebeple dökülmeyecek şekilde hafifçe kapatmanız yeterli olacaktır. İlk doldurduğumuz balonun ağız kısmını kapatacak şekilde ikinci balonunuzu geçirin. 

5. Adım: Stres Topunu Son Forma Kavuşturma:

Stres topunuz tam yuvarlak ve dengeli halini alana kadar elinizde yuvarlayın. İşte stres topumuz kullanıma hazır. Yoğun iş temposunda, uzun yolculuklarda, stresli okul dönemlerinde ve daha birçok zamanlarda yanınızda olmasını isteyeceğiniz bu ürün çok da güzel bir hediye fikri olacaktır. Hem de oldukça kullanışlı bir hediye! Güzel ve renkli bir çorap ile sunabileceğiniz stres topunuz ile çevrenizdekileri oldukça sevindirebilirsiniz. 

Kaynak: http://www.ehow.com

Yorum Gönder

 
Top