z EL Yapımı Pratik Yılbaşı Hediyeleri | En iyi Hediye Fikirleri

EL Yapımı Yılbaşı Hediyeleri
2018’e sayılı günler kaldı. İyisiyle, kötüyse eski yılı geride bırakmanın vakti geldi! Yeni yıla girerken eski yılda yaşadığımız tüm olayları geride bırakırız. Kaybettiklerimiz, kazandıklarımız vardır. Tüm bunlar bize mutluluk da verir, acı da. Ama en önemlisi kesinlikle yeni yıla mutlu, neşe dolu girmektir! Sevdiklerinize bol kahkahalı mutlu bir yılbaşı akşamında eksik olmaması gereken en önemli şey yeni yıl hediyesidir. Yılbaşı hediyesi için sizlere birçok önerimiz olacak. Çeşit çeşit hazırlanışı kolay hediyeleri seçeneklerinize sunacağız. Yeni yıla girerken bu hediyelerden birisini karşınızda ki şanslı kişiye vererek onun yeni yıla daha da mutlu girmesini sağlayabilirsiniz. Yapmanız gereken biraz vakit ayırarak yazımızı okumak, inanın size ve sevdiklerinize hitap edecek birçok şey var! El yapımı hediyeler denilince sakın gözünüz korkmasın! Çünkü size önereceğimiz DIY hediye projelerinin hepsi birbirinden kolay ve herkesin yapabileceği türden ürünler! O yüzden çok pratik bir şekilde ve kısa sürede sevdiklerinize harika hediyeler yapabilirsiniz! Şimdi gelin bu hediyeler nelermiş görelim!

1.) Kişiselleştirilmiş Kupalar

Kişiselleştirilmiş Kupalar
Sevdiklerinize soğuk yılbaşı akşamında hediye edilebilecek en güzel hediyelerden bir tanesi kupa bardaklarıdır! Listemizin ilk sırasında yer alan oldukça kolay hediye DIY projesi sizin ön yargılarınızı yıkmaya yetecektir! Bir kupa bardağından daha güzel olan şey ise kişiselleştirilmiş kupa bardaklarıdır! Sevdiklerinize yeni yıla girerken, kendilerini özel hissettirmelerini sağlayacak bu kupa bardaklar gerçekten çok güzel bir sürpriz olacak! Yapmanız gerekenler ise oldukça basit! Beyaz renkli kupa bardağı ve keçeli kalem bu DIY projesi için yeterli malzemeler! Kalem ile kupa bardağın üzerine istediğiniz mesajı veya ismi yazın! Daha sonra 15-20 dakika 180 derecelik fırında pişirin! Ve artık kalıcı kişiselleştirilmiş kupa bardaklar hazır! Bulaşık makinesinde dahi yıkanabilecek bu güzel kupa bardakları gören herkesin çok hoşuna gidecek! En güzel yılbaşı hediyesini yapmaya hazırlanın!

2.) Kokulu Mumlar

Kokulu Mumlar
Yılbaşı akşamında evleri mis gibi kokutacak bir mum yapmak istemez misiniz? Sizi ve sevdiklerinizi mutlu edecek bu güzel kokulu mumlar, evin tüm atmosferini değiştirecek! Mağazalardan hazır kokulu mumlar almak yerine evde kendiniz yapmayı deneyin! Sonuç gerçekten mağazadakilerden farksız olacak emin olun! Yılbaşı için sevdiklerinize armağan edebileceğiniz harika bir hediye! Yapılışı da bir o kadar basit! Bal mumu ve esanslar ile el yapımı kokulu mumlarınızı oluşturabilirsiniz! Hazırlayacağınız bu mumun donmasını bekledikten sonra güzel bir süsleme ile hediye edilmeye hazır hale getirebilirsiniz! Böyle bir hediyeye herkes bayılacak!


3.) Şeker Kızağı

Şeker Kızağı
Ve şimdi sırada çok lezzetli bir hediye önerisi yer alıyor! Kar kızaklarından ilham alınarak yapılan şeker kızağı hediyesi, sevdiklerinizi çılgına döndürecek! İçi şeker ve çikolatalar ile dolu bu kızak, yılbaşı hediyesi için harika bir fikir! Gören herkesin bayılacağı ve tüm dikkatleri üzerine toplayacağı bu şeker kızağını sevdikleriniz için mutlaka hazırlamaya başlamalısınız! İki adet şemsiye sopası şeklindeki şekerlerin üzerine dilediğiniz çikolata ve şekerlemeleri ekleyin ve daha sonra kalın bir kurdele ile sıkıca bağlayın! Üstündeki şekerlemelerin düşmemesi için bu adım oldukça önemli! Daha sonrasında dilediğiniz gibi başka süslemeler ekleyebilirsiniz! Yılbaşında bundan daha güzel ve lezzetli bir hediye olamaz! Herkesin sahip olmak isteyeceği türden olan bu hediye ile sevdiklerinizi şımartın!

4.) Dikiş Kiti

Dikiş Kiti
Özellikle bayanları yakından ilgilendiren bir hediye DIY projesi ile karşınızdayız! Yılbaşı hediyesi olarak annenize veya kız kardeşlerinize dikiş kiti hediye etmek ister misiniz? Üstelik %100 el yapımı! Hazır bir dikiş kiti almak yerine kendi el emeğiniz ile yapmanız çok daha anlamlı bir hediye olacaktır! Öyleyse kolları sıvamaya başlayın! İlk olarak küçük bir kavanoz, pamuk, kumaş parçası ve yapıştırıcıyı hazırlayın! Daha sonra kavanoz kapağının üst kısmına göre ayarlayacağınız pamuk parçasını güzel bir kumaş ile kaplayın ve yapıştırın! Ardından kavanozu iplikler ve düğmeler ile doldurun! Kavanozun kapağını kapattıktan sonra iğneleri yerleştirin ve dikiş kitiniz hediye edilmek üzere hazır! Yılbaşı için sevdiklerinize verebileceğiniz en kullanışlı hediyelerden bir tanesi!

5.) Örgülü Deri Kemer

Örgülü Deri Kemer
Bayanların sıklıkla kullandığı aksesuarlardan bir tanesi de kemerler! Örgü kemer modasına uyarak sevdikleriniz için el yapımı bir kemer yapmayı deneyebilirsiniz! Örgülü deri kemer, kız arkadaşınız, anneniz veya eşiniz için harika bir hediye olacak! Yapımı ise oldukça basit! Üç şerit halinde olan deri parçasını örmeye başlayın ve ucunu sıkıca düğümleyin! Ardından halka şeklinde yapacağınız deri parçaya bağlayın ve örgülü deri kemer hediye edilmek üzere hazır! Her bayanın hoşuna gidecek olan bu kemer, sizin el emeğiniz ile yapıldığı için çok daha özel ve anlamlı olacak! Sadece birkaç dakikanızı ayırarak sevdiklerinizi mutlu edin!


6.) Cam Kolye

Cam Kolye
Yılbaşı için sevgilinize hoş bir sürpriz yapmak istiyorsanız el yapımı hediyeniz ile onu oldukça şaşırtabilirsiniz! Güzel el yapımı bir kolye, sevdiğiniz insanı mutlu etmeye yetecektir! Hazır bir kolye almak yerine el emeğiniz ile uğraştığınızı bilmesi, size olan sevgisinin artmasını sağlayacaktır! Desenli cam kolye uçlarını kalın kurdelelere geçirerek çok güzel bir hediye kolye yapmış olacaksınız! Sevdiklerinizin boynunu bu şık kolye ile doldurarak onlara en güzel yılbaşı hediyesini armağan edeceksiniz!


7.) El yapımı Sabun

El yapımı Sabun
Sevdiklerinize yılbaşında armağan etmeniz için harika bir hediye önerimiz var! El yapımı sabun, sevdiklerinize verebileceğiniz en güzel hediyelerden bir tanesi! Evde sabun yapma fikri sizlerin gözünü sakın korkutmasın! Çünkü her yerde bulabileceğiniz malzemeler ile çok kolay bir şekilde el yapımı sabun yapabilirsiniz! Kalıp ve karıştırma malzemeleri için mutfakta kullanacağınız ürünleri sakın seçmeyin! Bu malzemeler sadece sabun yapma işleminiz için özel olsun! Ardından nemlendirmesi için zeytinyağı, renkli olması için zerdeçal veya pancar kökü gibi yiyecekler, hoş kokması için kahve, parfüm yağları veya vanilya gibi malzemeler kullanabilirsiniz! Bu malzemeler yapacağınız sabunun doğal içerikli olmasını sağlar! Hiçbir yerde bulunamayacak olan %100 doğal el yapımı sabun hediyeniz sevdiklerinizi oldukça mutlu edecek!


8.) Kişisel Mutfak Önlüğü

Kişisel Mutfak Önlüğü
Yılbaşında güzel vakit geçirmek güzel bir akşam yemeğinden geçer! Mutfakta zaman geçirerek yılbaşına hazırlanan sevdikleriniz için kişisel mutfak önlüğü harika bir hediye olacak! Hem kullanışlı, hem ucuz hem de çok güzel bir hediye yapmak sadece birkaç dakikanızı alacak! İhtiyacınız olan malzemeler ise düz renkli mutfak önlüğü ve baskılanabilir yazı şablonu! Bu yazı şablonunu ütü yöntemiyle mutfak önlüğünün üzerine baskılayın ve işte bu kadar! Kişisel mutfak önlüğü, hediye edeceğiniz kişiyi çok ama çok mutlu edecek! Sevdikleriniz için artık mutfakta zaman geçirmek mutfak önlüğünüz sayesinde çok daha keyifli!

9.) Fırfırlı Mutfak Önlüğü

Fırfırlı Mutfak Önlüğü
Yine bir mutfak önlüğü ile karşınızdayız! Fakat bu seferki çok daha renkli ve hareketli! Fırfırlı mutfak önlüğü, anneniz, eşiniz veya kız kardeşiniz için harika bir hediye önerisi! Biraz dikiş bilginiz var ise bu hediye DIY projesini kolaylıkla yapacağınıza eminiz! İhtiyacınız olan malzemeler, iki farklı renkte kumaş, baskılanabilir yazı şablonu, dikiş makinesi ve düz beyaz renkli mutfak önlüğü! İlk olarak mutfak önlüğünün alt kısmına renkli kumaşları fırfır şeklinde sırayla dikin! Yaklaşık 4 sıra yeterli olacaktır! Ardından istediğiniz söz veya ismi mutfak önlüğünün üst kısmına baskılayın ve işte bu kadar! Fırfırlı mutfak önlüğü sevdiklerinize armağan edilmek üzere hazır! Yeni yıla girerken sevdiklerinizi mutlu etmek bu kadar kolayken neden hala bekliyorsunuz?

10.) Çerçeve Takılık

Çerçeve Takılık
Hem çok şık hem de çok kullanışlı bir hediye önerisi ile karşınızdayız! Özellikle bayanların oldukça dikkatini çekecek ve hoşuna gidecek olan çerçeve takılık, en güzel el emeği yılbaşı hediyelerinden bir tanesi! Çok kısa bir sürede yapabileceğiniz bu güzel hediye, odanın en güzel köşesini hak ediyor! İhtiyacınız olan çerçeve ve delikli metal levha! Eğer kullanacağınız çerçevenin rengini beğenmezseniz renkli sprey boyalar ile boyayabilirsiniz! Çerçevenin iç kısmına delikli levhayı yerleştirin ve çerçeve takılık hediye edilmek üzere hazır! Delikli bölgelerine küpeler kolaylıkla asılabilir! Böylesine şık bir hediye hem de el emeği beğenilmez olur mu?


11.) Noel Şeker Pinata

Noel Şeker Pinata
Pinatalar özellikle yurt dışında oldukça popüler geleneksel bir ürün! Pinata, içi şekerlemeler ile doldurulan karton paket anlamına gelmektedir! Bu paketler herhangi bir görünümde olabilir! Bizde sizler için Noel pinatası nasıl yapılır göstereceğiz! Noel ağacı şeklinde keseceğiniz karton kutunun dış kısmını yeşil renkli kağıt ile veya küçük ipler ile kaplayın! Ardından iç kısmını dilediğiniz şeker, çikolata veya sakın ile doldurun! Özellikle çocuklara armağan edebileceğiniz bu güzel hediye ile yılbaşı akşamını keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz! Kutuyu patlattığınızda ortaya yayılan şekerlemeleri kapışmak için acele etmelisiniz! Noel pinata, en eğlenceli yılbaşı hediyelerinden bir tanesi!


12.) Sıcak Çikolata Konileri

Sıcak Çikolata Konileri
Yeni yıla girerken sıcak bir çikolata içmek kadar keyiflisi var mı? Yeni yılı sevdikleriniz ile birlikte evde kutlamayı düşünüyorsanız, ev sahibine güzel bir sürpriz yapabilirsiniz! Sıcak çikolata konileri, herkesin seveceği türden bir hediye! Size düşen sadece malzemeleri birleştirmek! Kalın bir krema poşeti veya buzdolabı poşeti içerisine sırayla kakao, damla çikolata ve beyaz çikolatayı yerleştirin! Ardından ağzını renkli kurdeleler ile sıkıca bağlayın! Ve işte bu kadar! Sevdikleriniz ile hep beraber sıcak çikolata içmenin keyfine varın! Üstelik %100 doğal ve el yapımı! E daha ne olsun!

13.) Altın Renkli Avize

Altın Renkli Avize
Yılbaşı akşamlar ışıl ışıl olmazsa olmaz! Sevdiklerinize armağan etmeniz için harika bir yılbaşı hediyesi ile karşınızdayız! El emeği göz nuru bir hediye vermek istiyorsanız, bu hediye DIY projesini mutlaka denemelisiniz! Hazır ve sıradan hediyelerden sıkıldıysanız el yapımı hediyeler çok daha ilgi çekici ve özel! Sevdiklerinize verdiğiniz değeri göstermek için onları el yapımı hediyeleriniz ile şımartın! Yılbaşı için yapılabilecek en ışıltılı hediyelerden bir tanesi de altın renkli avize! Çok kısa bir sürede yapabileceğiniz bu hediye DIY projesini yaparken de büyük bir keyif alacaksınız! Yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ise tuvalet kâğıdı, altın renk sprey boya ve metal halka! Sadece bu üç malzeme ile çok şık bir avize yapmanız mümkün! Eşit boyda keseceğiniz tuvalet kâğıtlarını boyayın ve daha sonra halkaya yerleştirin! El yapımı yılbaşı hediyesi yapmak işte bu kadar basit!

14.) Ekmek Tahtasından Tablet Bilgisayar Tutacağı

Ekmek Tahtasından Tablet Bilgisayar Tutacağı
Ve geldik listemizin son sırasına! Size önereceğimiz son hediye DIY projesi oldukça pratik ve kullanışlı bir ürün! Tarif tutacağı DIY hediyesi oldukça kolay bir proje! Evde bulunan malzemeleriniz ile kolay bir şekilde sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz! Bunun için kesme tahtası, yapıştırıcı, arkası için ince ahşap levha ve ince bir ahşap parçasına ihtiyacınız olacak! İlk olarak kesme tahtasının alt kısmından 2 cm yukarısına ince ahşap parçayı yerleştirin ve kuruyana kadar bekleyin! Ardından arka kısmına ahşap levhayı yapıştırın ve sabit durmasını sağlayın! Böylece tarif tutacağı ayakta desteksiz bir şekilde durabilecektir! İşte bu kadar basit! Sadece iki hamlede ortaya bambaşka bir ürün çıkardınız! Bu tutacak aparatı sayesinde telefon veya tableti rahatlıkla kullanılabilir! Artık sevdikleriniz için mutfakta vakit geçirmek çok daha keyifli olacak! İster annenize ister eşinize armağan edin! Gören herkesin kıskanacağı bu hediyeyi beğenmemek mümkün değil! 

Yorum Gönder

 
Top